mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1029/1557)

Karkówka po cygańsku 131

Przygotowanie:     1. Karkówkę umyłem, osuszyłem.. Jeśli karkówka pokroiłem w plastry o grubości ok. 1 cm. Doprawiłem z obu stron solą, pieprzem i papryką słodką. Przykryłem mięso folią spożywczą i wstawiłem do lodówki na 2 godziny (można na dłużej). Potem każdy plaster karkówki otoczyłem w mące pszennej. Następnie na patelni rozgrzałem olej i smażyłem karkówkę z obu stron(...)czubatą łyżeczkę papryki słodkiej mielonej oraz szczyptę chili pieprzu cayenne. Następnie doprawiłem sos do smaku .. Przykryłem naczynie żaroodporne i wstawiłem do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i zapiekałem przez około 2 godziny. Na 15 minut przed końcem pieczenia odkryłem naczynie żaroodporne, by sos nieco odparował i zgęstniał. Po upieczenie wyjąłem mięso przełożyłem na talerze

R'n'G Kitchen
Shepherd's Pie 162

zapiekane w piekarniku w stylu zapiekanki. Danie jest bardzo delikatne i idealnie nadaje się do podania dzieciom.  Składniki: * 1kg ziemniaków * pół szklanki ciepłego mleka * łyżka masła * 500g dobrej mielonej wołowiny * mała puszka groszku * sól i pieprz * cebula * ser żółty (opcjonalnie) poziom trudności: średnie kaloryczność: średnia porcja: 6 osób czas przygotowania: 1.5 godziny Ziemniaki gotujemy i tłuczemy. Doprawiamy solą(...)Całość mieszamy i przykrywamy, tak aby nie wystygło za bardzo. Podczas gotowania ziemniaków, najlepiej 10 minut przed końcem, podsmażamy lekko cebule pokrojoną w małą kostkę. Do zeszklonej cebuli dodajemy mięso i smażymy. Do gotowego mięsa dodajemy sól i pieprz (około łyżeczki) i małą puszkę groszku. Całość mieszamy. Do naczynia żaroodpornego wykładamy mięso a na nie gotowe ziemniaczane puree. Starajmy się

Klasyka Gotowania
Zupa gołąbkowa z młodej kapusty z pulpecikami 182

mielonej wołowiny  jajko 1/2 małej cebuli ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej  łyżeczka majeranku sól, pieprz olej do smażenia Zupa: 2 małe główki młodej kapusty słoiczek koncentratu pomidorowego Pudliszki (210g) 1 marchewka korzeń pietruszki kilka ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe łyżeczka cukru sól, świeżo zmielony pieprz pęczek koperku 100 g ryżu Pulpeciki: Do miski przełożyć mięso

Smakołyki Asi
Gołąbki z mięsem z indyka i brązowym ryżem 242

chodzą gołąbki”... Składniki: 800 g mięsa z udźca indyka główka kapusty włoskiej (ok. 1,5 kg) 300 g brązowego ryżu 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka vegety domowej 0,5 l bulionu warzywnego kilka listków świeżej mięty 1 łyżeczka tymianku sól i pieprz 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki sos pomidorowy   Wykonanie(...)niego aromat. Cebulę bardzo drobno posiekałam. Czosnek przecisnęłam przez praskę. Na patelni rozgrzałam pozostałą oliwę. Wrzuciłam cebulę i zeszkliłam ją. Pod koniec dodałam czosnek. Wymieszałam i zdjęłam z ognia. Mięso oczyściłam pozbyłam błon, opłukałam. Zmieliłam w maszynce, dodałam cebulę, vegetę, sól i pieprz oraz słodką paprykę. Wymieszałam. Gotowe mięso przełożyłam do ryżu, wsypałam posiekaną miętę i wszystko dokładnie wymieszałam. Najlepiej

Kuchnia u Krysi
Udka z kurczaka z sosem miodowo-musztardowym 454

klimatach kuchni południowoeuropejskich. W rzeczywistości w ten sposób możemy przyrządzić również inne niż nogi (udka) części kurczaka – zarówno piersi jak i skrzydełka. Może to jedynie wymagać weryfikacji czasu pieczenia mięsa. A żeby było jeszcze ciekawiej, tak zamarynowany kurczak idealnie nadaje się do grillowania – i zapewne pojawi się na naszym blogu również i w tej wersji, wówczas jednak z zupełnie innym(...)tymianku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka soli Sos 200 ml słodkiej śmietany 30% 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki musztardy Dijon szczypta białego pieprzu Do podania 150 g makaronu muszelki świeży tymianek do smaku i dekoracji Instrukcje W większej misie, w której swobodnie zmieści się mięso z kurczaka, sporządzamy marynatę mieszając dokładnie

Kulinarna Pokusa
Polędwica wieprzowa w sosie z kurkami 327

sosem kurkowym. Oryginalny przepis wydobywający z mięsa maksimum smaku i atrakcyjnego wyglądu. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 500g polędwicy wieprzowej 250g kurek (mogą być mrożone ) 150 ml słodkiej śmietany 18% 125 ml bulionu 1 średnia cebula (150g) 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy szczypta soli (patrz uwagi) szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej(...)wszelkim sokiem jaki ewentualnie z niej wyciekł. Przestawiamy patelnię na mały ogień i przykrywamy. Dusimy dosyć powoli przez 10-12 minut (patrz uwagi) w połowie tego czasu odwracając mięso na drugą stronę, po czym polędwicę wyjmujemy z patelni i odkładamy w ciepłe miejsce, koniecznie pod przykryciem, aby nie wyschła. Zwiększamy ogień i redukujemy sos tak, by stał się możliwie gęsty

Kulinarna Pokusa
Tortilla ze stripsami kurczaka i awokado 142

Placki tortilli z wyjątkowo bogatym wnętrzem. Tortilla nadziewana smażonymi w chrupiącej panierce stripsami z kurczaka (lepsze niż z KFC), mięso wcześniej marynowane w przyprawie shoarma. Wrapy z plastrami awokado i tartą mozzarellą, zatopione w ziołowym sosie ranczerskim ze świeżymi listkami kolendry. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Wrapy z kurczakiem w chrupiącej panierce i awokado 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad(...)Filet z piersi kurczaka pokrój na długie, cienkie stripsy. Oprósz przyprawą shoarma i solą, przyprawy wetrzyj w mięso i odstaw marynatę na 30 minut. Kawałki mięsa obtocz w rozmąconym jajku z mlekiem i gotowej panierce. Na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym obsmaż mięso z każdej strony, aż nabierze rumieńców. Awokado przekrój na pół i odkręć, usuń pestkę. Połówkę awokado obierz

ProstePesto.pl
Pizza libańska. 241

granatu (zwany także melasą) - kiedy skropiłem nim (dosyć obficie) wierzch mojej pizzy i spróbowałem pierwszy kęs, to natychmiast wiedziałem, że to jest właśnie to! :) Składniki: Na wierzch: 200 g mielonej wołowiny 1 czerwona cebula 1 duży dojrzały pomidor 3 - 4 łyżki passaty pomidorowej (przecieru) garść pistacji 2 - 3 łyżki syropu z granatów 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki(...)samej patelni podsmażyć  do zbrązowienia wołowinę (na większym ogniu) i dodać do cebuli. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa i cebuli. Dodać przepołowione pistacje, kumin, paprykę, tymianek, natkę, passatę i sól do smaku.  Dobrze wymieszać. W dużej misce wymieszać mąkę z solą i drożdżami. Zrobić pośrodku dołek i wlać oliwę

zadanie-gotowanie
ZAPIEKANE SZPINAKOWE PIEROŻKI 173

grzybami mun okazało się strzałem w 10! Niebo w gębie! Kropką nad I jest słodki sos chili, który okazał się nie tylko świetnym dodatkiem do pierogów, ale i mięs! To danie podbiło serca rodziny i z całą pewnością jeszcze nie raz zagości na moim stole! SKŁADNIKI: ZIELONE PIEROGI: * mąka pszenna – ok. 450 g * ciepła woda – 125 ml * szpinak(...)krewetki ( świeże lub mrożone ) – 150 g * dymka – 1 mały pęczek * olej roślinny – 2 łyżki * ocet ryżowy – 1 łyżeczka * sos sojowy – 1 łyżka * świeżo mielony pieprz – do smaku * cebula – 1 szt * czosnek -1 ząbek SŁODKI SOS CHILI: * papryczka chili – 1 szt * woda – 500 ml * czosnek – 3 ząbki * cukier

Ostra na Słodko
Dietetyczna kolacja romantyczna i rzecz o operacjach plastycznych 260

makijażu i z nieogolonymi nogami oraz na dodatek w dresie. To wtedy moje panie nazywa się miłość i należy go nakarmić czym dobrym! Dobre może być lekkie i zawierać mięso jednocześnie. Takie kombo i dowód na to, że się da! Więc dziś sałatka. Nie byle jaka sałatka. Mamy w niej rozkosznie różową i soczystą polędwiczkę, aromatyczne sery, warzywa i sałaty(...)myśli Żeby zanęcić pana, którego posiadamy na stanie potrzebujemy: 1 polędwiczkę wieprzową po łyżeczce czerwonej papryki słodkiej, mielonego kuminu, majeranku, lubczyku, pieprzu młotkowanego i jeśli macie pół łyżeczki mielonego kopru włoskiego (niekoniecznie) sól dwie łyżki oleju rzepakowego łyżkę masła łyżeczka octu balsamicznego kawałek sera pleśniowego lazur niebieski kilka płatków parmezanu kilka pomidorków koktajlowych kilka pieczarek portobello – takie duże

ladykitchen
Gulasz drobiowy ze świderkami 427

płynie szczypta mielonego pieprzu 2 szklanki wody 1 liść laurowy 6 ziaren pieprzu czarnego 3 łyżeczki mąki 25 dag makaronu świderki Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę ( nie za dużą- średnią ). Mięso polać łyżką oleju , posypać szczypta soli,   papryką i pieprzem - dobrze wymieszać i zostawić na 30 minut. Obrać marchew i pokroić w krążki. Z papryki usunąć(...)szczyptę soli. Zalać wodą . Skropić 1/2 łyżeczki maggi w płynie. Zagotować   i dusić ok. godziny. Na końcu ma zostać ok. 3/4 szklanki płynu. Doprawić gulasz przyprawami ( pieprz , papryka mielona).Zagęścić zmieszaną z odrobiną zimnej wody mąką. Zagotować. Ugotować makaron w osolonej wodzie. Odcedzić . Wrzucić makaron do gulaszu. Wymieszać i zostawić na chwilę. Podawać na głębokich talerzach posypane usiekana

Buniabaje w kuchni
Gulasz z serc indyczych. Wyśmienity i delikatny. 278

lubi wszelkie podroby... więc często to wykorzystuję :) Zapraszam :) Składniki -  60 dkg serc indyczych - 1 cebula - liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek mielony, sól, sos sojowy, papryka czerwona mielona - olej - 3 łyżeczki mąki -  śmietana 18% Wykonanie Serca moczę w zimnej wodzie, dokładnie oczyszczam, wycinam zbędne żyłki i tłuszczyk, kroję na połówki i w paseczki.  Cebulę kroję(...)łyżki oleju, chwilkę podsmażam aż stracą różowy kolor i wypłynie z nich sok. Dodaję listek laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek, zalewam niewielką ilością wrzącej wody ( tak aby tylko przykryła mięso ), przykrywam pokrywką i duszę na wolnym ogniu. Kiedy serca są już na wpół miękkie dodaję cebulkę. Całość duszę do całkowitej miękkości. Na końcu doprawiam solą, lub sosem sojowym i papryką

Kuchnia z widokiem na ogród
Szpinakowe tagliatelle z sosem carbonara 229

mieli ze sobą, czyli suszony bekon i jaja w proszku z tym, co miała tamtejsza ludność, czyli z makaronem włoskim. Do carbonary roszczą też sobie prawa włoscy górnicy: danie podobno powstało z połączenia produktów, które każdy górnik mógł zabrać ze sobą, żeby podczas pracy pod ziemią ugotować sobie z nich coś ciepłego i kalorycznego, a więc jajka, suszone mięso(...)żółtka z dużych jajek, jeśli mamy małe jajka trzeba dodać jeszcze 1-2 30 g startego parmezanu 2-3 łyżki natki pietruszki łyżka białego octu balsamicznego sól, sporo świeżo mielonego pieprzu                           Podsmażyłam na średnim ogniu boczek

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania