Pierwsze cupcakes 207cukrem (wysokie obroty, 3 minuty).Następnie zmniejsz obroty na średnie i dodawaj po jednym jajku i ciągle mieszając. Do masła dodaj 1/3 ilość mąki z proszkiem i tyle samo mleka. Postępuj przemienne przez kolejne dwa razy. Ciasto przełóż do formy na muffiny wyłożonej papierowymi papilotkami. Nakładaj łyżka do lodów, wtedy babeczki będą równe. Wstawić do nagrzanego piekarnika
AZgotuj!
ZIOŁOWE MUFFINY 170łyżce oliwy lub oleju. Mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i solą przesiać, dodać sól - wymieszać. Jajka rozkłócić wlać do nich olej i mleko. Do mokrych składników wsypać suche, wymieszaj. Następnie dodać starty żółty ser i tymianek, wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na muffiny. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Pod koniec pieczenia wierzch muffinów posypać
Ciastka - domowe słodkości
Muffinki z rabarbarem + film 181rabarbar kroimy 1/2 centymetrowe kawałeczki. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, szczyptę soli, dodajemy jajka, wlewamy olej oraz maślankę i wszystkie składniki ze sobą łączymy łyżką (niezbyt dokładnie). Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem, na wierzchu babeczek układamy rabarbar. Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 20-25 minut, po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem
Smakowite Dania
Murzynek korzenny z czekoladą 252Dziś podrzucam przepis na najprostsze, a jednocześnie cudownie miękkie, mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem przyprawy korzennej. Błyskawiczne w przygotowaniu - zawsze się udaje i długo utrzymuje
Chocolate Muffin Blog
Wytrawne muffiny bolognese 283Dodać odrobinę papryki ostrej oraz czosnku w proszku.Do dużej miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Jajko rozbełtać z odrobiną soli i połączyć z przestygniętym sosem oraz 2 łyżkami oliwy, wymieszać z mąką i proszkiem. Dolać ok. 3/4 - 1 szkl. wody. Formę na muffiny wyłożyć papierowymi foremkami i nakładać drewnianą łyżką masę do foremek. Piec
Czarnawisienka
Wytrawne muffinki / Dry muffins 190ciasto. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, pieprz, sól), a mokre ze sobą (jajka, oliwa, mleko, jogurt). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy. Na koniec dodajemy dodatki i mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem). Muffiny wkładamy do rozgrzanego
Projekty ze smakiem
Muffiny z Rabarbarem i Owsianą Posypką 199Wrzucamy do miski i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na bok. Olej, jajko, maślankę i ekstrakt z wanilii mieszamy za pomocą rózgi kuchennej. Mąkę, proszek do pieczenia i sodę mieszamy razem. Płynne składniki wlewamy do rabarbaru z cukrem. Mieszamy. Następnie wsypujemy wymieszane suche składniki i całość dokładnie mieszamy. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Uzupełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Posypujemy posypką
Made By Mom And Son
Muffiny z borówkami 267śniadanie - przepyszne muffiny z soczystymi borówkami, mięciutkie, wilgotne, mało słodkie, a przy tym bajecznie proste w przygotowaniu. To będzie dobry dzień, deszczowa aura mi niestraszna :) Składniki (na 12 szt.): 225 g mąki pszennej 115 g mąki pszennej razowej typ 2000 3 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny 110 g cukru trzcinowego nierafinowanego 1 jajko 1 duży, bardzo(...)jajko, dodać rozgniecionego banana, olej i maślankę. Dokładnie wymieszać. 4. Połączyć składniki mokre z suchymi, wymieszać, ale niezbyt długo - tylko do połączenia składników. 5. Na koniec do ciasta wmieszać delikatnie borówki. 6. Foremki silikonowe lub papilotki napełniać do 3/4 wysokości (prawie do pełna). Piec przez ok. 30-32 min., a następnie ostudzić na kratce. Przed podaniem muffiny można
Domowa Cookierenka Agi
Drożdżowe babeczki z czekoladą 279Składniki: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mleka 50 g drożdży 1 jajko 100 g masła (lub margaryny) 0,5 tabliczki
Ciastkozercy
Najlepsze pierniczki 263Proste, szybkie i mięciutkie zaraz po upieczeniu. Idealne dla początkujących oraz tych, którzy poszukują sprawdzonego i niezawodnego przepisu na te świąteczne ciasteczka :) Składniki: 300g mąki pszennej
Chocolate Muffin Blog
Muffiny z czekoladą w towarzystwie motyli 180Muffiny i babeczki to desery, które błyskawicznie zdobyły u nas popularność. Nic dziwnego, w końcu przygotowanie ciasta to bułka z masłem, a dodatki do nich można wybierać patrząc na to co zalega nam w szafkach. Chciałam Wam przedstawić przepis na bardzo praktyczne ciasto, które łatwo odrywa się od papilotek (było to długo moją zmorą). Do ciasta dodawać można przeróżne dodatki(...)ubiciałyżeczka cukru waniliowegoSposób przygotowania:Mikserem utrzeć margarynę z cukrem.Dodać jajka, jogurt i mleko, wymieszać na gładką masę.Dodać sodę i mąkę, wymieszać na gładką masę.Dodać czekoladę i wymieszać.Piec w temperaturze 190 stopni ok. 20 minut aż włożony drewniany patyczek będzie suchy. Muffiny będą brązowe na wierzchu.Przez czas pieczenia ubić śmietanę z cukrem waniliowym.Upieczone maffinki ostudzić na kratce
W kuchni wieczorem
Muffiny śniadaniowe 726dnie każdego wgłębienia ułożyć wędlinę, a na niej pomidory i oliwki. Na wierzch rozbić jajko, posypać solą i częścią ziół (zostawić trochę do posypania po upieczeniu) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać ok. 10 minut. Po wyjęciu formy z piekarnika, delikatnie podważać muffiny łyżeczką. Posypać resztą ziół. Podawać z sałatą i np. bagietką
Bullio
Muffiny z nektarynkami 276okazało się, że najważniejszego brak :D upsss... Chwila improwizacji.... i są! Równie pyszne muffiny z nektarynkami! Tzn. BYŁY ;] Składniki na 15 muffinek: 1 i 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki cukru 2 jajka M/L 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oleju 4 nektarynki płatki migdałów do posypania
Ze smakiem i z pasją
Muffiny z bananami i płatkami owsianymi 210jajko 70 ml mleka 70 g masła Masło rozpuścić i ostudzić. Wymieszać dokładnie z jajkiem, mlekiem, cukrem i roztartymi widelcem bananami. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane, sodę i zamieszać łyżką do momentu połączenia się składników. Ciasto wyłożyć do foremek na muffiny. Piec około 20 minut w temperaturze 175°C. Polewa: 30 g masła 1,5 łyżki kakao
Bullio
Muffiny z szynką i żółtym serem 358spróbować ich w innym wydaniu. Poszperałam w internecie i znalazłam podstawowy przepis na muffiny do których dodałam tylko ( w tym przypadku) szynkę, żółty ser i szczypiorem. Co myślicie o takim zestawieniu? Składniki: 0,5 szkl. mleka, 1,5 szkl. mąki, 2 jajka, ok. 2 łyżki roztopionego masła, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli, pieprz, ok. 150g szynki
Pudełko rozmaitości
Muffiny marchewkowe 187muffiny marchewkowe o korzennym smaku. Są miniaturką ciasta marchewkowego, którego przepis na blogu na pewno umieszczę. Całości dopełni słodka polewa z serka mascarpone z cukrem pudrem.Składniki:2 jajka3/4 szklanki cukru3/4 szklanki oleju3 średniej wielkości marchewki (2 szklanki)1,5 szklanki mąki pszennejpo pół łyżeczki soli, sody, proszku do pieczenia, cynamon, imbiru i gałki muszkatołowejSposób przyrządzenia:W misce ubijamy jajka
upichcic
Słodkie przekąski na spacer 205owsiankę. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć przygotowaną masę i ugnieść. Potem należy wyciągnąć i pokroić w batoniki. Placki Najprostszy przepis, z którego najczęściej korzystam to jogurt naturalny, jajko i mąka. Proporcje takie, aby była konsystencja gęstej śmietany. To jest baza, do której daję to, co akurat mam w domu np. jabłka, banany, truskawki, borówki. Te placki(...)środku niespodzianka - jabłko starte na grubych oczkach z cynamonem. Muffiny Robi się je błyskawicznie, wystarczy wymieszać składniki mokre z suchymi i do piekarnika. Poniżej przepis na wersję kakaową z dżemem. Składniki suche 200 g mąki 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody mokre 150 ml mleka/wody 2 jajka 1-2 łyżki syropu klonowego / miodu / cukru trzcinowego 90 ml oleju Do nadziania
lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Mocno jagodowe muffiny z kruszonką. 221Muffiny z jagodami to klasyka. I do tego jaka pyszna :) Te z tego przepisu są niesamowicie mięciutkie, puchate i moooocnooo jagodowe. Przygotowanie ich zajmuje kilka minut, potem już tylko do piekarnika i gotowe! SKŁADNIKI: 300 g mąki 100 g brązowego cukru 100 ml mleka 100 ml śmietany 12 % lub 18 % 120 ml oleju 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżka cukru SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. W jednym naczyniu wymieszać suche składniki : mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sodę. 2. W drugim naczyniu wymieszać mokre skłądniki: mleko, śmietanę, olej i jajko. 3. Połączyć suche składniki z mokrymi. Jeśli ciasto jest zbyt gęste można dolać kilka łyżek mleka. Ciasto powinno być gęste, ale lekko lejące, może mieć grudki. 4. 2/3 jagód
DefinicjaSmaku