mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1178/1557)

Sałatka ananas z ryżem i kurczakiem 1182

złocista Kamis sól pieprz biały mielony Kamis 2-3 łyżki majonezu pieczarki marynowane Przygotowanie: Słonecznik podprażyć na suchej patelni. Ryż przepłukać, zalać dwoma szklankami wody, posolić i ugotować. Ugotowany ryż przelać na sitko i ostudzić. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę doprawić przyprawą, solą i białym pieprzem. Odłożyć na pół godziny do lodówki. Mięso podsmażyć na niewielkiej ilości oleju

Ala piecze i gotuje
Nowa odsłona kurczaka - pikantne garam masala 202

Kurczak jest chyba najpopularniejszym mięsem na polskich stołach. Jest również bardzo wdzięczny - wyśmienicie smakuje we wszystkich odsłonach, nadaje się więc do kulinarnych eksperymentów:) Na pierwszy rzut chcę Wam zaproponować jego pikantną odsłonę z moją ulubioną przyprawą garam masala! Może na początek warto wspomnieć co nieco o przyprawie jaką jest garam masala, a która dodaje daniom pikanterii. Nie jest ona dostępna(...)kurczaka (ja dałam 3 mniejsze) 1 cebula Jogurt naturalny Niewielki korzeń imbiru (ok. 2 cm) Przyprawy:  przyprawa naturalna do kurczaka pikantna curry kumin (kmin rzymski) kurkuma kolendra (mielona) liść laurowy papryka słodka papryka ostra garam masala Zaczynamy od umycia, osuszenia, oczyszczenia z błon i pokrojenia w kostkę kurczaka. Następnie przelewamy do miski około 200 mg jogurtu naturalnego oraz

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Skrzydełka z kurczaka pieczone w coli 127

skrzydełek z kurczaka   400 ml coca~coli   4 ząbki czosnku   3 łyżki oleju   3 łyżki sosu sojowego   1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki   1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki   sól        Przygotowanie:   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso oczyszczamy, nacieramy solą. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z olejem, sosem sojowym, słodką papryką i ostrą. Marynatą zalewamy skrzydełka, obtaczamy tak, by całe było nią pokryte. Wstawiamy do lodówki

R'n'G Kitchen
Ravioli z cielęciną 131

minut; wyrobione ciasto zawinąć w folię spożywczą (można dodatkowo zamknąć do szczelnego pojemnika) i odłożyć na minimum 1 godzinę (można włożyć do lodówki). W międzyczasie przygotowujemy... 2. Nadzienie: cielęcinę mielimy na oczku 3mm, kiełbasę salsiccia obieramy z osłonki; cebulę, seler i marchew odpowiednio obieramy i siekamy - tak drobno jak potrafimy; na głębokiej patelni rozgrzewamy solidny chlust oliwy, wrzucamy posiekane warzywa(...)jeśli używamy wina to dolewamy je teraz właśnie a następnie wszystko redukujemy; kontynuujemy smażenie na niewielkim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez ok. 40 minut - do momentu kiedy mięso zacznie się rumienić; gasimy ogień, przykrywamy patelnię z jej zawartością i odstawiamy do ostudzenia; kiedy składniki wystygną dodajemy parmezan, doprawiamy całość solą, pieprzem i gałką muszkatołową a następnie wbijamy jajko

Pasta Po Polsku
Gnocchi bolognese 122

makaron z cukinią –  makaron z kurczakiem –  makaron z szynką –  domowy makaron GNOCCHI BOLOGNESE PRZYGOTOWANIE: 40 minut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI: –   400 -500 g mielonej wołowiny – 200 ml passaty pomidorowej – 200 ml czerwonego, wytrawnego wina – 400-500 g gnocchi – możesz użyć gotowych kupionych w sklepie lub zrobić je z tego przepisu na gnocchi(...)posiekaj. Podsmaż te warzywa w głębokiej patelni lub woku na łyżce oliwy. Powinny się zeszklić. Przełóż podsmażone warzywa do miski a na patelnię wlej kolejną łyżkę oliwy i dodaj mięso. Smaż mięso aż to przestanie być surowe, dość często mieszając. Do mięsa dodaj podsmażone wcześniej warzywa, passatę pomidorową oraz połowę porcji czerwonego wina czyli 100 ml. Dopraw całość oregano, chilli

nietylkopasta.pl
Pasztet jaglany 138

jedzenia lub przetwarzać na smakowite dania. Wracając do pasztetu , to trzeba przyznać, że jest świetny! Pasztet ma wilgotną i kremową konsystencję właśnie dzięki kaszy. Dodatek lekko słodkich warzyw i mielonych orzechów nadał mu bardzo przyjemnego, a zarazem wyraźnego w konsystencji smaku. Pasztet zawsze proponuję podać z mocnym chrzanem lub domową musztardą i świeżym chlebem! Smacznego! Print Pasztet jaglany .wprm(...)duże jajko 1 szklanka rozdrobnionych orzechów laskowych sól do smaku pieprz do smaku 1 duży liść laurowy 5 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka kminku mielonego 1 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej Instructions Kaszę jaglaną ugotować.  Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce do warzyw - duże oczka.  Seler naciowy i cebulę posiekać w drobną kostkę

SprawdzonaKuchnia.pl
Kanapka Club sandwich 241

Opis Kanapka Club sandwich: Kanapka Club sandwich czyli kanapka klubowa, to nic innego jak pieczywo pszenne, przełożone mięsem drobiowym, sałatą, bekonem, pomidorem i majonezem. Pieczywo powinno być ciepłe, podgrzane na patelni lub w tosterze. Kanapka zawsze składa się z trzech kromek chleba. Jest to słynna kanapka, która figuruje w jadłospisach wszystkich szanujących się barów i knajp. Obecnie jest to jedna(...)najbardziej popularnych kanapek na świecie. W internecie krąży bardzo dużo różnorodnych przepisów tej słynnej kanapki. Ale główna zasada jest taka, że kromki tostowego chleba przekłada się dwoma gatunkami mięsa, serem żółtym, jajkiem (gotowanym lub smażonym) oraz pomidorem i sałatą. Zachowanie tych tych zasad zawsze pozwoli nam stworzyć Club sandwich. Każdy z nas uwielbia nietypowe kanapki. Dlatego też z wielką chęcią

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pierś z kurczaka z brokułem i bundzem 145

kurczaka w śmietanowym sosie, do tego brokuły i niezwykle delikatny bundz, to wszystko podałam z makaronem kokardki. Wyszło naprawdę smacznie, więc polecam zrobić to ekspresowe danie, jeżeli tylko będziecie mieli dostęp do tego podhalańskiego sera. 250 g makaronu kokardki 1 pierś z kurczaka 200 g sera bundz 500 g mrożonego lub świeżego brokuła 1 cebula 1 ząbek czosnku(...)zeszklić na nim pokrojoną drobno cebulkę i czosnek. Następnie dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka sól i pieprz, smażyć aż kurczak będzie miękki. 3.  Na patelnię z mięsem wlać śmietankę, dorzucić brokuł i pokruszyć 2/3 sera, gotować aż śmietanka zgęstnieje, a ser się rozpuści. Na gorący makaron wyłożyć pierś z brokułami w sosie, posypać resztą pokruszonego sera

Krylowa Kuchnia
Zupa hamburgerowa 184

Zupa hamburgerowa to sycące i aromatyczne danie jednogarnkowe. Prosta w przygotowaniu, gęsta , treściwa zupa , która zadowoli niejednego głodnego domownika. Zachęcam do skorzystania, polecam:) Składniki 700 g chudej mielonej wołowiny, 1 duża cebula, pokrojona w kostkę, 2 łodygi selera, pokrojony w kostkę, 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę, 1,5l-2l wywaru z warzyw lub z kostki, puszka pomidorów krojonych(...)łyżeczki pieprzu cayenne, pieprz, sól, papryka słodka w proszku, do smaku, olej Rozgrzać olej na głębokiej patelni, następnie wrzucić cebulę, czosnek zeszklić. Dodać pozostałe warzywa i chwilę poddusić. Dodać mięso smażyć razem z warzywami, aż mięso zbrązowieje. Przełożyć całość do garnka , wlać rosół warzywny( na początek 1,5 l gdy będzie zbyt gęsta dodać resztę rosołu), dodać koncentrat pomidorowy oraz

gotuj ze mną
Smaczny bigos wegetariański 163

Smaczny bigos wegetariański – z suszonymi grzybkami i śliwkami, z soczewicą i winem. Pełne smaku i aromatu danie w wersji wegetariańskiej – dla mięso lubnych i nielubnych. Idealnie sprawdzi się na świąteczny stół , ale również na wszelkiego typu imprezy tradycyjne, zasiadane jak i w stylu stołu szwedzkiego. Bigos ten można tradycyjnie, powolutku gotować trzy dni, dzięki czemu ma naprawdę bogaty(...)suszonych 50g śliwek suszonych wędzonych 50g suszonych gruszek 2 cebule 3 łyżki oleju 2 liście laurowe 10szt ziela angielskiego 3 szt owoców jałowca 150ml czerwonego wina pół łyżeczki cynamonu mielonego 2 goździki 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól pieprz czarny Jak zrobić smaczny bigos wegetariański: Zaczynamy od cebuli. Obieramy ją, kroimy w kostkę. Następnie rozgrzewamy duży garnek z olejem, wrzucamy

Dorota Smakuje
Polędwica wieprzowa pieczona 152

Polędwiczka wieprzowa pieczona aromatyzowana cynamonem. 1 polędwiczka wieprzowa (500 – 600 g), 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki chili w proszku, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki miodu gryczanego, tłuszcz do smażenia (u mnie masło i olej rzepakowy), Polędwiczkę oczyścić z błon. Przeciąć w poprzek na pół. Cynamon wymieszać z kolendrą i chili. Polędwiczkę natrzeć łyżką miodu, obsypać(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować łyżką miodu i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 17 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na chwilę, aby mięso „odpoczęło”. Podałam z sałatką z fig . Można również podać z ananasem grillowanym. zastawa

królestwo garów
Czwartek:Tortilla soup 178

świetnie rozgrzewa, gdyż jest dość pikantna (poziomem ostrości możecie oczywiście sami sterować dodając mniej lub więcej papryczki chilli) i na długo daje poczucie sytości. Zupę możecie zrobić z mięsem, albo w wersji wegetariańskiej, zastępując kurczka plastrami awokado. Przepis zaczerpnięty z bloga Jassicy Gavin Składniki: Podwójna pierś z kurczaka lub resztki pieczonego kurczaka, indyka lub pieczeni wieprzowej 1 puszka kukurydzy(...)połowy cytryny Kilka plackó tortilli pokrojonych w cienkie paski 3 szklanki bulionu drobiowego, warzywnego lub wody Pęczek świeżej kolendry 1 ½ łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka chilii (opcjonalnie) 1 łyżeczka mielonej kolendry ½ łyżeczki kminu 1 łyżeczka wędzonej papryki słodkiej lub papryki słodkiej 2 łyżki oliwy Sól, pieprz Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej na patelni łyżkę oliwy. Piersi z kurczaka osusz ręcznikiem

Niedzielny kucharz
Kaczka z granatem i migdałami 206

300g lub 2 nogi po 350-400g 1 średni granat 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki mielonych migdałów 200ml bulionu drobiowego 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu 1 płaska łyżeczka startych owoców kolendry 1/2 płaskiej łyżeczki startego kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka kurkumy 2-3 łyżki soku z cytryny kilka łyżek brązowego cukru sól 1 czubata(...)folię aluminiową – tak aby później można łatwo otworzyć ją od góry. Jeśli kaczka jest bardzo chuda, do pakunków wkładamy również po łyżeczce masła lub kaczego smalcu. Zawinięte w folię mięso układamy na płaskiej brytfannie i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (termoobieg). Pieczemy do miękkości, zwykle ok. 75 minut, ale nie dłużej niż to faktycznie konieczne. Na ostatnie

Kulinarna Pokusa
Harira- marokańska zupa 207

której głównymi składnikami są soczewica i ciecierzyca. Można ją przygotować w wersji wegetariańskiej oraz mięsnej. Moja dzisiejsza wersja tej zupy jest bezmięsna, ale jeśli nie wyobrażacie sobie zupy bez mięsa, to polecam dodać jagnięcinę lub baraninę. Tradycyjnie zupa podawana jest z daktylami, jednak ja nie przepadam za połączeniami słodko, słonymi, więc pominęłam ten składnik. Poza tym przed podaniem należy(...)szklanka, cebula 1 szt, pietruszka korzeń 1 szt, marchew 1 szt, pomidory z puszki 1 opakowanie, czosnek 2 ząbki, sos sojowy 2 łyżki, koncentrat pomidorowy 3 łyżki, kolendra mielona 1 łyżeczka, kmin rzymski 1 łyżeczka, papryka słodka mielona pół łyżeczki, papryka ostra pół łyżeczki, kurkuma 1 łyżeczka, sól i pieprz do smaku, natka pietruszki lub świeża kolendra posiekana

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania