mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:541/774)

Quesadillas z chili con carne 241

Quesadillas to nic innego jak dwa placki tortilli (lub jeden złożony na pół) wypełnione, jak w tym przypadku, chili con carne z roztopionym serem. Farszem może

Be Fit Be Strong
Penne arrabiata 190

Propozycja dla zapracowanych, czyli szybko, tanio i smacznie, a no i do tego na ostro!! :D Składniki: 300 g makaronu penne  100 g coppy lub

Malinowo w kuchni
Pomidorowa na kurczaku . 203

dokładkę :) Do zupy użyłam przecieru pomidorowego Roleski i pietruszki suszonej Skworcu . Zupę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Golg   Zapraszam :) Składniki : 1 cała noga z kurczaka 2 marchewki kawałek selera i pora pęczek pietruszki 1 łyżka suszonego korzenia lubczyku ja używam od firmy Becla 1 słoiczek  przecieru pomidorowego Roleski   1 łyżka  suszonej pietruszki Skworcu(...)domowa vegeta do smaku pieprz do smaku 1 łyżka suszonego koperku Becla 1/2 szklanki ryżu 250 ml śmietanki słodkiej 12 %  około 2 l wody Wykonanie :   Mięso umyć, przełożyć do garnka wlać około 1,5 litra wody, dodać obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, obrany seler, por, i natkę pietruszki.Gotować na małym ogniu, gdy marchewka zmięknie dodać przyprawy

Sama słodycz i szczypta chili
Krokiety ziemniaczano - pieczarkowe 214

Krokiety te są fajną alternatywą dla pasztecików podawanych z czerwonym barszczem.  Składniki: - 500 g ugotowanych ziemniaków - 8 pieczarek - 100 g bułki tartej - 3 jajka - 2

Zainspirowana w kuchni
Kebab drobiowy z wędzoną mozzarellą 204

udek kurczaka (może być pierś) 100g kapusty pekińskiej 1 duży pomidor 1 ogórek (ok 100g) 1 średnia czerwona cebula 80g wędzonej mozzarelli 3 łyżki prażonej cebulki przyprawa do kebaba 3-4 łyżki oleju + olej do smażenia ketchup sól, pieprz Sos: 150g śmietany 150g majonezu czosnek granulowany sól, pieprz Przyprawę do kebaba wymieszać z olejem. Pokrojone mięso dokładnie wymieszać w marynacie

Di gotuje
Sałatka gyros 4108

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą gyros, dodajemy niewielką ilość oleju i dokładnie mieszamy,wstawiamy na godzinę do lodówki. Obsmażamy na oleju złoty kolor,odstawiamy do ostudzenia. Kukurydzę odsączamy z zalewy, odkładamy trochę do posypania wierzchu, kapustę pekińską drobno kroimy, cebulę i ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę. W większej salaterce układamy połowę obsmażonego mięsa, na to układamy

Bajeczna Kuchnia
SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI I KASZĄ KUS KUS 244

również z kurczaka) papryka czerwona papryka zielona trzy czerwone cebule cukinia pieczarki Przyprawy: czosnek sól pasta curry pieprz mięta oregano,bazylia oliwa oliwa z czosnkiem i ostrą papryczką Warzywa i piersi z indyka pokroiłam w kostkę i nieduże kawałki, zależy od wielkości jakiej będą szaszłyki. Przyprawiłam i polałam oliwą. Odstawiłam na około 2-3 godziny aby mięso i warzywa się

potrawyregionalne
makaron po chińsku 303

pierś z kurczaka 150 g pieczarek 3 łyżki grzybów mun 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 mała cukinia 2-3 ząbki czosnku imbir (około 3cm) 2 pomarańcze 400 ml przecieru pomidorowego 5 łyżek sosu sojowego 2 łyżki miodu kiełki na patelnie stir- fry 1 łyżka sezamu kilka listków kolendry makaron spaghetti Sposób przyrządzenia : mięso kroimy i marynujemy

zobacz ich smak
Gerber dla dorosłych vol. 1 - kurczak w potrawce z jarzynami 211

spora pierś kurczaka 0,5 op. mrożonej marchewki z groszkiem 1 nieduża pietruszka 1 łyżka posiekanego koperku 2 kostki bulionowe sól, pieprz, masło klarowane do smażenia Pierś kroimy w niedużą kostkę, podsmażamy na maśle, po czym posypujemy równomiernie solą oraz pieprzem. Pietruszkę obieramy i kroimy dowolnie. Razem z marchewką i groszkiem wrzucamy ją do garnka z mięsem. Zalewamy całość wodą

Kuchenna Kontrrewolucya
Kolorowe pieczone kotlety drobiowe 1163

filety z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy, u mnie od Orzech 3 płaty papryki konserwowej, u mnie od Orzech 1 pęczek szczypiorku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka ostra 1. Paprykę kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy.  2. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo

Szefowa kuchni
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 436

piersi kurczaka 1 papryka czerwona 1 cebula 1 marchewka 4 krążki ananasa z puszki 4 łyżki soku z ananasa 3 łyżki octu winnego 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego  2 łyżki brązowego cukru sok z 1/2 pomarańczy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozmieszanej w 1 łyżce zimnej wody    Na patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy. Mięso umyć

Chocolate Muffin Blog
Kurczak w curry z masłem orzechowym 171

filet z kurczaka 2 małe cebule 2 ząbki czosnku ¼ łyżeczki   imbiru ½ cytryny 1 łyżka cukru 3 łyżki curry 1 łyżka sosu sojowego 4 czubate łyżki masła orzechowego Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju. Następnie dodać imbir i curry, ciągle mieszając smażyć przez kilka minut. Filet pokroić w kostkę, posolić i dodać na patelnię. Gdy mięso nie będzie

kulinarnyswiatdomi
Pierś drobiowa nadziewana serem i pieczarkami 341

pierś z kurczaka 20 dkg pieczarek 1 łyżka masła 3-4 plastry sera żółtego 2 łyżki mąki 1 jajko bułkę tartą olej oregano sól i pieprz Pieczarki kroimy w paski i smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. W piersi, długim nożem wydrążamy od góry dziurę o średnicy ok 2 cm. Następnie na przemian nadziewamy mięso serem pokrojonym

Kolejny blog o gotowaniu
Chrupiące bułeczki 171

piersi z kurczaka przyprawę gyros około15 dag sera żółtego SAŁATKA: ćwiartkę pekińskiej, pomidor, ogórek zielony, kiszony,sos grecki sól, pieprz SOS I: 3 łyżki majonezu 3 łyżki keczupu można dodać ostrą paprykę lub chili SOS II: 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu/śmietany 18%, 2 łyżki majonezu zioła [majeranek, bazylia, oregano albo zioła prowansalskie] WYKONANIE: mięso tniemy na bardzo

Kuchnia Beaty
Kurczak w plastrach na kanapki 301

piersi kurczaka 1 ząbek czosnku majeranek lubczyk sól woreczek foliowy do gotowania sznurek lub mocna bawełniana nitka (np. mulina lub kordonek) Pierś oczyścić z błonek, umyć i natrzeć ziołami, czosnkiem i solą Włożyć do woreczka foliowego i szczelnie zawinąć, aby nie było w środku powietrza Po zawinięciu obwiązać nitką lub sznurkiem dosyć ciasno Tak przygotowane mięso włożyć do garnka

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com