mięso - 63110 przepisów (strona:2861/4208)

Roladki z kurczaka z sorgo po tajsku i tagliatelle z marchwi 226

tłuczenia. Każdy kawałek posypać solą himalajską z przyprawami azjatyckimi, a następnie posmarować musztardą. Na jeden z końców ułożyć odrobinę masła (ok. pół łyżeczki) i kawałek liścia kaffiru. Zwijać mięso w roladkę. Posypać mielonym pieprzem i odkładać na kilkanaście minut na złącze roladki. Smażyć roladki na rozgrzanym oleju z różnych stron. Przełożyć roladki do naczynia do gotowania na parze. Naczynie umieścić

Weekendy w domu i ogrodzie
Poniedziałowy "fit" - Krupnik z porem i kurczakiem 322

czym dodajemy gałązki z natki, posiekaną natkę i ziemniaki oraz kaszę pęczak. Całość gotujemy do miękkości ziemniaków i kaszy. Doprawiamy do smaku solą i pieprze. Ugotowane udko obieramy z mięsa.  Na talerze nalewamy zupę dodając po porcji wkładki mięsnej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
WIELKANOCNY CHLEBEK 172

jajka - ubić je mikserem aż masa stanie się puszysta + (oliwę + musztardę) lub majonez – ubijać + stopniowo mąkę wsypywać do miski + proszek do pieczenia + sól + pieprz – lekko miksować – wyłączyć + szynkę lub mięso pokrojone w kostkę + oliwki pokrojone w plasterki + papryka pokrojona w kostkę + pieczarki podsmażone + cebula pokrojona w kostkę i zeszklona – delikatnie wymieszać - masę przekładamy do keksówki (25x10cm) wyłożonej papierem do pieczenia

Tradycyjna kuchnia inaczej
Sernik Babci Krysi 411

wiórki kokosowe do posypania formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Formę dokładnie smarujemy masłem i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ser przepuszczamy RAZ przez maszynkę do mięsa wraz z masłem. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą jasną masę. Cały czas ubijając, łyżka po łyżce dodajemy ser. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Wsypujemy skórkę

My Culinary Art
ZRAZY DROBIOWE 423

duża cebula 1 ser pleśniowy camembert  2 łyżki gęstej śmietany  przyprawy  Sposób przyrządzenia: Pieczarki podsmażyć z cebulą na oliwie, chwilę poddusić.Dodać przyprawy. Mięso przekroić na na mniejsze części, rozbić na bardzo cienkie plastry.Posypać solą i pieprzem z każdej strony. Na każdy kotlet położyć łyżkę pieczarek i plasterki sera. Zawinąć. Smażyć z każdej strony

pieprzny smaczek
Bułeczki z masą makową i kruszonką 207

makową. Do garnka wsypujemy mak, wlewamy mleko i wodę, zagotowujemy. Odstawiamy na 20 minut. Mak przecedzamy przez sito i odsączamy. Studzimy. Mak mielimy trzykrotnie (np. w maszynce do mielenia mięsa). Do zmielonego maku dodajemy posiekane migdały, rodzynki, skórkę pomarańczową, miód, żółtka i połowę cukru. Białka ubijamy na sztywną pianę, po łyżce dodajemy pozostały cukier. Ubitą pianę delikatnie łączymy z masą

Chocolate Muffin Blog
Nacinane ziemniaki z pieca, ziemniaki Hasselback 208

piec 1h. Podczas pieczenia delikatnie posmarować je oliwą. Po godzinie, wyjąć je z piekarnika i obsypać przyprawami. Wsadzić na kolejne 15 minut. Podawać z sosem czosnkowym i ulubionym mięsem. Smacznego

CookYourself
Ziemniaczane placuszki w panierce z boczkiem i serem 175

ugniatać kopytek czy klusek śląski, ta propozycja Wam się spodoba. Placuszki te można podawać razem z surówką i mamy obiad z głowy. Oczywiście mogą być też dodatkiem do smażonego mięsa - do wyboru, do koloru. To co dodacie do środka masy, to Wasz wybór - u mnie był boczek i ser. Niebo w gębie. Plusem tych placków jest to, że smakują dobrze

CookYourself
Pierś z kurczaka z błękitnym serem Lazur, owinięta w szynkę parmeńską podana z karmelizowaną gruszką 243

połączenie piersi z kurczaka, sera lazur, szynki parmeńskiej i karmelizowanej gruszki będzie takie dobre! Ahhh jak sobie przypomnę tylko jej smak... ;) Jadłam ją z sałatką z dużą ilości rukoli. Mięso pomimo braku panierki i smażenia go na głębokim oleju nie jest suche. A słonawy smak sera, przebija słodkawa gruszka. Polecam! 'pierś z kurczaka z błękitnym serem Lazur, owinięta w szynkę

CookYourself
recenzje - Kamis Kulinarne Inspiracje - kurczak ze śliwką owijany boczkiem 181

Kamis Specjalite Ziemniaki pokroić w 3 cm kostkę. Dodać olej, rozmaryn, 1/2 porcji czosnku i wymieszaj. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. W międzyczasie, oczyścić mięso z błonek. Wzdłuż każdego filetu zrobić kieszeń. W każdą kieszeń wsypać po szczypcie czosnku i następnie włożyć śliwki. Filety posypać papryką, tymiankiem i delikatnie solą (należy pamiętać, że boczek jest

CookYourself
Kurczak z porem 196

centymetrowe kawałki. Na porze układamy pokrojone filety z kurczaka, doprawiamy je solą i pieprzem. W naczyniu mieszamy trochę majonezu i ketchupu (ilość według uznania). Takim sosem smarujemy mięso. Pieczemy w piekarniku ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Jajka w koszulkach po turecku, Çılbır 277

święta, spędzane u Rodziców albo Teściów, są co roku bardziej polskie niż śródziemnomorskie.  W tym roku szykuje nam się oczywiście mała rewolucja. Odkąd oznajmiliśmy rodzinie, że nie jemy mięsa , Mama i Teściowa głowią się i głowią, co nam ugotować. Jakby pasztety, biała kiełbasa i wędliny były całym wielkanocnym światem... Kochani Rodzice.. a jajka? To przecież one są symbolem

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasztet z czerwonej soczewicy 174

Pasztetu i to  własnoręcznie zrobionego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Jest bardzo łatwy do zrobienia i na pewno będzie wszystkim smakował. Choć jest bez udziału mięsa zachwyci nie tylko wegeterian. Próba wypadła pomyślnie, także na pewno zagości u mnie na świątecznym stole. Możesz zrobić go sama, a satysfakcja murowana. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka ze świeżego kalafiora 490

Dzisiejsza sałatka może być wykorzystana na Wielkanocnym stole, jest lekka, świeża i bardzo dobra. Idealnie skomponuje się zarówno z jajkami, jak i pieczonymi mięsami. Kalafior to warzywo kapustne, najczęściej spożywane po ugotowaniu (ja natomiast użyłam surowego), które zawiera sulforafan- substancję zapobiegającą nowotworom oraz wstrzymująca rozwój komórek rakowych. Ponad to spowalnia proces starzenia się skóry dzięki antyoksydantom, witaminom

Życie na widelcu
Schab z morelą w ziołach z sosem rozmarynowym z suszonymi pomidorami 202

Kochani dzisiaj bardzo proty przepis na schab z morelą w ziołach, który świetnie nadaje się na obiad, a po ostudzeniu jest idealnym mięsem na kanapki. Na pewno część z Was przygotowuje takie potrawy z morelą, śliwką czy orzechami. Do wersji obiadowej przygotowałam sos rozmarynowy z suszonymi pomidorami według przepisu szafa kuchni Knorr Pana Piotra Murawskiego. Otrzymałam całą

Niezły Młynek