misce łączymy ze sobą suche składniki, w drugiej mokre razem z dokładnie rozdrobnionym bananem. Mokre składniki przekładamy do suchych i starannie mieszamy, aż powstanie jednolita masa bananowo - czekoladowa. Do foremek na muffinki przelewamy ciasto na 3/4 wysokości, posypujemy kruszonką. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze
Moja smaczna kuchniaUczta dla oczu i podniebienia Podstawa to mocno czekoladowe babeczki z czekoladowymi drobinkami, zdobienie- to delikatny krem na bazie kremówki i serka mascarpone z dodatkiem barwników
Domowe TortyTruskawki, truskawki… większość z nas je uwielbia i z utęsknieniem czeka na te pierwsze, zerwane prosto z krzaczka. Najsmaczniejsze polskie, cieszące oko na zielonych ryneczkach
Made By Mom And SonTruskawki, truskawki… większość z nas je uwielbia i z utęsknieniem czeka na te pierwsze, zerwane prosto z krzaczka. Najsmaczniejsze polskie, cieszące oko na zielonych ryneczkach
Made By Mom And SonCiastka / Torciki warszawskie Ciastka francuskie z marmoladą różaną Wafle kajmakowe Wafle mleczne Wafle kakaowe z aromatem rumowym Muffinki pomarańczowo-cytrynowe Muffinki z truskawkami Muffinki z jagodami Blok czekoladowy z bakaliami Panna Cotta Kisielowy deser z jabłkami na zimno Kawa bananowa
Kuchnia domowa AniCiasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonym słonecznikiem Ciasto 3 bit Pianka wiśniowo-cytrynowa Pani Walewska bez pieczenia Ciasto Adwokat bez pieczenia Ciasto bananowe bez pieczenia Muffinki (babeczki) z budyniem czekoladowym Chocolate cupcakes , czyli czekoladowe babeczki wg Marthy Stewart Chińskie ciasteczka z wróżbą Sernik na zimno z malinami Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami Sernik bez pieczenia z mascarpone
Kulinarne Przebojeoczywiście ja :) Każda z dziewczyn przygotowała swoje specjały. Było słodko, było i wytrawnie. A na moim stoliku znalazły się: * muffinki marchewkowe z biała czekoladą * muffinki brownie z kremem czekoladowym i malinai * piernik z cukinii ( lub kabaczka ) * kruche ciasto ze śliwkami i czekoladą * ciasteczka owsiane * koktajl mango-brzoskwinia * kompot korzenno-śliwkowy * drożdżówki z czekoladą i cynamonem W najbliższych
kolorowotorcikowomieć z ich zrobieniem problemu :) Składniki: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju 1 szklanka czekoladowych groszków - ja niestety ich nie miałam i pokroiłam w kawałki orzechową czekoladę + trochę mlecznej - około 1 tabliczka czekolady orzechowej i pół tabliczki mlecznej czekolady 1 szklanka mleka 2 łyżki kakao(...)sobą mleko z jakiem i olejem. Następnie mokrą masę łączymy z suchą, dokładnie mieszamy i wylewamy do foremek zakrywając 3/4 ich powierzchni na górę dodając pozostałą część czekolady. Muffinki pieczemy w temp. 200 *C przez 20 minut :) Już w piekarniku wyglądały pysznie :) Efekt Końcowy :) na niedzielne popołudnie jak znalazł
W Moim Magicznym DomuNajlepsze babeczki czekoladowe na świecie :) Przepyszne, wilgotne w środku, dzięki czekoladzie deserowej nie są zbyt słodkie, pięknie wyrastają, poza tym przepis jest naprawdę prosty i robi
Domowa Cookierenka AgiDotychczas myślałam, że nie ma lepszych czekoladowych babeczek niż takie. Wszystko się zmieniło, kiedy upiekłam te oto babeczki.. Czy macie swoich stałych degustatorów Waszych wypieków
Wiszniówkamaści. Są w stanie przyjąć każdy składnik i niemalże zawsze wyjdzie coś dobrego. Ruszam zatem do boju i z chęcią podzielę się z wami jedną z moich koncepcji. Muffiny czekoladowe (przepis na 9 dużych babeczek) 3 łyżki płatków ryżowych 1 szkl. wody 1/2 jabłko 4 łyżki dowolnego mleka 4 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko 4 czubate łyżki mąki pszen(...)przykryć ją drugą łyżką ciasta. Piec 35 minut w 180 stopniach (najlepiej sprawdzać patyczkiem, czy są już upieczone, ale z boku, żeby nie trafić na masło orzechowe. Muffinki są wilgotne i pysznie czekoladowe, u nas zniknęły ekspresowo :) Smacznego
Przepysznik - BLW i nie tylkoszklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru szczypta soli 3 jajka 1/4 szklanki oliwy z oliwek 350 ml jogurtu greckiego krem czekoladowy Przygotowanie: Przygotuj foremkę na muffinki wyłożoną papilotkami i nastaw piekarnik na 175 o C. Suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier) wymieszaj w jednej misce. Odłóż. W drugiej misce dokładnie wymieszaj składniki płynne (jajka
Kulinarna (nie)codziennośćsię składników. Twaróg przekładamy do miski i mieszamy z cukrem, budyniem, jajkiem i olejem. W razie konieczności dosładzamy. Papilotki na muffinki rozkładamy do formy na muffinki. Nakładamy po łyżce ciasta czekoladowego, resztę foremek uzupełniamy masą serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 30 minut. Serniczki po upieczeniu trochę opadną. Studzimy na metalowej kratce. Bardzo zimną
Kulinarne Fantazje MarioliObie masy (suchą i mokrą) połączyć i dobrze wymieszać. Nakładać do foremek do 3/4 wysokości, piec na środkowej półce piekarnika około 25 minut na złotobrązowy kolor. Muffinki można dodatkowo udekorować polewą czekoladową i płatkami migdałów
Passions hobbies lifewymieszać (nie za długo). Ciasto wyłożyć do formy na muffiny (wcześniej wysmarowanej lub wyłożonej papilotkami pergaminowymi). Muffiny pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 o C. Przestudzone muffinki można pokryć dowolną polewą czekoladową
In my kitchennadzieję, bo jeszcze o takim nie słyszałam) póki co oryginalny pomysł różni się trochę od dziś wykonanych babeczek ;) Wpadłam na pomysł że upiekę sobie dziś jakieś muffinki.. ale nie całe czekoladowe.. ile można? Jasne z kawałkami czekolady! Tak, ale nie mam czekolady ;( To mieszane jasne i ciemne ciasto! Zeberka! Ale dodatkowo znalazłam jabłka i przypomniało mi się ciasto
W kuchni bez szafekZ tęsknoty za latem otworzyłam ostatnio truskawkowe przetwory. Tym razem padło na owoce w syropie, które dodałam do tartinek czekoladowych. Deser nie należy do tych bardzo
Słodkie PrzyjemnościChodziły za mną babeczki, takie wilgotne i pełne smaku... Zamarzyło mi się pomarańczowo czekoladowe połączenie... Upiekłam więc wczoraj poniższe muffinki. Prawdę mówiąc nie została mi do kawy na dziś nawet jedna... Pomarańczowe babeczki (muffinki) z czekolada (szkl. to u mnie 200 ml) 2 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. cukru szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku
Dzieje kuchennej Wiewióry