Klopsy gotowane w sosie szparagowym
Klopsy gotowane w sosie szparagowym
Przepis na : obiad
Pyszny obiadek. Bardzo smakowity dla maluszków i dorosłych. Polecam. Wykonanie klopsów – do miski wrzucić mielone mięso, posiekaną drobno cebulkę, jajko, majeranek, bułkę tartą, śmietanę. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować małe klopsy. Gdyby klopsy się rozpadały dodać odrobinę więcej bułki tartej. Gotowanie – szparagi oskrobać i oderwać zdrewniałe końcówki. Odciąć końcówki szparag a łodyżki na słupki. Do garnka wlać wodę, dodać kostkę rosołową, marchewki i korzeń pi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń
Autor
kuchniapokolen
Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
klopsy, szparagi, tarta, mielone, sosy, bułki, mięso mielone, mięso, obiad, dania mięsne, wieprzowina
Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję