kapusty i gotuje do miękkości. Cebulę kroję w kostkę, podsmażam na łyżce tłuszczu aż będzie szklista i dokładam do niej boczek i kiełbasę również pokrojone w kostkę. Gotowe mięso wraz z cebulą przekładam do garnka i gotuję razem przez kilkanaście minut, aż wszystkie aromaty połączą się ze sobą. Doprawiam solą, pieprzem i ewentualnie przyprawą . SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchennich rozbijam cieniutko i posypuję solą i pieprzem. Marchew i cebulę obieram i kroję w plasterki. Naczynie żaroodporne smaruję odrobiną oliwy układam pokrojoną marchew, cebulę i plastry mięsa. Wierzch posypuję startym żółtym serem Majonez mieszam z ketchupem, zalewam przygotowaną karkówkę i wstawiam do piekarnika nagrzanego 200°C na 15 min, następnie zmniejszam temperaturę i piekę jeszcze
Bea(u)ty kitchenzdrowe i że powinno się je jeść dość często. Dla mnie ryby mogą nie istnieć, ale jak każdy katolik( albo nie każdy) postanowiła pościć w piątki i nie jeść mięsa, więc próbuję rybę na różne sposoby,a ten był strzałem w dziesiątkę, a nawet setkę :) Polecam!!! Składniki: 1 kg tilapii 2 cytryny 4 ząbki czosnku 1 pęczek koperku
Bea(u)ty kitchenmokrą ściereczkę i zaczekać aż zmiękną ( ja zawijam każdy w osobną). Cukier, margarynę i kakao rozpuścić, wystudzić, dodać pokruszone herbatniki i pozostałe wafle( ja mielę przez maszynkę do mięsa). Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wlać do masy czekoladowej. Wymieszać, masą smarować wafle i zwinąć jak roladę. Składniki polewy podgrzewam w garnuszku, aż się połączą
Ciasteczkowy Potwórmasło i cukier podgrzać do rozpuszczenia składników. Dodać kakao i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Odłożyć dwa całe wafle, a resztę zmielić - ja mielę w maszynce do mięsa. Wsypać do masy czekoladowej i wymieszać. Dodać mleko w proszku i ucierać mikserem do całkowitego połączenia składników. Masę czekoladową wyłożyć na jeden wafel, przykryć drugim i schłodzić w lodówce
Ciasteczkowy Potwórłyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 3 łyżki mleka 2-3 łyżki soku z cytryny cynamon Wykonanie: Skwarki przepuszczam przez maszynkę do mięsa, dodaję do tej masy 1 szklankę mąki. Potem wbijam żółtka i dodaję cukier puder wymieszany z cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. Na końcu wlewam mleko i dokładnie wszystko
Ciasteczkowy PotwórPrzepis znalazłam na opakowaniu ryżu parboiled z Lewiatana danie dość czasochłonne jeśli nie mamy rosołu z kurczaka i kawałka w nim gotowanego mięsa. Najlepiej jeśli zrobimy je z resztek rosołu. Na zdjęciu może nie wygląda, ale jest pyszne ;) Składniki: podwójna pierś z kurczaka (ok. pół kg) łyżka wegety/kucharka 3 szklanki rosołu drobiowego (gotuję go w wodzie po gotowaniu
W kuchni bez szafekkolorowe ) - kukurydza w puszce - 20 dkg sera żółtego w kostce - zielona cebulka dymka - majonez - śmietana 18% - sól, biały pieprz Wykonanie Udka z kurczaka obieram z kości i skóry, mięso kroje w kostkę. Tak samo kroję paprykę i ser żółty, zielona cebulkę siekam. Pokrojone składniki przekładam do salaterki, dodaję do nich odsączoną kukurydzę. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Dodaję
Kuchnia z widokiem na ogródsól, czosnek, papryka 2. Duszona kalarepa : - 1 średniej wielkości kalarepa - pęczek koperku - sos sojowy, sól, pieprz, przyprawy Przygotowanie : Ugotować fasolę, zmielić ją blenderem, lub w maszynce do mielenia mięsa, następnie dodać jajka, przyprawy, oraz mąkę, w takiej ilości, żeby dało się uformować pulpety. Następnie wrzucać pulpety do gotującej się wody, po wypłynięciu gotować kilka minut. Kalarepę obrać, pokroić
zdrowa vege kuchniarodzynek (sparzonych); 8 jajek; kilka kropli olejku migdałowego; 1 łyżka proszku do pieczenia; Wykonanie: Mak sparzyć, odcedzić, wystudzić i i 3 razy przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Ucierając, dodawać kolejno po jednym żółtku, następnie dodać mak, obrane i starte na tarce na grubych oczkach jabłka, kaszę manną, proszek do pieczenia, olejek migdałowy i rodzynki
In my kitchentłuszczem dodać jajko, ciepłe mleko i drożdże i zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na bok. Kapustę pokroić w ćwiartki, sparzyć gorącą wodą i dokładnie odcisnąć. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę i pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać do kapusty razem z odsączoną kukurydzą, koncentratem i sosem grzybowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto rozwałkować
In my kitchenczęść porów i zmiksować, dodać z powrotem do garnka (miksowanie porów nie jest konieczne).Podsmażone filety włożyć do porów, przykryć i dusić przez około 1-2 minuty, aż mięso nie będzie już surowe. Skropić sokiem z cytryny i posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podawać z ryżem szafranowym
In my kitchenśredni por; 5 plastrów ananasa z puszki; 100 g sera pleśniowego (blu); 1 mała puszka kukurydzy; 200 g szynki gotowanej; mały pęczek koperku zielonego; 1 opakowanie tortellini z mięsem; majonez; sól i pieprz; Wykonanie: Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić na sito, przelać zimną wodą i odstawić do ostygnięcia. Jasną część pora przekroić wzdłuż na pół i pokroić
In my kitchenobskoczyła" chyba już zdecydowaną większość blogów kulinarnych i to na wszystkich kontynentach:) I nie ma się co dziwić, bo surówka jest pyszna i znakomicie sprawdza się jako dodatek do mięsa:) Z pewnością u mnie do powtórzenia jeszcze nie raz:). Nie wiem jak Wy, ale ja wypróbowałam wersję Anitki z jej bloga :) Składniki (na dużą miskę): 1 mała główka kapusty
In my kitchenDzisiaj mam dla Was przepis na pyszną sałatkę, która kryje w sobie mnóstwo smaków i moim znajomym zawsze smakuje:) Polecam:) Składniki: 200-250 g makaronu ravioli z serem lub mięsem; 1 puszka kukurydzy; 1 puszka mandarynek; 200 g sera żółtego; 300 g szynki konserwowej lub gotowanej; 0,5 puszki ananasa; 2 ząbki czosnku; majonez; 3 łyżki gęstego jogurtu; sól
In my kitchen