Udka z kurczaka z sosem z gorgonzoli z puree cytrynowym. 214minut do piekarnika w temperaturze 170 stopni termoobieg, lub 185 funkcja góra - dół. Po tym czasie wyciągamy udka i dajemy im odpocząć; przygotowujemy sos. Do bazy z pieczonego mięsa dodajemy śmietankę i kilka kleksów gorgonzoli. Łączymy mieszając na małym ogniu. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, ugniatamy na puree z łyżką masła, trzema łyżkami mleka oraz łyżeczką startej skórki
BaRepas
Szybka zupa z batatami 204łyżki tabasco 2 czubate łyżki lubczyku 1 łyżka czosnku 1 łyżka pieprzu kolorowego mielonego 1 płaska łyżka kucharka smak wiosny PRZYGOTOWANIE: Do misy wlać 2 litry wody. Dodać włoszczyznę. Mięso obmyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać przyprawy i tabasco. Ustawić program SOUP czas 60 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodaje brokuły (różyczki) i obranego, pokrojonego w kostkę
ClauditteMissCooking
Ajwar, domowa pasta nie tylko do pieczywa 382zawrotnym tempie. Całe szczęście potrzebne składniki są dostępne przez cały rok i zawsze można sobie do produkować potrzebną ilość ;). Świetnie pasuje do kanapek i zapiekanek, mięsa, ryb, serów i gotowanych warzyw. Czas przygotowania: ok. 2,5 godziny Składniki: 6 czerwonych papryk, 2 duże bakłażany, 4 ząbki czosnku, 2-3 papryczki chili
SzczyptaSmaQ
Małe serniczki z karmelizowanymi gruszkami 254surowo, bez kombinowania. Czasem jednak robię tartę >>klik lub piekę w cieście czekoladowym >>klik lub korzennym >>klik Gruszka wspaniale harmonizuje z mięsem, na przykład ze schabem >>klik Resztę przepisów na smakołyki z gruszkami możecie znaleźć tam >>klik Dzisiaj upiekłam mini serniczki ze zmiksowaną skarmelizowaną gruszką
Codzienna kuchnia niecodzienna
Pomidorowa na trzech rodzajach pomidorów 224sól, pieprz 1 łyżeczka pasty paprykowej dowolny makaron PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka wkładamy do garnka, dodajemy pokrojone marchewki, pietruszkę, seler, pora, sól, pieprz i gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy makaron. Pomidory z puszki przekładamy do miseczki, dodajemy obrane i pokrojone na kawałki pomidory świeże i pomidory suszone. Wszystkie pomidory miksujemy razem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tortilla z kurczakiem i guacamole 397limonki sól pieprz Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy olej Kujawski (około 20 ml) i smażymy pokrojone piersi kurczaka. Doprawiamy je solą i pieprzem. Do usmażonego na złoty kolor mięsa dodajemy pokrojoną papryczkę chili, czosnek i cebulę pokrojone w plastry. Chwilę smażymy i przekładamy do miski. Na tę samą patelnię wlewamy olej (około 15 ml), szklimy pokrojone w paski papryki (czerwoną
Smakowity Blog Kulinarny
Idzie nowe! 242smakowymi świty Lorda! Już czuje lato, słońce i początek co rocznego sezonu grillowego. ;) W kubełku z lodem Elderflower Lime o smaku kwiatu bzu i limonki, na ruszcie skwierczące mięso, a w tle imprezowa muzyka. Tak! To jest to! Nawet spróbowałam poczuć to już na własnej skórze :) Ale nie wyszło :) Na grilla jeszcze jednak poczekam, na razie jest
Słodkie Przyjemności
Kofty z ciecierzycy z kaszą gryczaną. 252popularne danie na Bałkanach, Turcji, Bliskim Wschodzie i w basenie morza czarnego. Na pewno wiecie cóż to jest i zapewne próbowaliście. W tamtym rejonie są one robione głównie z mięsa. Nasza wersja jest oczywiście wegetariańska, ale z zachowaniem składników z tamtych rejonów. Chcieliśmy oddać klimat tamtego rejonu. Tak więc dlatego pojawia się u nas ciecierzyca, soczewica i trochę innych dodatków
vegetanie
Zapiekanka z żółtym ryżem, kurczakiem i brokułami 1012naczyniu żaroodpornym mieszamy ryż z marchewką i cebulą. Dodajemy kurczaka i brokuły. Posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika na około 7 minut, by aromaty warzyw i mięsa się połączyły, a ser roztopił. Od razu podajemy. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacje
Domowy smalec z cebulką 478podgardla wieprzowego 2 duże cebule 1 łyżeczka czubata majeranku szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Świetne dodatki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Podgardle zmiel w maszynce do mięsa na średnik oczkach. Przeżuć do dużego garnka lub brytfanki ( Ja używam żeliwnej brytfanki) następnie wytapiaj na małym ogniu co jakiś czas mieszając, ok 1,5 h. W smalczyku
Niezły Młynek
Ile wody pić? 199spożywczych), pora roku, aktywność fizyczna a także rodzaj diety. Produkt Zawartość wody [%] Grzyby (świeże) 90-95 Mleko 85-90 Owoce i warzywa 80-96 Ryby (świeże) 70-80 Mięso 60-75 Pieczywo 30-50 Produkty zbożowe, mąki 10-20 Masło 16 Oleje Śladowe ilości Kiedy więc wzrasta nasze zapotrzebowanie na płyny? Przy podwyższonej temperaturze W bardzo niskich temperaturach Przy
Powiedz dietom nie
BEZGLUTENOWA PIZZA HAWAJSKA Z MIĘSEM NA CIEŚCIE KUKURYDZIANYM. + Dip Czosnkowy.. 212ostatniego okruszka. Nie powiedziałybyśmy nic, gdyby to nie były bułki kukurydziane - miłość nasza. Wściekłyśmy się i w akcje deptania ustrojstwa zrobiłyśmy dla siebie... bezglutenową pizzę kukurydzianą z ananasem, mięsem i innymi pysznościami, udekorowaną dipem czosnkowym - co by dobić resztę robactwa (żyjącego w facetach) miał. Brzydszych połówek nie nakarmimy. Niech głodują. A co?! Oczywiście mówiąc "pasożyt" nie mamy na myśli dosłownego
Wypisz Wymaluj
Koktajl maślankowo-owocowo-gryczany 207owocami. Kupując maślankę w sklepie zwróćcie uwagę na jej skład - żeby być produktem w pełni naturalnym i zdrowym nie powinna zawierać mleka w proszku. Spróbujcie namoczyć w maślance mięso a potem je upiec - zobaczycie jakie będzie kruche, delikatne i przepyszne jak Udka maślankowe ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza
Ośmiornica marynowana w oliwie 248godzin a przed gotowaniem tylko usunąć oczy umiejscowione między głową i mackami i ew. błonę w środku worka. Świeżą zazwyczaj trzeba wcześniej wypatroszyć i porządnie oklepać tłuczkiem do mięsa. W rondlu zagotować wodę z przyprawami i octem. Worek przekręcić na drugą stronę, macki które są twardsze od pozostałej części zanurzyć kilka razy we wrzątku po 5 sekund
SzczyptaSmaQ
Domowe pesto bazyliowe z pestkami dyni 312przygotowaniu, dlatego gorąco zachęcam do robienia go samemu. Jest dużo smaczniejsze i zdrowsze od tego kupnego. Stanowi świetny dodatek do potraw, szczególnie makaronu, ale nie tylko. Ja uwielbiam marynować mięso w pesto. Doskonale też się nadaje na kanapki, jako zdrowy zamiennik masła. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut. PESTO BAZYLIOWE Z PESTKAMI DYNI Składniki : - listki bazylii z 1 doniczki
Zgrabne Gotowanie