mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:706/1172)

Łosoś w bułce tartej 166

mięso. Składniki: 4 filety z łososia masło 10 gram bułki tartej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sok z ½ limonki oliwa z oliwek 50 gram parmezanu Wykonanie: Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Filety posmarować masłem, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Bułkę tartą wymieszać z posiekaną natką pietruszki, 1 łyżką oliwy, sokiem z limonki i startym parmezanem. Przykryć łososia przygotowaną mieszanką i piec

Tradycyjna Kuchnia
Chicken pot pie. Potrawka w kurczaka. 241

mięso, doprawić tymiankiem, pieprzem oraz ewentualnie solą. Wymieszać. Nadzienie podzielić na 4 kokilki. Ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na kształt koła o średnicy nieco większej niż naczynie do zapiekania. Brzeg ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Każdy krążek nałożyć na wierzch kokilki, brzegi dociskając do zewnętrznych ścianek naczynia. Wierzch ciasta posmarować jajkiem i ostrym nożem zrobić na środku otwór. Piec

zadanie-gotowanie
Rolada schabowa z suszonymi owocami 401

wrzątkiem i zostawiamy do wystygnięcia. Odlewamy wodę i drobno kroimy.      Mięso rozcinamy jak na roladę, a następnie cienko rozbijamy.   Jeśli nie wiecie jak należy rozciąć mięso obejrzyjcie krótki filmik .   Z obu stron posypujemy solą i pieprzem.   Na całej długości brzegu, od którego będziemy zaczynać zwijać roladę układamy żurawinę. Na pozostałej części umieszczamy morele. Zwijamy(...)bawełnianym sznurkiem.  Podsmażamy po kilka minut z każdej strony. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy bulionem. Dodajemy 3-4 sztuki ziela angielskiego i 2-3 listki laurowe.  Pieczemy 1,5 godziny w 190 stopniach pod przykryciem. Życzę smacznego

Czerwona Porzeczka
Ziemniaczki z grilla podane z masełkiem, solą i koperkiem. 189

Lubicie ziemniaczki pieczone na grillu? Takie zawijane w folię aluminiową, podane z masełkiem, oprószone solą i świeżym aromatycznym koperkiem...mniam, nie ma lepszego jedzenia. Polecam, kto jeszcze nie jadł takich ziemniaczków to niech spróbuje. Najlepiej zjadać takie gorące z roztapiającym się na nich masłem. Ja swoje ziemniaczki przygotowałam na kolację i pysznie było, bo przecież na grillu(...)musi być tylko mięso czy kiełbaski, prawda? Zapraszam na ziemniaczki :) Składniki: niewielkie ziemniaki ( dowolna ilość ) masło 82 % koperek świeży według uznania sól do smaku Wykonanie: 1. Ziemniaki ( najlepiej średniej i jednakowej wielkości ) dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie każdy ziemniak zawijamy w folię aluminiową. 2. Następnie ziemniaki grilujemy często obracając na grillu aż będą miękkie, sprawdzamy wykałaczką czy są miękkie

Izabelawkuchni
Gołąbkowa zapiekanka 186

składników w jedną całość jest dużo prostsze, mniej pracochłonne i przede wszystkim równie smaczne jak tradycyjne gołąbki . Polecam :) Składniki: 1/2 główki białej kapusty 2 woreczki ryżu 1,5 kg mięsa mielonego łopatki wieprzowej 1 słoiczek koncentratu pomidorowego Vegeta,pieprz, majeranek Olej Przygotowanie : Kapustę obieram, kroję na pół.  Jedną połówkę szatkuje . Dwa woreczki ryżu gotuję według instrukcji(...)niż ) na opakowaniu.  Po ugotowaniu odstawiam do wystygnięcia . Kapustę, mięsko i ryż wkładam do misy , przyprawiam Vegetą, pieprzem i majerankiem i dokładnie wszystko mieszam . Blachę pokrywam papierem do pieczenia, następnie smaruje olejem. Farsz wykladam na blachę i piekę w 180 stp ok 30 min . Po upływie czasu wyciągam i na sam wierzch nakładam koncentrat pomidorowy i zapiekam jeszcze

Domowa Kuchnia u Mamy
Kurczak pieczony z jabłkami w cydrze 192

mięso od zewnętrznej i wewnętrznej strony. Odstawiamy kurczaka w chłodne miejsce na około godzinę. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki. Do środka kurczaka wkładamy tyle jabłek ile się zmieści (resztę ułożymy później wokół kurczaka). Otwór spinamy wykałaczkami. Kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy cydrem. Naczynie nakrywamy przykrywką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy

Qchnia po prostu
PIECZONY JESIOTR z CZERWONĄ KOMOSĄ RYŻOWĄ 137

mięsa ryb, które się od siebie różnią. Czasem mam wrażenie, że im więcej ryb przygotowuję, na więcej szczegółów zwracam uwagę i łatwiej komponuję rybne posiłki. Dzisiejszy przepis jest banalnie prosty w przygotowaniu, ale wyjątkowy w smaku. Polecam nie tylko osobom z cukrzycą, ale także wszystkim, którzy dbają o zdrową dietę, lubią różnorodność i eksperymenty w kuchni. Zapraszam na jesiotra. PIECZONY

Dietolog
Przepis # 16 Tymiankowe naleśniki 188

żytniej - 1 jajko - pół łyżeczki proszku do pieczenia - 200 ml mleka ( u mnie bez laktozy) lub wody - tymianek Wykonanie Do miski wsypałam mąkę, wbiłam jajko oraz dodałam proszek do pieczenia. Następnie dolałam mleko. Całość dokładnie wymieszałam. Na koniec wsypałam odrobinę tymianku. Naleśniki smażyłam na patelni bez tłuszczu ( jeden naleśnik to około 1,5 łyżki ciasta). Farsz - 2 marchewki - 1 pietruszka(...)kawałek selera  - pół pora - 1 cebula - 1/2 zmielonej piersi z kurczaka - sól, pieprz oraz przyprawy: pieprz ziołowy, papryka oraz czosnek Na patelni podsmażyłam cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodałam mięso i całość delikatnie smażyłam. warzywa starłam na tarce. Dodałam do mięsa i dusiłam około 15-20 minut. Na koniec przyprawiłam farsz.  Następnie na naleśnikach ułożyłam farsz i zwinęłam

Health-Fit-Life
KALAFIOR FASZEROWANY MIĘSEM MIELONYM I BOCZKIEM (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 386

miękkości,ale nie powinien się rozpadać. Ugotowanego kalafiora wyłożyć na durszlak i zostawić do obcieknięcia i wystudzenia. W tym czasie przygotować mięso. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wymieszać z mięsem mielonym. Dodać jajko, paprykę, sól i pieprz i dobrze wyrobić ręką. W wystudzonego kalafiora usunąć głąba a następnie wypełnić miejsce farszem. Na dnie naczynia żaroodpornego wyłożyć 3 plasterki boczku(...)nich położyć kalafiora. Pozostałą częścią farszu oblepić całego kalafiora dociskając, aby dobrze przywarł do kalafiora. Następnie obkładamy go plastrami boczku. U mnie boczek ułożony na tzw. „plecionkę” Piec pod przykryciem przez 60 minut w temperaturze 200° C na termoobiegu. Odkryć na 5-10 minut przed końcem pieczenia. Upieczonego kalafiora wyjąć z piekarnika i zostawić przed krojeniem

Ola la LCHF
Babeczki z ziemniaków i sera 351

sera. Wystarczy odrobina sera żółtego i szczypiorku, aby zamienić zwykłe tłuczone ziemniaki w rewelacyjne danie. Jeżeli chcecie to oczywiście możecie dodać dodatkowe składniki, doskonale nadadzą się warzywa lub mięso. Ważne żeby Wam smakowało i lodówka była pusta! Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na ziemniaki to kliknijcie tutaj(...)klik ! Babeczki z ziemniaków i sera 2 porcje (10 babeczek, 1 porcja to ok. 400 kcal) czas przygotowania to ok. 45 minut (z tego 38 minut to czas pieczenia) koszt to ok. 3 zł. 70 gr. Składniki: ziemniaki gotowane i potłuczone 750g jajko 1 sztuka ser żółty ok. 50g pęczek szczypiorku Wykonanie: Ziemniaki mieszamy z jajkiem, tartym serem

rabarbarowo
Krem z marchwi na ostro z chipsami serowymi 199

mięso. Zagotowujemy, usuwamy szum. Dodajemy sól, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy. Marchew, seler, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Umieszczamy w wywarze. Gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu wyjmujemy listki laurowe i ziela angielskie. Całość miksujemy na krem. Dodajemy musztardę i doprawiamy pieprzem cayenne. Chwilę gotujemy. Ser żółty trzemy na tarce warzywnej. Na patelnię wykładamy papier do pieczenia

Smaki Ewy
Pieczony bigos z kiszonej kapusty 219

oraz dodajemy przyprawy. Gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Następnie odcedzamy, ale nie wylewamy powstałego wywaru.  W brytfannie lub naczyniu żaroodpornym (nie trzeba go smarować) łączymy mięso z kapustą i mieszamy, dodając część wywaru - ale tylko tyle, by się łatwo mieszało. Kroimy suszone śliwki, jabłka ścieramy na grubych oczkach i wszystko dodajemy do brytfanny(...)można dodać 1/2 masło, ale nie jest to konieczne, a także 2 łyżki przecieru pomidorowego. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Bigos pieczemy min. 1h w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem lub 1,5 h w 190 stopniach - funkcja góra / dół. Co ok. 20 min dobrze jest go wymieszać, aby równomiernie się piekł

Kuchnia od dwojga
pieczone cukinie faszerowane boczkiem i wieprzową łopatką 224

ząbki czosnku. Całość   smażymy  pięć minut, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę  wieprzową łopatkę i  smażymy   dalsze  7-10 minut Do  przesmażonego  mięsa dodajemy koncentrat pomidorowy i same pomidory, obrane ze skóry i pokrojone w cząstki. Całość  przyprawiamy  solą, oraz pieprzem nakrywamy rondel przykrywką i dusimy przez 12-15 minut, dodając(...)ugotowany ryż ( lub  kaszę). Ciepły farsz układamy na cukiniach, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 20 minut. Na pięć minut przed końcem pieczenia  na cukinie kładziemy  mozzarellę  pokrojoną w plastry . Gotowe danie  posypujemy  posiekaną natką pietruszki, oraz szczypiorkiem i podajemy

Miód i pieprz
Schab w cieście francuskim (plastry) 255

natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki - minimum na 30 minut. (Mięso pokroiłam na grubość około 3 mm, ale można grubiej i następnie delikatnie rozklepać je za pomocą tłuczka do mięsa.) Po tym czasie płat ciasta francuskiego przeciąć na pół. Na jednym kawałku ułożyć plastry schabu, które należy posypać posiekaną cebulą i przykryć drugim kawałkiem ciasta. Okolice farszu delikatnie podociskać(...)Ciasto pokroić na 4 kwadraty, o boki mocno skleić. (Zrobiłam to palcami, ale można widelcem.) Tak przygotowane "poduszeczki" posmarować rozmieszanym (ze szczyptą soli) jajkiem i oprószyć papryką w proszku. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut w 200 stopniach

Di gotuje
Schab faszerowany suszem 220

schabu bez kości 200 gramów suszonych śliwek 200 gramów moreli suszonych sól Pomada miodowa: 3 łyżki oleju 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sosu sojowego ciemnego odrobina pieprzu WYKONANIE Mięso dobrze myjemy i   nożem nacinamy go wzdłuż na głębokość około 1,5 cm w pięciu rzędach. dokładnie solimy. Wycięcia napełniamy suszonymi owocami. W każdym rzędzie inne owoce. Następnie schab owijamy(...)folie i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Pomadę przygotowujemy łącząc wszystkie składniki i smarujemy pędzelkiem, dokładnie cały schab. Całość owijamy nicią kuchenną. zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym wypełnionym na dnie wodą. Jeśli chodzi o temperaturę to zależy to pewnie od piekarnika. Ja piekłam 60 min w 200 stopniach,a następnie 30 min. odkryte w 180 stopniach

W kuchennym oknie Ewy