ziemniaków 350 g kiełbasy wiejskiej 100 g masła 400 ml jogurtu naturalnego sól pieprz 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej 20 dag sera żółtego tartego Przygotowanie: Ziemniaki obieramy,myjemy a następnie gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Tłuczkiem lub przez prasę przeciskamy ziemniaki. Kiełbasę obieram ze skóry, kroję w kostkę
Gotowanie PatkiSmaczna Pyza. * * * Składniki (proporcje dla 3 osób): 250 g makaronu (np świderki) 2 czerwone papryki 4 pomidory 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 50 g mielonych migdałów kilka łyżek oliwy tarty ser grana padano listki bazylii do dekoracji Wykonanie: 1, Papryki myjemy, suszymy, wydrążamy gniazda nasienne, przekrojone na pół układamy (tak jak na zdjęciu) na blasze wyłożonej papierem
Kawa z mlekiemsosem beszamel. Pycha, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na lasagne: 1 cebula 2 ząbki czosnku 9 płatów makaronu do lasagne 500 g wieprzowego mięsa mielonego 2 puszki pomidorów 3 opakowania sera mozzarella 150 g tartego parmezanu Sos beszamelowy: 50 g masła 80 g mąki 1 litr mleka Makaron gotujemy przez około 3 minuty we wrzątku w osolonej
Delusional Trinepapryka czerwona (opcjonalnie), 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki, 330 g śmietany 30%, łyżka oleju, 2 ząbki czosnku, 500 ml bulionu, oregano, majeranek, ostra papryka, świeżo mielony pieprz, sól, 15 dag tartego sera żółtego. Przygotowanie: Mięso kroję w bardzo cienkie paseczki, czosnek siekam, paprykę w nieduże kawałki. Na oleju podsmażam mięso z dodatkiem czosnku oraz przypraw - soli, oregano, majeranku
JejKuchniaskładnika i naczynia gra okrągła cukinia, które często występuje w basenie morza śródziemnego a ostatnio trafia się też i w Polsce. Doskonale do niej pasuje mielona jagnięcina z aromatycznymi ziołami, słonym serem feta i szczyptą czerwonej cebuli. Całości świetnie dopełnia klasyczny sos tzatziki. Niestety piecze się około 40 minut
Milion Smakówwiem ile ich zjadłam...Zapraszam 😙 Składniki: ciasto naleśnikowe: mąka pszenna 5 szklanek, mleko 5 szklanek, olej 9 łyżek, sól szczypta, farsz: kapusta młoda 2 główki, ser biały 275 g, grzyby suszone mielone 4 łyżki, koperek posiekany 5 łyżek, pieprz ziołowy pół łyżeczki, sól i pieprz do smaku, panierka: jajko 3 szt, sól i pieprz do smaku, bułka tarta
kulinarne odsłony patispokojnie może konkurować z tradycyjną lasagne. Chociaż pewnie każdy Włoch uznałby to za profanację 😉 Dla mnie super danie, warte spróbowana! Składniki: 2 pory 500 g mięsa mielonego z indyka 100-150 g sera żółtego 3 łyżki mąki 3 łyżeczki musztardy 500 ml bulionu oliwa do smażenia makaron typu lasagne 3 jajka sól, pieprz przyprawa do indyka Wykonanie: Pora myjemy
Kuchnia MagdaLenyNigdy cukinia nie występuje sama :) zawsze ma dobre i smaczne towarzystwo :) Żeby nafaszerować cukinię musimy przygotować farsz i wyczyścić ją z nasion :) Farsz: mielone mięso, cebula, czosnek, ryż i ser :) przyprawy sól, pieprz ... Cebulę i czosnek dusimy, ryż gotujemy... Mięso smażymy i dodajemy przygotowany ryż, cebulę i czosnek, a na koniec przecier :) Tak przygotowany
chleba naszegopieczenia 2 jajka 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki olejku cytrynowego olej do głębokiego smażenia Przygotowanie; Ser blendujemy na mus (może być też ser z wiaderka lub 3 krotnie mielony). Wbijamy jajka i dodajemy cukier. Miksujemy do połączenia składników. Następnie dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia oraz olejek. Miksujemy aż zrobi się kula. Ciasto będzie
Radość kipiąca uśmiechem.propozycja na efektowną przystawkę, ciepłą kolację lub obiad. Środek klopsika wypełnia mozzarella, która po upieczeniu jest płynna. 1 duże opakowanie ciasta francuskiego ok 150 g sera mozzarella KLOPSIKI: 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 bułka kajzerka mleko do namaczania 1 jajko 1 cebula bułka tarta sól pieprz czarny olej rzepakowy do smażenia Bułkę namoczyć w mleku
https:KKuchniaMniamsię na talerz, oraz mają stosunkowo mniej wilgoci niż inne gatunki dyni, więc nadzienie nie zacznie nam zbyt mocno pływać. Dziś nadzienie bardzo klasyczne: mięso mielone, pomidory, cebula, przyprawy no i ser żółty, chrupiący i przypieczony ser żółty
Milion Smakówgodzin. Wycinamy sernik z tortownicy ostrym nożem, następnie odpinamy obręcz. Podajemy ze świeżymi sezonowymi owocami – świetnie pasują i truskawki, i wiśnie. NA SERNIK 0,5 kg sera na sernik, z wiaderka, trzykrotnie mielonego 0,5 szklanki cukru pudru (jeśli wolicie bardzo słodkie desery-2/3 szklanki) 0,5 szklanki świeżo zagotowanej wody 2 łyżki żelatyny + 3 łyżki stołowe zimnej
Karo in the Kitchenbardzo smaczne. :-) Tutaj jest jeszcze prościej, bo cały obiad mamy w kilkanaście minut. Zapraszam na makaron penne z mascarpone i mielonym mięsem. Pychota! 500g mięsa mielonego 300g makaronu penne 200g żółtego sera 2 cebule 200g serka mascarpone 1/2 pęczka pietruszki sól, pieprz olej 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pokrojoną
Szefowa kuchniSkładniki(3 porcje): 3 bułki owsiane 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 plastry sera 3 liście sałaty masłowej 1 pomidor 100 ml jogurtu naturalnego gęstego 2 łyżki ketchupu sól, pieprz, czosnek granulowany bułka tarta Mięso mieszamy z bułką tartą, przyprawami i jajkiem (tak abyśmy mogli uformować kotlety). Formujemy 3 płaskie (grubość około 1 cm) kotlety, smażymy
Moje-pitraszenieSkładniki: / na 8 szt. 1 arkusz ciasta francuskiego 1 filet z kurczaka 1/2 szklanki czerwonej soczewicy ok. 100 g pieczonej dyni 8 plasterków sera żółtego ketchup masło przyprawy: sól himalajska, pieprz, kminek mielony, słodka papryka, gałka muszkatołowa Zaczynamy od przygotowania dyni - jak to zrobić dowiecie się tutaj . Przygotowane w ten sposób 100 g dyni kroimy w drobną(...)Pół szklanki soczewicy czerwonej zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy z dodatkiem łyżki masła. Gdy soczewica ładnie napęcznieje, przyprawiamy kminkiem mielonym. Następnie cedzimy. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na 8 równych części. Na każdej z nich układamy plasterek sera żółtego oraz dodajemy łyżeczkę ketchupu. Następnie rozkładamy po równo pozostałe składniki na środku każdego kawałka ciasta. Tak przygotowane paszteciki zawijamy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!przygotowanie nie zajmuje sporo czasu, a z połączenia ulubionych składników można wyczarować coś naprawdę pysznego. Ja dzisiaj swoje kotleciki zrobiłam z brokułów, kaszy jaglanej i białego sera. Bułkę tartą zastąpiłam odtłuszczonym lnem mielonym i zamiast je smażyć - upiekłam. Z lekka się zarumieniły, a w środku były zwarte i ...przepyszne! Poniżej przedstawiam ciekawostki na temat głównych produktów, które wchodzą
Kuchnia Elliespróbować Aksamitny Sernik na Ciasteczkowym Spodzie Składniki: 15 Kruchych C iasteczek-ja użyłam owsianych Tabliczka Gorzkiej Czekolady 1/2 kostki masła lub margaryny 1 kg białego sera- ja dodałam w wiaderku typ mielony 5 Dużych Jajek 3/4 szklanki cukru ja dałam kryształu 1 łyżka proszku do pieczenia tortownica Sposób Przygotowania: Do miski dodaję masło, ale zostawiam
Gotowanie PatkiWracamy do postapokalipsy! Jest soczyste mięso, są ziemniaczane węglowodany oraz przepyszny ciemny sos – oto szama każdego szanującego się wastelandowca! Nietypowo połączyliśmy dwa przepisy w jednym
Nerds Kitchenzamiast tłustego mięsa wieprzowego, kupcie udziec z indyka i za pomocą maszynki zmielcie na mielone z indyka, możecie też kupić gotowe mięso mielone z indyka. Użyjcie znacznie mniej sera żółtego, ja ścieram tylko na sam wierzch, dodajcie dużo warzyw, pomidory są na prawdę niskokaloryczne, a smakują obłędnie. Dla zaostrzenia smaku dodajcie szynki wędzonej surowej, sporą ilość
SMYKWKUCHNIsię surówką z pora i kapusty pekińskiej (jedna z moich ulubionych), a Madzia zadowoliła się samym burgerem. bułki hamburgerowe (z TEGO przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterki sera cheddar na osobę sałata lodowa plastry wędzonego boczku (2-3 na osobę) jajko (1 na osobę) masło (do smażenia jajka) keczup (z TEGO przepisu
Marder&Marder ManufactureTakie pulpety będą pasować do makaronu, pieczonych ziemniaków lub tak jak w moim przypadku do pieczonej marchewki ;) Życzę udanej słonecznej soboty ;) Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka/kurczaka 3-4 łyżki sera chudego Emilka sól, pieprz (na oko;) ) 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5-1 łyżeczka ostrej papryki sos : 1 słoik koncentratu +1 szklanka wrzątku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwymagają wiele wysiłku a zaskakują smakiem. Ich wielką zaletą jest to, że można prawie w nieskończoność tworzyć nowe kombinacje składników i smaków. Dziś wersja z mięsem mielonym w sosie pomidorowym z dodatkiem sera - klasyka, która za każdym razem smakuje tak samo dobrze
Milion Smakówcienkie) Farsz: 1 litrowy słoik kapusty kiszonej, nie kwaszonej 0,5 kg pieczarek (mogą być również mrożone) 2 duże cebule pieprz mielony, sól 20- 30 dag żółtego sera (opcjonalnie) Dodatkowo: bułka tarta i jajka do panierki olej do smażenia Kapustę wyjmujemy ze słoika, odduszamy z niej wodę, rozdrabniamy, kiedy jest zbyt kwaśna należy
Kuchenne aromatyWczoraj było łagodnie, dziś będzie piekielnie ostro Meksykańska zupa podana z nachosami zapiekanymi pod serem;-) SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego wołowego 1,5 cebuli 3 ząbki czosnku 1 papryka czerwona, zielona i żółta (po kawałaku) 1 puszka kukurydzy 0,5 puszki groszku 1 puszki fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów bez skórek lub przecier(...)wodą wlać do dość niedużego garnka. Następnie dolać do garnka wodę tak aby całość była rzadka. Gotować 10 minut na wolnym ogniu. Międzyczasie podsmażyć cebulkę i mięso mielone ok 10 min. Pod koniec doprawić solą, pieprzem, papryką chili. Po kilku minutach pokrojoną w kostkę paprykę. Całość podsmażać do momentu gdy cebula wraz z papryką będą miękkie. Następnie
MarciochaKucharzyrówne części. Rozwałkować na lekko omączonym blacie. Ułożyć na papierze do pieczenia. Każdy placek posmarować sosem dyniowym. Na wierzchu lużno ułożyć mięso mielone i kapustę włoską. Posypać startym serem na łopacie wsunąć placek do nagrzanego na najwyższą moc piekarnika i piec 8 - 10 minut do zrumienienia brzegów
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ciasto na naleśniki 2. Gdy już usmażymy naleśniki, zaczynamy przygotowywać nasz ą masę serow ą , do ich przełożenia. 3. Ser biały dokładnie rozdrabniamy (widelcem, przepuszczając przez praskę do ziemniaków lub mieląc na maszynce do mielenia). Ja przeważnie przepuszczam przez praskę do ziemniaków. 4. Do sera dodajemy żółtko (wcześniej należy wyparzyć jajko
Kulinarnie z Polką na Kresachgarść szpinaku ( drobno posiekana) 1 garść rukoli (drobno posiekana) 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 czubata łyżka curry 3 ząbki czosnku (przez praskę) świeżo mielony pieprz szczypta suszonego chilli nadzienie: ser kozi Przygotowanie: Do dużej miski przekładamy mięso i dodajemy wszystkie składniki. Mieszamy je dokładnie ze sobą. Formujemy kulki jak na kotlety czy też pulpety. Palcem robimy otwór
ClauditteMissCookingpomidorów suszonych, 1 łyżka kaparów, 2 łyżki ziaren słonecznika, 40 ml oleju rzepakowego, 30 ml oleju z pomidorów suszonych, sól do smaku, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, 30 g startego sera żółtego, listki świeżej bazylii. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. Pesto pomidorowe: w blenderze miksujemy pomidory suszone, kapary, słonecznik z dodatkiem olejów. Doprawiamy
Moniki Smakołykizrobione na tle mojej mięty oraz z moim psem rasy bichon frise :)Składniki na 2 duże porcje:- 250 ml śmietanki 36 albo 30 %- 250 g serka mielonego do sernika albo mascarponce. u ser marki Wieluń- kilka białych, kupnych bez. (ilość uzależniona od tego jak bardzo chcemy by deser był słodki.- 1 l malin - czerwone porzeczki do dekoracji- mięta
Bon Appetit Małgorzatypieczarki, nadzienie okazało się na tyle smaczne, że teraz najczęściej występuje samodzielnie, w formie kotletów. Warto wypróbować i przekonać się jak pyszne są:) Składniki: mięso mielone jajka ugotowane na twardo żółty ser kilka niewielkich pieczarek sól pieprz ulubione zioła (u mnie najczęściej bazylia i oregano lub tymianek) panierka (mąka, jajko, bułka tarta) Pieczarki, jajka i żółty ser ścieramy
chwile dla mnieSkładniki : 1 mała puszka przecieru pomidorowego około 10-15 dag mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia, pieprz, sól papryka mielona, szczypta tymianku, rozmarynu żółty tarty ser Przygotowanie : Obraną, pokrojoną cebulę i czosnek przesmażamy na tłuszczu, dokładamy mięso- smażymy pod przykryciem, często mieszamy Przecier pomidorowy łączymy z taką ilością wody by go rozrzedzić, dodajemy
Proste Potrawyciepło lub zimno zjadać. Składniki: 1 opakowanie parówek z szynki, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 3 -4 garści startego sera żółtego np. mozzarelli, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, pęczek świeżych ulubionych ziół np. nać pietruszki, koperek, bazylia (można je pomieszać). Przygotowanie: Przygotowujemy okrągłą formę np. na tartę o średnicy ok. 28 cm, wykładamy(...)papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Ciasto rozwijamy, posypujemy po całości pieprzem i startym serem. Ciasto za pomocą nożyka do pizzy przecinamy po długości na 2 równe części. Przy brzegach układamy parówki, a ciasto na ich długość przecinamy po szerokości. Parówki zwijamy z ciastem w roladki, ma być luźno, nie dociskamy. Rolady kroimy (ostrym nożem
Moniki Smakołykizwrócić uwagę, aby kabaczek był "młody" z delikatną skórką. Jeśli jest lekko zdrewniała czy łykowata, wtedy wystarczy ją cieniutko obrać. Składniki:kabaczki,mięso mielone,odrobina oleju do obsmażenia mięsa,odrobina koncentratu pomidorowego,ser feta,sól, pieprz, zioła prowansalskie,cebula,czosnek,świeży tymianek - opcjonalnie,pomidor.Kabaczki umyć, przekroić wzdłuż i wydrążyć z pestek. Jeśli skóra jest gruba i łykowata(...)lekko obgotować w posolonej wodzie.)Cebulę obrać i pokroić w średnią kostkę. Czosnek obrać i posiekać. Zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Na zeszkloną cebulę i czosnek włożyć mięso mielone i lekko podsmażyć dodając sól i przyprawy do smaku.Połowę podsmażonego mięsa nałożyć do kabaczków, na nie plastry pomidora. Na pomidory resztę mięsa, a na górę pokruszoną fetę
Codzienna kuchnia niecodziennasuchą rozgrzaną patelnie wrzucamy orzeszki pinii, i prażymy je kilka minut. Następnie odkładamy je na mały talerzyk by całkowicie ostygły. W międzyczasie przy pomocy blendera mielimy na miazgę parmezan i pecorino. Zmielony ser przekładamy do osobnego naczynia.Do pustego blendera wkładamy bazylię, ząbek czosnku oraz orzeszki pinii. Miksujemy do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji.Następnie stopniowo wlewamy do blendera oliwę
W mojej holenderskiej kuchnikaszy jaglanej i sera halloumi z dodatkiem natki pietruszki i bazylii. Ser świetnie "zlepia" kotleciki w całość i nadaje im zwartej konsystencji. We wpisie również przepis na dip z suszonych pomidorów i orzechów włoskich do maczania kotlecików. 5. Szybkie kotlety z kaszy, sera mozzarella i ziół Inna wersja kotlecików na bazie kaszy, tym razem z dodatkiem sera mozzarella. Kotleciki pieczone(...)bardzo odżywcze. Można przerobić je na pyszne kotlety z dodatkiem sera feta lub twarogu. Kotleciki pieczone są w piekarniku i zagęszczone płatkami owsianymi. 12. Wegetariańskie jajka po szkocku Kotlet z niespodzianką w środku czyli jajka po szkocku w wersji wege! Zamiast mielonego mięsa mamy pysznie przyprawioną masę z ugotowanej ciecierzycy. Takie kotleciki są genialne na przyjęcia jako finger
Chilli Czosnek i Oliwakozie – zdrowo, smacznie, inspirująco. A teraz zapraszam na mój przepis Składniki: 4 jajka garść mrożonych brokuł* około 60-70 g koziego sera 1 – 1 i 1/2 łyżki oleju do smażenia sól himalajska i czarny mielony pieprz do smaku posiekany szczypiorek *u mnie z mieszanki warzyw na patelnię (całe różyczki i ich kawałki) Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy olej(...)podsmażeniu większe różyczki można podzielić na mniejsze kawałki. Do miski wbijamy całe jajka, roztrzepujemy je widelcem, a następnie wkruszamy nasz kozi ser i znów całość dokładnie mieszamy widelcem. Na koniec doprawiając wszystko solą himalajską i świeżo mielonym pieprzem. Masę jajeczno-serową wylewamy na nasze brokuły. Całość smażymy na mniejszym ogniu pod przykryciem, aż omlet z wierzchu się prawie zetnie
Słodkie okruszkipomidorków koktajlowych 5 plasterków szynki 1 łyżka masła Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Jajka mieszamy z mlekiem, rozdrobnionym czosnkiem, 2 łyżkami sera żółtego. Doprawiamy odrobiną soli i grubo mielonym pieprzem. Szpinak podsmażyć lekko na maśle i dodać do masy jajecznej. Rozgrzać piekarnik do 200st. Makaron wykładamy do okrągłej formy do pieczenia, śr. ok. 26cm, wylewamy masę(...)jajeczną, układamy pomidorki koktajlowe i pieczemy 15 min. Wyjmujemy z piekarnika, dodajemy szynkę , cukinię pokrojoną w cieniutkie plasterki i posypujemy resztą sera żółtego. Pieczemy jeszcze
Olikowa kuchniamięsa mielonego (u mnie z indyka) 150 g pieczarek 3 łyżki przecieru pomidorowego (użyłam Pudliszki) kilka gałązek świeżego tymianku 1 duża cebula sól, pieprz do smaku 100 g tartego sera żółtego olej do podsmażenia mięsa Przygotowanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Gdy się zeszkli dodać mięso mielone(...)paprykę w kostkę, tymianek posiekać i dodać na patelnię z mięsem. Po chwili kaszę wymieszać z zawartością patelni, doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodatkowo dodać także trochę sera żółtego. Kaszę z mięsem przełożyć do naczynia żaroodpornego lub kokilek, posypać żółtym serem i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut
Ze smakiem i z pasjąstudzimy. 3. Makaron i ser: P łaty makaronu gotujemy w osolonej wodzie z olejem, nie mogą być za bardzo miękkie. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. 4. Do zapiekania: Formę do zapiekania smarujemy masłem i układamy w niej pierwszą warstwę makaronu, następnie sos mięsny i ser żółty, kolejno makaron, sos szpinakowy i ser żółty,w ten sposób postępujemy(...)wyczerpania składników. Ostatnią warstwą ma być sos mięsny i ser. Wyszło mi dwie warstwy ze szpinakiem i trzy z mięsem mielonym. 5. Zapiekanie: Tak wykonaną lazanię pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 6. Podanie: Gotową kroimy i podajemy, a ja smacznego życzę
Izabelawkuchniposmakuje każdemu. Dodatkowo starłam na wierzch nieco mozzarelli i ten ciągnący ser świetnie wzbogacił to danie. Całość przygotowałam na patelni tytanowej Woll o której Wam pisałam jakiś czas temu. Patelnia nadal sprawdza się świetnie i jest moją ulubioną patelnią. Zapiekanka makaronowa z patelni 0,80 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2-3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 2 puszki(...)szkl startej mozzarelli 2 szkl wody sól, pieprz, bazylia lub natka pietruszki Na rozgrzaną patelnię wlać olej i dodać przciśnięty przez praskę czosnek. Krótko podsmażyć i dodać mięso mielone. Doprawić solą i pieprzem i smażyć do momentu, aż mięso zacznie się rumienić. Dodać pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie wsypać makaron, podlać wodą i dusić
Pieguskowa Kuchniadomowych obiadków i kuchni polskiej. Jedną z moich ulubionych potraw są kotlety mielone i wszelkiego rodzaju pulpeciki. Uwielbiam ich smak od dzieciństwa. Zawsze przywołują miłe wspomnienia domu rodzinnego. I właśnie stąd narodził się pomysł na dzisiejsze danie. Pulpeciki z indyka w gniazdach makaronowych zapieczone z serem mozzarella. Przepis jest banalnie prosty, ale potrafi zaskoczyć smakiem i formą(...)SKŁADNIKI: 400g mięsa mielonego z indyka 2 gniazda makaronowe 1 mała marchewka 1 jajko 1/2 czerwonej cebuli 3 łyżki startego sera mozzarella 1 ząbek czosnku natka pietruszki majeranek sól, pieprz oliwa + dodatkowo forma na muffinki PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, przecedzamy i przelewamy zimną wodą. Do miski przekładamy mielone mięso z indyka. Dodajemy startą na małych
kulinarnyJa