mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:635/1172)

CIABATTY FASZEROWANE 182

pokrojoną w kostkę paprykę, smażymy kolejne kilka minut, do mięsa dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy, mieszamy, po chwili dodajemy fasolkę, całość smażymy, aż sos trochę zgęstnieje, przyprawiamy solą i pieprzem. Wierzch ciabatty odcinamy, tworząc wgłębienie w kształcie V, na ciabattę nakładamy farsz, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie, posypujemy startym serem, zapiekamy w temp. 180 stopni przez

KUCHNIA POLSKA
Odrywane bułeczki z nadzieniem bolognese 199

oliwie smażę posiekaną cebulę, czosnek i paprykę. Dodaję mięso oraz przyprawy (bez cukru i soli) i całość rumienię na oliwie przez kilka minut. Wlewam bulion oraz koncentrat pomidorowy i duszę składniki jeszcze 5 minut. Doprawiam do smaku solą i cukrem. Studzę.  Przygotowuję dwie duże blachy, które wykładam papierem do pieczenia. Niewielką porcję wyrośniętego ciasta rozciągam w dłoniach na kształt

Mango Papaja
Bakłażany faszerowane mięsem i komosą ryżową 189

patelni rozgrzać olej. Zeszklić cebulę i czosnek. Dodać mięso mielone i smażyć aż się zetnie. Dodać drobno pokrojony miąższ bakłażana, przesmażyć. Dodać komosę ryżową i passatę. Całość doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Do masy wsypać połowę sera żółtego, dokładnie wymieszać i napełnić nią wydrążone bakłażany. Posypać pozostałym serem. Piec ok. 10-15 minut (do zapieczenia sera) w temperaturze

Zielona Kuchnia
Schab zapiekany z serem i jajkiem 221

bułkę, a do ostatniej wbij i rozbełtaj jajo obtaczaj mięso w mące, jaju i bułce ( w tej kolejności) i smaż na dobrze rozgrzanym oleju usmażone kotlety przełóż do naczynia żaroodpornego na każdym kotlecie połóż usmażone sadzone jajko oraz plaster serca żółtego wstaw naczynie do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz około 10 minut do stopienia i zrumienienia sera Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Dip z zielonego groszku z orzeszkami ziemnymi 212

zrobić np. saszłyki. Fajnie pasuje on także do pieczonych ziemniaków, do krakersów czy do solonych paluchów. Tego typu dip jest super rozwiązaniem na przyjęciach, kiedy zapraszamy dużo gości a nie chce nam się gotować Sprawdzi się on oczywiście także i z daniami mięsnymi. Najlepiej według mnie pasuje on do mięsa z kurczaka. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu

mecooks
zapiekanka gyros z ryżem 434

gyrosa. Papryki posiekać, czosnek zetrzeć i dodać je do mięsa. Na końcu wrzucić pokrojone w kostkę ogórki kiszone, kukurydzę i ketchup, smażyć chwilę . Wymieszać z ryżem. Połowę wyłożyć do naczynia do zapiekanek, posmarować majonezem i wyłożyć drugą połowę. Na wierzchu ułożyć ser. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec aż ser się zarumieni. Można podać z sosem czosnkowym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kurczak pieczony na ryżu 675

naczynia do zapiekania. Na ryżu ułożyć mięso oprószone przyprawą do kurczaka. Wszystkie składniki zalewy umieścić w rondlu i zagotować. Wlać połowę zalewy na ryż i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. W momencie, kiedy ryż wchłonie całość wody wlać pozostałą część zalewy i zapiekać ponownie. Piec około 1 godziny. kurczak pieczony na ryżu

O kuchni z uczuciem
Kotleciki mięsno-warzywne 1041

odciśniętą cukinię, pokrojoną cebulę w kostkę, jajka, dokładamy do mięsa, doprawiamy solą, pieprzem i wszystko razem dokładnie mieszamy. Wyrobioną masę wkładamy do lodówki aby nam się dobrze schłodziła (łatwiej nam będzie robić kotleciki). Po schłodzeniu rękami formujemy kotleciki i układamy je na brytfance (posmarowanej tłuszczem). Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 210 stopniach przez 15-20 minut (długość pieczenia

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Skwierczący sos – do mięs i do warzyw 258

smakiem. Ten zestaw smaków idealnie pasuje do pieczonej kaczki i kurczaka po pekińsku (przepis na niego już pojutrze), ale nie tylko – lekko pikantny od czosnku i imbiru, z delikatnym cebulowym posmakiem sparzonego szczypioru – sos pasuje wyśmienicie nie tylko do prawie wszystkich mięs (poza cielęciną i dziczyzną, oba te mięsa mają swój specyficzny smak który może przy tym sosie zginąć

Karo in the Kitchen
Kurczak w porach i sosie curry 224

umyj i pokrój w paski, a pora w krążki. Mięso przypraw przyprawą Knorr, dodaj rozmaryn oraz polej sokiem z cytryny i oliwą lub olejem. Ułóż w żaroodpornym naczyniu.Przyprawa jest wystarczająca. Nie trzeba już doprawiać niczym.dodaj pora. Śmietanę wymieszaj z curry i polej kurczaka, wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 180 stopni i piecz w nim całość około 45 minut. Podałam z ryżem

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka z winnym kurczakiem i domową bagietką 234

ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie pieczemy w nagrzanym do 220*C piekarniku przez 15-20 minut. Po wystudzeniu kroimy na plastry. Każdy smarujemy masłem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podgrzewamy na patelni z oliwą z oliwek. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa, ostrą czerwoną papryką oraz cząbrem. Smażymy na patelni

VioletoweKucharzenie
Torcik boloński , pyszna zapiekanka 181

startą na tarce marchewką i posiekaną drobno cebulką . Kiedy mięso się ze-złoci , dodajemy wyciśnięty praską czosnek i wlewamy pomidory z puszki , sok ,cukier , sól , bazylię i ostrą paprykę . Dusimy na małym ogniu pod przykryciem , co jakiś czas mieszając . Po około 10 – 15 minutach wyłączamy gaz . W formie do pieczenia , wyłożonej szczelnie folią aluminiową ( tak ,żeby sos nie mógł

Ogrodnik w podróży
Pieczony ryż z indykiem i warzywami w aromatycznym sosie 275

minut. Do naczynia wsypujemy ryż. Na nim układamy mięso. Na mięsie pokrojoną cukinię, pieczarki, grube frytki z ziemniaków, selera naciowego i przekrojone na pół pomidorki. Zalewamy przygotowanym bulionem. Nie wlewajcie jednak wszystkiego. Płynu powinno być drugie tyle ile ryżu, około 500 ml powinno wystarczyć w zupełności, ale jeśli podczas pieczenia zauważycie, że jest go za mało- zawsze będzie możliwość dolania

Pichceniomania
Udka kurczaka w panierce 172

surówką nie zajmie więcej niż 40 min. Mięso wychodzi bardzo soczyste. Składniki 4 udka z kurczaka przyprawa do kurczaka 1 jajko bułka tarta     Przygotowanie   1 utf-8 Udka myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawą do kurczaka. Następnie obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 30 min w temperaturze

R'n'G Kitchen