mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:434/774)

Tortilla z Kurczakiem Na Szybko 297

placki tortilli (tak kupiłam, a co!) 1 podwójna pierś z kurczaka listki z kilku gałązek świeżego tymianku sól (używam różowej soli himalajskej ) pieprz młotkowany z kolendrą mieszanka grill ziołowy kilka łyżek oleju 2 duże garście rukoli kilka pomidorków śliwkowych 1 ogórek pęczek szczypiorku domowy Sos Jogurtowy Czosnkowo-Bazyliowy Wykonanie: Mięso umyłam pod bieżącą  zimną wodą. Osuszyłam w ręczniku papierowym

Blondynka Gotuje
Zapiekanka z makaronem i kurczakiem 2384

kurczakiem.  Składniki: - pierś z kurczaka  - 1 sztuka - makaron pełnoziarnisty  - 1 szklanka  - pomidory z puszki  - 1 puszka  - pieczarki  - 10 sztuk  - cebula  - 2 sztuki  - czosnek - 2 ząbki  - ser Mozzarella - 1 sztuka  - bazylia, oregano, zioła prowansalskie, pieprz, sól - oliwa - 1 łyżka  Sposób przygotowania:  Mięso umyć, pokroić w kostkę. Oliwę

Fit-amina
Karczek po amerykańsku 206

Danie okazało się rewelacyjne, bardzo w moim guście. Uwielbiam połączenie słodko-ostrych smaków z mięsem. Sos jest naprawdę ekspresowy w wykonaniu.Do dania możemy użyć nie tylko karczku, sprawdzą się także żeberka. Oczywiście wtedy musimy wydłużyć czas pieczenia. Idealnie pasować będzie również do chińszczyzny z kurczakiem czy wołowiną. Ja osobiście wykorzystam go jeszcze nie raz bo bardzo nam zasmakował.Karczek(...)szklanki sosu sojowego jasnego ·       1 łyżka sosu sojowego ciemnego ·       1 łyżka oleju sezamowego Do przyprawienie mięsa:   ·       1 łyżeczka startego imbiru ·       1 łyżka przyprawy do karkówki ·       1 łyżka sosu sojowego

Mania Gotowania
Soczyste udka z kurczaka w rękawie 294

smakowe ;) Soczyste udka z kurczaka w rękawie Składniki: 3 ćwiartki z kurczaka przyprawy: po 2 łyżeczki soli himalajskiej i słodkiej papryki, po 1 łyżeczce: kurkumy, kminku mielonego, papryki ostrej, natki pietruszki, czosnku i pieprzu Dzisiejszy wpis znowu będzie krótki... i pyszny! Ale naprawdę przygotowanie tego soczystego i aromatycznego mięsa jest banalnie proste i szybkie!  Wszystkie przyprawy dokładnie mieszamy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Zupa z opieńkami 221

mąki pszennej 0,5 szklanki śmietany 18% Pół pęczka natki pietruszki Sposób przygotowania: Do garnka wkładamy udko z kurczaka, dodajemy ziarna ziela angielskiego, pieprzu oraz listki laurowe, wlewamy 3 lity wody i lekko solimy. Gotujemy na małym do momentu aż mięso będzie miękkie. Opieńki kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do osobnego garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy, odcedzamy. Z wywaru wyjmujemy

Bajeczna Kuchnia
Pierś z kurczaka pieczona w sosie BBQ 2695

polać pozostałą częścią sosu. Piekarnik nastawić na 180 stopni, ale naczynie wstawić od razu do zimnego pieca. Kurczaka piec przez około 35-45 minut lub do czasu aż będzie upieczony, nie będzie surowy w środku, najlepiej sprawdzić to nakrawając mięso po upływie 35-40 minut.  Pod koniec pieczenia mięso posypać startym żółtym serem i wstawić jeszcze na chwilę

Codzienne Gotowanie
Risotto z zielonym groszkiem 305

Wbrew pozorom risotto to bardzo proste w przygotowaniu danie. Jednak musimy cały czas pilnować ryżu aby nie przypalił się do patelni. Jest to danie jednogarnkowe , więc

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w zielonym sosie 216

odrobinę mleka. Cebulę kroimy w dość cienkie piórka. Makaron gotujemy na pół twardo. Nie przelewamy zimną wodą.  Kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię wraz z marynatą. Chwilę smażymy i wsypujemy cebulę. Zmniejszamy płomień i przykrywamy na 2 - 3 minut, aby mięso puściło sok. Nie odparowujemy. Wlewamy zblendowany sos i chwilę mieszamy, aby nabrał temperatury. Doprowadzamy do wrzenia, dusimy przez kilka

Kuchnia od dwojga
Karczma pod Łosiem na farmie Wawrzyńca - lokal w Wawrowie 201

dania: barszcz z kołdunami według Magdy Gessler: zupa borowikowa z kluskami lanymi: zestaw dziecięcy Pinokio, czyli: filet z kurczaka z frytkami i białą kapustą: Barszcz niestety był wodnisty, poza smakiem octu nie było w nim nic wyrazistego. Kołduny były nijakie. Mięso wewnątrz zbite w twardą i suchą kulkę. Zupa borowikowa sprawiała wrażenie zupy z torebki. Zważona śmietana i spora ilość

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierożki z ciasta francuskiego z kurczakiem 261

edamski), olej, sól, pieprz, tymianek. Przygotowanie: na niewielkiej ilości oleju podduszamy lekko cebulkę. Do niej dodajemy drobno pokrojonego kurczaka (jeżeli kawałki będą za duże będziemy mieć kłopoty żeby zmieścić je do ciasta) doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem i dusimy. Gdy mięso jest już białe dodajemy pokrojone kawałki sera topionego i podgrzewamy dopóki ser się nie rozpuści. należy zmniejszyć ogień

Państwo Wojtczuk gotują
Pierożki z ciasta francuskiego II 199

dodajemy pieczarki i dusimy, aż wyparuje z nich woda, którą puściły podczas duszenia. Do niej dodajemy drobno pokrojonego kurczaka (jeżeli kawałki będą za duże będziemy mieć kłopoty żeby zmieścić je do ciasta) doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem i dusimy. Gdy mięso jest już białe dodajemy pokrojone kawałki sera topionego i podgrzewamy dopóki ser się nie rozpuści. należy zmniejszyć ogień

Państwo Wojtczuk gotują
Filet z kurczaka faszerowany camembertem i borówką 158

kurczaka Ser camembert Borówka ( ze słoika ) Sól Pieprz Jajko Mąka Bułka tarta Olej do smażenia Wykonanie: Filety z kurczaka układamy równo na desce i kroimy na dwa cienkie kotlety ( poziomo ). Każdego kotlety rozbijamy delikatnie przez folię tak aby nie uszkodzić mięsa. Każdy kawałek przyprawiamy solą i pieprzem. Ser camembert kroimy w plastry i układamy na kotlecie razem z łyżeczką borówek

Smaki Ewy
Udka z cebulowo pietruszkowe 226

cebulce , bardzo pachnące i smaczne , zapraszam serdecznie do wypróbowania . Składniki  4 pałki z kurczaka  2 cebule 2 ząbki czosnku  pęczek natki pietruszki  sól  pieprz czarny  ( według uznania ) pieprz ziołowy ( według uznania ) oliwa do smażenia   Wykonanie  Mięso przyprawiamy solą pieprzem , dodajemy pokrojoną cebulkę w talarki , czosnek przeciśnięty przez praskę , pietruszkę posiekaną, mieszamy

Mój Smak
Filet nadziewany kiszoną kapustą z orzechami. 153

które nam ją znakomicie uzupełnią. Pierwsza na tapetę idzie kiszona kapusta, skarbnica wszelakiego dobra.... 2 filety z piersi kurczaka dobra garść kiszonej kapusty 5 orzechów włoskich łyżeczka majeranku 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego sól do smaku łyżka masła wykałaczki Czyste mięso nacinamy z boku robiąc tzw kieszonkę.  Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni aż się ładnie zarumienią. Kapustę

Dieta moja pasja