mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:694/1172)

PEŁNOZIARNISTA PIZZA BOLOGNESE 142

Smażymy do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy pomidory krojone z puszki, rozdrabniamy je i chwilę podsmażamy, a następnie wlewamy sok pomidorowy. Dodajemy cukier, mieszamy i trzymamy na ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i układamy na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto równomiernie wykładamy

Kuchnia MagdaLeny
Soczysty kurczak pieczony na soli 179

naprawdę łatwy przepis, a mięso w ten sposób przygotowane jest bardzo soczyste. Składniki: 1 cały oprawiony kurczak sól, pieprz, ulubione przyprawy 1 kg soli kamiennej Przygotowanie: kurczaka umyj, wytrzyj natrzyj go ulubionymi przyprawami oraz solą i pieprzem odstaw go na jakieś 2-3 godziny do lodówki, żeby przeszedł przyprawami do naczynia, w którym będzie pieczony kurczak, wsyp

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Dietetyczne mielone 125

mięsa; - z mięsa formujemy kotlety o okrągłym kształcie średniej wielkości - smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie - każdą stronę mielonych na średnim ogniu tak, aż się zarumienią; - ze względu na to, że mielone nie smażone są w głębokim tłuszczu - po delikatnym podsmażeniu na patelni, układamy wszystkie mielone do żaroodpornego naczynia i przed podaniem pieczemy je w piekarniku w 150 stopniach przez

MintTaste
Zapiekanka z mięsem mielonym i ziemniakami 130

kostkę cebulę. Dodajemy mięso i smażymy chwilę. Po czym dorzucamy pokrojone pieczarki i starte na tarce ogórki. Smażymy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy i przekładamy do naczynia. Posypujemy startym żółtym serem. W garnuszku roztrzepujemy jajka ze śmietaną i przyprawami - solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Masę rozlewamy na zapiekankę. Pieczemy w piekarniku

Krokusowy Dom
z przyprawą do makaronu gołąbki z włoskiej kapusty z piekarnika... 168

dodać paprykę, kucharka, mielone mięso i wszystko dobrze wyrobić z kapusty wyciąć głąb, obgotować liście we wrzątku, z wystudzonych liści wyciąć gruby nerw i nakładać porcję farszu, zawijać gołąbki, układać w dużej brytfannie, na dnie można położyć nie potrzebne liście, wlać na gołąbki wodę i zmiksowane blenderem pomidory, piekarnik nagrzany na 210 C, gołąbki piec pod pod przykryciem

W Mojej Kuchni Lubię
Pyszny domowy rosół 154

gotującej się wody z mięsem dodajemy przygotowane warzywa, na tym etapie dodajemy listki laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarenkach. Kolejnym etapem jest spalenie cebuli, która nada smak i kolor w zupie. Jeśli macie płytkę gazową, może bezpośrednio przy płomieniu na palnik poukładać pokrojoną na plastry cebulę, lub ułożyć w piekarniku na papierze do pieczenia tuż pod grzałką

Gotuj z Mąką
Filet z indyka z makaronem sojowym 229

Szybki obiad pracy – popularny chińczyk? A może by tak przygotować swoją wersję tej potrawy. Nic trudnego… bo oprócz tego, że będzie smaczna to jeszcze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
DOBRE RYBY – to w nich tkwi zdrowie i smak 192

ryby. Smażone, pieczone, grillowane, wędzone, same lub z dodatkami… Zawsze uważałam, że to jedno z lepszych dań. A do tego nie należy zapominać, że ryby są nie tylko smaczne, ale także zdrowe. Oczywiście należy wybierać dobre ryby, bo niektóre gatunki mają mniejszą wartość odżywczą. Ja przede wszystkim polecam: pstrąga – ma smaczne chude mięso i zawiera najwięcej

Słodkie okruszki
Schab wolnoduszony w syropie z bzu czarnego i soku z granatów 186

Mięso ze schabu duszone w syropach jest delikatne, miękkie, kruche, soczyste i bardzo aromatyczne i uprzedzając pytania, nie jest za słodkie tylko ma lekki posmak słodyczy. Miałam syrop z bzu lekko słodki, najlepszy byłby wytrawny ale nie zawsze można go nabyć a ja w tym roku nie zrobiłam. Schab tak pieczony z zewnątrz jest prawie czarny a w środku

Moje Małe Czarowanie
Kurczak pieczony w całości z chorizo 127

problem z surowym mięsem. Nie lubię go dotykać... Jeszcze gorzej jest z rybami, ale staram się z tym walczyć i pokonać swoje słabości. Normalnie jakbym po jakiejś sesji z prywatnem coachem była ;) Z tym kurczakiem dałam radę sama, samiuteńka i myślę, że teraz będzie już tylko lepiej.  Choć tak naprawdę, w przypadku kurczaka pieczonego w całości mam jeszcze

bistro mama
pasta z pigwy 163

papierze do pieczenia ,ułożyć na płaskie sito np.od suszarki do owoców .  Schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie do  lodówki, odsłonięte przez kilka dni, aż do momentu gdzie  można ciąć nożem. Pokroić na kwadraty ,obtoczyć w cukrze i proszku z malin( wysuszone maliny zmiksować ).Smacznego :))  ps.moje dziecko je to z serami pleśniowymi i mięsem

w mojej kuchni
Podudzia z ryżem i papryką czerwoną. 235

jego siostry i piekłyśmy razem ciasto czekoladowe oraz zapiekankę warzywną. Kiedyś, jak miałam więcej czasu, to często się spotykałyśmy i razem coś pichciłyśmy. Zawsze upiekłyśmy ciacho i coś pysznego zrobiłyśmy na kolację, oczywiście pogadałyśmy też :). Część czerwonej papryki już spożytkowałam. Dwie wzięłam do obiadu. W niedzielę zrobiłam podudzia z ryżem i papryką czerwoną. Mięso najpierw podsmażyłam, później ułożyłam

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Domowe burgery + film 166

masę. Z tak przygotowanego mięsa formujemy niezbyt duże, płaskie kotlety. Czerwoną cebulę oraz pomidora kroimy w plastry. Następnie przygotowujemy sos, do miski przekładamy ketchup dodajemy majonez i całość odkładnie mieszamy. Kotleciki smażymy na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu z obu stron po około 4 – 5 minut. Bułki przekrawamy na pół, umieszczamy w formie do pieczenia i zapiekamy w piekarniku

Smakowite Dania
Szybka i dietetyczna pierś kurczaka 515

przepisie wykorzystujemy tylko inne mięso. I inną panierkę. I inny olej. Reszta jest identyczna. Po czwarte: jest przejrzysty. Zmielone płatki owsiane są o niebo bardziej naturalne niż bułka tarta będąca produktem przetworzenia pieczywa, które – nie oszukujmy się – nie do końca wiemy, co zawierało i w jakim stanie w momencie mielenia było. Chyba że sami pieczecie chleb, który później suszycie

Proste-przepisy.pl
Makowiec z kremem wg. siostry Anastazji 244

której piekliśmy poprzednie placki. Pieczemy ok 25 minut w 170 st. C. Nadzienie makowe: 1 szklanka maku, 3 łyżki cukru, 2 łyżki miodu, 2 jajka, olejek migdałowy garść rodzynek i orzechów włoskich (można pominąć)  Mak zalewamy wodą i gotujemy przez chwilę, a następnie odcedzamy na sitku i mielimy co najmniej dwukrotnie w maszynce do mięsa. Żółtka ucieramy z cukrem

Cynamonowe szczęście
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 138

ugotowane wcześniej mięso i  dodałam do pieczarek. Farsz wymieszałam. Jeżeli jest za gęsty można dodać wywaru z rosołu. Wyrośnięte ciasto podzieliłam na części. Podsypywałam mąką  i wałkowałam je na  cienkie płaty. Ciasto kroiłam radełkiem ( można nożem) w  trójkąty. Na szerszą część kładłam farsz.  Zwijałam paszteciki. Układałam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam około

potrawyregionalne
Włochy: Lasagne 158

Wszystkie składniki poza makaronem, mięsem i serem wrzucić do rondelka razem z sosem pomidorowym i dusić pod przykryciem. W tym czasie podsmażyć kurczaka, a zaraz po nim cebulę. W dużym naczyniu żaroodpornym układać kolejno płatki makaronowe, sos pomidorowy i cebulę z kurczakiem, aż do wykończenia wszystkich składników. Na samym wierzchu wysypać starty żółty ser. Piec w piekarniku nagrzanym

Przepysznik - BLW i nie tylko
Bułki drożdżowe z mięsem i cebulą. 146

się zeszkli dodajemy mięso i smażymy dalej. Po około 2 minutach doprawiamy solą, majerankiem, papryką i pieprzem, mieszamy i wyłączamy grzanie, studzimy.      Wyrośnięte ciasto dzielimy na 12 równych części, z każdej formujemy gładką kulę, a następnie każdą z nich wałkujemy na placuszki o grubości około 5 mm. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i odkładamy

Rozpustne gotowanie
Burgery z niespodzianką 149

mielonej wołowiny 1 duży, pieczony burak szczypta posiekanego koperku kilka plasterków ogórka kilka grubych plastrów pomidora 3 bułki pełnoziarniste rukola ziemniaki olej do smażenia śmietana 100g sera pleśniowego domowej roboty ketchup sól, pieprz Przed przygotowaniem burgerów, buraka obieramy i kroimy w niezbyt dużą kostkę. Mieszamy go z drobno posiekanym koperkiem. Solimy i delikatnie pieprzymy Mięso dzielimy na trzy porcje

Okolice Palnika
Sernik Babci Krysi 364

przez maszynkę do mięsa wraz z masłem. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą jasną masę. Cały czas ubijając, łyżka po łyżce dodajemy ser. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Wsypujemy skórkę pomarańczy, rodzynki i orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Sernik pieczemy ok. 60 minut, aż środek będzie

My Culinary Art
Kotlety pożarskie 154

masłem. Do posiekanego mięsa dodajemy żółtka utarte z masłem, majonez, masło, odciśniętą bułkę, sól i pieprz oraz podsmażoną i ostudzoną cebulę. Białka ubijamy na pianę i dodajemy do masy mięsnej, delikatnie mieszamy aby piana nie opadła. Jajka wbijamy do miseczki solimy i widelcem roztrzepujemy. Formujemy kotleciki, maczamy w jajku i w bułce tartej. Pieczemy na złoty kolor

Amatorka kuchenna
Pasztet z Tuńczyka z Puszki i Pistacjami 211

zmieliłam w maszynce do mięsa. Do składników dodałam gałkę muszkatołową, doprawiłam solą i pieprzem, wlałam żółtka i sok z cytryny i wszystko razem dokładnie wymieszałam łyżką. Na koniec partiami dodawałam pianę z białek i wszystko delikatnie wymieszałam, na końcu wsypałam pistacje i wymieszałam po raz ostatni. Masę pasztetu wylałam do keksówki wyłożonej  papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika

Blondynka Gotuje
Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami 185

przyprawa do mięsa Dodatkowo: folia aluminiowa Wykonanie: Piersi kurczaka oprószamy ulubioną przyprawą, po czym robimy kieszonkę tak jak na zdjęciu. Plaster fety dzielimy jeszcze na pół, zaś brokuła dzielimy na małe różyczki. Do każdej kieszonki kurczaka wkładamy kawałek fety i różyczki brokuła. Każdą pierś kurczaka zawijamy oddzielnie w folię aluminiową. Zawinięte piersi pieczemy w piekarniku nagrzanym

IMPRESJA SMAKU
Ryba w Płatkach Kukurydzianych 207

Chrupiąca panierka z soczystym mięsem rybnym w środku. Alternatywa, dla tradycyjnej ryby w bułce. Podajemy ją z ulubionymi surówkami i ziemniakami w dowolnej postaci (od frytek po puree). Ryba w Płatkach Kukurydzianych -  Składniki: ok. 4 filety z białej ryby ciasto:          2 łyżki maki pszennej          3/4 łyżki mąki ziemniaczanej(...)łyżka octu          1/3 łyżeczki proszku do pieczenia          75 ml mleka panierka:              ok. 100 g płatków kukurydzianych                2 łyżki mąki  przyprawa do ryby sól pieprz olej do smażenia Ryba w Płatkach Kukurydzianych -  Sposób przygotowania

Słodka Strona
Kulebiak drożdżowy z rybą. 110

skórę i usunąć ości. Mięso wymieszać energicznie widelcem, dodać jajko, zeszkloną cebulkę oraz przyprawy i dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto wyciągnąć w prostokąt (wywałkować),na środku ułożyć wałek farszu rybnego, ciasto zlepić i odwrócić zlepieniem na spód. Uformować rybę (lub nie), w kilku miejscach płytko naciąć ciasto, posmarować wierzch jajkiem i odstawić na 30 min. Piec w temp.190 stop.35

Kulinarny karnet Christophera
Schab francuski z czosnkowymi ziemniakami 215

musztardy nakładamy na schab. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 200 ° C ok. 40 min. Ziemniaki obieramy, płuczemy i nacinamy wzdłuż w jednym miejscu. Czosnek obieramy, kroimy na plasterki, które wkładamy w nacięcie ziemniaka. Ziemniaki (każdy oddzielnie) układamy na matowej str. folii spożywczej, dodajemy masło, solimy i zawijamy. Wkładamy równocześnie ze schabem do piekarnika. Gdy mięso i ziemniaki się upieką

Moniki Smakołyki
Kurczak z imbirem i limetką z pieczonymi ziemniaczkami 190

imbirem, podany z pieczonymi ziemniakami. Prawdziwa uczta dla prawdziwych smakoszy ! Składniki: 2 mniejsze piersi z kurczaka sok z limety starty na tarce imbir około 3-4 cm korzenia sól morska ziemniaki świeży rozmaryn kilka ząbków czosnku masło i oliwa z oliwek Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkrawamy tak jak byście chcieli zrobić roladkę. Płat mięsa smarujemy masłem, układamy imbir, zalewamy

SMYKWKUCHNI
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 159

łosoś zamiast polędwiczki wieprzowej (nie spożywam mięsa od jakiegoś czasu), pozycja 1. z menu. fot.: Karmel-itka. / krem buraczany fot.: Karmel-itka. / barwena fot.: Karmel-itka . / amouse bouche fot.: Karmel-itka . / mus z białej czekolady Menu kolacji: - polędwiczka wieprzowa sous vide z trawą żubrową i galaretką z czerwonej kapusty - krem buraczany z pieczonym kozim serem - amuse bouche - barwena

W kuchni Karmel-itki
Babka ziemniaczana - Start Akcji: TANIE GOTOWANIE 210

ziemniaczane). Mięso pokroić w kostkę (jeli żeberka to w żeberka;), przyprawić solą i pieprzem (ewentulanie ulubioną przyprawą). Cebulę obrać, pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, dodając mąkę, jajko i doprawiając do smaku solą i pieprzem (doprawić  w tym przypadku należy od serca;).Wyłożyć na blachę podlaną olejem i piec w nagrzanycm

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Karkówka w sosie chrzanowym 266

który jeszcze nie raz zagości na moim stole. Karkówka po ugotowaniu jest delikatna i miękka, a sos chrzanowy nadaje całości lekko pikantnego charakteru.  Zobacz również przepisy na inne mięsa ---->   Karkówka w cebuli i miodzie ,  Zrazy wołowe w sosie własnym ,  Gulasz z indyka z papryką ,   Klopsiki z mozzarellą w sosie pieczarkowym ,  Kurczak(...)melonem i serem Lazur , Kurczak w jabłkach z rodzynkami , Żeberka w sosie żurawinowo-ketchupowym , Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym , Kurczak z warzywami pieczony w rękawie , Kurczak z warzywami pieczony w rękawie wersja II ,  Gulasz z kaszą . Karkówka w sosie chrzanowym - przepis: Składniki: steki z karkówki (u mnie 4 szt.) 0,5 l mleka 1-2 cebule sól

Moje Qulinaria
Pierwsza zupka z królika - po 6 miesiącu 230

wielkim strachu z kamerą i aplauzem przeprowadzaliśmy pierwsze próby. Szło nieźle, a myśli krążyły już tylko wokół środków wywabiających pomarańczowe plamy ..... Po 6 miesiącu, zgodnie z nowym schematem, wprowadziłam mięso, a także wpadłam na pomysł jak ułatwić sobie codzienność nie korzystając z gotowych słoiczków (choć są czasem jak zbawienie). Torebki do zamrażania mleka matki ,  świetnie sprawdzają się przy zamrażaniu(...)koperek polędwiczki z królika łyżeczka oliwy z oliwek Co robić? 1. Marchewkę, pietruszkę i batata dokładnie umyć, obrać i pokroić na równe kawałki i gotować do miękkości. 2. Polędwiczki piec w 180 C przez 20 minut(bez żadnych przypraw, soli itd) lub ugotować w oddzielnym garnku. 3. Ugotowane warzywa zmixować z wodą w której się gotowały - trzeba ocenić czy zużyć

Matka Żywicielka
Kotleciki „dzikuski” z chrupiącymi frytkami i pieczoną papryką 273

Frytki Super Crunch 2 duże papryki (żółta i czerwona) oliwa Przygotowanie: Filet z kurczaka myjemy i razem z obraną cebulą drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce i dodajemy do mięsa. Jajka wraz z pozostałymi składnikami dołączamy do farszu i dokładnie wszystko mieszamy. Formujemy kotlety (jak spłaszczone mielone) i wykładamy na rozgrzaną patelnię (smażymy z każdej strony) lub do piekarnika(...)Kroimy w ćwiartki i razem z frytkami delikatnie smarujemy oliwą i wkładamy d o rozgrzanego d o 220 stopni piekarnika na 15-20 minut. Super chrupiące frytki o aromacie pieczonej papryki oraz kotlety wykładamy na talerz. Smacznego

ChilliJemy
Drobiowa wędlina 166

Delikatna domowa wędlina doskonała do kanapek. Składniki: 1 kg udźca z indyka 2  filety z kurczaka 300 gram wędzonego boczku 2 ząbki czosnku tymianek szczypta

kgwjanczewo
Pieczona fasolka 211

każdy kto jej spróbował brał dokładkę. Danie proste, lecz pyszne i sycące. Zdjęcia prosto z gara – nie było czasu na sesję – każdy chciał ją jeść. Pieczona fasolka: 400 g – 500 g fasoli piękny Jaś 300 g – 400 g dobrej jakości kiełbasy, frankfurterek lub kabanosów 2 puszki krojonych pomidorów (2 x 400 g) 2 liście laurowe(...)folią). Pieczemy ok. 40 minut w 190°C z termoobiegiem. Na ostatnie 10 minut warto odkryć pokrywkę (lub zdjąć folię). Po upieczeniu próbujemy czy fasolka jest odpowiednio doprawiona – póki jest gorąca można ją ewentualnie dosolić, dosypać więcej pieprzu, papryki czy ziół. Danie jest świetne do odgrzewania. Świetnie smakuje zarówno sama, jak i ze świeżą bagietką. Post Pieczona fasolka

Poezja smaku
Pieczone kotlety drobiowe z warzywami 321

jedzenia warzyw. Doskonałe także dla osób na diecie. Na drugi dzień można je po prostu odgrzać. A co do nich? Wystarczy ulubiona surówka czy sałata. Przepis na 12 sztuk. Pieczone kotlety drobiowe z warzywami: 500 g piersi z kurczaka lub indyka 1 średnie jajko 1 duża cukinia lub 2 mniejsze 2 marchewki 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku(...)Solimy i pieprzymy. Dodajemy bułkę tartą i mąkę – mieszamy – najlepiej dłonią. Na dużej blaszce rozkładamy papier do pieczenia. Formujemy dłońmi kotleciki – ja robiłam je dość grube, w kształcie burgerów – wyszło 12 sztuk. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 minut. Podajemy z sałatą lub surówką. Do kotlecików można przygotować także dowolny sos – np. jogurtowy

Poezja smaku
Biała kiełbasa z jabłkiem w ślimaczkach z ciasta francuskiego 185

Idealna zakąska do piwa. Tak prosta, że i facet da radę zrobić ją sam. Jeśli nie zrobi, drogie Panie – po wyjęciu ich z pieca od razu kilka sobie odłóżcie, bo znikną zanim się obejrzycie. Surowa kiełbasa i kwaskowate jabłko, chrupiące ciasto francuskie – wypróbujcie, to naprawdę świetne połączenie! Ciasto francuskie dostaniecie w każdym większym sklepie spożywczym. Dobrą surową kiełbasę – u każdego(...)widocznie zmięknie. Lekko studzimy całość.   Obieramy z osłonek kiełbasę i dodajemy ją do jabłka z cebulą. Najwygodniej i najefektywniej da się masę wymieszać i połączyć dłonią, przeciskając mielone mięso i jabłko z cebulą lekko przez palce – jak przy mieszaniu masy na kotlety mielone.   Piekarnik ustawiamy na 180⁰C. Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki, rozwijamy, można je lekko przewałkować

Karo in the Kitchen
Zapiekanka z kurczakiem 133

przygotowuje są bardzo pożywne i rozgrzewają w chłodne dni. Ostatnio szczególnie zasmakowała mi zapiekanka z mozarellą oraz zapiekanka z bakłażanami i jajkiem . Dzisiejszy przepis łączy w sobie smak pieczonego kurczaka, sosu pomidorowego, ziemniaków oraz innych warzyw, które razem tworzą super danie. Jest to idealnie danie na sobotni obiad, gdy zmarznięci wracamy po spacerze do domu. Najlepiej zapiekankę jeść kiedy(...)papryka wędzona, zielona czubryca olej do smażenia masło Przygotowanie: Pierś kurczaka przekładamy do miski, dodajemy 2 łyżki oleju, łyżeczkę zielonej czubrycy i dokładnie mieszamy. Smażymy na patelni by na mięsie zrobiła się chrupiąca skórka. W dużym garnku rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy por i podsmażamy do by stracił nieco ostrości. Wlewamy pomidory, wrzucamy kurczaka i dokładnie mieszamy. Gotujemy około 10 minut

Życie ze smakiem
Quiche z kiełbasą krakowską suchą i grzybami 236

normy systemu QAFP. Warto pamiętać, że to czym hodowca karmi swoje zwierzęta i jak o nie dba jest kluczowym elementem i ma ogromny wpływ na finalny produkt. Pozyskanie dobrego mięsa do produkcji wędlin, to początek długiego procesu, składających się z wielu etapów podlegających kontroli. Kiełbasa krakowska sucha wytwarzana w systemie QAFP  to jedna z ulubionych wędlin w naszym domu(...)Spód nakłuwamy widelcem. Formę wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Wyciągamy formę, nastawiamy piekarnik na 190 stopni grzanie góra-dół. Ciasto okrywamy formą aluminiową i wysypujemy obciążenie np. fasolę. Pieczemy 10 minut, po czym zdejmujemy folię i obciążenie i dopiekamy jeszcze 5 minut. Uwaga! Przy następnym etapie potrzebujemy piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Przygotowanie farszu: Kiełbasę kroimy w plastry

Słodkie okruszki