mięso z piersi jest suche a tak po usmażeniu pozostaje wilgotne . Podawać z ziemniakami puree i ziołową mizerią . Jak dzielę kurczaki to wycinam piersi , uda , i skrzydełka ( bez tej krótkiej części ) - zostaje korpus na zupę ( a mięsko potem na pierogi ) . Przy filetach z piersi są zawsze tzw. polędwiczki , jak równam piersi na sznycle lub do pieczenia to wszystkie małe
Buniabaje w kuchnioleju. Dodać mięso mielone. Podsmażyć. Następnie dodać paprykę. Smażyć chwilę. Następnie dodać sparzone, obrane , pozbawione nasienia oraz pokrojone w kostkę pomidory. Dusić do rozpadnięcia. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem, papryką w proszku. Wymieszać. Ciasto podzielić na kilka części w zależności jakiej wielkości chcecie mieć pide. 1 część rozwałkować. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku
Fabryka pomysłówEkspresowa sałatka do obiadu lub dań grilla. Czy Wy też nie wyobrażacie sobie drugiego dania bez zielonego dodatku? U mnie nigdy nie może go zabraknąć. Podobnie
Słodkie okruszkiMamy pełnię lata (chociaż właściwie kalendarzowo wciąż trwa wiosna, jeszcze przez tydzień) więc to dobry moment na przerzucenie się z ciężkich śmietanowych sosów na znacznie lżejsze
Marder&Marder ManufactureJeżeli macie już dosyć kupowanych wędlin i chcecie jakiejś odmiany i jeszcze nie macie pomysłu na obiad to ta szynka jest 2 w jednym. Najpierw zjadłam
Humanistka w kuchniBardzo oryginalna wersja gulaszu, nietypowo podana, a rewelacyjnie smakująca i efektownie wyglądająca.... Składniki: 0 ,5 kg szynki dowolną mieszanka przypraw 1 cebula tłuszcz do smażenia listek
kgwjanczewoTego kurczaka pewnie znacie wiec nie będę się długo rozwodziła nad jego zaletami. Jest to jeden z tych przepisów, który jest niezawodny, który się zawsze udaje
Bernika - moj kulinarny pamietnikZapraszam na kurczaka pieczonego w całości. Nigdy nie przepadałem za tym sposobem jego przygotowania - tak przygotowany kurczak wydawał mi się suchy i nijaki. A jednak przygotowany godnie z tym przepisem jest bardzo smaczny i soczysty. Dla mnie rewelacja - zachęcam do spróbowania. Do przygotowania dania użyłem: całego kurczaka o wadze ok. 2 kg, 75 gram masła, 5 ząbków czosnku(...)praskę ząbki czosnku, 1 łyżeczkę suszonego oregano, 1 łyżeczkę suszonego tymianku, szczyptę soli i szczyptę czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Skórę kurczaka na jego piersiach przy użyciu palca oddzieliłem od mięsa - czyniąc to ostrożnie, aby nie przerwać skóry. W powstałą kieszonkę włożyłem masło czosnkowe. 2 łyżki oliwy wymieszałem z sokiem z jednej cytryny, dwoma przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, otartą skórką
Wyprawy kulinarnemożna ją znaleźć w naszych sklepach – i całe szczęście. Jest bardzo smaczna – delikatna, a kupowana w całości dodatkowo robi wrażenie wyglądem. Bardzo popularna ryba we Włoszech, często pieczona, dodawana do makaronu i zup rybnych. Tutaj w odsłonie cytrynowej marynaty. Składniki: 2 kurki czerwone (w całości, albo już przygotowane – bez głowy i wypatroszone) 2 ząbki czosnku kilka(...)nożyc odcinamy płetwy – grzbietową i boczne – tuż przy tułowiu, boczne. Następnie oddzielamy rybę od kręgosłupa – ostrym nożem robimy długie nacięcia wzdłuż kręgosłupa po obu stronach, oddzielając mięso od niego. Jeśli chcecie, można też odciąć oddzielone kawałki klatki piersiowej kurka, w której znajdują się ości, ale wg mnie nie jest to konieczne. Czosnek kroimy na cienkie plasterki
Pociąg Do Kuchnipierożki ravioli, musy owocowe, bezmleczne desery, suszone owoce, przetwory owocowe, syropy zbożowe, miso i sos sojowy, naturalne sole. Zalety produktów Danival są wolne od syntetycznych dodatków, konserwantów i barwników, mięso pozbawione jest antybiotyków, nie są zanieczyszczone metalami ciężkimi, patogenami, nie zawierają GMO, są wolne od hormonów wzrostu i sztucznych pestycydów, posiadają certyfikat ekologiczny (ECOCERT) oraz francuski i europejski znak organicznej(...)wino, które sprawiają, że smak jest bardziej wyrafinowany. * Kremowy sos cytrynowy - odświeżający, dobry do potraw o mało wyczuwalnym smaku, tj. np. schab czy ryba. Mi szczególnie dobrze pasuje do pieczonej dyni i marchewki. * Sos z zielonym pieprzem - lubię zielony pieprz, dlatego ten sos również mi posmakował. Fajnie komponuje się z ziemniakami, kalafiorem i brokułem w zapiekance, ale też
Poranek na słodkotylko Świątecznego stołu. Gdy planuję menu na jakąkolwiek imprezę pasztet zawsze stanowi pierwszą pozycję w kategorii Przekąski zimne. Przepis na ten pasztet opracowany jest metodą prób i błędów. Piekłam go ostatnio czwarty raz i tym razem w 100% trafił w gust moich domowników, a także zaproszonych gości. SKŁADNIKI: 1 kg szynki 0,5 kg boczku surowego (waga po odkrojeniu skóry(...)garnka i dusić jeszcze 10 minut. 4. Całość odcedzić, wystudzić. Do przecedzonego wywaru dolać tyle gorącej wody żeby było razem 0,5 l, namoczyć w tym bułki. 5. Mięso i warzywa zmielić 3 razy (odrzucamy tylko ziela i liście laurowe) do ostatniego mielenia dodając namoczone bułki. 6. Do masy mięsnej dodać sól i przyprawy oraz ewentualnie resztę wywaru, który
Kto ugości moich gości?wysmażonego mięsa dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki, jedno opakowanie przecieru pomidorowego 500g i jedną łyżeczkę suszonego oregano, wszystkie składniki mieszamy i dusimy na małym ogniu przez kolejne 15min. Na koniec dodajemy odcedzoną czerwoną fasolę konserwową, dusimy przez 10 min. na małym ogniu, w razie potrzeby doprawiamy solą, pieprzem i papryką chili. Podajemy z ryżem lub z pieczonymi ziemniakami(...)Meksykańskie Chili con carne Pieczone ziemniaki z piekarnika Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis Pikantna zupa meksykańska – przepis Artykuł Meksykańskie Chili con carne – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuposiekać. Mięso połączyć ze wszystkimi składnikami oprócz mozarelli i dokładnie wymieszać. Farsz podzielić na dwie części, większą i mniejszą. Większą częścią wyłożyć dno i boki silikonowej keksówki, na środek wyłożyć mozarellę startą na tarce na dużych oczkach. Mniejszą połową farszu przykryć ser i dokładnie zlepić końce. Z wierzchu, przez cały środek zrobić małe wgłębienie i posypać sezamem. Piec w piekarniku
Smaki Arminemięs. Nie warto odmawiać sobie miechunki w każdej postaci, bo jej spożywanie to prawdziwa przyjemność dla zdrowia ! Składniki: 5 owoców miechunki pomidorowej, 2 tabliczki czekolady, łyżka mleka. Czekoladę rozkruszyć, dodać łyżkę mleka i całość roztopić w kąpieli wodnej. Owoce miechunki nabić na patyczki do szaszłyków. Gdy czekolada się rozpuści, maczać miechunkę i układać na papierze do pieczenia. Odstawić do zastygnięcia
mojej kuchnipraskę. Mięso natrzeć czosnkiem, oliwą i połową przypraw z miseczki. Odłożyć na chwilę. Do naczynia żaroodpornego wsypać suchą soczewicę, zalać ją gorącą wodą wymieszaną z sosem sojowym i koncentratem, delikatnie przemieszać. Na soczewicę równomiernie wysypać kukurydzę, a na nią pokrojoną w kostkę dynię. Na wierzchu ułożyć piersi z kurczaka. Całość obsypać resztą przypraw i posiekaną natką pietruszki. Piec
Simply Food