mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:41/622)

Cappuccino na biszkoptach 808

Składniki: 2 opakowanie biszkoptów ( po 120 g ) 400 g waniliowego serka homogenizowanego 50 g cappuccino waniliowe 120 g masła w temperaturze pokojowej 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mleka w proszku 2 płaskie łyżki żelatyny 2 żółtka 1 jajko 250 ml śmietanki 30% 200 g czekolady mlecznej Wykonanie: Kawę cappuccino rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody. Odstawić do wystygnięcia(...)garnek ustawić na palniku, mniejsze naczynie ustawić na nim. Ubijać na parze jajka z cukrem, aż masa stanie się puszysta, a cukier zupełnie zniknie. Serek waniliowy, masło i mleko w proszku dokładnie utrzeć. Dodać nieco ostygnięte ubite jajka - wymieszać. Żelatynę rozpuścić, dolewając 3-4 łyżki wrzątku i ustawiając naczynie w gorącej wodzie. Do masy waniliowej dodać rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać

kolorowotorcikowo
Sernik "leśne runo" 244

Składniki: Ciasto kruche; 20 dag mąki krupczatki 10 dag masła 2 żółtka 5 dag cukru 1 łyżka kakao Masa serowa: ½ kg  sera twarogowego chudego 4 jajka ½ szklanki mleka w proszku ¾ szklanki słodkiej śmietanki 30% 1  budyń czekoladowy 1 tabliczka gorzkiej czekolady 10 dag cukru Dodatkowo: 20 dag jeżyn 20 dag malin Polewa z gorzkiej czekolady Twister czekoladowy mięta(...)podpiec 15 minut, wyjąć, ostudzić. Masa serowa: Tabliczkę gorzkiej czekolady połamać i rozpuścić w miseczce nad parą wodną do uzyskania, lejącej konsystencji. Twaróg, jajka, budyń, mleko w proszku, cukier oraz słodką śmietankę, umieścić w misce, zmiksować krótko mikserem na jednolitą masę, wlać płynną gorzką czekoladę i wymieszać. Tak przygotowaną masę serową wylać na podpieczony spód, posypać  małą ilością jeżyn

Wanilia i Kardamon
Bezowo kokosowy koszyczek z granatami 157

pieczemy (suszymy) 4 godziny. Piekarnik wyłączamy, lekko uchylamy drzwiczki i zostawiamy w nim bezy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder z mlekiem w proszku, następnie serek mascarpone i delikatnie mieszamy łyżką. Wiórki prażymy na suchej patelni. Masę wkładamy do worka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdy i dekorujemy bezy. Posypujemy prażonym kokosem, wypełniamy owocem granatu

mojewypiekiinietylko
Orzeźwiający sernik z galaretką i owocami 237

sera do serników (użyłam serka Emilki 0 %) ·        4 łyżki serka mascarpone ·        50 g mleka w proszku ·        100 g cukru pudru ·        3 żółtka ·        3 białka(...)wyparzyć. Ser oraz serek mascarpone zmiksować. Dodać cukier puder oraz żółtka. Kiedy składniki się połączą   dodać fix do sernika, mąkę, aromat, sok z limonki, skórkę i mleko w proszku.   Cały czas miksować na niskich obrotach. Na końcu dodać ubite   białka z cukrem. Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia

Mania Gotowania
Kuleczki rafaello 162

składniki* 125 ml wody* 250 g masła lub margaryny* 1/2 szklanki cukru* 250 g mleka w proszku pełnego* 250 g wiórków kokosowych* 25 ml spirytusu, ale niekoniecznie* 2 wafle (andruty)* ok.45 migdałów obranych ze skórki* ok. 100 g wiórków do obtaczania kulekSposób wykonaniaWafle połamać na mniejsze kawałki, a następnie włożyć do grubej torebki foliowej i pokruszyć wałkiem na bardzo drobno(...)mączka waflowa.Do rondelka wlać wodę, wsypać cukier i doprowadzić do wrzenia. Cukier powinien się rozpuścić, a następnie zdjąć z ognia i zostawić do wystygnięcia.Do chłodnego płynu dodać mleko w proszku, 250 g wiórków kokosowych, zmielone wafle oraz margarynę i dokładnie wymieszać. Następnie masę wstawić do lodówki do schłodzenia ma ok. 30-40 min.Schłodzoną masę wyjąć z lodówki

Mix smaku
Tort urodzinowy 153

Biszkopt: 6 jajek 12 łyżek cukru 3 płaskie łyżki mąki tortowej 2 pełne łyżki kakao Masa: 2 kostki masła 2 szklanki cukru 1,5 szklanki mleka 4 łyżki mleka w proszku sok z 2 cytryn Dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń posypka cukrowa posypka waflowa Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę na najwyższych obrotach. Do ubitych białek dosypuję po trochu cukier(...)kolan. Odpinam obręcz i studzę ciasto, potem kroję na 3 części. Mleko zagotowuję, masło ucieram z cukrem na puch i dodaję po łyżce gorące mleko. Potem  wsypuje mleko w proszku, a na końcu sok wyciśnięty z dwóch cytryn. Masę wstawiam do lodówki. Brzoskwinie osączam na sicie zlewając cały zawarty w puszcze sok, rozcieńczam 1/2 szklanki przegotowanej wody i zostawiam

Ciasteczkowy Potwór
Sernik z truskawkami 138

maksymalnie wykorzystać. Składniki: na biszkopt: 3 jaja 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki drobnego cukru masa serowa: 0,5 kg białego sera 400 ml śmietany 30% 3-4 łyżki mleka w proszku 2-3 łyżki cukru pudru łyżeczka pasty waniliowej płaska łyżka żelatyny ponadto: 0,5 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe Wykonanie: biszkopt: Białka ubić na sztywno. Stopniowo wsypać(...)suchego patyczka. masa serowa: Twaróg zemleć dwu, trzy krotnie. Śmietanę ubić na sztywno i dodać część cukru pudru. Do ubitej śmietany dodać twaróg, pastę waniliową, mleko w proszku oraz wcześniej namoczoną żelatynę w kilku łyżkach wody. W razie potrzeby dosłodzić masę cukrem pudrem. Masę wylać na ostudzony biszkopt i wcisnąć w nią część pokrojonych truskawek. Wstawić do lodówki

Pysznie & Pięknie
BANANOWIEC "CYNAMONOWY RAJ" (bezglutenowy, z mieszanką ziarenek i masłem orzechowym) 227

banany, 4 duże/6 małych, - jajka, 4 kurze / 8 przepiórczych, - mąka owsiana bezglutenowa, 100 gram, - cukier trzcinowy, 5 kopiastych łyżek, - cukier waniliowy domowy, - serek mascarpone. 3-4 łyżki, - mleko w proszku pełne, 3-4 łyżki, - masło orzechowe (najlepiej domowe), 6 dużych łyżek, - Ziarenka "Cynamonowy Raj" - masło, 1/4 kostki - cynamon, TAK - JEST MĄKA OWSIANA BEZGLUTENOWA! :) Poczytasz o niej (i o innych(...)utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło. 2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, cynamonem, serkiem mascarpone i mlekiem w proszku. Następnie dodajemy masło orzechowe. 3. Łączymy obie masy, wlewając rzadsze do gęstszego. 4. Przesiewamy do całości mąkę, wrzucamy nasze "dodatki" czyli Ziarenka, przyprawy. 5. Osobno ubijamy z cukrem białka na sztywno

Wypisz Wymaluj
Karpatka trójsmakowa 623

Składniki na blachę 20 x 30 cm: ciasto 125 g margaryny 1 szklanka mąki pszennej (150 g) 1 szklanka wody 4 duże jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem waniliowy 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki zwykłego cukru (115 g) 4 łyżeczki cukru wanilinowego 125 g margaryny 1 żółtko krem czek oladowy(...)muszą połączyć się ze sobą, aż do powstania jednolitego kremu.  Krem czekoladowy Do rondelka wlać 1,5 szklanki mleka. Zagotować z 3 łyżkami zwykłego cukru. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie się gotować to wlać do niego masę ze szklanki.  Cały czas mieszać i gotować około 1 minuty. Gęsty budyń zdjąć z ognia i ostudzić

Ugotować
Grasujące dinozaury czyli domowe prlinki orzechowe:) 177

czekoladą i ponownie wkładam do lodówki, czynnośc powtarzam jeszcze raz.W czasie kiedy foremka chłodzi się w lodówce przygotowuję nadzienie.Do pozostałej białej czekolady dodaję mleko zagęszczane, zmielone orzechy i mleko w proszku. Dokładnie mieszam i ponownie ustawiam w kąpieli wodnej i mieszam aż do momentu kiedy masa zgęstniej.Przestudzoną masę nakładam do czekoladowych foremek. Delikatnie wstrząsam foremką aby masa równomiernie się

Magiczna kuchnia Darii
Ciasto Kukułka 172

szklanki kakao 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej Masa: 300 g cukierków kukułek 1 l mleka 3 budynie czekoladowe bez cukru 150 g masła 50 ml spirytusu 2 szklanki mleka w proszku Poncz do nasączenia: 300 ml przegotowanej zimnej wody 3 łyżki spirytusu aromat arakowy Dodatkowo:  kakao, czekolada, polewa czekoladowa, wiśnie w syropie - dowolnie, według Waszych upodobań ;-) Białka oddzielamy od żółtek(...)normalny" budyń, a następnie studzimy.   Masło dokładnie miksujemy, a następnie stopniowo dodajemy wystudzony budyń cały czas miksując. Gdy masa będzie gotowa zmniejszamy obroty i wsypujemy stopniowo mleko w proszku. Na koniec dolewamy powoli spirytus i mieszamy łyżką. Składniki ponczu mieszamy razem. Gotowy biszkopt kroimy na dwa blaty. Pierwszy z nich nasączamy ponczem i wykładamy na niego połowę masy (może

Czary - gary w kuchni
Sernik orzechowy - Biały Michałek 358

orzechów ziemnych niesolonych 100 g masła Ser: 1 kg twarogu sernikowego (u mnie w wiaderku firmy President) 250 g mascarpone 150 g Białych Michałków 3/4 szkl mleka w proszku 200 ml śmietanki 30% 100 g białej czekolady 100 g orzechów ziemnych niesolonych 1 szkl cukru pudru 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 4 duże jajka Wierzch:   70 ml śmietanki(...)konieczne) i wylepić go masą z ciastek. Włożyć do lodówki. 2. Białe Michałki posiekać lub rozkruszyć w palcach. W rondelku o grubym dnie podgrzać śmietankę, dodać połamaną czekoladę, mleko w proszku i cukierki. Podgrzewać do połączenia składników cały czas mieszając (masa łatwo może się przypalić). Wystudzić. 3. Orzechy ziemne zmielić blenderem (lub zmiażdżyć wałkiem do ciasta). 4. Twaróg zmiksować

Kto ugości moich gości?
RÓŻANY BANANOWIEC BEZGLUTENOWY Z JAGODAMI GOI - PIECZONY W SŁOIKU. 202

kłosa), 100 gram, - jajka, 4 (8 przepiórczych). - masło, 1/4 kostki, - serek mascarpone. 1/3 opakowania, /nadaje kremowego smaku/ - cukier trzcinowy, pół szklanki, /nadaje karmelowego posmaku/ - cukier waniliowy domowy, odrobina, - mleko w proszku pełne, 3/4 łyżki /genialnie zagęszcza i dodaje delikatnego, kremowego smaku/ - jagody goi, /po upieczeniu przypominają coś pomiędzy różą a rodzynkami/ - cynamon - proszek do pieczenia (bezglutenowy) - ewentualnie, bo nie jest(...)ucieramy masę z dziką różą (wcześniej utartą z odrobiną cukru). 2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, serkiem mascarpone, cynamonem i mlekiem w proszku. 3. Łączymy obie masy, wlewając rzadsze do gęstszego. 4. Przesiewamy do całości mąkę z proszkiem do pieczenia. 5. Osobno ubijamy z cukrem białka na sztywno. 6. Delikatnie łączymy masę

Wypisz Wymaluj
Blok czekoladowy bez cukru po małej renowacji. 166

czarną bezsmakową bryłę. Byłam pełna obaw, a jednak się udało, kto nie wie, że jest okrojony w życiu się nie zorientuje.😋 2 szklanki suszonych daktyli gorąca woda paczka mleka w proszku 4 łyżki kakao 3 łyżki mocnej kawy ( płyn) paczka mieszanki keksowej 0,5 szklanki żurawiny 0,5 szklanki wody 0,5 kostki masła szczypta soli herbatniki 3 łyżki wiórków(...)wrzenia. I to koniec z gotowaniem, trzeba tylko kakao zaparzyć. Wtedy jest bardziej intensywne w smaku. Dodajemy do masy daktylowej i dokładnie mieszamy, wsypując bakalie. Porcjami dodajemy mleko w proszku ( 400 g opakowanie) dość energicznie mieszając, aby się wszystko ładnie połączyło. Na koniec dodajemy pokruszone ciastka. Wiadomo, łyżka łyżce nierówna, tak samo szklanka. Dlatego tych ciastek może być więcej

Dieta moja pasja
SERNIK MALINOWY Z BEZĄ 204

wiaderku nadaje się świetnie)! - 3/4 kostki masła, - 6 jajek, - 2 szklanki cukru (aczkolwiek, jak ktoś lubi mniej/bardziej słodkie to zmienia ilość), - 2 budynie malinowe, - cukier wanilinowy, - mleko w proszku - do zagęszczenia i nadania kremowego smaku, - pół śmietany 30% - Maliny 1 litr, - można dodać odrobinę jeżyn, - trochę cukru żelującego (była za rzadkie -taki ser tym razem - i potrzebowało "związania") Ciasto bezglutenowe(...)rozdzielania), po jednym, miksując na wysokich obrotach.  5. Jeśli masa wydaje nam się zbyt rzadka i/lub jeśli czegoś Wam w niej brakuje - czas na tajemną broń - mleko w proszku pełne (nie to granulkowe) - dodajemy tyle aby nabrało i kremowego smaku i idealnej konsystencji :) 5. Masę wylewamy na przestudzone ciasto. 6. Wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika - PIECZEMY

Wypisz Wymaluj