mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:317/400)

Zapiekanka bawarska 321

Pyszna, wyrazista zapiekanka z ziemniakami, kiełbasą, serem i beszamelem. Przepis na tę zapiekankę znalazłam na blogu Kuchnia szeroko otwarta  - dodałam od siebie kilka rzeczy, między

My Culinary Art
Pulled chicken w stylu azjatyckim / Asian style pulled chicken 215

Jakiś czas temu mój ukochamy zażyczył sobie na obiad pulled porka. Jakiś czas temu robiłam i bardzo mu posmakowała taka kanapka, a ja byłam zadowolona bo

karmelowy
Zapiekanka chłopska 262

Prosto, pożywnie i do tego bardzo smacznie. Tak najkrócej można opisać zaproponowane przeze mnie dzisiaj danie. Inspiracją do jego przygotowania były pieczonki jurajskie przygotowywane w żeliwnym

Wyprawy kulinarne
Łosoś koperkowo-czosnkowy i kilka słów o gotowaniu na parze 194

ugotujemy na parze? Na parze możemy ugotować praktycznie wszystko od mięsa, ryb, przez owoce i warzywa, aż po desery. Ryby i mięsa gotowane na parze są lekkostrawne i mniej tłuste od smażonych czy pieczonych, poza tym para wodna doskonale wydobywa ich naturalny smak i aromat.Należy więc pamiętać, aby zminimalizować przyprawy do minimum, a w szczególności sól(para wydobywa(...)Filet skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy ziołami, posiekanym czosnkiem  Na wierzch kładziemy plasterek cytryny Gotujemy na parze przez 15-20 minut Tak przyprawiony filet możemy również upiec w piekarniku, uprzednio zawijając go w folię aluminiową, jednak naprawdę warto spróbować czegoś innego jeśli tylko mamy możliwość

peanutbuttermonster
PIECZARKI NADZIEWANE KASZĄ QUINOA 235

Z ciekawostek -  NASA włączyła ją w dietę swoich astronautów, zaznaczając, że „ choć nie istnieje rodzaj jedzenia, który dostarczałby wszystkich niezbędnych składników na raz, quinoa jest

W kuchni Karmel-itki
Placek po węgiersku 258

najprostszych i najtańszych dań obiadowych, niestety najczęściej smażone są w dużej ilości tłuszczu przez co nie są zbyt zdrową propozycją dla kogoś, kto trzyma linię. Dlatego swoje przygotowałam w piekarniku, dzięki czemu są fit, pyszne i chrupiące. Placek po węgiersku w moim domu rodzinnym to po prostu placki z dodatkiem pysznego gulaszu mojej mamy, ja zrobiłam gulasz po swojemu(...)smażymy aż warzywa zmiękną. Przekładamy je do miski i odstawiamy na bok. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem i kroimy na średniej wielkości kawałki. Wkładamy do miski i posypujemy łyżką mąki, dokładnie mieszamy. Na patelni, na której wcześniej przyrządzaliśmy warzywa, rozgrzewamy ok. 1 łyżkę oliwy z oliwek i wrzucamy mięso. Obsmażamy do uzyskania ładnego koloru. Gdy wszystkie kawałki będą już ładnie przyrumienione

Cooking Monster
Calzone w wersji mini 237

O istnieniu tej pyszności opowiedziała mi ostatnio koleżanka z pracy - Asia - opowiadała i opowiadała jak to się nimi zajadała podczas grilla u koleżanki i tak mi

sierotka maRysia w kuchni
Pasztet tradycyjny 192

kilka godzin. Pozostałe mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Przełożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą tak, aby mięso było przykryte. Dołożyć liście laurowe, kulki ziela anielskiego i czarnego pieprzu. Gotować pod przykryciem 1 godzinę. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, umyć. Dołożyć wraz z 1 cebulą do mięsa. Gotować jeszcze ok. 1 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie (prawie rozpadające się(...)Odstawić do ostudzenia. Bułkę włożyć do miski, namoczyć wywarem z mięsa. Odstawić. Wątróbkę wyjąć z mleka, osączyć. Pozostałe cebule pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić cebulę. Gdy się zeszkli dołożyć wątróbkę. Podsmażyć razem. Odstawić do ostudzenia. Wystudzone mięso zmielić 3 razy przez maszynkę razem z ugotowanymi warzywami, tymiankiem i majerankiem. Wywar z gotowania zachować. Otrzymaną masę doprawić

Pełny talerz
Curry z kurczakiem, soczewicą, pomidorami i chipsami z marchewki 198

Pyszne, aromatyczne i lekko słodkie curry z kurczakiem, czerwoną soczewicą, pomidorami, melonem i chipsami z marchewki. Gotowe curry podałam w wydrążonym melonie, którego część użyłam do

Oryginalny smak
Ofenkartoffeln, pyry z gzikiem, czyli pieczone ziemniaki z twarożkiem 328

Dzisiaj byłam na pobraniu krwi. Uwielbiam, kiedy trafiam na przesympatyczną kobietę, która potrafi przeprowadzić ten zabieg bezboleśnie i w prawidłowy sposób, a jest to rzadkością. Niestety

Be Fit Be Strong
Bakłażan zapiekany z trzema serami 236

jest to wprawdzie danie wegetariańskie (zawiera szczodry dodatek serów podpuszczkowych), ale z pewnością może stanowić formę odpoczynku od konsumpcji mięsa. Nie tylko jest bowiem smaczne (choć to kwestia gustu), ale wbrew pozorom także bardzo sycące i jako takie może stanowić samodzielny posiłek. Danie to jest mocno osadzone w tradycji kuchni południowoeuropejskich, zwłaszcza włoskiej i francuskiej. Jest w zasadzie bardzo proste(...)mozzarellą, parmezanem i bazylią. Przykrywamy zewnętrzną (sferyczną) częścią bakłażana, którą na koniec oblewamy beszamelem i posypujemy serem gruyere. Naczynie żaroodporne przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni. Pieczemy przez 35 minut, przy czym na ostatnie 10 minut usuwamy folię, aby beszamel i ser zapiekły się na chrupko i lekko złoto. Podajemy na gorąco razem

Kulinarna Pokusa
Tarta francuska z kurczakiem 175

Kuchnia francuska dzięki swojej różnorodności zagościła na dobre w wielu domach. Króluje i u mnie w domu a dania tejże kuchni należą do moich ulubionych. Tarta

mecooks
Tarta francuska z kurczakiem 200

Kuchnia francuska dzięki swojej różnorodności zagościła na dobre w wielu domach. Króluje i u mnie w domu a dania tejże kuchni należą do moich ulubionych. Tarta

mecooks
Naleśniki ze szpinaku z kolorowym farszem! Zwycięski przepis! 355

Ostatnio śledząc różne blogi natrafiłem na konkurs, którego tematem było lekkie wiosenne danie! Bez większej chwili zastanowienia postanowiłem wziąć udział! Pozostała jedynie kwestia, które danie okaże

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Piersi kurczaka zapiekane z bakłażanem, cukinią i pomidorami / Baked chicken with aubergine, courgette and tomatoes 343

Dziś przedstawiam przepis na proste, łatwe i bardzo przyjemne danie obiadowe z rewelacyjnej książki Gordona Ramsay’a „Ramsay’s best menus”. Piersi z kurczaka

karmelowy