muffinki - 4060 przepisów (strona:31/271)

Muffinko-serniko-brownie z jeżynami (lub innymi owocami) 153

koniec końców... z dziećmi nie zdążyłam upiec :)  ale zdążyłam z sernikiem i ciastem kawowo-wiśniowo-advokatowym (przepisy niebawem i ciekawe czy gościom smakowały :)), a pozostałe upiekła Mama :* Te muffinki to taka mini wersja serniko-brownie z owocami, ale jednak nieco inna... A jaka smaczna! Polecam, szczególnie, że można użyć różnych owoców: jeżyn, malin, wiśni (także tych z soku, tylko(...)też jajka i krótko miksujemy na najwolniejszych obrotach. Do drugiej miski przekładamy mascarpone, dodajemy cukier, jajko i mąkę i całość łączymy (dobrze jest to zrobić blenderem). Do foremek na muffinki (piekłam w silikonowych, bez papilotek) nakładamy porcję ciasta czekoladowego (1-2 łyżki, tak do połowy wysokości foremki), następnie masę serową (1 czubatą łyżkę) i lekko wciskamy owoce. Muffinki pieczemy

Kolorowy Przepisownik
Szpianakowo żurawinowe muffinki 167

Małe szpinakowe babeczki z słodkim nadzieniem żurawinowym. Połączenie szpinaku z żurawiną jest zdrową wersją deseru. Muffinki przygotowałam w specjalnych foremkach od  Firmy Gosia . Foremki wykonane są z bardzo wytrzymałego papieru, który idealnie dopasowuje się do ciasta. Dzięki takim foremkom nie musimy męczyć się aby wyjąć muffinki z formy. Oszczędzają one nasz czas i są rewelacyjne do trzymania w ręku(...)proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy na puszystą pianę z cukrem i ekstraktem waniliowym. Cały czas miksując stopniowo dodajemy szpinak z olejem oraz partiami mąkę z proszkiem. Do foremek na muffinki  wlewamy po jednej dużej łyżce masy. Na środku układamy łyżeczkę konfitury żurawinowej, wlewamy drugą łyżkę masy. Na wierzchu układamy suszoną żurawinę. Babeczki pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku

VioletoweKucharzenie
Murzynek - proste i łatwe ciasto 152

suchego patyczka około 40 minut**. Ostudzić. Na sam koniec udekorować lekko podgrzaną masą z rondelka i wiórkami kokosowymi. Kroić dopiero po zastygnięciu polewy. ** jeżeli będziecie chcieli przygotować same muffinki to czas pieczenia będzie o wiele krótszy (maksymalnie 20 minut) Przygotowanie masy czekoladowej Murzynek oraz muffinki przed i po upieczeniu Murzynkowe muffinki Pomysł na przepis STĄD

Ugotować
Muffinki szpinakowe z kremem bananowym i jagodami 157

Szybkie w przygotowaniu muffinki z dodatkiem szpinaku, o niesamowitym, pięknym, zielonym kolorze ucieszą nie tylko oko, ale i podniebienie. W wersji bez kremu- do przygotowania w 10 minut :)  Składniki: Na 12 sztuk: 180g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do piecze 80g cukru 1/3 łyżeczki soli 100g liści szpinaku 70ml oleju rzepakowego 30ml mleka 1 jajko 1 banan Krem: 150ml(...)odciśnięte liście szpinaku miksujemy z cukrem, jajkiem, olejem, mlekiem i bananem. Do masy dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Łączymy do połączenia składników.  W formie na muffinki układamy papilotki i napełniamy je do połowy. Dajemy po pół łyżeczki nutelli i ponownie przykrywamy ciastem szpinakowym.  Muffinki pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku ok 25 minut

Kuchnia w czekoladzie
Czekoladowe muffinki z wiśniami 139

Dzisiaj propozycja dla osób, które lubią ciasta czekoladowe. Tym muffinkom smaku nadaje czekolada i kakao, zaś wilgotności i delikatności wiśnie, które w połączeniu z ciastem czekoladowym, tracą swą kwaskowatość. Muffinki u piekłam w papilotkach od  PapilArt .  Składniki (na 18 tradycyjnych, małych muffinek): 250 g mąki pszennej 25 g kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 150 g cukru(...)tylko do wymieszania się składników.  Produkty suche przesypujemy do mokrych i całość mieszamy widelcem. Krótko, tylko do połączenia się składników. Ciasto wkładamy do papilotek do 3/4 ich wysokości. Muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 35 minut. Ja piekę w temperaturze 175 stopni, na grzałkach: dolna + grzałka z termoobiegiem. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem, czy muffinki

Smak mojego domu
Rabarbarowo-cynamonowe muffinki w spodenkach :) 113

przepadałam za muffinkami. Irytował mnie w nich wyczuwalny posmak sody oczyszczonej, którego nie cierpię. Początkowo też zdarzały mi się “niewypieki” w postaci zakalcowatych muffinków. Odkąd jednak nauczyłam się piec muffinki bez użycia sody oraz zapamiętałam raz na zawsze, że muffinek się nie miesza długo i dokładnie, ale krótko i “byle jak”, byle […] Artykuł Rabarbarowo-cynamonowe muffinki w spodenkach :) pochodzi

Wiszniówka
Muffinki z wiśniami 223

Uwielbiam robić muffinki, bo to takie ciastka nie-do-popsucia, w dodatku można śmiało żonglować składnikami i dalej wszystko świetnie smakuje: nie macie oleju kokosowego? można zastąpić go słonecznikowym lub roztopionym masłem? Zabrakło akurat mleka? można dodać maślanki lub jogurtu naturalnego :) Moje dzisiejsze muffinki w wersji z wiśniami i kruszonką. Z podanych składników zrobicie 12 standardowych babeczek lub 10 nieco(...)łyżce ciasta i dorzucamy kilka wydrylowanych wiśni. Przykrywamy pozostałym ciastem i dodajemy po wiśni na górę. Kruszonkę przygotowujemy zagniatając miękkie masło z resztą suchych składników. Na górę nakładamy kruszonkę. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. . Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić

Ciastkozercy
Muffiny z jagodami 138

Kiedy zobaczyłam na straganie jagody, od razu zachciało mi się muffinek z jagodami :) Dziś zaprezentuję przepis na mięciutkie, jagodowe muffinki z dodatkiem aromatycznej skórki pomarańczowej, oblane polewą z białej czekolady.  Składniki na muffiny (12 szt.): 250 g jagód 100 g roztopionego masła 125 ml mleka 2 jajka skórka starta z 1/2 pomarańczy 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku(...)pieczenia 170 g cukru Polewa: 100 g białej czekolady 2 łyżki mleka 2 łyżki jogurtu Dekoracja: 3-4 łyżki jagód Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Przygotować formę na muffinki. Do środka włożyć 12 papilotek. Jagody opłukać i osuszyć. Do jednej miski wlać roztopione masło, dodać mleko. Wymieszać. Następnie dodać jajka, skórkę z pomarańczy i znów wymieszać. Do drugiej miski

Świat Ciasta
Migdałowe muffinki z truskawkami 150

Dzisiaj mam propozycję na migdałowe muffinki z truskawkami. Znikają z talerza w jednej chwili. Tak się dzieje za sprawą migdałów i truskawek. Muffinki są aromatyczne, puszyste i wiosennie truskawkowe. U piekłam je w kolorowych papilotkach od  PapilArt .  Składniki (12 sztuk): 150 g truskawek 160 g mąki pszennej typ 500 140 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku(...)składniki sypkie, zmieszane z truskawkami. Całość ponownie mieszamy widelcem. Krótko, tylko do połączenia się składników (około 20 sekund). Tak przygotowane ciasto przekładamy do papilotek i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Muffinki pieczemy około 35 minut w temperaturze 175 stopni (grzanie: góra + dół, bez termoobiegu). Przed wyjęciem z piekarnika patyczkiem sprawdzamy, czy babeczki są upieczone. Patyczek powinien być suchy. Smacznego :) Przepis

Smak mojego domu
Muffiny orzechowe z borówkami 126

Dodajemy mielone orzechy, otartą skórkę z cytryny. i mieszamy. W innej misce ubijamy pianę na sztywno. Dodajemy do pozostałych składników i mieszamy łyżką. Powstałe ciasto nakładamy do papilotek na muffinki , które uprzednio wkładamy do formy muffinki. Możemy je wlać również bezpośrednio do formy, wtedy otworki smarujemy masłem. Na wierzch , wkładamy po 3,4 borówki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy(...)minut w temp. 200 stopni. Po wyjęciu i ostudzeniu, muffinki posypujemy cukrem pudrem. Możemy przyozdobić je pozostałymi borówkami. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Muffiny pomarańczowe z musem truskawkowym i ricottą 158

Pulchne, wilgotne, aromatyczne - nie sposób przestać ich jeść! Upiec dobre muffinki wcale nie jest tak prosto! Z racji swoich małych kształtów, często za bardzo wysuszają się przy pieczeniu. Gdy z kolei przesadzi się z ilością mąki, robią się zbyt twarde. Potrzeba tu złotego środka dobrze dobranych proporcji, składników i czasu pieczenia, aby otrzymać mistrzowski efekt. Poniższe to moja ulubiona wariacja(...)temacie muffinek i lekka przeróbka przepisu, z którego już kiedyś korzystałam: Muffinki pomarańczowe z ricotta .  Uważam, że muffinki z ricotta to bestsellerowa wersja tego typu babeczek. Dodatek serka sprawia, że są niesamowicie miękkie, wilgotne i długo zachowują świeżość. Następnego dnia są równie smaczne, jak tuż po upieczeniu. Jak dla mnie, wprost rozpływają się w ustach, a ja rozpływam się

Grunt to przepis!
Muffinki bezglutenowe z jagodami 180

znowu ona Weronika  Madejska - chyba jestem od niej uzależniona ;-), ale naprawdę pyszne muffinki z jagodami. Jak zwykle musiałam trochę pokombinować, bo nie wszystkie produkty uwzględnione w przepisie mogę serwować swojemu żołądkowi. 125 g mąki ryżowej 50 g mąki owsianej 50 g  mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 170 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu

Humanistka w kuchni
WANILIOWE MUFFINKI Z WIŚNIAMI 205

Lekkie i puszyste muffinki z dodatkiem likieru waniliowego, który nadaje nadaje muffinkom niezwykłego aromatu. SKŁADNIKI na 12 sztuk: 1 szkl. mąki pszennej, 1/3 szkl. cukru, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ szkl. likieru waniliowego Dalkowski , ¼ szkl. oleju, kilkanaście drylowanych wiśni, cukier puder do posypania WYKONANIE Suche składniki mieszamy z suchymi w 1 misce, a w drugiej misce łączymy mokre(...)składniki. Do mokrych składników wsypujemy suche, mieszamy łyżką. Przekładamy do papierowych papilotek na muffinki, wciskamy po 2-3 sztuki wiśni. Pieczemy ok 18-20 min w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Papilotki, w których upiekłam muffinki pochodzą ze sklepu internetowego PAPILART . Zapraszam na ich stronę, mają tam duży wybór różnego rodzaju form i foremek do pieczenia

słodki bratek
Muffinki z serem, papryką i frankfruterkami 151

Dzisiaj polecam przepis na pyszne muffinki w wersji wytrawnej, z serem, papryką i frankfruterkami. Przepis ten jest kierowany szczególnie do dzieci. Muffinki można z powodzeniem zabrać do szkoły, jako drugie śniadanie. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Każdemu będą smakować.  SKŁADNIKI: 4 kiełbaski frankfruterki Hańderek , 1 papryka czerwona, 50g sera żółtego, 2 jajka, 1,5 szklanki mąki, 200ml mleka(...)olej. 3. Suche składniki stopniowo dodaję do masy płynnej. Dokładnie mieszam. Do ciasta dodaję pokrojoną kiełbasę, paprykę i ser. Mieszam. 4. Ciasto przekładam do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki (do 3/4 wysokości). Piekę około 25 minut w temperaturze 200 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Proste muffiny z nadzieniem wg Aleex 133

wszystko zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Dlatego dziś, gdy patrzę na chuliganów wyrywających kostkę brukową i niszczących przystanki nie akceptuję takiego zachowania. Aby podkreślić uroczysty charakter dzisiejszego dnia, upiekłam muffinki z przepisu meggi173. Swoje babeczki podałam na biało-czerwonej serwetce, bo dziś Biało-Czerwona powinna być na pierwszym planie. Składniki na 12 sztuk: Składniki suche: • 1 i 3/4 szklanki mąki(...)składniki suche. 2. W drugiej misce przygotować składniki mokre: jajko, mleko i olej. Dokładnie wymieszać. 3. Do suchych składników powoli dodawać mokre. Wystarczy je połączyć zwykłą trzepaczką, dzięki czemu muffinki będą bardziej puszyste. 4. Można teraz dodać pokrojoną wcześniej na drobne kawałki czekoladę i delikatnie wymieszać. Można też pozostawić masę bez dodatków i później włożyć do muffinek dowolny krem

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania