mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:690/1172)

Sos paprykowy 199

odpowiadający za pieczenie i ostrość. Mogą podrażnić skórę i wywołać uczucie poparzenia!!! Składniki: 3 kg papryki (waga po oczyszczeniu z gniazd nasiennych) 20 dag ostrej papryczki 1/2 szklanki oleju 60 dag przecieru pomidorowego 5 łyżek cukru 2 główki czosnku 13 łyżeczek soli kilka liści laurowych 1/2 szklanki octu 10% Sposób przygotowania Paprykę zmielić w maszynce do mięsa lub w malakserze

na moim stole...
pieczeń z łopatki wieprzowej 178

przepis na pieczeń z łopatki wieprzowej: Produkty: 1.5 kg łopatki bez kości 5 ząbków czosnku papryka ostra i słodka,pieprz świeżo zmielony.,tymianek sól sos sojowy olej Wykonanie: Przyprawy z solą dokładnie mieszamy..tn.1 łyżka papryki słodkiej,pieprzu,tymianku oraz 1/2 łyżeczki ostrej papryki z dwoma łyżkami sosu sojowego oraz 1/2 szklanki oleju , Opłukane i wysuszone mięso nakłuwamy

Ugotujmy Coś
Kebab na talerzu z młodymi ziemniaczkami z piekarnika 259

czasie mięso wrzucamy na patelnię z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu, smażymy.  MŁODE ZIEMNIACZKI Z PIEKARNIKA  Składniki 1 kg młodych, małych ziemniaczków zioła prowansalskie sól, pieprz olej  (około 100 ml) Sposób Ziemniaki dokładnie szorujemy, odsączone z wody przekładamy do miski, dodajemy olej oraz przyprawy. Całość porządnie mieszamy. Przygotowane ziemniaki wykładamy na blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia, wkładamy

Kuchenne aromaty
Węgierska zupa pomidorowa 235

mięsa doskonale nadaje  się na jednodaniowy obiad. Szybka do zrobienia i naprawdę smaczna. Z prawdziwym, węgierskim aromatem mielonej papryki, wędzonego boczku i pikantnej kiełbaski. Zróbcie sobie koniecznie w jakiś zimny dzień! :)  Przy tej jesiennej okazji polecam Wam piosenkę, którą znajdziecie pod etykietami. I trzymajcie się ciepło! :) Składniki: 0,5 litra dowolnego bulionu 100 g pieczonej fasolki chili

Kuchnia Prezydentowej
nafaszeruj cukinię. 200

minuty, aż mięso nie zrobi się 'białe' ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia dodać keczup, miąższ z cukinii i pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć jeszcze chwilę. Piekarnik rozgrzać do 180*C. Z cukinii odlać wodę, którą puściła. Ułożyć je na blasze wyłożonej folią aluminiową. Do wydrążonego środka cukinii nakładać farsz. Wstawić wszystko do piekarnika i piec

chili & sugar
Pasztet z gęsi z żurawiną 193

użyte mięso było chude należy dodać tłuszcz).   Przełożyć do formy „keksówki” (25x10cm). Polać dwiema łyżkami tłuszczu gęsiego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Można podawać na ciepło lub zimno. Polecam inne przepisy z gęsi :) zupa z gęsi z zacierkami gołąbki z gęsi ze śliwkami  pierogi z gęsi z nutą pomarańczy gęś pieczona gęś

królestwo garów
Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem 199

chwili mięso mielone. Usmażyć mięsko i dodać zielony groszek. Na koniec przyprawić według uznania. Przygotowane papryki umieszczamy w naczyniu. Faszerujemy aż po brzegi jedną z połówek, a w drugiej pozostawiamy miejsce na jajko.      Przykrywamy folia aluminiową i w stawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 min, następnie do 2 połówek wbijamy po jajku. Pieczemy kolejne

MarciochaKucharzy
Kaczka na pieczonych buraczkach 186

Składniki 2 piersi z kaczki 4 średnie buraczki 5 łyżek soku pomarańczowego 2 łyżki masła 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki tymianku sól pieprz Wykonanie Buraki umyć

O kuchni z uczuciem
Roladki w cieście filo z mięsem mielonym i dipem miętowym 215

podsmażamy mięso. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pozostałą posiekaną cebulę i czosnek, rodzynki, orzeszki piniowe i migdały. Wszystko razem smażymy, a następnie mieszamy ze szpinakiem. Roztapiamy masło, smarujemy nim każdy płat ciasta i składamy na pół. Na każdym podwójnym płacie ciasta układamy farsz. Brzegi ciasta zawijamy i rolujemy. Roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy masłem i zapiekamy

Smakowity Blog Kulinarny
Czyste dłonie w kuchni 212

życiu, zaś pieczenie moją pasją, która pozwala mi się odprężyć:) W gotowaniu zawsze chętnie pomaga mi mój synek:)) Jedyny minus tej przyjemności to bałagan w kuchni i czasem nieprzyjemny zapach na dłoniach. Mam jednak na to swoje sposoby:) Często staram się korzystać ze sprawdzonych domowych sposobów na zniwelowanie nieprzyjemnych zapachów, np. cebuli, czosnku, ryb czy surowego mięsa. Jednak znalazłam dużo

Z miłości do słodkości
Lasagne bolognese 265

mieszając. Gdy mięso będzie już usmażone, dodać sos bolognese i całość jeszcze dusić ok 5 minut. Przygotować sos: Masło rozpuścić, dodać do niego mąkę a następnie cały czas energicznie mieszając wlać mleko. Gotować cały czas na małym ogniu do czasu aż sos zgęstnieje, przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem do smaku. Dno naczynia w którym będziemy piec lasagne, wysmarować małą

Na słodko lub wytrawnie
Makaron z kurczakiem w marchewkowe paski, ananasem, pomidorkami i chipsami serowymi z jarmużu 219

przekładamy blachę do pieczenia wyłożoną na papierem do wypieków. Wkładamy na ok. 6-8 min do piekarnika rozgrzanego do 140°C.Filet z kurczaka myjemy, kroimy na bardzo cienkie plastry i doprawiamy solą i pieprzem (pieprzu dajemy dużo). Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy kurczaka na złoty kolor. Marchewkę ścieramy na cienkiej tarce bezpośrednio na mięso (tak aby uzyskać

Moniki Smakołyki
Pasztet z dzika 212

warzywa odstawiamy do ostudzenia, kroimy na mniejsze kawałki, a następnie je blendujemy lub mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Osobiście blenduję mięso i warzywa małymi porcjami w blenderze. Jeśli użyjecie maszynki do mielenia wszystko musicie przez nią przepuścić dwa razy, żeby pasztet miał dobrą konsystencję. Gdy wszystkie składniki będą już(...)zmielone wkładamy je do dużej miski, dodajemy jajka i przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do foremek, na wierzchu układamy plasterki słoniny.  Pasztet pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut

Kulinarne przygody Gatity
Pierś z kurczaka w otrębowej panierce 233

włożyć pokrojone mięso. Przykryć i wstawić do lodówki na godzinę. 3. Na talerzyk wysypać otręby, dodać paprykę: słodką i ostrą, czosnek granulowany, pieprz, tymianek (należy dodać ich sporo, by nadać panierce smaku i charakteru - jeśli przypraw będzie zbyt mało, kurczak będzie "nijaki"). 4. Kawałki kurczaka obtaczać w panierce. 5. Filety można zgrillować na grillu elektrycznym lub piec w piekarniku

Szefowa kuchni