faszerowane pieczarkami to pomysł na szybki i tani obiad. Kotlety wyszły soczyste i bardzo smaczne. A tu zapraszam na faszerowane fetą lub cukinią . Składniki: 500 g mięsa mielonego 300 g pieczarek 2 cebule 1 jajko 1 czerstwa mała bułka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Pieczarki(...)cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki i połowę cebuli z eszklić na oleju. Jajko, bułkę i pozostałą cebulę dodać do mięsa, wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa, robimy kulkę, spłaszczamy i nakładamy pieczarki z cebulą. Zlepiamy formując kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu aż ładnie
magiczna kuchnia KasiZdrowe ,smaczne i soczyste. Składniki 600 g mielonego mięsa z udźca indyczego 1/2 szklanki posiekanych szalotek 1/4 szklanki posiekanej kolendry 4 łyżki oleju z pestek winogron 1 łyżka tabasco 1 łyżeczka mielonego kuminu sól pieprz 4 bułki 4 liście sałaty Salsa : 3 duże pomidory malinowe garść posiekanych listków bazylii 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny sól(...)kostkę i osączyłem na sitku. Przełożyłem do miski, zmiksowałem z garścią posiekanych listków bazylii, oliwą, sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Umyłem udźce indycze, zdjąłem skórę, oddzieliłem mięso od kości. Tak przygotowane mięso zmieliłem (drobne oczka). Wymieszałem z połową szklanki salsy, szalotkami, kolendrą, 3 łyżkami oleju, tabasco i kuminem, doprawiłem solą i pieprzem. Uformowałem 4 kotlety, które usmażyłem
R'n'G KitchenWyszło bardzo pysznie i bardzo pożywnie. Składniki (2 hamburgery): Bułeczki: Przepis na bułeczki znajduje się tutaj: Bułeczki do hamburgerów (ja zrobiłam je w wersji bez szpinaku) Hamburgery: 250 g mielonego indyka 1 biała cebula 1 jajko 1/ 2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ziół prowansalskich sól, pieprz Dodatki: kilka liści sałaty plasterki pomidora czerwona cebula(...)kilka plasterków papryki łyżeczka musztardy plasterek mozarelli light lub sera żółtego Frytki z cukinii: 1 duża cukinia 1 łyżka oliwy lub oleju 1/2 łyżeczki wędzonej papryki szczypta soli Wykonanie: Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i słodką papryką. Białą cebulę drobno posiekać i podsmażyć na złoto na patelni, ostudzić. Przełożyć do miski z mięsem, wbić jajko
Healthy food explorerwieprzowiny 200 g wołowiny 200 g ryżu 80 g wędzonego boczku 2- 3 cebule 4 ząbki czosnku łyżka słodkiej mielonej papryki sól, pieprz łyżka posiekanej pietruszki do podania jogurt pasta paprykowa harissa przygotowanie Odłożyć najbrzydsze lub porwane liście. Mięso, jeżeli jest w kawałku - zmielić w maszynce. Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na maśle z boczkiem na złoty kolor. Ryż
Stare GaryJest to bardzo rozgrzewające danie, w sam raz na chłodne jesienne dni. Makaron napełniłam farszem z mięsa mielonego z dodatkiem papryki i pieczarek, to właśnie dzięki nim posiłek nas rozgrzewa. Dodatek świeżej bazylii, natki pietruszki i czosnku nadaje aromatu, który unosi się po całej kuchni. Danie jest na prawdę bardzo aromatyczne ! Polecam jako obiad a nawet kolację, chodź(...)stanie. Ja osobiście jednak podałam cannelloni na obiad. Palce lizać ! Farsz: mięso wieprzowe np. szynka lub łopatka 0.5 kg. duża papryka czerwona 2 szt. cebula 1 szt. małe pieczarki 5-6 szt. ząbek czosnku sól 1 łyżeczka papryka słodka mielona 2 łyżki pieprz 1 szczypta przecier pomidorowy 3 łyżki listki świeżej bazylii 6-7 listków
Kuchnia PaulettesMielone na patyku owinięte boczkiem - w sam raz na trwający nadal sezon grillowy:). Jeśli nie mamy grilla, możemy zrobić je w piekarniku, będą równie smaczne. 500g mięsa mielonego 300g wędzonego boczku w plastrach 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 kajzerka 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej sól, pieprz(...)drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Kajzerkę moczymy w ciepłej wodzie, kiedy zmięknie odciskamy. 2. Wszystkie składniki i przyprawy zagniatamy razem do powstania gładkiej, lepkiej masy. 3. Mięsem oblepiamy patyczki, owijamy plastrami boczku. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut lub grillujemy
Szefowa kuchniwegan, ale mogą być też świetną alternatywą mięsa dla mięsożerców. Moim zdaniem klopsy mają dobry skład i są smaczne. Wyglądem, jak i konsystencją do złudzenia przypominają prawdziwe mięso mielone. Na pierwszy rzut oka naprawdę można się pomylić! Są bardzo dobrze przyprawione i choć producent zapewnia, że smak i zapach również przypomina mięso, to jednak dla mnie jest(...)Kaloria 450 g mrożonej marchewki z groszkiem 1 szklanka bulionu warzywnego 1/2 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka masła 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz Wykonanie: W wysokiej patelni umieszczamy marchewkę z groszkiem i zalewamy bulionem. Dodajemy masło, szczyptę soli oraz cukier
Kuchnia MagdaLenywegan, ale mogą być też świetną alternatywą mięsa dla mięsożerców. Moim zdaniem klopsy mają dobry skład i są smaczne. Wyglądem, jak i konsystencją do złudzenia przypominają prawdziwe mięso mielone. Na pierwszy rzut oka naprawdę można się pomylić! Są bardzo dobrze przyprawione i choć producent zapewnia, że smak i zapach również przypomina mięso, to jednak dla mnie jest(...)Kaloria 450 g mrożonej marchewki z groszkiem 1 szklanka bulionu warzywnego 1/2 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka masła 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz Wykonanie: W wysokiej patelni umieszczamy marchewkę z groszkiem i zalewamy bulionem. Dodajemy masło, szczyptę soli oraz cukier
Kuchnia MagdaLenyjuż ich nie jadłam, więc miło było wrócić do smaku z dzieciństwa. Klopsiki Składniki 250 g mięsa mielonego czerstwa bułka cebula jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, pieprz ziołowy wywar warzywny lub woda mąka do obtoczenia Wykonanie: 1. Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać do mięsa
Pasja Smakusmacznego. 👥 – 4-6 ⏰ – 45-60 minut 🇲🇬 – Madagaskar Co potrzebujesz by zrobić ten niewątpliwe pyszny ryż 2 piersi z kurczaka pokrojonego na wielkość kęsa 350 g mielonej wieprzowiny 200 g krewetek 400 g ugotowanego wcześniej ryżu 3-5 łyżek oleju roślinnego 5 szalotek pokrojonych w talarki 3 ząbki czosnku drobno pokrojonego 5 cm imbiru pokrojonego(...)zrobić smażony ryż Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę. Wrzuć szalotki, chwilę podsmaż, teraz dodaj imbir i czosnek, oczywiście wymieszaj i podsmaż. Teraz dodaj kurczaka i mięso mielone, bez wątpienia musisz wymieszać i smaż przez kilka minut. W międzyczasie wymieszaj, sos sojowy, ostrygowy, wodę i mąka kukurydzianą. Bez wątpienia mięso jest już gotowe, więc
RafalCookszklanką surowego ryżu można obdzielić trzyosobową rodzinę. Marchewka dodaje słodyczy daniu zaś natka, którą jest posypane wspaniale odświeża kubki smakowe. To ciepłe dnie polecam wszystkim zabieganym. - 35 dag mięsa mielonego ( u mnie z łopatki ) - 2 marchewki - 1 duża cebula - 1 szklanka ryżu - woda ( tyle ile wchłonie ryż ) - 3 łyżki oleju - świeżo mielony pieprz ( 1 łyżeczka ), czerwona słodka papryka(...)mięso - ściąć je jednocześnie rozbijając grudki widelcem. Delikatnie posolić. Dodać surowy ryż, delikatnie go zeszklić pilnując aby każde ziarenko było obtoczone smakiem warzyw i mięsa. Zalać do równości ryżu wodą. Przykryć. Dusić na średnim ogniu do momentu wchłonięcia wody przez ryż. Dodać ok, 100 ml wody, ponownie przykryć. Powtórzyć proces do momentu aż ryż będzie miękki. Doprawić pieprzem, mieloną
kawawszklancePyszne kotleciki mielone z dodatkiem świeżego szpinaku i boczku wędzonego. Tak sobie wymyśliliśmy na obiad. Smakowały wszystkim, nawet dzieciom. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 100 g świeżego szpinaku baby 100 g wędzonego boczku (u mnie plasterki) 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka ketchupu natka pietruszki sól pieprz(...)kotletów olej do smażenia 1. Szpinak umyć, posiekać. Boczek pokroić w paseczki. Na suchej patelni podsmażamy boczek, następnie dodajemy szpinak. Podsmażamy kilka minut. Studzimy. 2. Do miski dajemy mięso, wbijamy do niego jajko, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, musztardę, ketchup, podsmażony szpinak i boczek. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy rękami. W rękach formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej
kruche babeczkimielonki)200 g wieprzowiny kl I400 g wieprzowiny kl. II240 g wieprzowiny kl. III (ścięgnista)160 g cielęciny (łopatka) przyprawy1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego mielonego1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej1 łyżeczka gorczycy mielonej 1 łyżeczka cukru1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka czosnku granulowanego20 g pieprzu zielonego z zalewy ( to mój dodatek)10 g mąki ziemniaczanej30 g mleka(...)dodatkowosól peklująca w ilości przewidzianej przez producentaosłonki białkowe lub barierowe (o średnicy 5,5 cm, lub większej) nadające się do parzenia. 2 x ok 40 cm przygotowanieWszystkie rodzaje mięsa pokroić w kostkę, nie mieszając ich ze sobą. Rozdzielić do trzech miseczek- mięso kl I, mięso kl II, mięso kl III i cielęcina razem. Zapeklować na sucho
Stare GaryCebulę obrać, pokroić w ćwiartki, usmażyć na pozostałym tłuszczu z pieczenia mięsa na rumiany kolor. Dodać opłukaną i osuszoną wątróbkę. Smażyć 20 min z cebulką na średniej mocy palnika. Upieczone mięso, pokroić na kawałki 3 cm na 3 cm (takie żeby móc je zmielić), zmielić w maszynce do mielenia mięsa z najdrobniejszym sitkiem. Zmielić wątróbkę, cebulę, czosnek, a na końcu
moj przepis naCebulę obrać, pokroić w ćwiartki, usmażyć na pozostałym tłuszczu z pieczenia mięsa na rumiany kolor. Dodać opłukaną i osuszoną wątróbkę. Smażyć 20 min z cebulką na średniej mocy palnika. Upieczone mięso, pokroić na kawałki 3 cm na 3 cm (takie żeby móc je zmielić), zmielić w maszynce do mielenia mięsa z najdrobniejszym sitkiem. Zmielić wątróbkę, cebulę, czosnek, a na końcu
moj przepis naCebulę obrać, pokroić w ćwiartki, usmażyć na pozostałym tłuszczu z pieczenia mięsa na rumiany kolor. Dodać opłukaną i osuszoną wątróbkę. Smażyć 20 min z cebulką na średniej mocy palnika. Upieczone mięso, pokroić na kawałki 3 cm na 3 cm (takie żeby móc je zmielić), zmielić w maszynce do mielenia mięsa z najdrobniejszym sitkiem. Zmielić wątróbkę, cebulę, czosnek, a na końcu
moj przepis naprzesmażyć, odstawić do wystygnięcia. Mleko lekko podgrzać, zalać bułki kajzerki. Gdy mięso i wątróbka z cebulą będą zimne, zmielić je dwukrotnie wraz warzywami i odciśniętymi bułkami w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsnej masy wbić jajka, dodać suszone śliwki oraz przyprawy (gałkę muszkatołową, imbir, majeranek roztarty w dłoniach), dokładnie wymieszać. Mięsną masę wyrabiać ok. 10 minut, aby była gładka. Całość
niecodziennikparydobrze doprawione, szczególnie solą. Wątróbkę dodać na ostatnie 15 min gotowania. Mięso i warzywa odcedzić z wywaru (zachowując go), ostudzić. W wywarze namoczyć bułki. Wszystko przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa 2 lub 3 razy. Do masy mięsnej dodać przyprawy (sól, pieprz, gałkę muszkatołową), ok szklankę wywaru w którym gotowało się mięso i żółtka, następnie wyrobić. Białka ubić na pianę
Dorota SmakujeWiosenna przede wszystkim ze względu na kolory. Rolada z mięsa mielonego to dobre danie na obiad, ale też świetny dodatek do kanapek. Składniki : Masa mięsna : - około kg zmielonego mięsa z łopatki, - 2 jajka, - podsmażona na oleju cebula, - sól, pieprz, - papryka słodka czerwona w proszku, - namoczona mała bułka. Omlet zielony : - 3 białka, - pół pęczka natki pietruszki, - pół pęczka szczypiorku
Przepisy Mikołajazamrażarkami, ale i sklepy tylko z mrożonkami – a przy okazji wiedzieliście, że można mrozić avocado ? ). Świeże mięso oczywiście też można tam kupić, widzieliśmy Panią, która kupiła mięso mielone, a Pan sprzedawca zapytał, czy jej je doprawić, tak, bardzo proszę – padła odpowiedź i pan zaczął doprawiać mięso solą i pieprzem, pytając, czy tyle wystarczy, czy woli Pani
Kuchnia na wzgórzudelikatny w smaku. Jego przygotowanie zajmie nam tylko chwilę. Tak przygotowane klopsiki możemy podać nawet 10-miesięcznemu niemowlęciu. Dla malucha możemy pominąć w przepisie sól. pół kilograma mięsa mielonego z indyka 1 jajko 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej pół pęczka koperku sól pieprz (opcjonalnie) łyżka mąki Mięso, jajko, mąkę ziemniaczaną i pół łyżeczki soli mieszamy dokładnie. Mięso formujemy
Dieta bez mlekacebula, ½ czerwonej papryki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz Pulpeciki: 30 dag mięsa mielonego, 1 mała kajzerka, 1 jajko, 1/2 łyżeczki majeranku, sól, pieprz, ząbek czosnku, bułka tarta Garnek AMBITION Pulpeciki: Mięso mieszamy z odciśniętą z wody bułką, dodajemy jajko, przyprawy i czosnek. Formujemy
słodki bratektłuszcz do smażenia wegeta Przygotowanie: Farsz: Kiełbasę przemielić w maszynce do mięsa. Cebulę obrać, pokroić w kostkę , posypać wegetą, przesmażyć na tłuszczu. Ciasto Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Surowe ziemniaki utrzeć na tarce o małych oczkach. Połączyć starte ziemniaki z ugotowanymi, dodać kaszę manną i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wyrobić ciasto . Formować z ciasta grubsze wałeczki, pokroić
Kuchnia DanusiSzybki dobry obiad dla każdego :) Dwie szklanki ryżu, pół kg mielonego mięsa, cebula, czosnek...przyprawy :) Mięso smażymy z cebulą i czosnkiem, jak mamy paprykę to dorzucamy... Ryż gotujemy w jednym litrze bulionu... i przesmażamy razem z mięsem...jeżeli jest za gęste podlewamy ... ... dodajemy koncentrat i chwilę gotujemy mieszając... Tak przygotowany ryż odstawiamy na parę minut, przygotowujemy talerze i serwujemy
chleba naszegoprzy garach brak. Mięso wieprzowe dobrze doprawione z nutą cynamonu to strzał w dziesiątkę. Polecam i Wam przygotowanie ich na obiad. Błyskawicznie zapraszam Was do stołu! Składniki : * 600g mięsa mielonego z szynki wieprzowej * sól, pieprz * łyżeczka cynamonu * cebula, czosnek * łyżka bułki tartej * jajko * tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Mięso dobrze wymieszać z przyprawami. Cebulę i czosnek zetrzeć
Magiczne Życie Martyśmietany Makaron gotujemy,odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Ugotowany i odcedzony makaron siekamy w malakserze na małe kawałki,i dajemy do miski. Cebulkę i czosnek bardzo drobno siekamy,mięso mielimy,szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Cebulkę oraz czosnek dajemy do garnka , dodajemy troszkę oleju i szklimy, dodajemy mięso raz szynkę-wszystko smażymy, chwilkę studzimy, i dodajemy do makaronu. Dodajemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPomysł na smaczny i pożywny obiad, czyli pulpety z ziemniakami i wiosenną sałatką. Składniki na pulpety (około 8 sztuk): - 0,4 kg mięsa mielonego - 2 jajka - ser zółty - curry - sól - pieprz - rozmaryn - szczypiorek - natka pietruszki Przygotowanie : Pokroić ser żółty w kostkę. Mięso rozrobić z jajkami. Następnie dodać ser, posiekany szczypiorek i pietruszkę. Doprawić przyprawą curry, solą i pieprzem
Kuchenne innowacjeZiemniaki faszerowane mięsem, pomidorami, ryżem… może czymś jeszcze? Wykaż się inwencją! Porcja dla 3 osób. Smacznego! Składniki (farsz) 250 g mielonego mięsa wołowego 1 średni pomidor 1 średnia cebula 3 łyżki natki 3 łyżki umytego ryżu 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól pieprz Składniki (sos) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1½ szklanki wrzącej wody sól Składniki (pozostałe
Tureckie Przepisywątróbkę. Smażyć 20 min z cebulką na średniej mocy palnika. Upieczone mięso, pokroić na kawałki 3 cm na 3 cm (takie żeby móc je zmielić), zmielić w maszynce do mielenia mięsa z najdrobniejszym sitkiem. Zmielić wątróbkę, cebulę, czosnek, a na końcu kajzerkę, jeżeli zostanie trochę tłuszczu z pieczenia to dodać do zmielonej masy. Dodać przyprawy, wymieszać (można skosztować
moj przepis naPieczarkowy tydzień trwa ...więc są zrazy..z mielonego mięsa...z dodatkiem oczywiście pieczarek..pycha.. 50 dkg mielonego mięsa 1 jajko cebula pieprz, sól 30 dkg pieczarek bułka tarta Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć, pod koniec dodać odrobinę bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem.Mięso wymieszać z jajkiem, cebulą, doprawić.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć
Moje domowe kucharzenie