muffiny - 9030 przepisów (strona:126/602)

Muffinki z cukinią. 150

Maćka. W przypadku muffinek czynność tę można pominąć. Babeczki z dodatkiem cukinii są przyjemnie wilgotne, wyraźnie cytrynowe w smaku. Lubię takie niestandardowe dodatki w deserach. Piekłam już  muffinki z czerwonej fasoli  czy  marchewkowe . Wszystkie godne polecenia. P.S. Przepis pochodzi z  tej strony . Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki kardamonu(...)przez sito i wymieszać. W drugiej misce jajka połączyć z olejem, cukrem, sokiem oraz skórką z cytryny. Dodać suche składniki oraz przetartą na dużych oczkach cukinię. Wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, ciasto nakładać do 3/4 wysokości papilotki. Piec w temperaturze 170°C przez 30 minut (do tzw. suchego patyczka

zadanie-gotowanie
Jogurtowe muffinki z malinami 136

Delikatne, puszyste i pachnące latem muffiny. Idealne na śniadanie, do kawy czy jako podwieczorek. Muffiny przygotowałam w przepięknych foremkach od PapilArt . Składniki: suche składniki: 350g mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia mokre składniki: 0,5 szklanki mleka 400g jogurtu naturalnego gęstego 1/2 szklanki oleju 2 jajka  dodatkowo: garść malin Suche składniki mieszamy

Gotowanie i blogowanie
Czekoladowe muffinki 165

Dziś klasyka gatunku, proste muffinki czekoladowe z kremem kakaowym. Na szybko, dla zapracowanych mam małych głodomorów :) Ostatnio niewiele mam czasu na cokolwiek, a czasem chciałoby się zjeść coś słodkiego. Te muffinki jeszcze nigdy mnie nie zawiodły, zawsze się udają i dają ogrom możliwości, bo można pokombinować ze smakami i dodatkami. Moje ulubione to właśnie te - czekoladowe z wiśniami w środku

Cakes By Kejt
Muffinki z płatków owsianych z czarną porzeczką i białą czekoladą 153

Muffinki są całkowicie bez mąki, z minimum tłuszczu i cukru. W roli tego ostatniego świetnie sprawdza się bardzo dojrzały banan. Babeczki są bardzo miękkie i wilgotne a kwaśne czarne porzeczki idealnie współgrają ze słodyczą białej czekolady. Kawałki płatków owsianych nadają muffinkom bardzo ciekawą strukturę. Idealne na drugie śniadanie!   Składniki na 12 babeczek: 190g płatków owsianych mały jogurt naturalny (190g(...)babeczki łatwiej odchodziły od papilotek. Całość niezbyt długo mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami i pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu muffinki dekorujemy białą czekoladą. Można w tym celu lekko nagrzanym nożem kroić plasterki, zetrzeć na tarce albo po prostu roztopić ją i polać nią babeczki

Wrzosowa Polana
Marrchewkowo-bananowe muffiny (bez jajek, bez mleka, bez glutenu) 169

dłużej się nie zastanawiając, ruszyłam do kuchni. Nie sądziłam, że ponownie uda mi się stworzyć coś w 100% roślinnego. A udało się, udało. I to z jakim efektem! :D Muffinki wyszły bardzo wyraziste w smaku, wilgotne i słodkie, a na końcu języka czuć delikatny dodatek imbiru i chilli. Składniki: 2 średnie marchewki 2 dojrzałe banany 100 g kaszy jaglanej(...)szczyptę soli. Banany zblendować na gładkie puree.  Połączyć składniki suche ze składnikami mokrymi dodając bananowe puree i niewielką ilość wody. Ciasto powinno wyjść gęste.  Do foremek na muffinki nakładać po łyżce ciasta. Piec przez ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni C. Gotowe udekorować płynnym masłem orzechowym i plasterkami banana.  To co..? Smacznego

Kuchnia Ellie
Owsiane muffinki ze śliwkami 241

Muffinki mają to do siebie że są szybkie w przygotowaniu i można tworzyć niezliczoną ilość kombinacji smakowych. Przedstawiam wersję ze śliwkami i płatkami owsianymi. Składniki: 1 i 1/4 szklanki mąki 2 łyżki otrębów 3 łyżki płatków owsianych 1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 2 jajka 1 łyżeczka sody 250 g śliwek(...)kostkę. Zawartość obu misek mieszamy ze sobą a następnie dodajemy pokrojone z kostkę śliwki. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i do każdej nakładamy dużą łyżkę ciasta. Na wierzchu każdej muffinki układamy po 3 paski tak pokrojonych śliwek. Pieczemy ok. 20-25 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Muffinki cytrynowe z cukinią 180

się idealnie jako dodatek nadający wilgotność, nie wpływający na słodki smak wypieku. Gdyby nie to, że widać ją odrobinę w cieście, to nikt by się nie domyślił, że to muffinki z cukinią. Muffinki cytrynowe z cukinią są słodkie, lekko odświeżające za sprawą cytryny i wilgotne. Jedne z najsmaczniejszych jakie miałam okazję przygotować. Koniecznie je dzisiaj upieczcie! Przepis pochodzi z niezawodnych

Pora coś zjeść
Muffinki brownie z malinami 226

Muffinki dla wielbicieli brownie. Czekolada i maliny to połączenie idealne :) Składniki: 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 100 g masła 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka malin Sposób przygotowania: 1. Obie czekolady oraz masło rozpuszczamy w garnuszku i studzimy. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jajka oraz masę czekoladową(...)miksujemy na jednolitą masę. Na koniec wsypujemy maliny i delikatnie mieszamy łopatką. Masę nakładamy do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
MUFFINKI Z JAGODAMI I KRUSZONKĄ 124

uwielbiam muffinki w każdej postaci, z kremem lub z owocami, gdy jest sezon na jagody, nie może ich zabraknąć na moim stole, idealne do popołudniowej kawki   SKŁADNIKI  Suche składniki: 1 szkl. mąki, 1/3 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru waniliowego Składniki mokre: 1/4 szkl. oleju, 1/2 szkl. mleka, 1 łyżka śmietany, 1 jajko Dodatkowo(...)gorzkiej WYKONANIE Suche składniki łączymy w 1 misce, mokre w 2 misce. Czekoladę siekamy. Suche składniki łączymy z mokrymi, dodajemy czekoladę gorzką oraz jagody. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Całość posypujemy kruszonką. Pieczemy 20 min w 180 stopniach

słodki bratek
Muffinki z płatków owsianych z czarną porzeczką i białą czekoladą 101

okazji chciałabym życzyć całej ekipie mnóstwa genialnych pomysłów, inspirujących podróży, satysfakcji z gotowania i odkrywania wciąż nowych smaków! Na tej stronie znajdziecie mnóstwo fantastycznych przepisów: www.marcoghia.pl Muffinki są całkowicie bez mąki, z minimum tłuszczu i cukru. W roli tego ostatniego świetnie sprawdza się bardzo dojrzały banan. Babeczki są bardzo miękkie i wilgotne a kwaśne czarne porzeczki idealnie współgrają ze słodyczą(...)babeczki łatwiej odchodziły od papilotek. Całość niezbyt długo mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do foremek wyłożonych papilotkami i pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu muffinki dekorujemy białą czekoladą. Można w tym celu lekko nagrzanym nożem kroić plasterki, zetrzeć na tarce albo po prostu roztopić ją i polać nią babeczki

Wrzosowa Polana
Muffinki z truskawkami 135

Muffinki z truskawkami i płatkami migdałowymi są pyszne, często piekę je w sezonie kiedy są truskawki, są idealne na piknik, grilla lub do kawy. Można je zabrać do szkoły lub pracy, polecam. Muffinki upiekłam w papilotkach od firmy PapilArt . Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru 3 jajka 1/3 szklanki oleju

Bajeczna Kuchnia
Muffinki z czekoladą 99

Sezon na Muffinki czas zacząć!:) Od dawna noszę się z zamiarem wypróbowania nagromadzonych przepisów na te urocze babeczki. Ich wykonanie jest proste, czas pieczenia krótki, a efekt taki, że znikają bardzo szybko;) Dziś prezentuję Wam przepis na muffinki najprostsze w kolorystyce. Zwykłe - nie-zwykłe, bo z kawałeczkami gorzkiej czekolady, która wdzięcznie rozpływa się w ustach, pieszcząc podniebienie. Chrupiące z zewnątrz

Kuchnia smaków
Muffinki cytrynowe z kawałkami białej czekolady 113

jaką znasz. Zrób trochę miejsca na taką siebie, jaką możesz być. [Z pudełka iluminacji Ewy Foley] Witajcie Kochani po dość długiej nieobecności.  Prezentujemy Wam dziś na szybko zrobione muffinki z wyraźnymi nutami cytryny, doskonale skomponowane z kawałkami białej czekolady, która rozpływa się w ustach. Czekoladowy aksamit na języku sprawia, że całość jest idealna. Taka, jaka ma być. Muffinki cytrynowe

Kuchnia smaków
Babeczki z rabarbarem i bezą 278

Składniki można połączyć w malakserze. Ciasto włożyć do lodówki na 30 min, a po tym czasie rozwałkować. Wykrawaczką w kształcie kwiatka wycinać ciasteczka i umieszczać je w foremce na muffinki. Przed pieczeniem schłodzić i nakłuć widelcem spód babeczek. Piec w temperaturze 190 *C i piec przez ok 10-15 min. Rabarbar pokroić na kawałki, dodać cukier i wodę. Podgrzewać(...)końcówką dużej gwiazdy i wycisnąć rozetki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C i piec ok 20 min do zrumienienia bezy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami , Ciasteczka , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: rabarbar

https:KKuchniaMniam
Muffinki z truskawkami i kruszonką. Jest ten hejt czy go nie ma? 145

przyszłość, zanim rzucisz w kogoś anonimowo błotem, pomyśl, że nie wszyscy muszą  żyć według cudzych wyobrażeń i upodobań. No. Żyj i daj żyć im innym :) A teraz muffinki. Na szybko, w środku sezonu truskawkowego.... zrobiłam z mrożonymi truskawkami. Co za profanacja! Ale był środowy wieczór... w czwartek Boże Ciało. Moje jeszcze zielone, a świeżych już nigdzie nie można było(...)ekstrakt waniliowy.  Mokre składniki przelewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy energicznie drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników.  Ciastem napełniamy papilotki umieszczone w formie na muffinki, do każdej wkładamy po jednej lub po dwie truskawki.  Posypujemy kruszonką i poeczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni z termoobiegiem, ok. 25 minut.  Kruszonka: ½ szklanki mąki

bistro mama

Proponowane wyszukiwania