mielone z serem - 3500 przepisów (strona:63/234)

Zapiekanka makaronowa z porem, selerem naciowym i udkami z kurczaka w sosie śmietanowym 299

kości - 4-5 porów - kilka łodyg selera naciowego - 250 gramów makaronu (u mnie penne, ale to nie obowiązek) - 200 mililitrów śmietany 36% - 2 żółtka - 200 gramów sera żółtego - gałka muszkatołowa - pieprz - kolendra mielona - sól - masło Przygotowanie: Udka oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Doprawiamy kolendrą, pieprzem i solą. Marynujemy przynajmniej przez godzinę. Potem podsmażamy na rumiany kolor. Por myjemy i siekamy(...)układamy mięso i uduszone warzywa. Żółtka mieszamy w misce i dodajemy do nich śmietanę. Doprawiamy gałką, kolendrą, pieprzem i solą. Zalewamy tym ułożone w brytfance składniki. Całość posypujemy startym serem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30-40 minut. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Paszteciki z mięsem mielonym, cebulką i serem żółtym 178

sycące! Składniki: 1 gotowy arkusz ciasta francuskiego ok. 150 gramów mięsa mielonego 1 mała cebula lub 1/2 większej 4 plasterki sera żółtego 1 jajko do posmarowania pasztecików Ciasto dzielimy na pół Następnie kroimy na 8 prostokątów Na patelni, bez tłuszczu i na małym ogniu, podsmażamy mięso mielone z cebulką. Ja nie soliłam, ponieważ mięso samo w sobie(...)było słone Na czterech prostokątach układamy podsmażone mięso, a na czterech pozostałych robimy po trzy poziome nacięcia  nożem  Na mięso układamy po plasterku sera żółtego Przykrywamy paszteciki naciętymi prostokątami ciasta, łączymy widelcem i smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Można dodatkowo posypać startym serem żółtym Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy paszteciki 15 minut - u mnie termoobieg, środkowa

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sernik krakowski, klasyczny z rodzynkami 121

gorzkiego. Forma do pieczenia 25x25 cm. Ciasto kruche: - 20 dag mąki pszennej - 10 dag masła - 2 żółtka - 5 dag cukru pudru - mielona wanilia lub ekstrakt waniliowy, ewentualnie cukier waniliowy - szczypta soli Masa serowa: - 85 dag sera białego - 10 dag masła - 15 dag cukru pudru - 6 jaj - 2 białka które zostały z ciasta - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 płaska łyżeczka(...)mielonej wanilii - 10 dag rodzynek Po wanilię i bakalie zajrzyjcie na stronę www.Skworcu.com.pl . 1. Składniki na ciasto szybko zagnieć i odstawić do lodówki do schłodzenia. 2. Ser zmielić. Rodzynki sparzyć wrzątkiem, a następnie odcedzić. Masło połączyć z cukrem pudrem, żółtkami i wanilią, zmiksować na gładką masę, partiami dodawać twaróg i miksować, na końcu dodać mąkę ziemniaczaną. 3. Schłodzonym ciastem

Apetyczna babeczka
Sernik oreo 300

najlepszym przepisem na pieczony sernik Oreo - cudownie delikatnym, śmietankowym, z kawałkami ciasteczek, udekorowany masą śmietanową z mascarpone. Oczywiście, jeśli chodzi o serniki to największą rolę odgrywa ser, jakiego używamy. Najlepszy jest gładki, mielony, tłusty (wypieki z odtłuszczonych składników zawsze smakują gorzej) - dzięki temu nasz sernik będzie niezwykle kremowy i smaczny. Składniki (tortownica o śr. 26 cm) Spód opakowanie ciastek(...)lodówce przez czas przygotowywania masy.  Masa serowa wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej 4 jajka 1/2 szklanki cukru łyżka cukru z wanilią 750 g tłustego, zwartego, zmielonego sera 250 g śmietanki 36% łyżka mąki ziemniaczanej opakowanie ciastek Oreo (176 g) Jajka krótko ubić mikserem z cukrem i cukrem z wanilią. Dodać ser, śmietankę i mąkę, zmiksować do połączenia

Słodkie inspiracje
Sałatka z tuńczyka na krakersach 752

jajka 50g żółtego sera 4 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego pół pęczka szczypiorku przyprawy: papryka słodka mielona, pieprz czarny mielony     *** Na płaskim talerzu lub deseczce układamy 8 krakersów *** *** Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach i mieszamy z dwiema łyżkami majonezu i jedną łyżką jogurtu. Masę serową wykładamy delikatnie na krakersy *** *** Na masie

Blog z Apetytem
Sernik Snickers 550

Herbatniki mielimy w blenderze na drobny pył. A następnie łączymy z rozpuszczonym masłem. Tak przygotowaną masą wylepiamy dno tortownicy (o średnicy max. 24 cm). Do sera (my użyliśmy już gotowego, aby nie trzeba było mielić) dodajemy jajka, cukier puder, serek mascarpone i całość dokładnie mieszamy przy pomocy miksera. Do masy dodajemy mleko w proszku, pokrojone w drobne kawałki orzechy oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta bez pieczenia z bitą śmietaną, mascarpone, świeżymi figami i karmelowym sosem z wina czerwonego. 196

sosu winnego. Smak nie do opisania, do spróbowania. Składniki: 250 g herbatników 200 g masła 400 ml śmietany kremówki 250 g sera mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru łyżka cukru waniliowego lub odrobina wanilii mielonej tabliczka gorzkiej czekolady świeże figi 250 ml wina czerwonego Celebro  miód 40 ml cukier muscovado 2 łyżki imbir w proszku cynamon(...)wylewamy na spód tarty i znów wstawiamy do lodówki.  Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i wanilię mieloną lub cukier waniliowy. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy ser mascarpone partiami, rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i wystudzoną żelatynę. Wykładamy to na spod naszej tarty. Wstawiamy do lodówki.W niewielkim garnku lub nawet

Malinowe Pocałunki
Spaghetti z pieczarkami 189

spaghetti. Bardz iej gęste niż tradycy jny sos , z dodatkiem pieczarek. Niezmie nny p ozostał fa kt, że najlepej smakuje z makaronem, posypane obficie żółtym serem, koniecznie o ostrym s maku. :-) 500g mięsa mielonego 300g pieczarek 2 cebule 200 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano sól, pieprz olej ser do posypania 1. Cebulę kroimy

Szefowa kuchni
Sałatka z kurczakiem, serem pleśniowym, jajkami i orzechami ziemnymi 194

Składniki 1 opakowanie miksu sałat 200 g piersi z kurczaka 100 g sera pleśniowego 100 g orzechów ziemnych 2 jajka 2 szalotki 1 opakowanie kiełków (np. rzodkiewki) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka czerwonej papryki sól świeżo mielony czarny pieprz świeżo mielony czerwony pieprz sos musztardowo-miodowy Kurczaka myjemy, oczyszczamy(...)wody. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy. Sałatę myjemy i osuszamy. Przekładamy do dużej miski. Ser pleśniowy kroimy w kostkę. Jajka kroimy w ćwiartki lub drobniej. Na sałacie układamy kurczaka, jajka, ser pleśniowy, orzechy ziemne oraz kiełki. Całość polewamy sosem musztardowo-miodowym i posypujemy świeżo mielonym czerwonym pieprzem (można zastąpić czarnym). Sałatkę podajemy od razu z ulubionym pieczywem. Fanom sera

My Chcemy Jeść
Leniwe pierogi dyniowe 190

gęstego puree z dyni1 jajko2 łyżki mąki ziemniaczanejokoło 4 szklanek mąki pszennejsólSos:200 g świeżego szpinaku2-3 ząbki czosnku2-3 łyżki masła100-150 g sera pleśniowego150 g śmietany kremówkipieprz1. Ser biały rozetrzeć dobrze widelcem lub przecisnąć przez praskę. Dodać puree z dyni, jajko, sól, mąkę ziemniaczaną i 3 szklanki mąki pszennej. Zagniatać i jeśli ciasto za bardzo się lepi dodawać(...)sicie. Na patelni rozpuścić masło. Wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i chwilę mieszać na małym ogniu. Dodać szpinak i całość mieszać aż szpinak zwiotczeje. Doprawić mielonym pieprzem (nie dodawałam soli, bo ser pleśniowy jest wystarczająco słony), dołożyć pokruszony na kawałki ser pleśniowy i wlać śmietanę. Mieszać całość przynajmniej do momentu rozpuszczenia sera. Smacznego Post Leniwe pierogi dyniowe pojawił się

UgotujmyTo.pl
kotlety marchewkowo-ziemniaczane z serem... 178

Składniki: ziemniaki ugotowane 3/4 kg, marchew 4 średnie, jajka 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, bułka tarta 3/4 szklanki, ser żółty 15 dag, olej rzepakowy - ile potrzeba obrane ziemniaki, marchew pokroić na mniejsze kawałki i gotować, wylać ugotowane na sito - ugotować najlepiej wieczorem na nastepny dzień - wszystko pognieść tłuczkiem, mają byc małe grudki, wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym 189

wędzonej piersi kurczaka ½ melona żółtego 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka ziaren słonecznika Sos 1 mały jogurt grecki 1 szalotka 2 łyżki startego żółtego sera odtłuszczonego 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz drobno mielony Do jogurtu greckiego dodajemy pokrojoną w drobną kostkę szalotkę i stary żółty ser. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Gotowy

My Chcemy Jeść
Papryka faszerowana kaszą kuskus i mięsem mielonym 166

mięsa mielonego z szynki 1 cebula 1 duża marchewka 4-5 pieczarek 1 szklanka kaszy kuskus sól, pieprz, pieprz ziołowy, chilli w proszku 1 kulka sera mozzarella    Delikatnie odciąć górną część papryk, wyciąć z nich ogonek, a środki oczyścić z ziarenek. Dokładnie je umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej wrzucić na nie mielone mięso(...)wody, w nim poustawiać papryki. Wstawić je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na ok. 45 minut. Ok. 5 minut przed końcem pieczenia, na wierzch papryk położyć plasterki sera mozzarella. Podawać na ciepło

Simply Food
Kotlety mięsno- pieczarkowe 173

Jeśli dysponujemy małą ilością mięsa, a mamy potrzebę zrobienia większej ilości kotletów, zróbmy je z pieczarkami :)Składniki : około 50 dag mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula  20-30 dag pieczarek sól, pieprz kawałek żółtego sera 1 duże jajko tłuszcz do smażenia, bułka tarta Przygotowanie : Pieczarki pokroić bardzo drobno i obsmażyć krótko na tłuszczu Do mięsa mielonego dodać jajko(...)sól, pieprz, przesmażoną i przestudzoną cebulę oraz pieczarki - wyrobić Podczas formowania kotletów włożyć w środek masy mały kawałek żółtego sera, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu Jeśli mamy więcej niż 30 dag pieczarek to możemy sobie zrobić dodatkowo do kotletów, sos pieczarkowy.  Myślę, że można byłoby dodać do kotletów pieczarki surowe, drobno pokrojone i wymieszać

Proste Potrawy
Zupa z pora z mięsem mielonym 159

bulionu 2 duże cebule 700 g pora ( biała i jaznozielona część ) 500 g mięsa mielonego, u mnie mielona karkówka 1 łyżka tymianku 2 listki laurowe sól 1 łyżka oleju 2 łyżki masła  100 g sera cheddar 100-150 ml smietanki 30 % Cebule pokroić w niedużą kostkę. Pora pokroić w plasterki lub jak jest duży to w pół(...)wszystko przesmażyć. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso mielone. Krótko aby mięso tylko ziemniło kolor, łopatką mięso rozdrobnic aby nie było wielkich zlepionych kawałków. Zawartość patelni przełożyć do garnka. Całość zalać bulionem. Dodać listki laurowe i tymianek, gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodać drobno starty ser cheddar oraz śmietankę, doprawić do smaku sola jeśli potrzeba

Monia miesza i gotuje