mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:447/1172)

Pieczony kalafior + kremowy dip paprykowy 196

jest towarzystwo kremowego dipu na bazie kremowego serka  Apetina o smaku 'Grillowana papryka i oliwki' , który został dodatkowo podkręcony pieczoną, czerwoną papryką i- dla nadania delikatnej pikanterii- papryczką chili. Duet kapitalny, który sprawdzi się jako dodatek do mięsa, jak również może stanowić samodzielne danie (na kolację z kieliszkiem wina...). Kalafior: * kalafior średniej wielkości- 1 szt. * roztopione masło klarowane(...)następnie posmarować marynatą z masła, soli czosnkowej, soku z limonki, gałki muszkatołowej, papryki słodkiej i wędzonej. Przygotowanie: Piekarnik nastawić na 190 stopni. Na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć kalafior, przykryć folią aluminiową, piec 20 minut, a następnie dołożyć obok czerwoną paprykę i razem piec kolejne 20 minut. Po tym czasie dodać 2 ząbki czosnku oraz papryczkę chili

Kraina Miodem Płynąca
Udko z kurczaka z grzybami 198

doprawiamy białym pieprzem. Gnocchi przygotuj wg przepisu na opakowaniu - odcedź i polej sosem. Ps.  Mięso drobiowe jest uznawane za najbardziej dietetyczne, a więc przepis ten polecam wszystkim będącym obecnie na diecie ... z tym, że zamiast gnocchi zajadamy obiad z pieczonym ziemniakiem lub ryżem

Alutka-Gotuje
Pieczone paluszki z kurczaka :) 269

himalajska Piątnica - pieprz cayenne - curry Piątnica - zioła prowansalskie Piątnica - 1 łyżeczka oleju (na każde 150 g mięsa) Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w cienkie paski. Przełożyć do miseczki, dodać przyprawy i olej, wymieszać. Odstawić na 15 minut. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć zamarynowane paluszki z kurczaka i wstawić do nagrzanego na 200*C piekarnika

Zdrowie na języku :P
Zapiekanka ziemniaczana z polędwiczką w sosie szpinakowym 504

jeden dzień wcześniej z musztardą, 2-3 ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Zostawiamy na noc. Następnego dnia mięso kroimy na plastry i podsmażamy. Po podsmażeniu kroimy w kostkę, dodajemy pokrojone suszone pomidory, przyprawy i mieszamy. Ziemniaki kroimy na dość cienkie plasterki i pieczemy w 180 stopniach, na termoobiegu, aż lekko się zarumienią. Szpinak podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Masło roztapiamy

Czerwona Porzeczka
Pomysł na… placki dyniowe 4 sery 132

mielonego mięsa drobiowego sól, zmielony liść laurowy i nasiona kolendry do podania: natka pietruszki i sos czosnkowy (jogurt+tarty czosnek+siekany koperek+sól) Wszystkie składniki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy jajko i mieszamy dokładnie, żeby wszystkie składniki się połączyły. Z masy formujemy w dłoni kulki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę spłaszczamy dłonią. Można

Kucharzyca
Steki wołowe z antrykotu z krewetkami– ribeye surf & turf 237

soczyste. Dodajcie jeszcze krewetki i frytki – żyć nie umierać!   Surf and turf to połączenie w głównym daniu mięsa – najczęściej właśnie wołowiny w postaci soczystego steka – i czegoś, co pływało – krewetek, ryb, homara, małży, przegrzebków, etc. Najbardziej znane połączenie to pieczony ogon homara podawany z filet mignon. W wersji niskobudżetowej – krewetki i antrykot będą równie dobre. Steki które kupiłam(...)takiej grubości dopasowany jest czas ich smażenia do stanu medium rare. Jeśli Wasze steki są grubsze – czas odpowiednio należy wydłużyć, przyjmując kolejną minutę smażenia na dodatkowe 0,5cm mięsa. Analogicznie – przy stekach o 0,5cm cieńszych, czas ten należy skrócić o 40 sekund do minuty. Podstawy smażenia steków i wyboru mięsa na steki, rodzaje wysmażenia znajdziecie W TYM wpise

Karo in the Kitchen
Lazania z Mięsem – Prosta i Pyszna 304

rozsmarowuję. Na mięso nakładam kilka łyżek sosu beszamel i posypuję odrobiną żółtego sera. Teraz ponownie kładę płat makronu, sos mięsny, sos beszamel i odrobinę sera. Ponownie płat makaronu, pozostały sos mięsny, sos beszamel i odrobinę sera. Na górę kładę ostatni płat makaronu i polewam obficie sosem beszamel. Pozostałym żółtym serem posypię górę lazanii pod koniec pieczenia. Pieczenie lazanii: Naczynie wstawiam(...)półkę i zapiekam około 40 minut – piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Pod koniec pieczenia górę lazanii posypuję serem i wstawiam jeszcze na chwilę naczynie do piekarnika aby ser się roztopił – lazania jest gotowa. Lazania z mięsem jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Gotuje
Ciastka kruche - przez maszynkę 132

lukier ( cukier puder + woda) Wykonanie: Wykonanie jest bardzo proste zanim zaczniemy zabawę z ciastami musimy mieć maszynkę do mięsa z odpowiednią nakładką , która nam pozwoli na kręcenie różnych ciastek. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą zaczynając od maki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, dodanie masła / margaryny, jajek, cukru pudru, cukru waniliowego. Następnie ciasto owijamy w folię i wkładamy na godzinę

W Moim Magicznym Domu
Karkówka pieczona w ketchupie - idealna na obiad 291

Witajcie ! Dziś przychodzę do was z pysznym pomysłem na obiad! Jest to karkówka pieczona w sosie powstałym z ketchupu, podana z ziemniakami i do tego sałata ze śmietaną! Trochę czasochłonne ze względu na to, że karkówka wymaga czasu by ją upiec. Ale za to jej smak jest nieziemski! Myślę, że zasmakuje każdemu, kto lubi karkówkę. Spróbujcie koniecznie :) Składniki(...)naczyniu żaroodpornym przekładając plastrami cebuli. I tak układamy do końca. W misce mieszamy ketchup z wodą na jednolitą masę. Zalewamy mięso, dajemy 1 łyżkę masła. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza (grzanie góra-dół) i pieczemy przez ok. 40 minut. Sałata: Sałatę myjemy dokładnie, rwiemy na małe kawałki i umieszczamy w misce. Odcinamy końcówki rzodkiewki, myjemy i kroimy

Gotuj z Mąką
Indyk faszerowany szpinakiem i serem feta 257

Wykładamy farsz na środek mięsa, pozostawiając ok. 2cm na brzegach wolne od farszu. 5. Powoli zawijamy mięso w roladę, w miarę ściśle, lecz pilnując by farsz nam się nie wylewał. Obwiązujemy roladę nitką lub wkładamy do specjalnej siatki wędzarniczej. Umieszczamy w rękawie do pieczenia, podlewając odrobiną oliwy.  6. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. godzinę. Gotowe

Aromatyczne Podróże
Karkówka z cebulą 192

kapusty pekińskiej z rzodkiewką   , którą ja przygotowałam również do tego dania. Oczywiście ziemniaczki pieczone lub takie z wody. Pyszny obiadek. Składniki 700 g karkówki wieprzowej bez kości 4 duże cebule 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz papryka słodka papryka ostra Mięso pokroić na grubsze plastry, a następnie je lekko rozbić. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem

O kuchni z uczuciem
Pasztet wegetariański. 219

pasztet bez mięsa, które udało mi się znaleźć w Internecie,zmiksowałam kilka przepisów w jeden i oto co powstało... To mój pierwszy pasztet w życiu, w związku że tylko ja jestem nie mięsożerna w domu mam go całego dla siebie...choć już zauważyłam że trochę pasztetu w nie wyjaśnionych okolicznościach znikło... Następnym razem gdy będę go piekła a zarazem rada(...)trochę problemu gdybym chciała uzyskać konsystencję idealnie zmielonej fasoli...chyba konieczna by była wtedy maszynka do mięsa...natomiast ja chciałam żeby fasola nie była idealnie zmielona ale wyczuwalna w kawałkach... Wszystkie składniki mieszamy razem i przekałdamy do formy, posmarowanej masłem i posypanej bułką... Pieczemy okolo 50 - 60 min. w temp

NaKońcuJęzyka
Frytki z cukinii & pieczony camembert 254

Frytki z cukinii to doskonała alternatywa dla ziemniaków. Smaczne, kruche, w chrupiącej panierce idealnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska jak i część sytego obiadu. Polecam wszystkim

upichcona
Beza 210

Po upieczeniu  szarlotki zostają niewykorzystane białka jajek. Nie wyrzucaj, tylko zrób sobie kolejną przyjemność. Bezy mają sporo cukru, ale nie trzeba zjadać wszystkich na raz

Matka Żywicielka
DIETETYCZNE PULPETY Z DORSZA 202

PRZYGOTOWANIE :  Dorsza myjemy, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy na papier do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 % C. Rybę po upieczeniu studzimy i rozdrabniamy widelcem.  Do dużej miski przekładamy rozdrobnione mięso dorsza, dodajemy jajka, pokrojone w kostkę-  chleb tostowy, paprykę, por, cukinię, posiekany koperek i natkę pietruszki. Wszystko dobrze mieszamy i lekko ugniatamy

Kulinarne Fantazje Marioli