mielone z makaronem - 4470 przepisów (strona:58/298)

Apeticzne penne w sosie kremowym curry. 156

pęczek szczypiorku 1 szklanka bulionu drobiowego - 250 ml przyprawa curry, papryka ostra mielona, papryka wędzona mielona, natka pietruszki, sól 300 g makaronu penne   Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na odrobinie oleju, kiedy już nam się zeszkli dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą oraz przyprawą curry - smażymy. Następnie zalewamy mięso Szklanką bulionu, zagotowujemy. Dodajemy serek kremowy(...)Apetina, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia serka, doprawiamy pozostałymi przyprawami. Gotujemy do momentu uzyskania aksamitnego sosu, dodajemy posiekany szczypiorek (zostawiamy trochę do dekoracji) . Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do sosu, dokładnie mieszamy. Smacznego

Moje-pitraszenie
Makaron ryżowy z mięsem mielonym i brokułami 151

Składniki: 100 g makaronu ryżowego ( produkt suchy ) 120 g mięsa mielonego drobiowego 70 g brokuła średnia marchew 1 łyżka masła klarowanego 30 g cebuli 1 zabek czosnku 1 łyżka imbiru pieprz sok z 1/4 limonki 1 łyżka sosu sojowego płatki chili Wykonanie: 1. Makaron ryżowy ugotować wg instrukcji na opakowaniu. 2. Brokuły podzielić na małe różyczki, marchew pokroić(...)posiekaną cebulę ( nie rumienić ). Dodać pokrojony w słupki imbir i pokrojony w plasterki czosnek. Chwile podsmażyć. 4. Dodać mięso mielone, podsmażyć.  5. Następnie dodać marchew z brokułami. Doprawić pieprzem i sokiem z limonki. 6. Połączyć z ugotowanym makaronem, dokładnie wymieszać.  7. Posypać płatkami chili. Film - krok po kroku

Atlas Smaków
SPAGHETTI BOLOGNESE Z WARZYWAMI WERSJA II 184

pomidorowego - 2 łyżki oleju kokosowego (u mnie bezzapachowy) - 2 szczypty suszonego oregano lub bazylii (lub dowolnych ziół), można pominąć - sól i świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy) - chili z młynka do smaku (nie trzeba) Dodatkowo: - ulubiony makaron (u mnie orkiszowe świderki) - starty na tarce lub pokrojony w wiórki parmezan lub inny ser dojrzewający np.grana padano Na głębokiej patelni rozgrzać(...)odpowiednią konsystencję (zwykle trwa to ok. 30-60 minut). W trakcie doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, można także dodać chili (gdy preferujemy bardziej pikantne dania). Co jakiś czas pokrywkę zdjąć, a zawartość garnka przemieszać. Pod koniec dodać suszone zioła, gdy dodajemy. Podawać z ulubionym makaronem  i wiórkami parmezanu lub sera grana padano. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Makaron rigatoni z delikatnym łososiem w śmietanie 203

osób): 500 g makaronu rigatoni 200 g wędzonego łososia w plastrach 2 łyżki masła 400 g gęstej śmietany 18 proc. 1 łyżka tymianku szczypta mielonego czarnego pieprzu Sposób przygotowania: Makaron ugotować według zaleceń na opakowaniu. Gdy będzie gotowy, odlać i ponownie włożyć do garnka. Dodać masło i mieszać, aż się rozpuści. Wlać śmietanę, dodać świeży lub suszony, roztarty

W SMAK
Cannelloni z mięsem mielonym i zielonym groszkiem 211

Pomysł na faszerowane rurki makaronowe pochodzi z opakowania makaronu Lubella. To pyszne i pożywne danie.Składniki:makaron cannelloni50 dag mięsa mielonego3 łyżki koncentratu pomidorowegopół szklanki bulionu3

Kuchnia domowa Ani
Zupa brokułowa z makaronem 107

Składniki 1 brokuł 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 łyżeczka masła klarowanego 1 por (biała część) 1,2 l bulionu warzywnego 100 g drobnego makaronu 100 ml słodkiej śmietany kozieradka mielona szczypior sól, pieprz   Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle(...)piórka. Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy bulionem warzywnym, gotujemy. Kiedy warzywa będą półtwarde, dodajemy makaron i gotujemy do jego miękkości. Brokuł dzielimy na różyczki, dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 5 min. Całość zabielamy słodką śmietaną.   Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną kozieradką. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem

R'n'G Kitchen
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami 171

średniej wielkości pieczarek 400 g sera mozzarella (użyłam gotowych wiórków) 1 czerwona cebula 200 g śmietany 30% 1 czubata łyżka masła klarowanego sól morska świeżo mielony pieprz gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: Makaron spaghetti gotujemy al dente w osolonej wodzie z odrobiną oleju lub masła. Hartujemy zimną wodą, by się nie sklejał. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obficie oprószamy(...)grubo mielonym pieprzem i przesmażamy na maśle klarowanym przez kilka minut, aby mięso się ścięło z każdej strony. Dodajemy posiekane w paski pieczarki, razem dusimy około 5-7 minut, co jakiś czas mieszając. Czerwoną cebulę siekamy dość grubo (by było ją wyraźnie znać w daniu), wrzucamy na patelnię i razem dusimy około 3 minuty, by zmiękła. Całość zalewamy śmietaną

Kolorowy Przepisownik
Lazania - krok po kroku -lasagne 396

Zaoszczędzi to nam pracy, a efekty będą takie same.SKŁADNIKIopakowanie makaronu lasagne600 g mięsa mielonegocebulapapryczka chilipół szklanki wytrawnego wina700 ml przecieru pomidorowego1/2 l mlekałyżka masłałyżka mąkisólgałka muszkatołowamasło5 łyżek startego żółtego sera typu Parmezan lub Grana PadanoSPOSÓB PRZYGOTOWANIANa dużej patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę,  papryczke chili i mielone mięso.  Dodać pół szklanki wytrawnego wina i odparowac

zielonacukinka
Jednogrankowy miszmasz cukiniowo pomidorowy 179

smaczne zdrowe i niezdrowe różnie to każdy rozumuję. Sezonowo i smacznie . Składniki: cukinia 400 g pomidory malinowe 600 g marchew 300 g schab 200 g mielone 200 g czosnek 4 ząbki makaron jaki lubicie 250 g sól i pieprz ziołowy do smaku papryka czerwona ostra do smaku rosół 500 ml ( z dnia poprzedniego miałam) Wykonanie: Cukinie kroimy(...)schab pokrojony w kostkę oraz mielone podlewając rosołem .Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy pokrojoną marchew i nadal dusimy.Teraz przekładamy je do cukinii i pomidorów.Dusimy razem,doprawiamy zmielonym czosnkiem oraz solą,pieprze,papryką  mieloną do smaku.Pomidory i cukinii nam się rozgotują i tak ma być,mamy gotowy sos z mięskiem.Makaron gotujemy al-dente i przekładamy

Różowa kuchnia
Makaron w sosie pomidorowym 146

kokardki, 250 g mrożonej zielonej fasolki, 1 cebula, 500 g mięsa mielonego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 ząbek czosnku, rukola , sól, pieprz, chilli, bazylia. Przygotowanie:      Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę i mięso mielone. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy mięso będzie już usmażone dodajemy(...)fasolkę. Mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i mieszamy całość na patelni. Posypujemy rukolą na talerzu

Aga w kuchni
Spaghetti Bolognese 175

łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 1 płaska łyżka suszonego oregano 1 płaska łyżka suszonego majeranku świeżo mielony pieprz sól do smaku garść posiekanej świeżej bazylii Makaron - gotujemy wedle zaleceń producenta Przygotowanie: Na rozgrzaną głęboką patelnie wlewamy oliwę i posiekaną cebulę, po chwili porcjami dodajemy mięso. Gdy mięso będzie już podsmażone dodajemy pomidory

ClauditteMissCooking
Faszerowane muszle pod beszamelem 325

całej rodziny lub doskonała przekąska dla Twoich gości. Danie jest trochę pracochłonne, ale efekt wyśmienity! Składniki: ok. 25 szt. makaronu typu muszle 1/3 szklanki mrożonych grzybów leśnych 1 mała cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz 450g mięsa mielonego (wieprzowe) bazylia, ostra papryka przyprawa do mięsa mielonego sos beszamelowy ser grana padano (lub parmezan) olej do smażenia Przygotowanie: Odmrożone(...)przyprawą do mięsa mielonego (3 łyżki) i papryką (2 szczypty). Całość smaż mieszając do momentu usmażenia mięsa - dodaj do miski z grzybami i wymieszaj. W dużym garnku zagotuj wodę i wrzuć muszle na wrzątek - gotuj wg wskazówek na opakowaniu. Do przestudzonych muszli nakładaj łyżeczką farsz. Duże naczynie żaroodporne wysmaruj olejem za pomocą pędzelka - układaj makaron i posyp startym serem

Alutka-Gotuje
Makaron chow mein z kurczakiem i warzywami 228

świeże warzywa, równie cienko pokrojone jak te mrożone. Smaż aż warzywa się zmiękną ale wciąż będą al dente. Dodaj soję i ocet. Następnie dodaj mięso i makaron. Dopraw czarnym pieprzem, grubo mielonym, zamieszaj i smaż przez 2 minuty. Na koniec dodaj pokrojoną kolendrę i zamieszaj. Wyłóż gorący chow mein do miseczek. Smacznego!   The post Makaron chow mein

codojedzenia
Pomidorowa z klopsikami 104

mielonego z indyka 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki soli 700 g przecieru pomidorowego 1 marchewka 240 g konserwowej ciecierzycy 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżka majeranku 150 g makaronu gryczanego (soba) Mięso doprawiamy solą i majerankiem. Mieszamy dokładnie. Formujemy małe kulki. W garnku zagotowujemy ok. litr wody z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli. Gdy woda zacznie

Kucharzyca
Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym i z makaronem spaghetti. 156

mielonego mięsa z indyka 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki bulionu warzywnego Sól, pieprz, zioła prowansalskie 2-3 łyżek oliwy z oliwek 3 łyżki mąki ryżowej  do obtoczenia kuleczek (bezglutenowa) ale można każdej innej Paczka makaronu spaghetti(...)części wody). Na łyżce oliwy zeszklić pokrojoną drobno cebulę , po chwili dodać czosnek.  W malakserze zmiksować kaszę i po kolei dodawać: natkę pietruszki, podsmażoną cebulę z czosnkiem, mięso mielone, przyprawy i jajko.  Z powstałej masy formować zwilżonymi rękami małe kulki, obtoczyć w mące a następnie podsmażyć na lekko złoty kolor z obu stron

Moja Mama Gotuje