mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1189/1557)

Kurczak pieczony 159

Dobrym przyborem przy pieczeniu drobiu jest rękaw do pieczenia. Dzięki niemu, mięso nie wysycha i mamy sos, którego możemy użyć do kasz lub ziemniaków a później w nim odgrzać mięso. Jeśli lubicie spieczoną skórkę, warto rękaw na 15 min przed końcem pieczenia rozciąć i pozwolić się kurczakowi zrumienić. Kurczak, dzięki kilkugodzinnemu marynowaniu, przesiąka smakiem przypraw. My lubimy przyrządzać połówki kurczaka(...)mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1/2 kurczaka 1 duża cebula 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 1 łyżka oleju kokosowego przyprawy (papryka słodka, czosnek, majeranek, imbir, curry, pieprz, sól, mielony kminek, zioła prowansalskie) Wykonanie Kurczaka nacieramy przyprawami. Mieszamy olej i sos sojowy, polewamy tym kurczaka. Obkładamy plastrami cebuli. Przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na 4-6h. Piekarnik nagrzewamy

Mieszam w Garnku
Grillowana rolada z kurczaka z kozim serem, oliwkami, cukinią podane z piwem marcowe 154

smakami się uzupełniały. Składniki : marynata : 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka sosu sojowego, starta skórka z jednej cytryny, 1 łyżeczka soku z cytryny, szczypta papryki czerwonej ostrej, pieprz czarny świeżo mielony, 2 łyżki wody, 2 łyżki oleju rzepakowego, rolada : 2 filety z kurczaka, 1 mała podłużna cukinia, 80 g serka koziego do smarowania, ok. 20 całych (bez pestek) zielonych oliwek(...)sokiem z cytryny. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy pieprzem i papryczką chili. Rolada : Filety z kurczaka myjemy, odcinamy polędwiczki i rozbijamy jaka najcieniej. (Pomocna tu będzie folia spożywcza, mięso układamy między nią i rozbijamy za pomocą tłuczka, kurczak dzięki temu nam się nie rozpadnie i łatwo będzie można zwinąć w roladę.) Tak rozbite filety smarujemy marynatą, przykrywamy folią

Moniki Smakołyki
Gulasz z serc indyczych z wątróbką 204

kaszą jaglaną lub gryczaną. - 1 kilo serc z indyka - 0,5 kilo wątróbki z drobiu - 4 duże cebule - 1 duża marchew, pietrucha i ćwiartka selera - łyżka soli , majeranku i mielonego pieprzu - 6 listków laurowych i szczypta tymianku - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 1/4 kostki smalcu - 4 ząbki czosnku Serca umyj i pokój wzdłuż na kilka części. Podsmaż na patelni(...)samej patelni i tłuszczu co podroby. Dodaj do garnka, wymieszaj. Teraz czas na przyprawy i koncentrat.  Chwilę wszystko podduś, wymieszaj i dodaj wody, tyle aby zakryć mięso. Gotuj na małym ogniu około 2-2,5 godzin, aż do miękkości serc. W między czasie dodawaj wody, gdy ta odparuje, tak co 30 minut i zamieszaj.Gdy serca będą miękkie dodaj oczyszczoną

Pasje Jolki
Rosół nieco egzotycznie (z selerem naciowym i bakłażanem) 193

kurczaka 1/4 bakłażana 1 duża marchew 1 duża cebula 1 duża pietruszka 3 łodygi selera naciowego pół pęczka świeżej natki pietruszki sok z połowy cytryny lub limonki czarny pieprz mielony makaron ryżowy (sojowy będzie lepszy, u mnie zabrakło :/ ) Pałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą i zdejmujemy z nich skórę. Umieszczamy w garnku i wlewamy do niego półtora litra wody(...)doprowadzeniu do wrzenia zmniejszamy płomień pod garnkiem i tak gotujemy około 40 minut. Na koniec gotowania doprawiamy zupę sokiem z cytryny lub limonki, pieprzem i solą według uznania. Wyławiamy mięso i porcjujemy. Do każdej miski wkładamy po kawałku kurczaka i ugotowanego według przepisu na opakowaniu makaronu. Całość posypujemy posiekanymi liśćmi selera naciowego i przyozdabiamy plasterkiem cytryny. Podajemy gorące

Kuchenna Kontrrewolucya
Kotlety mielone 178

mnie dzisiaj na obiad sznycelki lub jak kto woli kotlety mielone. Starsza część moich domowników bardzo za nimi przepada- mogliby jeść je na okrągło.  Pracy przy nich nie dużo. Sznycelki są bardzo dobre, delikatne, mięciutki i soczyste, wręcz rozpływające się w ustach. Mogą być fajną alternatywą dla wędliny, wystudzone wystarczy położyć na chlebku i pyszna kolacja gotowa(...)czerstwe bułki mleko 50 ml wody  2 jajka  sól do smaku  pieprz do smaku  domowa wegeta do smaku bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Mięso oczyścić z błon, wymyć, pokroić na kawałki i zmielić w maszynce. Cebulę i czosnek zmielić wraz z mięsem. Bułki namoczyć w mleku, delikatnie odcisnąć, dodać do mięsa. Całość doprawić do smaku

Krakowskie smaki Ani
Burgery wołowe z jalapeno i wasabi 194

minimalną ilością przypraw. Od czasu do czasu coś zmieniam i wtedy powstają burgery o nieco innych smakach. Dzisiejsze miały być dosyć ostre, ale mimo sporej ilości ostrości dodanej do mięsa, nie były  super ostre. Tak więc jeżeli lubicie ogniste smaki, można spokojnie dać więcej papryki w płatkach lub jalapeno. Burgery po 3 minutach smażenia z każdej strony, były(...)Mini burgery wieprzowe Burgery wołowe z ostrym sosem pomidorowym Burger wołowy z bekonem, serem i szybkim sosem pomidorowym Burger wołowy III składniki na 6 burgerów ok 700 g  mielonej wołowiny - najlepiej łopatki 2 łyżeczki startego czosnku 2 papryczki jalapeno, bez pestek, drobno pokrojone 1 łyżeczka mielonego kminu 1 łyżeczka musztardy z estragonem 1 cebula, drobno posiekana

Stare Gary
Tagliatelle z krewetkami duszonymi w białym winie z papryką. 203

Ostatnio w Naszym jadłospisie coraz częściej pojawiają się ryby i owoce morza, więc tak też będzie w dzisiejszym przypadku, a mianowicie mamy zaszczyt zaprezentować Wam tagliatelle z krewetkami. Delikatne mięso krewetek jest lekkostrawne, niskokaloryczne, a więc polecane osobom dbającym o linię.  Ma też wysoką wartość odżywczą, dlatego coraz częściej gości na Naszych stołach.  Przede wszystkim trzeba tu wspomnieć(...)fluoru.  Czego więc potrzebujemy do przygotowania tegoż dania? 250 g krewetek ( my użyliśmy krewetek białych, niestety mrożonych) pół główki czosnku 1,5 szklanki białego wina  papryka mielona słodka 1/2 pęczka pietruszki sól, pieprz makaron tagliatelle  masło Jak sami widzicie z kilku składników będziemy przygotowywali całkiem nieźle zapowiadające się danie.  Co i jak musimy więc zrobić

Wspólne smaki
karkówka do chleba --pane di maiale 155

Składniki: 2 kg dkg karkówki wieprzowej 1/2 łyzeczki papryki słodkiej i pieprzu, oraz 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 1 łyżka majeranku, gruba sól morska,czosnek, 2-3 łyzki tymianku 1 łyżka-, vegeta,olej, Dodatkowo: garnek gliniany Wykonanie: Mięso myjemy i osuszamy. Suche składniki : pieprz, sól, majeranek podgrzewamy na patelni. Wszystko dokładnie mieszamy i taką miksturą nacieramy mięso. Odstawiamy(...)czasie wkładamy przygotowane mięso,i i umieszczamy w zimnym piekarniku. Pieczemy w 190 °C w czasie 2 godzin. Po tym czasie wyjąc mięso, powinno być gotowe Po upieczeniu mieso przełożyc na talerz. Zimne wstawic do lodówki. Polecam pane di maiale ---- Ingredienti : 2 kg di collo di maiale once 1/2 cucchiaini di paprica dolce e pepe , e 1 cucchiaino di paprika

w mojej kuchni
Długo oczekiwany sernik na czekoladowym spodzie 209

moich marudzeń wygrzebał mi starą maszynkę do mięsa najpierw pokręciłam nosem ale w końcu stwierdziłam, że w zasadzie czym jest poświęcenie się by przemielić trochę twarogu w porównaniu z smakiem prawdziwego sernika. Na drugi dzień poszłam więc do pobliskiego sklepu, żeby kupić twaróg a tu moim oczom objawił się ser potrójnie mielony, no w końcu! Jednak istnieje sprawiedliwość

ciastkarnia na kruchym spodzie
Gęsina w słodkiej kapuście 223

ochłodzeniu w lodówce. U góry faktycznie zgromadzi się lżejszy tłuszcz, jednak poniżej ukryta zostanie spora ilość bardzo aromatycznej mięsnej galaretki. Pochodzi ona z soków, które upuściło podczas pieczenia mięso i zdecydowanie nie powinniśmy jej nigdy wyrzucać! Ma wspaniały smak i aromat i możemy użyć jej np. tam, gdzie wg standardowego przepisu potrzebny jest mocno esencjonalny bulion drobiowy. Dlatego jeżeli przygotowując(...)leśnych 2 łyżki smalcu z gęsi lub kaczki 250ml bulionu warzywnego lub drobiowego* 2 łyżki powideł lub konfitury ze śliwek kilka liści laurowych 6 ziaren jałowca 1 łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu sól Instrukcje Nogi z gęsi solimy (ok. 2 łyżeczek) i umieszczamy w na ile to możliwe dopasowanej do ich wielkości brytfannie, którą bardzo szczelnie zamykamy folią aluminiową

Kulinarna Pokusa
Pulpeciki z ciecierzycy i buraka (Polpettine con barbabietola e ceci) 182

Zapraszam Was na wegetariańskie pulpeciki, do których przygotowania wykorzystałam ciecierzycę i buraka. Smak pulpecików wzbogaciłam dodatkiem kolendry, kuminu rzymskiego, słodkiej 

La grande e la piccola cuoca
Schabowe z papryką i żółtym serem 146

Szybki standardowy obiadek. Od czasu do czasu taka normalność się przydaje, obiad normalny dodatek w postaci brokuła z tego przepisu już niekoniecznie :) Składniki 2-4 kotlety

Piekielna Kuchnia Pati
Gulasz z mortadeli 202

    Tym razem propozycja prostego dania na każdą okazję i każdą porę dnia: Nie ma chyba nic łatwiejszego. Potrzebne produkty: -solidna porcja mortadeli-1,2

Maminek kulinarny
Gryczana pieczeń 198

Za kaszą nie wszyscy przepadają ale ta propozycja może niektórych przekonać. Wystarczy dodać surówkę i obiad gotowy :)Składniki:- 200 g kaszy gryczanej- 400 g łopatki- 1

Zainspirowana w kuchni
Tadżin z kurczaka z suszonymi morelami i cytrynowym kuskusem 157

puszki 1 łyżka przecieru pomidorowego 250 ml bulionu warzywnego lubgo drobiowego 1 łyżka miodu 50 gramów płatków migdałów garść świeżej kolendry 2-3 łyżki pestek granata sól świeżo mielony czarny pieprz Składniki na kuskus: 1 szkl kuskusu 1 cytryna 2-3 łyżki natki pietruszki, posiekanej sól, pieprz woda P odudzia z kurczaka podzielić na mniejsze kawałki i przyprawić solą(...)razem z wodę, w której się moczyły. Wszystko razem przemieszać. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodać wody lub bulionu.  Podgrzewać wszystko razem kilka minut po czym dodać zrumienione mięso kurczaka. Dusić pod przykryciem przez 15 minut aż kurczak całkowicie się ugotuje, a smaki potrawy się połączą. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Kuskus wsypać do żaroodpornej miski. Zalać wrzątkiem

olalacooking

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję