mięso mielone - 23354 przepisów (strona:360/1557)

Pieczeń rzymska z jajkami 208

piekarnika, zamknęłam kuchnię. Wracam po 40 min i aż musiałam sb grzanki z mięchem zrobić ;) Przepis znaleziony na allrecipes Składniki: (na keksówkę 30x10 cm)    1 kg mięsa mielonego (najlepiej mało tłustego bo puszcza duużo soków) 1 duża cebula 1 bułka 1 duże jajko 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki   1/2 łyżeczki pieprzu(...)oprócz jajek na twardo wymieszać) dokładnie. Gdy za słabo się klei można dodać 2 łyżki wody lub śmietany. Keksówkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć do niej część mięsa aby przykryć spód i ugnieść. Na tym ułożyć jajka na twardo - wzdłuż przez środek. Na górę wyłożyć resztę mięsa i znów dobrze ugnieść. Piec przez około 50 minut

W kuchni bez szafek
Zapiekane nachos 202

powinny Wam smakować także: – pikantne skrzydełka z kurczaka – chilli con carne – tacos ze stekiem Przygotowanie : 40 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 300 g wołowego mięsa mielonego – 3/4 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki) – pół szklanki passaty pomidorowej – 50 ml czerwonego wina – 1 ząbek czosnku – 1 papryczka chilli ostra(...)podania – śmietana do podania – folia aluminiowa Przygotowanie:   Czosnek i chilli drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę i krótko przesmaż czosnek z chilli, a następnie dodaj mięso i usmaż je od czasu do czasu mieszając. Do usmażonego już mięsa dodaj passatę, wino i duś około 5 minut, po czym dodaj czerwoną fasolę i dopraw całość do smaku. Jeśli

nietylkopasta.pl
Zapiekane nachos 219

powinny Wam smakować także: – pikantne skrzydełka z kurczaka – chilli con carne – tacos ze stekiem Przygotowanie : 40 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 300 g wołowego mięsa mielonego – 3/4 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki) – pół szklanki passaty pomidorowej – 50 ml czerwonego wina – 1 ząbek czosnku – 1 papryczka chilli ostra(...)podania – śmietana do podania – folia aluminiowa Przygotowanie:   Czosnek i chilli drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę i krótko przesmaż czosnek z chilli, a następnie dodaj mięso i usmaż je od czasu do czasu mieszając. Do usmażonego już mięsa dodaj passatę, wino i duś około 5 minut, po czym dodaj czerwoną fasolę i dopraw całość do smaku. Jeśli

nietylkopasta.pl
Gołąbki bez zawijania 541

się odechciewa. Dlatego ukrycie kapusty w środku pysznego kotlecika polanego sosem pomidorowym- to jest coś dla mnie   Składniki: 1/4 główki średniej kapusty 1 woreczek ryżu 500 g mięsa mielonego (może być z łopatki, lub z szynki) 2 łyżki bułki tartej do farszu + bułka tarta do obtoczenia kotlecików 2 łyżki kaszy manny 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu(...)zgniecionymi ząbkami czosnku. Chwilę podsmażamy na oleju. Ryż gotujemy według czasu podanego na opakowaniu- może być trochę krócej (tak o 3 minuty krócej).   Do dużej miski dajemy mięso, dodajemy wystudzoną kapustę, cebulę z czosnkiem, przyprawy. Mieszamy. Formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej, smażymy an złoty kolor. Przekładamy kotleciki do naczynia żaroodpornego bez przykrycia. Zalewamy sosem pomidorowym przygotowanym

MojaQchnia.pl
Pulpety w sosie warzywnym 168

mięsa mielonego z indyka 1 szklanka płatków owsianych (u mnie górskie z siemieniem lnianym) 1 średnia marchewka 1 mała pietruszka 1 jajko 1 łyżka bulki tartej Mleko (do namoczenia płatków, ilość taka-by przykryła płatki) Sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawa do mielonego (niekoniecznie, ale jak kto lubi), majeranek, i wszystko to-czym lubicie przyprawiac mielone

Mamuśka wraca do formy
Cukinie faszerowane kaszą jaglaną, mięsem z inydka i nutą orientu 178

lekko chrupiąca, z soczystym farszem i wyrazistymi akcentami imbiru, kolendry oraz tajskiej bazyli. Pycha! SKŁADNIKI ( 4-5 PORCJI) 4-5 okrągłych mini cukinii lub 2-3 podłużne 300g mięsa mielonego z indyka 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 łyżka sosu sojowego lub worchestershire sól i pieprz do smaku kilka gałązek świeżej kolendry kilka gałązek tajskiej bazylii(...)lekko się podpiekły. Kiedy cukinie się pieką przyrządzamy farsz. W dużej misce umieszczamy mieso oraz kaszę jaglaną. Czosnek i cebulę przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa. Zioła siekamy i wsypujemy do miski. Dodajemy imbir, pieprz, cayenne, sos sojowy oraz sól i pieprz. Mieszamy. Wlewamy passatę pomidorową i całość wyrabiamy ręką. Masa powinna być zwarta, ale nie zbita. Cukinie wyciągamy

DefinicjaSmaku
Szwedzkie klopsiki jak z Ikei 251

gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 2-3, około 30-35 klopsików Składniki: – 0,5 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego dobrej jakości – 2-3 plasterki boczku najlepiej wędzonego – 5-7 łyżek bułki tartej – 1 jajko rozmiar M -1 czubata łyżeczka soli – 1 łyżka(...)smażenia – 1 łyżka sosu worcester – żurawina do podania klopsików PROPOZYCJA PODANIA: puree ziemniaczane i gotowane warzywa np szparagi zielone. Przygotowanie : Przygotuj masę na pulpety, do miski dodaj mięso, bułkę tartą, jajko, sol, pieprz, gałkę muszkatołową, ziele angielskie. Wymieszaj całość najlepiej ręcznie, tak aby stworzyć jednolitą masę. Z masy mięsnej uformuj malutkie pulpeciki i połóż je na desce

nietylkopasta.pl
Delikatne pulpeciki z indyka z komosą ryżową i pestkami dyni 124

jest bardzo ważne dla diabetyków i poza tym podnoszą naszą odporność. To kto się skusi na takie pulpeciki? (około 10 sztuk w zależności od wielkości) Pulpeciki:   250g mięsa mielonego z fileta indyka (może być dowolne)   1/3 szklanki ugotowanej komosy ryżowej (1 szklanka = 250 ml) 4 łyżeczki zmielonych pestek dyni    1 jajko 1 ugotowana marchewka (mała(...)Komosę ugotować w osolonej wodzie według przepisu z opakowania i pozostawić do ostudzenia. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora pokroić w niewielką kostkę, a czosnek drobno posiekać. Mięso dokładnie wymieszać z jajkiem oraz resztą składników. Powstałą masę doprawić do smaku i uformować z niej kuleczki - u mnie wielkością przypominające spory orzech włoski. Każdą kulkę obtoczyć w mące

Di gotuje
Keftedes, pulpeciki po grecku 155

niestety mnie nie zachwycił. Na pewno na jednym daniu kuchni greckiej nie poprzestanę, myślę, że w końcu utrafi ona idealnie w mój gust. Składniki: - 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe - 1 cebula; - 2 szalotki; - 1 pęczek natki pietruszki; - puszka pokrojonych pomidorów; - łyżka koncentratu pomidorowego; - 0,5 łyżeczki cynamonu; - 4 kromki chleba; - 60 g sera feta; - 80 g czarnych(...)zgęstnieje. Pulpety: Oliwki pokroić w talarki, fetę w kostkę. Obrać chleb ze skórki, miąższ wrzucić do miski i rozdrobnić. Dodać mleko i resztę mieszanki cebulowej, oliwki i fetę. Dodać mięso, cynamon, sól, pieprz i żółtko. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Uformować pulpeciki i usmażyć na oliwie. Usmażone pulpety dodać do sosu i dusić przez 5 minut. Smacznego function load

dom-agi.pl
Udka kurczaka faszerowane mięsem i warzywami 183

Udka kurczaka faszerowane mięsem i warzywami Bardzo ciekawy i smaczny pomysł na chrupiącego i soczystego kurczaka z pysznym nadzieniem. Udka idealnie sprawdzą się na obiad, na przyjęcie, lub pokrojone w plasterki jako obkład na kanapki. Polecam!     Składniki: 6 udek (ćwiartek) z kurczaka 0,5kg mięsa wieprzowego mielonego 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej 30 dkg pieczarek(...)mięso z kurczaka i odkładamy do lodówki najlepiej na kilka godzin lub nawet całą noc *** *** Cebulę kroimy w piórka, a pieczarki w plasterki. Wszystko razem chwile podsmażamy na rozgrzanym oleju *** *** Papryki kroimy w kosteczkę *** *** Z patelni odlewamy wodę, która się wydzieliła podczas smażenia i dodajemy paprykę. Wszystko razem smażymy jeszcze przez około 2 minuty. Odkładamy do przestudzenia *** *** Mięso mielone

Blog z Apetytem
Gołąbki w sosie własnym – przepis tradycyjny 204

podanych niżej składników wyszło mi 20 gołąbków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gołąbki w sosie własnym – Składniki: Składniki na farsz na gołąbki z mięsem i ryżem: 1 kg mięsa mielonego (nam najbardziej smakuje wieprzowe – u mnie szynka, ale może być też łopatka) 1 woreczek ryżu – 100g 2 średnie cebule – ok. 200g 2 łyżeczki oliwy 2 łyżeczki masła(...)własnym): Ugotować ryż wg przepisy na opakowaniu. Ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Na rozgrzanej patelni roztopić masło wraz z oliwą. Podsmażyć cebule do czasu aż się zeszkli. Mięso włożyć do dużej miski, dodać ugotowany i ostudzony ryż, podsmażoną cebulkę, jedno jajko oraz sól i pieprz do smaku (u mnie 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczka pieprzu). Za pomocą

Kulinarne Przeboje
Pulpety z pieczonymi ziemniakami 76

pulpety. Przedtem miałam je nadziane na widelec z 10 lat temu, ale przechodziłam wtedy swój wegetarianizm. Tym razem chciałam sama je przygotować. Ulepiłam i usmażyłam pulpety z mięsa mielonego z przepisu mojej Mamy, a do tego podałam pieczone ziemniaki. Pyszności! Teraz […] Artykuł Pulpety z pieczonymi ziemniakami pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Zupa pieczarkowa z pulpecikami 83

zupie, którą znalazłam tu, użyłam blendera i zmiksowałam warzywa, by powstał krem. Tym razem do zupy pieczarkowej wrzuciłam kilka pulpecików z tego przepisu, tylko tym razem postawiłam na mięso mielone z indyka. Sam zapach zwiastował, że będzie kolejna dokładka zupy :) Składniki300 […] Artykuł Zupa pieczarkowa z pulpecikami pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Pulpety zapiekane na ryżu 1146

pieprz Ponadto: 2 szklanki suchego ryżu średniej wielkości marchew 150 g sera żółtego ok. 850-900 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 2 łyżeczki musztardy kurkuma, pieprz, sól Przygotowanie Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bułką tartą, natką pietruszki i przyprawami. Całość wyrabiamy na gładką masę i formujemy pulpeciki. Ryż mieszamy ze starą na tarce marchewką

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania