mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:151/458)

Zupa czosnkowa 101

obieramy i kroimy w kostkę. Mięso wyciągamy ,a do bulionu dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i pora pokrojonego w piórka. Gotujemy jeszcze 25 min. W tym czasie posiekaną cebulę ,czosnek i imbir podsmażamy na oliwie ,dodajemy do bulionu. Do smaku doprawiamy solą i mielonym pieprzem

R'n'G Kitchen
Pulpeciki z pieczarkami i kiszonym ogórkiem 370

patelni (kolejność: najpierw cebula, jak zmięknie, dodajemy ogórki a na końcu pieczarki) Mięso mielone doprawiamy raczej pikantnie, dodajemy jajko i w razie potrzeby odrobinę wody. Zagniatamy, aż przestanie lepić się do rąk. Z mięsa formujemy małe kuleczki i podsmażamy na oliwie. Podsmażone warzywa i mięso przekładamy do garnka, dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego i 2 łyżki ketchupu. Jeżeli jest

Kulinarna Patilogia
Tagliatelle z cukinii 118

makaronu, oj nie.. :D Tagliatelle z cukinii SKŁADNIKI: 2 cukinie 500g miesa mielonego wieprzowo- wołowego kilka pieczarek 1 cebula przecier z pomidorów sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka ostra, ząbek czosnku do dekoracji parmezan i oliwki Umytą cukinie korzystając z obieraczki do warzyw tniemy wzdłuż w długie paski. Następnie kroimy je nożem wzdłuż na cienkie, długie

MarciochaKucharzy
Indycze pulpeciki w sosie śmietanowo-koperkowo-pietruszkowym 84

kostki rosołowej gotujemy wywar jak na rosół.  Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkami, posiekana cebulką i czosnkiem, koperkiem i pietruszką, oraz przyprawami wedle uznania. Tworzymy z nich małe kuleczki. Z wywary wyciągamy już ugotowane i miękkie warzywa, wsadzamy mięsne pulpeciki - kuleczki i gotujemy ok 10 minut. W czasie ich gotowania robimy

ClauditteMissCooking
Pstrąg w sosie musztardowym 194

Składniki : około 50 dag świeżej ryby, u mnie pstrąg tęczowy, łososiowy -kupiłam w "biedronce" warzywa, cebula, 2 ząbki czosnku sól, pół cytryny, kilka ziaren pieprzu, szczypta majeranku Sos musztardowy : 2-3 łyżki musztardy sok z cytryny 2 łyżki mąki 1 żółtko sól, pieprz mielony Przygotowanie : Do wrzątku z cebulą, czosnkiem, cytryną, kawałkiem pora i selera, całą marchewką i małą

Proste Potrawy
Makaron smażony z warzywami 260

Pikantno-kwaśny makaron ryżowy smażony razem z warzywami zaledwie w 20 minut. Możecie dodać również inne ulubione warzywa :)Składniki na dwie porcje:200 g makaronu ryżowego płaskiego10 pomidorków cherry1/2 szklanki groszku cukrowego1/2 cukinii1 ząbek czosnku1 szalotka1 papryczka chilli1/2 łyżeczki mielonej kolendry1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru1/2 łyżeczki cukru trzcinowego1 łyżeczka puree z tamaryndowca2 łyżeczki wody2 łyżki sosu sojowego2 łyżki olejuCZAS PRZYGOTOWANIA

Tajskie smaki
CIASTO LEŚNY MECH 569

GRAMA SZPINAKU! Coś niesamowitego, ale ciasto kompletnie nie nasiąka smakiem tego niepozornego, znienawidzonego przez tłumy warzywa, zyskuje dzięki niemu zaś niesamowitą wilgotność i przepiękny, intensywnie zielony kolor! Nie dodałam do ciasta ani grama sztucznego barwinka, to naturalny kolor, uzyskany ze szpinaku!:) Moi goście nie mieli kompletnie pojęcia, że jedzą szpinakowe ciasto, dopóki im tego nie powiedziałam, gdy już skończyli jeść

Słodko-Słony Świat Ilony
Zupa krem z bakłażanów i ziemniaków z grzankami! Wege! 252

łyżeczka miodu - bagietka francuska - kiełki rzodkiewki - świeża bazylia - 2 litry wody - sól, pieprz, kolendra mielona - chili czerwone - kawałeczek świeżego imbiru Ziemniaki (obrane), czosnek i bakłażany, kładziemy w naczyniu żaroodpornym. polewamy oliwą i miodem. Pieczemy do miękkości około 45 minut ziemnaiki, bakłażany 20 minut. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy świeże chili i imbir, zalewamy wodą i gotujemy 15 minut. Całość

SMYKWKUCHNI
Dynia i papryka. Wędzony twaróg i orzechy. Zupa. 169

następnie zalewamy bulionem i gotujemy aż warzywa będą  miękkie. Dodajemy do warzyw paprykę i wszystko dokładnie miksujemy. Do zupy dodajemy kremówkę,  gdy jest zbyt gęsta należy dodać odrobinę wody. Zmiksowaną zupę doprowadzamy do wrzenia i  wyłączamy. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy z pokruszonym twarogiem i prażonymi orzechami laskowymi

Przysmaki Karolki
Letnie leczo 200

duży pomidor 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżeczka ostrej papryki, czosnek mielony  Sposób przygotowania: Pierś kurczaka: myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem, oczyszczamy z błonek i kroimy w cienkie plasterki lub kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy mięso i smażymy. Między czasie myjemy warzywa, paprykę oczyszczamy z pestek, marchew, cebulę, cukinię obieramy, pomidora zaparzamy obieramy ze skórki - wszystko

Truskawkowa Fiesta
Wołowina na sałacie 168

Zapraszam na moje ulubione połączenie: warzywa + mięso ;) Składniki na dwie porcje: 100g mixa sałaty batawskiej  1 owoc avocado dressing:  połowa dużego owocu granta kilka listków świeżej mięty łyżeczka miodu łyżka octu winnego jabłkowego świeżo mielony pieprz  Kotleciki: 300g mielonego mięsa wołowego marynata: łyżka musztardy dijon ząbek czosnku 2 łyżki sosu sambal oelek  sól, pieprz

Sajkofanka smaku
Ziołowe podudzia z pieczonymi warzywami i puree z marchewki 213

wspaniały smak po upieczeniu uzyskały. Warzywa odpowiedni czas swojego pieczenia miały, więc swoje właściwości zachowały. Marchewka w soku pomarańczy ugotowana, następnie zmiksowana, delikatności daniu nadała i bardzo dobrze z ostrymi podudziami smakowo współgrała.   Składniki: 4 podudzia z kurczaka, ½ łyżeczki suszonych ziół dalmatyńskich, ½ łyżeczki suszonego lubczyku, ½ łyżeczki suszonej bazylii, szczypta papryki ostrej mielonej, szczypta chili – mix, 1 łyżka musztardy(...)marchwi w kostce, 1 duża pomarańcza, 1 duża główka czosnku, 2 małe białe cebule, 100 g cukinii, 10 pomidorków koktajlowych, 5 łyżek oliwy z oliwek, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 łyżeczka cukru brązowego, 1 płaska łyżka masła, sól himalajska do smaku, świeży tymianek,   1 łyżeczka kopru , listki świeżej bazylii. Przygotowanie:  Marynata: do miseczki wsypujemy zioła

Moniki Smakołyki
Zapiekanka warzywna z ziemniakami w jogurtowym sosie 115

Kolorowa zapiekanka z wiosennych warzyw. Młode ziemniaki, cukinia i pomidory tworzą ciekawe wizualnie, a przede wszystkim pyszne połączenie :) Zapiekanka jest lekka, ale sycąca. Idealna na obiad lub kolację.  Moja wersja jest wegetariańska, jednak mięsożercy spokojnie mogą dorzucić kawałki mięsa, czy nawet mięso mielone, pamiętając o dostosowaniu czasu pieczenia, żeby mięso nie było surowe. Można też klasycznie posypać(...)Paprykę pokroić w kostkę Szczypiorek posiekać Jajko wymieszać z jogurtem, płatkami drożdżowymi, szczypiorkiem i przyprawami Ziemniaki, pomidora, cukinię i cebulę układać w formie na przemian Paprykę wyłożyć na górę warzyw Na warzywa wylać równomiernie przygotowany sos jogurtowy Zapiekać 20-25 minut aż warzywa będą miękkie a góra lekko ścięta

HealthyCreations
LITEWSKIE KARTACZE (CEPELINY) - przepis krok po kroku 214

nich całą wodę).  Ugotowane ziemniaki dokładnie odparujcie i 'utłuczcie', aby nie było grudek. Cała masa ziemniaczana powinna być gładka, zwarta i jednolita. Do farszu możecie użyć gotowego mięsa mielonego wieprzowego lub mieszanego, obsmażyć, dodać podsmażoną cebulę, doprawić i gotowe (jajko może być, ale nie musi, żadnej bułki tartej - nie ma takiej potrzeby). Kartacze najlepiej udadzą się ze starszych(...)niewiele, a roboty... ;) PRZYGOTOWANIE:  Krok 1. Mięso zalewam wodą, dodaję warzywa, przyprawy i powoli gotuję do miękkości. Krok 2. Ugotowane mięso, marchew i pietruszkę wyjmuję (wywar zostawiam do gotowania kartaczy, tylko dosalam, możecie dolać jeszcze wody), posiekaną cebulę smażę na złoty kolor z odrobiną cukru, wszystko razem mielę, dodaję jajko i doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz ziołami

Moja Książka Kucharska
Flaczki wołowo wieprzowe 148

marchewki  korzeń pietruszki seler 300 g  2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki przecier pomidorowy 2 łyżki 2 łyżki majeranku 3 listki laurowe pieprz ziołowy mielony pół łyżeczki sól do smaku 5 ziarenek ziela angielskiego 2 łyżki przyprawy do flaków Cykoria Dodatkowo: schab 300 g żołądki drobiowe 400 g Wykonanie: Zaczynamy od umycia schabu który kroimy(...)dosalamy go do smaku.Ugotowane warzyw kroimy drobniutko i przekładamy z powrotem do garnka .W drugim garnku obgotowujemy flaki  z dwa razy zmieniając wodę.Kiedy mamy już czyściutkie to przekładamy do naszego garnka z wywarem i gotujemy do momentu kiedy żołądki będą miękkie. Na końcu dodajemy przecier pomidorowy i majeranek,przyprawę do flaków oraz papryki mielone słodką

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania