mięso mielone z makaronem - 2712 przepisów (strona:146/181)

Polyndwiczki we marchwiowyj zōłzie (Polędwiczki w marchewkowym sosie) 119

Kebyjście 1 niy mieli pomysłu na niydzielny ôbiołd 2 , a zmiyrzły już wōm sie rolady i kotlety, to polyndwiczki we delikatnyj marchwiowyj zōłzie 3 bydōm dlo

Chop w kuchni
Środa: Shepard’s pie czyli zapiekanka pasterska 197

gościem na naszym stole (jako doskonałe danie z katalogu economic kitchen). Jednym ze sposobów na wykorzystanie warzyw z długo i wolno gotującego się rosołu jest właśnie zapiekanka . Dusimy mielone mięso na patelni, dodajemy posiekane marchewki, pietruszki i selera, podlewamy winem, na koniec trochę przecieru pomidorowego i sos gotowy. Można wykładać na niego ziemniaczane pure. Jest to danie robione(...)kawałki. Rozgrzej olej w rondlu i smaż w nim warzywa przez co najmniej 10 minut (aż marchewka i pietruszka zmiękną). Dodaj do warzyw mięso wołowe i przesmaż przez jakieś 4-5 minut. Kiedy mięso zrobi się brązowe dodaj suszone zioła, dolej piwo i smaż chwilę, żeby odparować alkohol. Następnie dolej przecier pomidorowy i podlej rosołem. Zakryj pokrywką i duś

Niedzielny kucharz
Kaczka po pekińsku 245

Kaczka po pekińsku Kaczka po pekińsku , to chyba jedna z najsławniejszych potraw , wszyscy wiedzą jak wygląda i większość, boi się spróbować wykonać ją samemu . Nie powiem

Ogrodnik w podróży
Free Delikatesy Ekologiczne i wiosenne curry z kurczakiem / Spring chicken curry 151

Dziś przedstawiam przepis na przepyszne i bardzo wiosenne danie z indyjskim akcentem. Łatwe i bardzo przyjemne w przygotowaniu curry z kurczakiem, cukinią, bakłażanem, papryką i szparagami

karmelowy
Makaron z kaczką, grzybami i szpinakiem w kremowym sosie pomidorowym / Duck, mushroom and spinach pasta in tomato cream sauce 186

Jakiś czas temu, z zaskoczenia, zapowiedzieli mi się na obiad goście. Wiedziałam, że po pracy będę miała mało czasu, więc wybór był prosty – będzie to

karmelowy
Spaghetti alla Carbonara 112

Jakiś czas temu Madzia była na kursie kuchni włoskiej i bardzo sobie chwali ten kurs. Zresztą co chwilę lata na jakieś kulinarne kursy. A niech się

Marder&Marder Manufacture
Dzień dobry, zastałem wołowinę? Czyli przepis na wołowinę po burgundzku 149

grubości). Odstawiamy mięso do lodówki na 24h, po czym przelewamy je przez sito, zachowujemy płyn. Odsączamy dokładnie mięso na ręczniku papierowym/szmatce. Czekamy aż wołowina będzie miała pokojową temperaturę. W garnku rozgrzewamy porządnie oliwę i smażymy mięso (można to robić partiami). Wybierzmy garnek z przykrywą, który będziemy mogli włożyć do piekarnika! Zalewamy mięso zachowanym winem z marynowania, dorzucamy pokrojone w spore(...)mięso "pykało" sobie powolutku, a nie gwałtownie gotowało się. To osiągnąłem ustawiając stopniowo temperaturę w piekarniku na 150 stopni. Czas. Jeden przepis mówi 2,5 godziny, inny 180 minut, jeszcze inny 4,5 godziny. Jak jest naprawdę? Hmm, a jaki jest cel? Aby mięso było kruche ale aby się nie rozpadało samoistnie podczas duszenia. Ja czekałem na swoje mięso

Right Behind The Kitchen
Bułki z płaskurki i kotlety z czarnej fasoli, czyli domowy hamburger 168

ZIMO! Jak ja cię nie lubię! Pal licho wiecznie zimny nos, zimne ręce i stopy. Te wirusy, których żaden mróz ubić nie zdoła, ograniczają mnie do

gutfut
Proste i szybkie, wegetariańskie leczo 208

Od niemal 1,5 roku, czyli od czasu, gdy mam stałą pracę na pełen etat, miałam pewien problem. Ok. godz. 12, czasem wcześniej robiłam się potwornie

Ratunku obiad
CARBONARA 133

CARBONARA Włoska prostota w przypadku tego dania to naprawdę dużo powiedziane, bo już chyba prościej się nie da. Danie składa się z trzech składników i niestety

Martyna Cooks
CARBONARA 135

CARBONARA Włoska prostota w przypadku tego dania to naprawdę dużo powiedziane, bo już chyba prościej się nie da. Danie składa się z trzech składników i niestety

Martyna Cooks
Kohersen Mycook – wielofunkcyjny robot kuchenny z technologią indukcji 160

dzięki któremu uzyskujemy wspaniały aromat potraw duszonych, sosów, ryżu i makaronów. Natomiast specjalna budowa naczynia głównego sprawia, że dania nie przypalają się, ich konsystencja jest idealna, oraz zachowują swój aromat i smak. Poza tym przy pomocy tego robota można zrobić praktycznie wszystko: gotuje wykorzystując technologię indukcji, gotuje na parze, mieli, miesza, miksuje, sieka, smaży, ubija, kruszy lód, wyrabia ciasta, oraz(...)wiedziałam, że trafi do mojego domu, to zaplanowałam sobie co przygotuję w pierwszej kolejności. Najpierw postanowiłam sprawdzić funkcję mielenia, na pierwszy ogień poszedł ryż (2,5 minuty), kasza jaglana (1 min.), gryczana (2 minuty) i cukier (20 s), wszystko się mieli dzięki przyciskowi turbo i trwało to dosłownie tyle ile podałam. Z mąki jaglanej zaraz przygotowałam pyszny, domowy waniliowy budyń

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Top 10 najlepszych przepisów na wiosnę – nowalijki 167

tutaj. 9. Makaron primavera z wiosennymi warzywami i pesto z rzodkiewki Spróbujcie makaronowej wersji klasycznego risotto primavera z wiosennymi warzywami i pesto z rzodkiewki. Możemy wykorzystać dowolne sezonowe warzywa, które kupimy albo które wyrosną nam w ogródku, ale ja najbardziej lubię taki makaron z młodym szpinakiem, groszkiem cukrowym i cukinią. Składniki na 4 porcje: 150 g drobnego makaronu(...)makaron primavera z wiosennymi warzywami i pesto 10. Tosca – szwedzkie ciasto z migdałami i rabarbarem Nie zapomniałam o deserze! Rabarbar jest tak uniwersalny, że może zastąpić owoce w cieście czy dżemie a potem być warzywem w sałatce. Idealnie komponuje się z truskawkami i innymi sezonowymi, wiosennymi smakami. Można dodać go do zupy owocowej i przerobić na dodatek do mięsa

Ugotowane pozamiatane
Kulinarna podróż czyli co warto zjeść będąc w Tajlandii 216

łączy wszystkie moje podróże?:) Zawsze sprawdzam co dobrego proponuje dany region i gdzie warto zjeść. Przygotujcie się, że Tajlandia przywita Was gorącym powietrzem i pełną paletą niesamowitych smaków. Będziecie mieli okazję spróbować wielu wspaniałości i bądźcie pewni, że nie zdążycie spróbować wszystkiego. Postaram się przybliżyć Wam trochę tajską kuchnię i wspomnieć o daniach, których nie możecie pominąć. Byłam w Tajlandii(...)niteczki to liście limonki, białe krążki to trawa cytrynowa, poniżej szalotka, a w lewym dolnym rogu czosnek i papryczki. Poniżej widzicie składniki na pad thaia czyli smażony makaron ryżowy z dodatkiem warzyw, mięsa- u mnie akurat krewetki i jajka. Spójrzcie tylko na te piękne krewetki!  Zaczynamy od smażenia tofu, potem dodajemy krewetki. Następnie makaron, który był wcześniej moczony

Czerwona Porzeczka