SKŁADNIKI: 400 g mięsa z indyka (sznycle 4 szt.) 8 paluszków surimi 1 łyżka musztardy miodowej 1 łyżeczka suszonej kolendry 2 łyżki oliwy 1 łyżka przyprawy
ClauditteMissCookingSzybko, smacznie i aromatycznie. Jeśli ktoś lubi mięso a my do takich należymy to tak podany kurczak będzie pysznym obiadem, jako dodatek ziarna komosy ryżowej i danie iście królewskie. Polecam gorąco. Ostrygowy kurczak w porach z papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePo kilku miesiącach codziennego jedzenia mięsa, mój organizm chce od niego odpocząć, dlatego w sierpniu stawiam na dietę bezmięsną. Jednak dietę przemyślaną, która dostarczy wszystkich niezbędnych
Taste Of My DaySKŁADNIKI Na MIELONE: 500 g mięsa mielonego z indyka 250 g boczniaków 1 spora garść posiekanego lubczyku 1 drobno posiekana cebula 3 ząbki czosnku- przeciśnięte przez
ClauditteMissCookingStaropolskie wymysły, z cyklu "wtorkowe obiady czwartkowe". Właściwie, to do tej pory nie przepadałam za gęsiną, czy mięsem kaczki. Dania te zawsze kojarzyły mi się ze źle przyprawionymi wiórami. Jednak kiedy tylko sama wzięłam się za przygotowanie gęsiny, od razu zaczęła mi smakować. ;) 1 podwójna pierś gęsia ze skórą 1 ząbek czosnku kilka goździków sok z dwóch cytryn pół szklanki
Kuchenna KontrrewolucyaCzyli dobry obiad w 5 minut. dla 4 osób: 0,5kg wieprzowo-wołowego mięsa mielonego 4 średnie czerwone papryki 1 spory pomidor 3 litry esencjonalnego wywaru na kostkach rosołowych 3 ząbki czosnku łyżka stołowa ostrej papryki łyżeczka kuminu rzymskiego łyżka koncentratu pomidorowego sol, pieprz Z papryk robimy miseczki (przekrajamy z góry strąk, w około 1/4 długości), wykrajamy pestki
Kuchenna Kontrrewolucyatradycyjna polska kaczkę z jabłkami, klasyk polskiej kuchni. Wystarczy sól, pieprz, suszony majeranek i dobre kwaśne jabłka, a mamy pyszny, aromatyczny obiad. Taka kaczka będzie miała aromatyczny farsz, chrupiącą, przypieczoną skórkę i miękkie mięso w środku. Zapraszam bo to wcale nie jest trudne. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikBoczek jako danie obiadowe, taka wersja tego mięsa jest nietypowa, ale wiemy jak doskonale smakuje, uduszony, chudy w sosie, warto go przyrządzić, by po delektować się
kgwjanczewoZdrowe mięsko z kurczaka w rewelacyjnej słodko-kwaśnej marynacie. Smaki idealnie się przenikają. Do tego dip paprykowy i grzanki. Obiad idealny na świeżym powietrzu. 3 ćwiartki z kurczaka Marynata: Przyprawa do mięsa 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny 0,5 szklanki oliwy z oliwek Sok z 1 pomarańczy 2 ząbki czosnku Dip paprykowy: 1 czerwona papryka
VioletoweKucharzenieGołąbki w wersji szybszej, ale nie mniej smacznej niż klasyczne. Zwykła kapusta została zastąpiona pekińską, z którą mieszane jest mięso wraz z dodatkami (bez zawijania). Do tego soczysty sos pomidorowy i obiad gotowy
Milion SmakówSkładniki: 600 g mięsa mielonego drobiowego- pierś kurczaka 2 marchewki 1 cebula 1 jajko około 1 szklanki płatków kukurydzianych sól tutaj pietruszka zielona oliwa do
w mojej kuchniUpiekłaś ( -eś ) za dużo kurczaka na obiad ? Nie masz pomysłu co z resztą zrobić ? Nie wyrzucaj go, oddziel mięso od kości, podziel na mniejsze części i zrób pizzę. Ja tak właśnie zrobiłam, dodałam szpinak, ser i coś tam jeszcze i miałam super kolację dla chłopaków. No bo przecież jedzenia nie wolno wyrzucać, trzeba je wykorzystać i już. No chyba
Ewa w kuchnisałatek - w zależności od tego co jeszcze do niej dodamy, możemy otrzymać pyszną sałatkę do podania jako samodzielne danie, albo jako dodatek do obiadu. Genialnie sprawdza się na grilla - lekka, orzeźwiająca, świetnie komponuje się z mięsem. SKŁADNIKI: (na 3-4 porcje) Sałatka: 1/2 dużej główki sałaty lodowej 1/3 czerwonej cebulki 3-4 pomidory lub kilkanaście pomidorków koktajlowych Sałatę lodową porwać
Kto ugości moich gości?poukładany w tortownicy, zalany sosem mięsnym i posypany żółtym serem – wszystko to zapiekane. Bardzo mi się spodobał ten pomysł, więc dziś na obiad podałam taki wymysł. Autorowi bardzo dziękuję za urozmaicenie gotowania ;) Składniki450 g mięsa mielonego500 g makaronu rigatoni4 ząbki
Pink EnvelopeU mnie w domu pachnie już świętami. Zapach gotowanych grzybów czy barszczu przyjemnie przypomina nam o tym. Uszka z grzybami to tylko jedna potrawa z wielu
Moja Delicja