zmieściła się na zdj. :)) ~40-45g mąki kokosowej ~duże jajko ~10 łyżek waniliowego mleka sojowego ~cukier/stevia do smaku ~szczypta soli ~150-200g jogurtu naturalnego ~1/3 łyżeczki mielonej wanilii ~cukier/stevia do smaku ~czubata łyżka waniliowego budyniu ~70g rabarbaru Mąkę wymieszać z cukrem/stevią i solą, dodać jajko i wymieszać. Następnie dodać mleko (dodawać stopniowo, bo może będzie potrzeba
breakfast of dreamsmini tort a'la Szwardzwaldzki - kakaowe biszkopty z serem białym z mieloną wanilią, wiśniami i gorzką czekoladą~ Dzisiaj - 2 lipca, breakfast od dreams obchodzi swoje drugie urodziny! Nie wierzę, że jestem tutaj już drugi rok. W poprzednim dziwiłam się, że obchodzę pierwsze urodziny bloga. Czy teraz dziwię się bardziej? Nie. Jestem już po prostu tak przywiązana do tego miejsca
breakfast of dreamsKochani :) Baaardzo miło mi zrobiło! Nawet Google o mnie pamiętało :D A oto wczorajszy tort :) Blaty z mąki pszennej, mąki kokosowej i kakao przełożone domowym budyniem waniliowym (z mieloną wanilią od Skworcu) Zupełna improwizacja na szybko, ale wyszedł przepyszny
breakfast of dreamsmiałam pojęcia :D Nie wiem jak dać mu imię :( Myślałam nad "Simba" (dziękuję Agata!), może ktoś z Was ma jeszcze jakis pomysł? PRZEPIS /1 porcja/ ~300g mielonego twarogu ~jajko ~30g mąki kokosowej ~cukier/stevia/inna subst. słodząca do smaku ~100g malin Wymieszać ser, jajko, mąkę. Posłodzić do smaku. Można teraz dodać maliny i delikatnie wymieszać lub przełożyć połowę masy
breakfast of dreamswegańskie dyniowe placki z gorzką czekoladą (w środku) podane z mielonym ostropestem i tahini naturalnym ; kawa bananowa ~ Od czasu opublikowania pierwszej serii obiadowych inspiracji dostałam parę próśb o kolejne, więc udało mi się nazbierać kilka zdjęć moich obiadów i je Wam pokazać :) Nie proście o przepisy, bo pewnie ich już nie pamiętam, potraktujcie je po prostu jako inspiracje :) Wszystkie
breakfast of dreamsowsianka na mleku owsianym z mielonym młodym jęczmieniem , twarogiem i ziarnem kakao ; kawa bananowa ~ Przepis na wczorajsze pieczone jabłko również bierze udział w konkursie Primaviki i...no, będę wdzięczna, jeśli będę mogła liczyć na Wasze głosy tutaj - konkurs.primavika.pl/pieczone-jablko-z-kokosowym-maslem-orzechowym-i-dzemem wystarczy kliknąć "lubię
breakfast of dreamsgotowany bananowy "sernik" z tofu - tofurnik, podany z ostropestem mielonym i ziarnem kakao ; kawa bananowa ~ Wcale nie gorszy niż zwykły gotowany sernik! Ma nieco inną strukturę i lekko wyczuwalny sojowy posmak, ale warto spróbować :) Kolejny przepis zweganizowany! Na co teraz przyjdzie kolej, hm... :) PRZEPIS /1 porcja/ ~300g tofu naturalnego (to jedna kostka tofu firmy Solida) ~1/2 dużego, dojrzałego banana
breakfast of dreamsplacki z płatków jęczmiennych z mielonym młodym jęczmieniem podane z kokosowym masłem orzechowym ; kawa bananowa ~ PRZEPIS /1 porcja/ ~50-60g płatków jęczmiennych bio ~szklanka mleka (u mnie roślinne) ~jajko ~płaska łyżeczka sproszkowanego młodego jęczmienia ~opcjonalnie cukier/stevia do posłodzenia Płatki gotujemy w mleku (można to zrobić wieczorem, zaoszczędzicie dużo czasu :)), mieszamy z młodym jęczmieniem i słodzidłem, studzimy. Białko oddzielamy
breakfast of dreamsnabyć w naprawdę dobrych cenach! W najbliższym czasie będę testować niektóre spośród produktów Piątnica, a będą to: błonnik witalny , przyprawa pomidor-czosnek-bazylia , ryż z warzywami , kozieradka mielona , sezam czarny , orzechy piniowe , herbata pomarańcza z czekoladą , migdały w słupkach , miechunka suszona , płatki ryżowe , ziarno czarnuszki Dziś rano wypróbowałam już herbatę pomarańcza z czekoladą , bo ogromnie kusiła mnie swoim
breakfast of dreamspisząc w swoim pokoju konspekt i nieco mi się zapomniało o serniku...Jednak pomijając tę jedną jedyną wadę był bardzo dobry - kremowy w środku ♥ PRZEPIS /1 porcja/ ~300g sera mielonego ~jajko ~40ml mleka + 20g budyniu waniliowego, rozmieszać ~cukier/stevia do smaku W garnku wymieszać ser i jajko, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać rozmieszany budyń i gotować do zgęstnienia
breakfast of dreamsgotowany sernik waniliowo- karobowy z masłem orzechowym z syropem klonowym i pecanami~ PRZEPIS /1 porcja/ ~300g mielonego twarogu ~jajko ~40ml mleka (u mnie migdałowe) + 2 łyżki budyniu waniliowego ~łyżka karobu BIO ~cukier/stevia do smaku Ser mieszamy z jajkiem, przekładamy do garnuszka i zagotowujemy ciągle mieszając. Mieszamy budyń z mlekiem. Gdy ser będzie już się gotował wlewamy rozmieszany budyń
breakfast of dreamsnaleśniki z kaszy gryczanej z twarożkiem straciatella*~ *mielony twaróg + pasek czekolady słodzonej ksylitolem PRZEPIS /1 porcja/ ~1/3 szklanki (ok. 60g) kaszy gryczanej niepalonej (inna nazwa: kasza gryczana biała) ~woda do namoczenia kaszy ~1/2 - 3/4 szklanki wody (może być lekko gazowana) ~szczypta soli Kaszę płuczemy a następnie zalewamy zimną, przegotowana wodą - ok. 1 - 1 1/2 szklanki. Zostawiamy pod przykryciem
breakfast of dreamskażdy powód jest dobry, żeby zjeść czekoladowe ciasto :) PRZEPIS /1 porcja/ ~200g puree z buraka ~40g mąki (u mnie 20g gryczanej i 20g jaglanej) ~20g kakao ~lekko czubata łyżeczka mielonego lnu ~1/3 łyżeczki sody ~łyżka soku z cytryny ~kilka łyżek wody do rozrzedzenia ciasta - dodawałam na oko więc trudno mi powiedzieć... ~4 kostki gorzkiej czekolady ~cukier/stevia do smaku Piekarnik
breakfast of dreamsmogłam się do tego zabrać, a na powitanie od jutra czekają mnie 4 sprawdziany... PRZEPIS /1 porcja/ ~średnie jabłko - po wykrojeniu środka 200g ~50g mąki owsianej BIO Fresano ~łyżeczka mielonego lnu ~100g puree z dyni ~mleko roślinne do odpowiedniej konsystencji - ciasto powinno być nieco gęstsze niż na pancakes, trudno mi powiedzieć ile dokładnie mleka potrzeba bo dolewałam coraz
breakfast of dreamsdyniowy serniczek z ciemną czekoladą słodzoną ksylitolem ~ No to czas powrócić do szkolnej rutyny...Nie lubię tego, zdecydowanie. PRZEPIS /1 porcja/ ~200g twarogu sernikowego (mielonego) ~100g puree z dyni ~jajko ~2 łyżki proszku budyniowego waniliowego ~20g ciemnej czekolady słodzonej ksylitolem ~cukier/stevia do smaku Czekoladę siekamy. Łączymy wszystkie składniki i pieczemy sernik ok. 40-45 minut w 170*C. Zostawiamy
breakfast of dreams