błyskawicznych 1/2 szkl słonecznika 1/2 szkl orzechów włoskich 1 szkl rodzynków 1/2 szkl pestek z dyni 2/3 szkl mieszanki orzechów laskowych, nerkowca, migdałów 1 szkl wiórków kokosowych puszka mleka skondensowanego słodzonego 250g dżemu brzoskwiniowego W dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Mleko i dżem przełożyć do garnuszka, lekko podgrzać. Dokładnie wymieszać z suchą mieszanką. Blaszkę o wymiarach 24x36cm
Smakołyki Asizazwyczaj na bazie owoców a dzisiaj mała odmiana bo przygotowana na bazie popularnych cukierków. W smaku bardzo karmelowa, pycha :) Składniki: - 500 g cukierków kukułek - 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego - 0,5 litra spirytusu Przygotowanie: Cukierki wrzucamy do gotującego się mleka i mieszamy, aż się całkowicie rozpuszczą, następnie studzimy. Kukułkową masę przelewamy do słoika i dodajemy spirytus. Całość odstawiamy
Zainspirowana w kuchniTylko 3 składniki a wyszły genialne w smaku. Oliwka już pyta kiedy robimy następne ;) następnym razem na pewno z podwójnej porcji ;) Polecam :) 330 ml śmietanki 30% 250 ml mleka skondensowanego słodzonego 5-6 ciasteczek oreo Ciasteczka drobno posiekać. Zimną kremówkę ubić, dodać mleko i ciasteczka, wymieszać. Wlać do pojemnika do zamrażania i wstawić do zamrażalnika na kilka godzin
Smakołyki Asisłodko-słonych połączeń, polecam użycie słonych krakersów zamiast herbatników :) Składniki na blachę o wymiarach 24 x 28 cm: ok 400 g herbatników lub krakesów masa krówkowa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego lub 1 puszka (ok 500 g) gotowej masy krówkowej Zamkniętą puszkę mleka wkładamy do rondelka, zalewamy wodą tak, aby cała puszka była zakryta, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy
Zawsze głodna!mleka skondensowanego słodzonego 400 ml skórki pomarańczowej w syropie (do ciast) 750 ml wódki Mleko zmiksować ze skórką pomarańczową na jednolitą masę, stopniowo do blendera wlać wódkę.. Rozlać do butelek
Gotowanie jest łatweniej mleka bawolic – jest ono zdecydowanie bardziej tłuste i treściwe od mleka krowiego. Żeby móc zbliżyć się do oryginalnego smaku, połowę mleka w przepisie możecie z powodzeniem zastąpić mlekiem skondensowanym (słodzonym lub nie). Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zamienić je na mleko bez laktozy, roślinne lub całkowicie odtłuszczone. To jednak nie do końca będzie tan sam smak
Karo in the Kitchenłyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 150 g cukru mała torebka cukru waniliowego 140 g masła ,rozpuścić ,ostudzić 2 jajka 170 ml mleka Dodatkowo:Karmel ,gęsty ,z mleka skondensowanego , śmietana kremówka i pistacje . Suche składniki połączyć razem. Roztopione masło rozmieszać z mlekiem . Do mokrych składników dodac suche i wymieszać krótko. Nakladamy masę do połowy foremek na muffinki ,dodajemy
Ladylaura.ciasto 3bit bez pieczenia przepis na formę o wymiarach ok. 35x25 cm Do warstwy krówkowej będziemy potrzebować: 550-600 g kajmaku (może być gotowy lub ugotowane w puszce mleko skondensowane) 100 g prawdziwego masła w temperaturze pokojowej Do warstwy budyniowej: 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier trzcinowy do smaku (4 łyżki powinny wystarczyć
Ratunku obiadmożna je włożyć w ozdobne papilotki, albo do pudełeczka. Proste do wykonania. Zrobiłam z prażonym sezamem i z kruszoną czekoladą. Przepis na około 30 małych kulek. 1 Puszka mleka skondensowanego słodzonego 3 łyżki dobrego kakao 50 g masła posypka Na małym ogniu podgrzewać mleko, masło i przesiane kakao. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając aż masa zgęstnieje
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmoich ulubionych blogów . Deser jest pyszny, żałuję że wcześniej nie zdecydowałam się go przygotować. Semifredo to przepyszne lody kawowe w sam raz na upalne dni. Składniki: 180g słodzonego mleka skondensowanego; 50g kawy rozpuszczalnej(instant); 250g śmietanki 30%; Wykonanie: W misce wymieszać kawę z mlekiem i odstawić. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno i dodać do mleka wymieszanego z kawą, delikatnie
In my kitchenrobię ją z kokosem. Polecam bo jest pyszna! Składniki : * 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej * pół szklanki wrzątku bądź jeśli mamy to pół szklanki kawy z ekspresu * pół szklanki ciepłego mleka skondensowanego * bita śmietana i posypka czekoladowa do dekoracji Przygotowanie : Kawę przelać do szklanki. Ciepłe mleko przelać do słoiczka, zakręcić i wstrząsać nim przez około minutę, aż zrobi się pianka
Magiczne Życie Martysłodzone 530 (1puszka) śmietanka kremówka 500 g niep ełna szklanka orzechów laskowych Mleczko skondensowane ubijamy, śmietanę także. Mieszamy delikatnie razem. Orzechy mielimy na drobniutkie kawałeczki i wsypujemy do mleka skondensowanego i śmietanki, mieszamy. Zostawiamy na 3-4 godziny w zamrażalniku, opcjonalnie lekko mieszając co godzinę jeśli nie chcemy by orzechy nieco opadły w dół. Przed podaniem musimy wyciągnąć
noteskulinarnyfigamożecie pobawić się i kolorami i smakami, bo obojętnie jakiego shake'a byście nie zrobili z tego przepisu, to i tak będzie przepyszny :)Polecam!1 porcja:* mleko skondensowane niesłodzone- 150 ml* żelki czerwone- 50 g (użyłam misiów Haribo)* lody truskawkowe- 2 gałkiMleko wlać do rondelka i doprowadzić do wrzenia.Zdjąć z ognia, wrzucić żelki i pozostawić do ostudzenia (żelki(...)roztopią się, a po ostudzeniu utworzą breję).Ostudzone mleko wstawić do lodówki na około 30 minut, a następnie przelać do blendera i zmiksować, aż do uzyskania jednolitej masy.Dodać 2 kulki lodów, ponownie zmiksować- tylko do połączenia się składników.Podawać natychmiast.Na zdrowie
Kraina Miodem PłynącaKrem I - krówkowy 1 szkl. mleka 10 dkg cukru 1 łyżka maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 15 dkg masła cukier waniliowy 3-4 łyżki kajmaku (puszka ugotowanego mleko skondensowanego), do smaku (reszta kajmaku zostanie wyłożona na wierzch ciasta - zob. niżej jak układać) Z mleka, cukru, mąk ugotować budyń. Jak ostygnie utrzeć z masłem i kajmakiem. Krem II - cappucino
coolinarnastrefa.blogspot.comdomowe. I do tego jeszcze ta czekolada. Nic nie obiecywałam, a że lubię takie różne wyzwania, prośba nie dawała mi spokoju. I tak kombinowałam aż zaczęłam działać.... puszka mleka skondensowanego 3 gorzkie czekolady 2 łyżki skórki otartej z pomarańczy łyżeczka kawy rozpuszczalnej ( proszek) łyżka oleju Mleko gotujemy w puszce około 2 godzin. Można użyć gotowej masy kajmakowej
Dieta moja pasja