mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1021/1557)

Kebab z kurczaka po libańsku 149

Kebab to danie niezwykle popularne w krajach Bliskiego Wschodu i znane jest w tym regionie od zamierzchłych czasów. Mianem kebab określa się każdego rodzaju mięso grillowane na szaszłyku.  Kebab z kurczaka po libańsku to danie, które świetnie sprawdzi się w sezonie grillowym . Polecam przygotowanie domowego kebaba, który z pewnością będzie smaczniejszy i zdrowszy niż ten kupowany z budki gdzieś(...)mieście ;) Kebab z kurczaka po libańsku Składniki:  2 piersi z kurczaka 4 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki mielonego pieprzu 0,5 łyżeczki suszonego tymianku 0,5 łyżeczki soli sok z połowy cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek Jak zrobić kebab z kurczaka?  Pierś z kurczaka umyć i oczyścić, pokroić w kostkę wielkości

Codzienne Gotowanie
Pieczony kurczak w sosie barbecue 417

mięso, które można przygotować w większej ilości bez dużego wysiłku. 6 sztuk udek z kurczaka lub ćwiartek 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia SOS BARBECUE: 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki wina czerwonego wytrawnego 2 łyżki cukru brązowego 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 łyżka musztardy sarepskiej 1/4 szklanki sosu sojowego 1 łyżka sosu worcester sól pieprz czarny mielony(...)wystudzenia. Ćwiartki z kurczaka oczyścić z kawałków tłuszczu i ściągnąć również skórę. Przekroić w stawie na dwie części. Zalać przestudzonym sosem i dokładnie w nim obtoczyć każdy kawałek mięsa. Odstawić w chłodne miejsce na ok 3 godziny. Zamarynowanego kurczaka wykładać na blachę do pieczenia, tak aby każdy kawałek leżał obok siebie. Pozostającym sosem polać po wierzchu. Wstawić do piekarnika nagrzanego

https:KKuchniaMniam
Szpinak kremowy – gęsty i dobrze doprawiony 167

naleśniki? Dwa razy mnie namawiać nie trzeba! Szpinak to bardzo zdrowe i bardzo wszechstronne warzywo – przygotowany według dzisiejszego przepisu kremowy szpinak jest świetnym dodatkiem do obiadów z jasnym mięsem i rybą w roli głównej – albo do zjedzenia samodzielnie, po mojemu – z pitą i nieśmiertelnym jajkiem w koszulce. Przy szykowaniu szpinaku ważne jest, żeby zachować jego żywy kolor i strukturę – nikt(...)czosnku i śmietankowy serek. Wsypujemy mieloną gałkę muszkatołową i wszystko dokładnie mieszamy. Gotujemy razem 3-4 minuty. Wsypujemy starty ser Pecorino, mieszamy całość i gotujemy jeszcze przez minutę-dwie do zgęstnienia. Próbujemy, solimy do smaku.   Podajemy gorący, skropiony sokiem z cytryny i posypany jeszcze odrobiną startego Pecorino. Pasuje do wszystkich jasnych mięs (do pieczonego, smażonego, duszonego lub gotowanego

Karo in the Kitchen
Udka kurczaka pieczone z warzywami w rękawie 616

tutaj ), sporo się można dowiedzieć na temat producentów właśnie z ich stron firmowych, dlatego polecam kontrolować marki, po których produkty sięgasz na sklepową półkę. W związku z tym, że mięso moczy się kilka godzin w solance (dzięki temu jest bardziej soczyste, ma lepszy smak), możesz też przygotować sobie inne składniki wcześniej (nawet wieczorem poprzedniego dnia) - wtedy znacznie szybciej podszykujesz danie(...)czubate łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szkl. wody sól i świeżo mielony pieprz do smaku olej rzepakowy Sposób przygotowania: Podudzia z kurczaka myjemy i wrzucamy do zimnej, mocno osolonej wody na minimum trzy godziny (a najlepiej na całą noc). Po tym czasie odlewamy wodę i osuszamy mięso ręcznikiem papierowym. Dwie łyżki oleju rzepakowego mieszamy z ziołami, słodką papryką, solą

Kolorowy Przepisownik
Miłosne spaghetti 159

klimatu świąt :] Spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym 0,5kg mielonej wieprzowiny 1 duża cebula 1 jajko 4 łyżki tartej bułki oliwa z oliwek 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól i pieprz Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie. Dodać ją do mięsa, razem z jajkiem, dwoma łyżkami bułki, solą, papryką i pieprzem. Formować kulki, obtoczyć

Przepysznik - BLW i nie tylko
Zrazy ze schabu wg Buni 334

łyżeczki ostrej musztardy sól pieprz mielony papryka mielona słodka majeranek 1 cebula biała 1 cebula czerwona 1 cebula cukrowa sos sojowy grzybowy sos Teriyaki 4 łyżeczki oleju 2 łyżki masła 2 łyżki smalcu 2 szt. ,, Kostka do mięs pieczeniowa ,, ( opcjonalnie -jeśli ktoś nie lubi -nie używa ) 3 szklanki wody Mięso rozklepać tłuczkiem do mięs (przez foliowy woreczek(...)roladę . Posypać   z wierzchu papryka mieloną , majerankiem .Skropić sosem Teriyaki i sosem sojowym . Na patelni rozgrzać smalec z masłem . Smażyć zrazy na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka   razem z tłuszczem od smażenia . Na patelnię wlać 1 szklankę wody i zagotować .Przelać do garnka z mięsem. Dolać jeszcze 2 szklanki wody. Dołożyć grzyby suszone, pokrojone

Buniabaje w kuchni
Skrzydełka z kurczaka duszone w pieczarkach. Proste, smaczne, delikatne danie. 220

cebulką to delikatne, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam :) Składniki - 9 skrzydełek z kurczaka - 25 dkg. pieczarek - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - sól, domowa wegeta , papryka mielona, majeranek Wykonanie Cebule kroję w półplasterki, czosnek siekam, podsmażam na szerokiej i głębokiej patelni, do cebuli i czosnku dodaję oczyszczone i pokrojone w grube plastry ( ćwiartki ) pieczarki. Następnie(...)pozbawione lotek skrzydełka z kurczaka. Posypuję je domową wegetą, papryka i majerankiem. Zalewam gorącą, przegotowaną wodą mniej więcej do połowy skrzydełek i całość duszę na wolnym ogniu do miękkości mięsa. ( ok.30-40 minut ) Podaję z kaszą, ryżem lub ziemniakami i oczywiście z ulubiona surówką. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Stek z polędwicy wołowej z masłem czosnkowym 202

Smażymy najpierw z jednej, a następnie z drugiej strony. Ciągłe obracanie mięsa powoduje, że staje się ono suche, mało soczyste, wręcz twarde. SKŁADNIKI: Porcja dla dwóch osób. Steki: 2 plastry polędwicy wołowej ( po 180 - 200 g każdy) odrobina oleju roślinnego i masła do smażenia sól, świeżo mielony pieprz do smaku Masło czosnkowe: 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku przeciśnięty(...)pożądany stopień wysmażenia. 3. Po usmażeniu doprawiamy steki do smaku solą i pieprzem, a następnie na chwilę odkładamy, aby “odpoczęły”. Na usmażone steki kładziemy plasterek masła czosnkowego. Podajemy mięso na grillowanych warzywach. Dla pełnej harmonii dania polecamy kieliszek dobrego, wytrawnego, czerwonego wina. Udanego weekendu

W kuchni Katie
Schab pieczony z morelami 85

pieczone mięso jak już robię, to w większej ilości. Potem porcjuję i zamrażam. Nie widzę żadnej różnicy w smaku, mrożone smakuje tak samo dobrze. Schab z dzisiejszego przepisu podzieliłam na trzy części i wrzuciłam do zamrażalnika. Wyciągnę w Wigilię, na pierwszy świąteczny dzień będzie jak znalazł. Jeżeli chodzi o przyprawy, ja jakoś szczególnie nie szaleję. Lubię połączenie słodkiej mielonej(...)mielonej słodkiej papryki mała główka czosnku sól pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego   Morele zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut. W niektórych przepisach czytałam, że owoce można z powodzeniem wymoczyć w białym winie. Morele jednak trzeba wtedy moczyć dużo dłużej. Jeżeli macie na to czas i ochotę, zróbcie to. Schab osuszamy, obficie solimy, doprawiamy świeżo mielonym

Kardamonovy
Gulasz z karkówką, batatami i jarmużem / Pork, sweet potato and kale stew 193

przez praskę 2 cm kawałek imbiru, obrany i posiekany 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego ½ łyżeczki kurkumy 1/2 szklanki śmietanki sól i pieprz 1 szczypta pieprzu cayenne prażone orzeszki ziemne, do podania ¼ szklanki posiekanej dymki do podania Przygotowanie: W średniej patelni na na średnim ogniu rozgrzej olej, włóż mięso dopraw solą i pieprzem i smaż do zarumienienia. Wyjmij

karmelowy
Wędlina śniadaniowa z karkówki wieprzowej 115

Domowa wędlina z pieczonej karkówki wieprzowej. Swojski wyrób bez konserwantów, jakiej nie dostaniesz w żadnej masarni. Mięso z karkówki marynowane w ziołach i przyprawach przez całą noc, później pieczone w piekarniku. Kanapka z wędliną z karkówki będzie smakowała wyśmienicie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Wędlina śniadaniowa z karkówki wieprzowej 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Wędlina Kuchnia: Polska Trudność(...)Marynatą natrzyj karkówkę, mięso podziurkuj patyczkiem do szaszłyków i ponownie wmasuj marynatę. Umieść mięso w naczyniu żaroodpornym, okryj przezroczystą folią spożywczą i wstaw do lodówki na 12 godzin dla jak najlepszego przeniknięcia smaków. Następnego dnia wstaw karkówkę do rozgrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni (grzanie góra, dół) bez przykrycia na 30 minut, po czym obróć mięso na drugą stronę

ProstePesto.pl
GULASZ Z KURY PO WĘGIERSKU 383

lepiej nie sprawdzi się w roli dania głównego niż aromatyczny i rozpływający się w ustach kurczak w fantastycznym sosie po węgiersku 💓💓😋 Właściwie, to kurczaka możecie zastąpić jakimkolwiek innym mięsem - mój przepis jest sprawdzony i pasuje do indyka, jagnięciny, a nawet wołowiny.  Więc patelnie w dłoń! 😁 Teraz jeszcze tylko zajrzyj do przepisu i sprawdź jak przyrządzić najsmaczniejszy gulasz tego sezonu(...)łyżeczki soli 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego mielonego 2 liście laurowe, pokruszone 1 łyżka majeranku suszonego 1 szczypta goździków, mielonych 1 łyżeczka cukru 1 łyżka słodkiej papryki, mielonej następnie : 2 cebule, pokrojone w półplasterki 1 łyżka mąki pszennej 1 marchewka, starta na tarce o jarzyn 2 ząbki czosnku, posiekane 1/2 pęczka natki pietruszki lub kolendry, posiekane 2 czerwone

Moja Książka Kucharska
Roladki z polędwiczek wieprzowych z boczkiem, w sosie maślanym z białym winem, z dodatkiem pietruszkowego puree z nutą rozmarynu 126

Polędwica wieprzowa to bardzo wdzięczne mięso. W prostu i przede wszystkim szybki sposób można z niej wyczarować najróżniejsze dania. Ja dzisiaj zrobiłam z niej roladki z wędzonym boczkiem, a następnie udusiłam w sosie na bazie masła i białego wina. Do tego idealnie pasuje warzywne puree, do zrobienia którego użyłam pietruszki i świeżego rozmarynu. Cały obiad powstał dość szybko, ale wygląda(...)surowy wędzony - cienkie plastry grubo mielony pieprz sól do smaku 3 większe szalotki pokrojone w plasterki lub piórka 70 g masła 1 łyżka oleju 50 ml półwytrawnego białego wina Z polędwicy ostrym nożem usunąć wszystkie cienkie błonki. Pokroić ją w plastry o grubości około 2 cm. Każdy kawałek lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć pieprzem. Na wierzch nakładać plaster

Codzienna kuchnia niecodzienna
Indyk z ryżem i warzywami – pyszny obiad w 30 minut! 248

przyprawy: pół łyżeczki soli, szczypta pieprzu, łyżeczka mielonej papryki, szczypta chilli, 1 łyżka ulubionych ziół (u mnie zioła prowansalskie) olej do smażenia (ok 1 łyżka) 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki opcjonalnie 1 łyżka masła       *** Ryż gotujemy z dodatkiem kurkumy według przepisu na opakowaniu(użyłam ryżu w woreczku). Mięso z indyka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę

Blog z Apetytem
Gulasz drobiowy 388

sezonie można użyć świeżych, sparzonych i obranych) 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 0,5 łyżeczki cukru sól, pieprz, pieprz ziołowy suszony majeranek szczypta chilli ew. mąka do zagęszczenia sosu posiekana natka pietruszki   Piersi z kurczaka oczyścić, umyć i pokroić w dużą kostkę. Na patelni rozgrzać olej wrzucić mięso. Oprószyć solą i pieprzem, smażyć, aż zrobi się białe

Simply Food