Ciasto drożdżowe: Drożdżowe ślimaki na słodko 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 20 g świeżych drożdży 5 żółtek 70 g masła, roztopionego i przestudzonego 100
KorniszonkiKurczaka w panierce lubi chyba każdy – to jedna z tych potraw, do których pasuje też każdy dowolny dodatek, każda surówka i każdy sos. Smakują zarówno w
Karo in the KitchenFasolka szparagowa z kurczakiem i czosnkiem jest bardzo ciekawym i smacznym daniem. Oczywiście pomysł na nie narodził się spontanicznie, w momencie przygotowania „czegoś na jutro
Kuchnia BazyliiIdealna pizza nie musi być wcale pracochłonna. Dobre ciasto,kilka dodatków i gotowe. Do dzieła ! Pizza to popularna,tradycyjna włoska potrawa, nad którą przez lata
Z Kuchni Do KuchniNajlepsze przepisy z pomidorami w jednym miejscu. Zapraszam do wspólnego gotowania! Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką
Moja smaczna kuchniaPrzepis na tą golonkę znalazłam na galerii potraw i od razu mnie zaintrygowała, ponieważ zawsze robiłam golonkę w wersji gotowanej. Postanowiłam spróbować wersje pieczoną no i
Pieguskowa KuchniaPierogi z mięsem i ziemniakami pomimo nietypowego nadzienia są bardzo smaczne. Bardzo zaintrygowało mnie połączenie mięsa i surowych ziemniaków dlatego polecam dzisiaj bardzo smaczne i inne
Pieguskowa KuchniaZapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym to sposób na rozgrzanie przemarzniętych organizmów . Hu hu ha zima zła za oknem zimno mroźno i chyba mnie dopada jakaś depresja
Pieguskowa KuchniaBardzo lubię to danie, gdyż bardzo efektownie wygląda na stole no i jest oczywiście alternatywą dla zwykłego schabowego. Jak już zaobserwowaliście, na moim blogu jest mnóstwo
Pieguskowa KuchniaTa pieczeń to łatwe do przygotowania i pierwszorzędne w smaku danie. Takie, którym można z pewnością pochwalić się na świątecznym stole. Jak już zapewne zauważyliście –
Pieguskowa KuchniaKaczka z jabłkami to danie które gości niestety na moim stole bardzo rzadko i zazwyczaj przy okazji jakiejś uroczystości. Ponieważ obchodzę z mężem 10 rocznicę zawarcia
Pieguskowa KuchniaDo tej pory kuchnię azjatycką omijałam szerokim łukiem. Wyjątkiem były sajgonki, ale na całe szczęście dzieci nieco podrosły i doceniły smaki, które musiałam ze względu na
Pieguskowa KuchniaGolonka w kapuście to moja kolejna propozycja do trwającej akcji Gotujemy po polsku! pod patronatem serwisu zPierwszegoTloczenia.pl . Jest syta, aromatyczna. To kultowe danie kuchni polskiej. Tłusto
Pieguskowa KuchniaZima zbliża się wielkimi krokami, temperatura spadła, więc nie ma się co dziwić, że wzrasta nam apetyt na bardziej sycące i rozgrzewające dania. U mnie właśnie
Pieguskowa KuchniaUwielbiam leniwe gołąbki, a szczególnie te z młodej kapusty. Czasami jednak nie chce mi się jej parzyć i wtedy robię takie gołąbki bez zawijania. Nie są
Pieguskowa Kuchnia