mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:532/774)

Światowy dzień makaronu 195

opartym na warzywach, czy chudym mięsie, stanowi pyszny i odżywczy obiad. Makaron z owocami morza i suszonymi pomidorami Makaron z owocami morza i paroma smacznymi dodatakami. Bardzo prosty i szybki przepis na pyszny obiad. Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami Przepis na obiad, który można z łatwością zabrać ze sobą do pracy. Pierś z kurczaka w suszonych pomidorach z dodatkiem

Fit&Fast Kitchen
Kapsalon. 159

ziemniaków 1 pojedyncza pierś z kurczaka (ja miałam średnią) 100-150 g sera żółtego warzywa (kapusta pekińska, pomidor, cebula, ogórek kiszony, papryka) olej do smażenia frytek przyprawa gyros Pierś pokroić na małe kawałki.Natrzeć olejem i przyprawą gyros.Odstawić. Usmażyć frytki ,a następnie pierś (na patelnię nie trzeba lać oleju bo wystarczy ten z mięsa) Frytki wyłożyć do foremek

Agusiowe smakołyki
Sałatka z ananasem i kurczakiem w curry 172

zalewy Umyty filet z kurczaka osuszyć i pokroić w drobną kosteczkę, posypać przyprawą curry, usmażyć, osączyć na papierze z tłuszczu Ananasa pokroić w małą kostkę Składniki połączyć, wymieszać, dodać pokrojoną natkę, ewentualnie do smaku sól i pieprz Na koniec dodać majonez i dobrze wymieszać składniki. Uważam, że sałatka równie dobrze może smakować jeśli mięso usmażymy w przyprawie gyros

Proste Potrawy
Tortilla z gyrosem 199

Fanex Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do grosa, dokładnie mieszamy i na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Obsmażamy na oleju na złoty kolor. Kapustę pekińska drobno siekamy, paprykę, pomidora i ogórka kroimy w paski. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej. Na każdy placek układamy warzywa , mięso i polewamy sosem. Dolną część

Bajeczna Kuchnia
Zupa grzybowa nie tylko wigilijna 162

opcjonalnie: 2 udka z kurczaka lub kilka kawałków ryby 1 cebula ok. 450-500g grzybów mrożonych lub świeżych ok. 40 g grzybów suszonych liść laurowy ziele angielskie sól, pieprz śmietana, najlepiej kremówka, minimum 18%, ale uwierzcie, że na Święta naprawdę warto dać kremówkę opcjonalnie: odrobina mąki Wykonanie: Jeśli przygotowujecie zupę na drobiu – mięso obrać ze skóry. Jeśli przygotowujecie

Pociąg Do Kuchni
Sałatka z kurczakiem i grzankami 157

piersi z indyka lub kurczaka 1/2 awokado 1 łyżka pestek dyni kilka pomidorków koktajlowych 1-2 kromki pełnoziarnistego chleba na grzanki 1 łyżka przyprawy shoarma dressing: 2,5 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka octu jabłkowego pieprz kolorowy, sól morska Przygotowanie: Sałatę i pomidorki umyć i podzielić na mniejsze kawałki. Mięso pokroić, posypać przyprawą shoarma i podsmażyć

Ze smakiem i z pasją
Zupa kalafiorowa na ostro. 177

Składniki : 3 skrzydełka z kurczaka kawałek pora kawałek selera 1 mała papryka czerwona 1 malutka papryczka chili bez pestek domowa vegeta do smaku pieprz do smaku 4 ziemniaki duże 1 duża marchewka pęczek zieleniny ( pietruszka, liście selera,gałązka lubczyku ) około 2,5 l wody 1/2 małego kalafiora  Wykonanie : Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Mięso myjemy, przekładamy do garnka, dodajemy

Sama słodycz i szczypta chili
Fusilli z warzywami i kurczakiem w miodzie 197

miód i dokładnie wszystko mieszamy. Kurczak zrobi się nam złocisty. Dokładamy wszystkie warzywa – marchewki oraz cukinia pokrojone w pół plasterki, paprykę w kosteczkę, pieczarki w ćwiartki. Lubczyk siekamy i również dokładamy do garnka. Wlewamy wodę oraz przyprawiamy solą, pieprzem, cząbrem, czerwoną ostrą papryką oraz przyprawą uniwersalną typu vegeta. Całość dusimy do miękkości warzyw i mięsa. Podajemy z ugotowanym makaronem fusilli

VioletoweKucharzenie
Papryki faszerowane kaszą jaglaną i kurczakiem 225

Składniki: 300 g filetu z kurczaka przyprawy do marynaty: 1 łyżeczka kurkumy, oregano, kminu rzymskiego; 0,5 łyżeczki cynamonu, słodkiej i ostrej papryki, 2 łyżki oliwy 4 czerwone papryki 1 torebka kaszy jaglane 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 mała cukinia 0,5 puszki pomidorów 1 kulka sera mozzarella sól, pieprz do smaku Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, dodajemy wszystkie

psgotujemy
Kotlet Devolay (de volaille, kotlet po kijowsku) 235

porcje: 4 filety z kurczaka sól, świeżo mielony pieprz  100 g zimnego masła 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę mąka do panierowania 1 rozmącone jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Filety rozbijamy cienko przy pomocy tłuczka, najlepiej przez kawałek folii żeby nie podziurawić mięsa. Kotlety nacieramy z obu stron

My Culinary Art
Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym 171

zazwyczaj kupuje wyfiletowane udka z kurczaka, wpadły mi w oko żołądki drobiowe. Nie zastanawiając się długo poprosiłam o pełną garść tychże, gdyż od razu wiedziałam co z nich przygotuje - łódzka potrawę - żołądki drobiowe w sosie chrzanowym . Jak widzicie ta łódzka potrawa miała u mnie dość skomplikowaną historię - polskie danie, ugotowane na brytyjskiej ziemi, z mięsa kupionego u arabskiego rzeźnika ;) Czasami

Codzienne Gotowanie
Zapiekany makaron z kurczakiem, mozzarellą, pomidorami i bazylią 368

wysmarowania naczynia Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, zamarynować w sosie sojowym z dodatkiem pieprzu oraz słodkiej papryki, odstawić na 30 minut, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju ryżowym. W międzyczasie, w bulionie ugotować makaron (koniecznie al dente!), odcedzić (1/2 szklanki zostawić) i póki gorący wymieszać z drobno pokrojoną/startą mozzarellą, mięsem, pozostałym wywarem z gotowania makaronu, sprasowanym

Kraina Miodem Płynąca
Udka z kurczaka faszerowane porem i słonecznikiem 266

rodziny. SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 1 por, 50g słonecznika łuskanego, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1/2 łyżki pieprzu, szczypta soli, szczypta majeranku, 100ml oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Ostrym nożem usuwam z udek kości, pozostawiając tylko najdłuższą kość na podudziu. Pora kroję w plasterki. W lukę po usuniętych kościach wkładam plasterki pora oraz odrobinę słonecznika. Mięso spinam wykałaczkami. 2. Udka nacieram

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kurczak w plastrach bekonu w sosie z pomidorków daktylowych 206

osób: 3 filety z kurczaka 9 plastrów bekonu lub boczku 150-200 ml słodkiej śmietanki 12% 10  pomidorów suszonych  w oliwie 2-3 łyżki oliwy w której macerowały się pomidory garść pomidorków koktajlowych, u mnie słodka odmiana daktylowa sól pieprz świeża cebula dymka, zielona i biała część Dodatkowo: 40 dag makaronu tagliatelle 1. Mięso myjemy, osuszamy, każdy filet

Apetyczna babeczka
Drobiowa szynka z szynkowaru 180

www.szynkowar-stal-nierdzewna.pl/ . około 1kg filetów z kurczaka 125ml wody 1 łyżeczka cukru pudru 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki czosnku 2 łyżeczki soli peklującej 2 łyżeczki żelatyny spożywczej 1. Filety kroimy na kawałki około 5 cm. Każdy kawałek delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy pieprzem i czosnkiem. Do wody dodajemy cukier puder i sól peklującą. Roztworem zalewamy przygotowane mięso. Mieszamy je ugniatając przez około

Szefowa kuchni
Kasza jaglana z kurczakiem, cukinią i szpinakiem 252

ugotowaniem) filet z piersi kurczaka 1/3 dużej cukinii cebula ząbek czosnku dwie garście młodego szpinaku baby  1/2 białej papryki po 1/2 szklanki mleka i wody 2 łyżki oleju ser feta sól, pieprz pomidor  pestki dyni Przygotowanie : Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu, który znajdziecie TUTAJ . Cukinię pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, paprykę i mięso w kostkę. Lekko posolić

Kuchnia Ellie
Szaszłyki grillowe 362

Podobnie przyprawiamy pokrojonego w kostkę kurczaka i również odstawiamy do lodówki. Boczek wymaga jedynie pokrojenia w plastry i ewentualnego wycięcia mogących się w nim znajdować chrząstek. Tak przygotowane składniki nadziewamy na patyczki i pieczemy na średnio rozpalonym grillu najlepiej przy użyciu amelinowych tacek. Można łatwo modyfikować przez dodanie lub odjęcie warzyw lub użycie innego mięsa. Podajemy najlepiej z sosem czosnkowym

Tanie przepisy studenckie
Pomidorowa z dużą ilością warzyw 171

lubię. Potrzebujemy: udko z kurczaka, bądź porcję rosołową dwie duże marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 500 g przecieru pomidorowego szczypta czosnku niedźwiedziego Piątnica do smaku  sól cytrynowa Piątnica świeżo mielony pieprz suszona bazylia Piątnica  około łyżeczki 2 litry wody Warzywa kroimy i wkładamy do garnka razem z mięsem, zielem angielskim i liściem

MamaOskarka
Sakiewka z kurczaka faszerowana serami z pomidorem na szpinaku z żurawiną 168

wykałaczki Przygotowanie:  Pierś z kurczaka dokładnie umyć. Rozciąć ją wzdłuż tak by powstała sakiewka. Do środka włożyć: świeże liście szpinaku, świeże liście bazylii, plasterki czosnku, dodać sól i pieprz, pokrojony w kosteczkę ser wędzony oraz ser brie, pomidorek koktajlowy pokrojony w kosteczkę. Sakiewkę zamknąć przy pomocy wykałaczek. Przebijać na krzyż przez obie części mięsa. Gotową sakiewkę ułożyć na patelni

KreatywnePiny
Kurczak w sosie serowym 358

jednogarnkowe Składniki: 2 filety z kurczaka 6 średnich pieczarek 2 łodygi selera naciowego 1 średnia cukinia 1 serek topiony 0,5 szklanki bulionu sól. pieprz biały tymianek gałka muszkatołowa 2 ząbki czosnku oliwa makaron świderki Wykonanie: Fileta myjemy osuszamy oraz kroimy w plasterki. Przyprawiamy i odstawiamy na 30 minut. Rozgrzewamy oliwę w rondlu wrzucamy mięso smażymy ok 15 minut. Następnie

kgwjanczewo
Kurczak z suszonymi pomidorami. 136

świderki np. Malmy filet z kurczaka 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 1/2 słoika pomidorów suszonych w ziołach 1 duży pomidor świeży lub z puszki około 10 dag. parmezanu 1 łyżeczkę suszonej bazylii 200 ml słodkiej śmietanki sól, pieprz, przyprawa Kamis Specialite: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią (1 łyżeczka) olej do smażenia WYKONANIE: Mięso umyć, osuszyć i pokroić

Kuchnia Beaty
Orientalny rosołek 195

pora* 1 cebula* kawałek imbiru* 1 papryczka chili* szczypiorek świeży lub suszony* liść kapusty włoskiej lub sałaty lodowej* grzybki shitake* 30 dag łopatki lub biodrówki wieprzowej* 1 filet z kurczaka* sos sojowy* sól, pieprz* dowolny makaron pszenny soba, somen...Sposób wykonaniaPorcje rosołowe i żeberka umyć, włożyć do garnka i zalać zimną wodą.Marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę, pora obrać, umyć(...)opakowaniu.Do wcześniej przygotowanych miseczek wlać gorącą wodę aby je ogrzać, następnie wylać wodę i do każdej miseczki wlać łyżkę sosu sojowego i włożyć porcję gorącego makaronu.Pokroić marchewkę i mięso i ułożyć w miseczkach. Do każdej miseczki włożyć kawałek liścia kapusty lub sałaty, grzybka i szczypiorek, następnie zalać rosołem

Mix smaku
Coś na przegryzkę czyli nie ma to jak skrzydełka! 251

Skrzydełka, skrzydełka dla Brasileiro najsmaczniejsza część kurczaka. Mogą być serwowane jako przystawka, przegryzka czy jako część obiadu.  Przepis prosty a rezultat przepyszny. Co potrzebujemy?Po pierwsze i najważniejsze skrzydełka -  powiedzmy 1 kgSzczyptę soli, gdyż w pierwszej kolejności skrzydełka trzeba posolićSok z cytryny (tylko z cytryny, nie koncentrat) którą skropimy naszego kurczakaPo drugie sos - będzie to zmiksowana papryka zielona(...)kostka rosołowaPo trzecie trochę koncentratu pomidorowego (2 łyżki) którym smarujemy skrzydełkaNaszym zmiksowanym sosem o którym mowa powyżej nacieramy skrzydełka, kładziemy w brytfankę i pozwalamy "odpocząć" na godzinkę tak by mięso przesiąknęło sosem.Pieczemy w piekarniku w zależności od rodzaju piekarnika około godziny i w temperaturze 200 C.Proste? Jasne że prosteSmacznego

Smaki Brazylii
galaretka z kurczaka z fasolką czerwoną... 205

podwójna pierś, 2 sztuki uda kurczaka, 1/2 pęczka włoszczyzna, 1,5 litra woda, 1 łyżeczka vegeta, - do smaku pieprz czarny mielony, 1 puszka fasolka czerwona, 2 łyżki natka pietruszki, - ile potrzeba cytryna, 1 opakowanie na litr żelatyna,- maggi do smaku pierś, uda zagotować i zebrać "szumy" gotować z włoszczyzną na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw - wywar będzie klarowny

W Mojej Kuchni Lubię
C - Biały dym - biała zupa:) 300

kurczaka zalać zimną wodą, dodać obraną, całą marchewkę i gałązki natki pietruszki. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut, po tym czasie doprawić  do smaku solą i gotować jeszcze około 5-10 minut (do miękkości) w  ostatnich minutach dodając drobno posiekany koper. Zupę zdjąć z ognia. Mięso

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zapiekanka z kaszy jęczmiennej 270

jako dodatek do pieczonego mięsa. Przepis pochodzi z bloga mniami-mniam Składniki na 5-6 porcji: 3 torebki kaszy jęczmiennej 1 puszka krojonych pomidorów 3 ząbki posiekanego czosnku  20 dag pieczarek  4 łyżki kaszy manny 20 dag startego sera żółtego Jedna starta marchewka sól, pieprz, tymianek, oregano, słodka papryka podwójna pierś z kurczaka – ok 500 g 3 łyżki

Fabryka pomysłów
Strogonow z wołowiną i grzybami / Beef and mushroom stroganoff 235

mój wybredny Luby poprosił o dokładkę bo stwierdził, że danie jest 10/10, a uwierzcie mi- to mój największy krytyk Jeżeli lubisz tego typu dania polecam także mój strogonow z kurczakiem i strogonow z klopsikami – pycha! Scroll down for recipe in English Strogonow z wołowiną i grzybami (5-6 porcji) Składniki: 3 łyżki oleju roślinnego 600 g steka wołowego, pokrojonego(...)łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki ketchupu 3 łyżki sosu Worcestershire (opcjonalnie) 3 łyżki koniaku / brandy 2 szklanki śmietanki 36 % listki z kilku gałązek tymianku sól i pieprz Przygotowanie: Oprósz mięso solą i pieprzem. Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na średnim ogniu, wlej olej i włóż mięso. Podsmaż do zarumienienia przez ok. 1-2 minuty z każdej strony, przełóż mięso

karmelowy
Szparagi z pesto z rukoli i kurczakiem 174

Coś szybkiego, lekkiego i mega dobrego. Sezon na szparagi w pełni więc trzeba korzystać i zajadać się nimi. Z dodatkiem chrupiących grzanek z pesto domowym. 1

wesoła kuchnia
Szaszłyki z zielonym sosem 175

Szaszłyki które można zrobić na obiad albo na kolację. Polecam zrobić do nich zielony i zdrowy sos na bazie jogurtu i oliwy. Klasyka na grillu ale

wesoła kuchnia
Filet z kurczaka w sosie cebulowo-śmietanowym z natką pietruszki 159

Nie będę ukrywała, że to danie nie należy do najlżejszych...ale za to jakie jest smaczne...idealne na rodzinny leniwy obiad. W towarzystwie ulubionych dodatków 

kawawszklance
Aromatyczne roladki schabowe a' la saltimbocca 203

Saltimbocca*, to rodzaj popularnej włoskiej potrawy, która przyrządzana jest z rozbitego płata cielęciny oraz szynki, z dodatkiem szałwii, 

Kraina Miodem Płynąca
Pierś w cieście francuskim 240

Pyszne mięsko wyszło, soczyste, delikatne z ulubionymi suszonymi pomidorami w chrupiącej otoczce z ciasta francuskiego. Na pewno powtórzę ten przepis jeszcze nie raz, tym bardziej że

Ala piecze i gotuje
Sałatka z zupkami chińskimi 898

Czy wiecie, że popularne wśród studentów zupki chińskie możemy wykorzystać również do przygotowania smacznej sałatki? Pokażę Wam w jaki sposób przygotować sałatkę z zupkami chińskimi –

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Letnia zupa minestrone z młodych warzyw 229

Internecie znalazłam artykuł na temat rodzeństwa prawie stulatków  z Sardynii, którego sekretem tak długiego życia jest w wolnym tłumaczeniu „Jedzenie prawdziwego jedzenia, oznaczające dużo minestrone i mało mięsa oraz dużo ciężkiej pracy”.    Ogólne zasady przygotowania i wariacje Lubię takie potrawy, które nie mają ścisłego przepisu, bo możemy je świetnie dopasować do swojego smaku i okoliczności:) Pomyśl(...)lodówce, jaka jest pora roku i przygotuj idealną minestrone. A oto kilka ogólnych zasad: 1. Podstawą zupy jest bulion i sezonowe warzywa.Bulion może być warzywny lub mięsny (np. z kurczaka, wołowiny), ale podobno najbardziej oryginalny jest na bazie wywaru z gotowania fasoli. Włosi używają tu fasoli borlotti, którą możemy zastąpić dowolnie inną: cannellini, pinto, białą, ciecierzycą itd. Aby przygotować minestrone

Chilli Czosnek i Oliwa
Test beztłuszczowej frytkownicy Russell Hobbs Purifry Multi Health Fryer. 228

pracy. Obudowa jest termoizolacyjna, więc podczas pieczenia nie jest zbyt gorąca co zmniejsza ryzyko poparzenia. Należy pamiętać o tym, by olejem skrapiać żywność i nie wlewać go do formy. Mięso i warzywa najlepiej zamarynować z użyciem tłuszczu i pozostawić na godzinę lub dłużej w lodówce. Dzięki temu przyprawy zdążą do nich przeniknąć, równomiernie się rozprowadzą i dodadzą potrawie smaku(...)kurczaka. I tutaj ogromne zaskoczenie! Nie jestem fanką pieczenia mięs czy ryb w piekarniku, bo wychodzą zbyt suche, nawet mimo zamarynowania w oleju i przygotowywania w specjalnej torebce do pieczenia wypełnionej bulionem. Skórka była delikatnie chrupiąca, a środek... niezwykle soczysty! Zarówno pierś jak i udko smakowały jakby były przygotowane podczas grillowego party. W przypadku piersi, która jest mięsem chudym

Poranek na słodko