mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:432/774)

Noodles z kurczakiem na obiad 205

kostkę. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj z olejem.Pokrój kurczaka w cienkie paski. Posyp solą, chili i pieprzem i odstaw na bok. Przygotuj sos fistaszkowy. Wymieszaj masło fistaszkowe z wrzątkiem, olejem sezamowym, ryżowym octem, sezamem, imbirem, solą i drobno pokrojoną chili. Rozgrzej olej na patelni i zrumień mięso, wrzucając po kilka kawałków na raz. Kiedy całe mięso jest już zrumienione

codojedzenia
PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE JARZYNOWYM 252

mielone.... robię dla moich chłopaków a sama wcinam wtedy zazwyczaj jakąś zupkę :) Inaczej jest z mięsem gotowanym. Smakuje mi... dobrze się po nim czuję, noo... nie wpominając o tym, że jest zdecydowanie zdrowsze! Dlatego staram się chociaż raz w tygodniu serwować gotowanego kurczaka lub indyka pod wszelaką postacią. Dziś w formie pulpecików z jarzynami. Dobór jarzyn jest oczywiście uzależniony(...)Składniki na pulpety:70dkg piersi z indyka2 jajkasól, pieprzsłodka papryka2 łyżki kaszy mannyNa sos:1 cebula1 marchewkakawałek selera naciowegokawałek papryki1/2 puszki kukurydzy1/2 puszki groszkuśmietana 18%natka pietruszkiłyżka mąkibulionWykonanie:Mielimy mięso z indyka .Dodajemy jajka, kaszkę manną, szczyptę mielonej papryki, szczyptę pieprzu i soli. Wyrabiamy mięso bardzo dokładnie .Formujemy pulpeciki, takie nie zbyt duże. Oprószamy mąką i smażymy na oleju

Walijskie Pichcenie
Kąski z kurczaka pod brokułami 409

Propzycja na prostą, szybką, bardzo efektowną sałatkę, słonecznik nadaje wspaniałej chrupkości, brokuł cudownego koloru, kurczak konkretnych wartości, jak widać stanowi wspaniałe, efektowne połączenie smaków... Składniki: 1 filet z kurczaka 1 brokuł 1 opakowanie sera typu Feta 3 łyżki nasion słonecznika prażonego po szczypcie: sól, imbir mielony, curry, majeranek, pieprz czarny świeżo zmielony, papryka słodka mielona, ostra, kolendra mielona, kminek mielony(...)myjemy kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy odstawiamy na 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej mięso, podsmażamy aż się zrumieni. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut. Ser Feta kroimy w kosteczkę. Składniki na sos dokładnie łączymy. Na półmisku układamy warstwami podsmażony filet z kurczaka następnie kawałki brokuła oraz ser feta polewamy sosem, posypujemy prażonym słonecznikiem Danie przygotowała Alicja

kgwjanczewo
Grillowana pierś z kurczaka ze szpinakiem 184

false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety płuczemy ,wycinamy błony. Nożem do mięsa nacinamy filety wzdłuż (nie rozcinamy całej. Nacieramy solą i oliwą z oliwek. Na niewielkiej ilości tłuszczu szklimy cebulę ,wrzucamy szpinak i chwilę podsmażamy. Zabielamy śmietaną ,dodajemy czosnek ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem ,nadziewamy sakiewki z kurczaka ,wkładamy żółty ser. Grillujemy na rumiano z obu stron

R'n'G Kitchen
Rosół z kaczki 189

rosół  z kaczki. Kaczka jest tak aromatyczna, że nie dodawałam już innego rodzaju mięsa. Poza tym jest jeszcze inna zmiana, mianowicie oglądając ostatnio w telewizji jakiś odcinek programu pod tytułem "Okrasa łamie przepisy" zobaczyłam jak Karol Okrasa według staropolskiego przepisu dodaje do rosołu z kurczaka kardamon i liście limonki kaffir. Postanowiłam zrobić to samo. Wyszło pysznie.Rosół z kaczkiProporcje

Kulinarne przygody Gatity
Zupa pomidorowa 266

ryż lub makaron     Przygotowanie:   Mięso ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i obrać. Marchew pokroić w kostkę i przesmażyć na 1-2 łyżkach oliwy (ok.10 min) W garnku zagotować 1,5 l wody, rozpuścić w niej kostki bulionowe. Do przygotowanego bulionu dodać przesmażoną marchew, obrane mięsko z kurczaka i przecier pomidorowy - gotować na małym ogniu

Alutka-Gotuje
Przepis na… – Piccata, włoskie schabowe 403

ogół american-italian food. 400 g cielęciny / 2 duże piersi kurczaka mąka sól, pieprz 70 g masła oliwa 1/3 szklanki soku z cytryny natka pietruszki Mąkę mieszamy z solą i pieprzem, następnie dokładnie nią obtaczamy filety. W rondlu podgrzewamy oliwę i 40 g masła, wykładamy na nie mięso. Przez 5 minut smażymy na dużym ogniu, kilkukrotnie obracając. Dolewamy

Bon Ton Italia
Roladki z kurczaka z serem i wędzonką 436

plastry wędzonki krotoszyńskiej sól czarny pieprz curry Dwie pojedyncze piersi kurczaka wkładamy między folię spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na dwa cienkie płaty. Każdy płat doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną curry z obu stron, smarujemy od środka musztardą. Układamy plastry sera i wędzonki, oraz obsypujemy natką pietruszki. Następnie mięso ciasno zwijamy w rulon, owijamy roladki dokładnie folią spożywczą i układamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron z karkówką, szparagami i grzybami / Pork sparagus and mushroom pasta 201

miałam akurat pod ręką) można użyć innych mięsnych resztek z obiadu, lub zwyczajnie podsmażyć pierś z kurczaka. Polecam! Scroll down for recipe in English Makaron z karkówką, szparagami i grzybami (4 porcje) Składniki: 2 łyżki oleju rzepakowego 400 g pieczonej karkówki (lub innego mięsa) pokrojonego w grubszą kostkę 100 g boczku, pokrojonego w drobną kostkę 1/2 łyżki ziół prowansalskich

karmelowy
PAELLA Z OWOCAMI MORZA I KURCZAKIEM 189

Paella jest potrawą hiszpańską. Sporządza się ją na głębokiej patelni zwanej paellera. Rozróżnia się tradycyjną paellę z mięsem, paellę marinara z rybami i owocami morza oraz paellę mixta, stanowiącą połączenie obu. Moja paella jest może nie do końca taka jak przyrządzają ją Hiszpanie... ale kuchnia jest takim miejscem,że można eksperymentować i bawić się smakami i składnikami. Smakowała wybornie(...)przecież o to chodzi - prawda?;) Składniki: 1 kg krewetek mieszanka owoców morza kawałek filetu z mintaja pierś kurczaka 2 szt.cebuli mrożony groszek 4 ząbki czosnku około 0,5 l.bulionu ryż szklanka pasty pomidorowej czerwona słodka i ostra papryka 3 łyżki sosu rybnego oliwa z oliwek kurkuma curry sól,pieprz Pierś z kurczaka pokroiłam na kawałki i podsmażyłam na patelni

potrawyregionalne
Chrupiące kęski z kurczaka w gyrosowym cieście 416

jajko - mąka - woda mineralna niegazowana - czosnek mielony - przyprawa kebab-gyros Wykonanie Piersi z kurczaka kroję na mniejsze podłużne kawałki. W misce rozrabiam ciasto z jajka, maki i wody, ciasto musi być gęste, konsystencji gęstej śmietany.Dodaję czosnek i przyprawę kebab-gyros, mieszam. Do ciasta wkładam pokrojone mięso i odstawiam do lodówki na minimum 1 godzinkę. Po tym czasie pojedyncze kęski

Kuchnia z widokiem na ogród
Risotto z kurczakiem 728

macie czas to warto, mięso nabierze smaku przypraw. Przygotowanie warzyw – paprykę umyć, wyciąć błonki i nasionka, pokroić w paseczki. Fasolkę umyć, odciąć końcówki i przekroić na pół. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Wykonanie – na patelni rozgrzać olej, wrzucić ryż i smażyć dwie minuty. Cały czas mieszać. Dodać posiekaną cebulkę i kurczaka. Smażyć mieszając tak długo aż kurczak

Kuchnia Pokoleń
Sałatka chińska. 483

gyrosa, solą i pieprzem, na patelni rozgrzewamy olej, przekładamy mięso i podsmażamy aż zmięknie. Zupki kruszymy i zalewamy wodą aby napęczniały. Por, kapustę  i paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy, w pół plasterki por, w kostkę paprykę, kapustę drobno szatkujemy . Do miski przekładamy zimny napęczniały makaron, usmażonego kurczaka,pokrojonego pora,pokrojoną kapustę i paprykę, kukurydzę odcedzamy z wody

Sama słodycz i szczypta chili
Orientalny kurczak słodko kwaśny duszony z warzywami 206

szybko i było nad wyraz smaczne i kolorowe. Składniki podudzia z kurczaka kilka czerwonych ziemniaków warzywa na patelnię z przyprawą orientalną  Hortex sos z mango ,morelami i kolendrą pieprz i sól do smaku Podudzia umyj i przełóż do szklanej miski, dodaj kilka łyżek sosu z mango. Obtocz mięso i włóż na kilka godzin do lodówki, najlepiej

Z Kuchni Do Kuchni
Domowa tortilla z miodowym kurczakiem i warzywami 229

jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku Fileta z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kebabu, liściem lubczyku i suszoną natką pietruszki. Smażymy na rozgrzanej patelni do miękkości. Pod koniec wlewamy miód i dokładnie mieszamy. Smażymy jeszcze kilka minut aż miód wchłonie w mięso. Pomidory, czerwoną paprykę oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Kapustę pekińską siekamy

VioletoweKucharzenie