mielone z makaronem - 4470 przepisów (strona:111/298)

Makaron chow mein z kurczakiem na słodko 114

Wlewamy sos sojowy i ostrygowy. Następnie dodajemy ananasa razem z syropem, dusimy kilka minut na dużym ogniu. Do smaku doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w zimnej wodzie. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie łączymy. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem z dymką. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Sajgonki z polędwiczkami i warzywami 210

górach dziczyznę i inne dary lasu, np. grzyby. W okolicach Harbinu, gdzie jest za zimno by uprawiać ryż, z rosnących tam zbóż produkuje się mąkę i przyrządza pierożki, makaron i kluski. Chińscy kucharze przywiązują duże znaczenie do odpowiedniego doboru przypraw. Zdają sobie sprawę, że w sztuce kulinarnej dużą rolę odgrywa także kolor i dbają, by wygląd potrawy współgrał ze smakiem(...)łyżka tłuszczu roślinnego, np. oleju rzepakowego olej rzepakowy do smażenia gotowych sajgonek Świetnie do takiego farszu pasuje jeszcze połączenie makaronu ryżowego oraz kapusty pekińskiej, ja je dziś pominęłam. Ale zagoszczą w towarzystwie mięsa mielonego, już niedługo.   Przygotowanie: Polędwiczki myję w zimnej wodzie, suszę na papierowym ręczniku, kroję na drobną kostkę, przesmażam na łyżce oleju

Zasmakuj Kuchni
Makaron z serem gorgonzola i szynką parmeńską 160

robi! Spróbujcie ! Dajcie znać w komentarzu czy lubicie takie połączenia smakowe?   #Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam   Składniki: 200 g makaronu pióra Lubella 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku sól morska Prymat czarny pieprz mielony Prymat 1 łyżka sera gorgonzola kilka listków świeżej bazylii 4 łyżki kukurydzy 3-4 plasterki szynki parmeńskiej pokrojonej na mniejsze kawałki drobno(...)starty parmezan do posypania z wierzchu Przygotowanie: Makaron umieszczamy w garnku z osoloną i gotującą się wodą. Gotujemy przez ok. 8 minut, aż będzie ugotowany al dente. Odcedzamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Garnek po makaronie myjemy, a następnie wlewamy oliwę, dodajemy drobno posiekane ząbki czosnku, sól, pieprz oraz ser gorgonzola. Mieszamy do roztopienia się sera. Wkładamy z powrotem makaron

Gotuj z Mąką
MEKSYKAŃSKIE MUSZELKI 155

Farsz: mięso mielone 0.5 kg.  czosnek 2 ząbki cebula 1 szt. przyprawa do mięs 1 łyżka papryczka chili 1 szt. papryka słodka mielona 1 łyżka pieprz 1 szczypta sól 1/2 łyżeczki przecier 2 łyżki ketchup 1 łyżka woda 50 ml.  fasola czerwona z puszki 3 łyżki kukurydza z puszki 3 łyżki Dodatkowo: makaron muszle

Kuchnia Paulettes
Strogonow z klopsikami i makaronem / Meatball pasta stroganoff 217

takich, jakie mamy pod ręką, ja dodałam mix pieczarek, boczniaków i shiitake. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Strogonow z klopsikami i makaronem (4 porcje) Składniki na klopsiki: 500 g drobiowego mięsa mielonego 2 ząbki czosnku, pokrojone w drobną kostkę 1/2 cebuli, pokrojonej w drobną kostkę 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 kromka chleba, zmiksowana w blenderze(...)Składniki na sos: 1 łyżka oleju roślinnego 1/2 cebuli, drobno posiekanej 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 300 g ulubionych grzybów, pokrojonych w plasterki 2 łyżki brandy 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/2 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki kwaśnej śmietany 18% 1/3 szklanki śmietanki 36% garść natki pietruszki, drobno posiekanej 250 g tagliatelle pełnoziarnistego Lubelli

karmelowy
MAKARON W SOSIE JOGURTOWO-CZOSNKOWYM - z grzybami, szynką parmeńską i tymiankiem 201

wersji! :) Przepyszny makaron z grzybami, szynką parmeńską i tymiankiem to idealny obiad dla całej rodziny. Jak zrobić makaron z sosem - wypróbowany przepis krok po kroku. SKŁADNIKI : 4 porcje 300g makaronu penne 1 szklanka oczyszczonych i pokrojonych grzybów leśnych lub pieczarek 1 średnia cebula sałatkowa, drobno posiekana 6 -7 plasterków suszonej szynki parmeńskiej, pokrojona w kostkę 1 łyżka drobniutko posiekanej natki(...)przez praskę 5 łyżek tartego parmezanu do sosu 8 łyżek tartego parmezanu do posypania (po 2 łyżki na porcję) sól do smaku świeżo mielony czarny pieprz do smaku 2 łyżki oliwy PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente (!), odcedzamy. Wkładamy z powrotem do garnka, trzymamy w cieple. Krok 2. Na większej patelni na oliwie podduszamy posiekaną

Moja Książka Kucharska
Cannelloni nadziewane białym serem i warzywami 158

Zazwyczaj cannelloni nadziewam mięsem mielonym z grzybami w sosie pomidorowym. tym razem postanowiłam odrobinę poeksperymentować i przygotowałam nadzienie na bazie białego sera, szynki i warzyw. Wyszło bardzo smacznie i zdecydowanie mniej kaloryczne niż wersja mięsna :)    Składniki:   400g makaronu cannelloni,  250g białego sera,  250g pieczarek,  cebula,  60g szynki np. konserwowej,  1 czerwona

Z miłości do słodkości
Czarny makaron z łososiem 165

Łosoś z grilla 600 g odfiletowanego łososia ze skórą sok z połowy cytryny ½ łyżeczki chili płatków ½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubo mielonego ½ łyżeczki przyprawy do grillowania ryb 1 łyżka oliwy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 250 g czarnego makaronu porcja pasty z awokado, tutaj przepis 1 łyżka natki pietruszki do posypania Ułóż łososia w formie, skórką do dołu. Wymieszaj przyprawy

codojedzenia
Falbanki z cukinią i łososiem o smaku Tapas 182

TAPAS Apetina 1/2 cebuli 4 ząbki czosnku pęczek świeżego koperku 4 łyżki mleka 3,2% 2 łyżki soku z cytryny świeżo mielony czarny pieprz sól morska do smaku 5-6 łyżek oliwy  Sposób przygotowania  Makaron gotujemy w odrobinie oliwy jak w przepisie na opakowaniu

Wanilia i Kardamon
Wytrawna tarta makaronowa ze słonecznikową posypką 139

słonecznik jest inny. Przepis przygotowałam na konkurs "1000 pomysłów, jedna Lubella"   Składniki na okrągłą foremkę o średnicy 23 cm.   250 g makaronu spaghetti Lubella Warstwa mięsno - warzywna 300 g wołowego mięsa mielonego 1 średnia marchewka kawałek selera (odpowiadający wielkością marchewce) 100 g parmezanu 1 duża cebula 1/2 szklanki pasteli pomidorowej 2 białka jaj 3 łyżki oliwy(...)blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 10 minut, uważając aby słonecznik się nie przypali i zbyt mocno nie zbrązowiał, bo będzie niesmaczny.   Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, następnie odcedzić i przelać zimną wodą.   Przygotować okrągłą formę o średnicy około 23 cm, natłuścić spód i brzegi.   Na samym dnie układamy połowę

Jadło i czytadło
Makaron w sosie śmietanowo-bazyliowym z pieczarkami 274

bazylii 1 szczypta słodkiej czerwonej papryki 1/2 szklanki śmietanki 30% około łyżki oleju do podsmażenia cebuli około 1/2 opakowania wstążki szerokiej z kurkumą Makaron 12 jajeczny z jaj przepiórczych EkoMak sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku (większa ilość) około 1 i 1/2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Cebule drobniutko kroimy (ja poszatkowałam ją krótką chwilę w misie(...)blendera), pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Tak przygotowane składniki podsmażamy na oleju, doprawiając suszoną bazylią, solą i pieprzem. Mieszamy, chwilę smażymy. Dodajemy ugotowany przestudzony makaron. Chwilę mieszamy, następnie dolewamy śmietankę i dodajemy słodką czerwoną paprykę. Całość delikatnie mieszając trzymamy na małym ogniu, aż śmietanka lekko zgęstnieje (nie ma się zbytnio zredukować). Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy. Danie nie może być

Słodkie okruszki
Makaron gryczany z brokułami, chili i łososiem 136

brokułów 1 łyżka orzeszków piniowych jogurt naturalny, małe opakowanie 250 g 2 ząbki czosnku 1/3 papryczki chili 1/4 łyżeczki mielonego imbiru oliwa sól pieprz  Składniki do kuchni orientalnej znajdziecie na www.Sklep.na Sushi.pl.Wykonanie:1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, wg. przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzić2. Na dużej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć drobne różyczki brokułów, cienko

Apetyczna babeczka
Zapiekanka spaghetti z mozzarellą 188

racji tego, że bardzo lubię mozzarellę stwierdziłam, że warto zjeść spaghetti zapieczone w dużej ilości ciągnącego się sera. Spróbujcie :) Składniki: 30 dag makaronu spaghetti 50 dag mięsa ( u mnie z łopatki) + łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego duża cebula szklanka passaty pomidorowej lub puszka pomidorów bez skórki zioła (bazylia, zioła prowansalskie, po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej) sól, pieprz(...)łyżeczka koncentratu pomidorowego 15 dag parmezanu  lub ulubionego sera 3 duże kulki mozzarelli Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. Mięso podsmażamy z przyprawą do mięsa. Cebulkę kroimy w piórka i dodajemy do mięsa. Dolewamy passatę oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy około 10 minut na małym ogniu. Łączymy mięso z makaronem i startym serem

ChilliJemy
ŁAZANKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ I KIEŁBASĄ 119

kapustą kiszoną, pieczarkami, z podsmażoną cebulką i kiełbasą. Łazanki z kaputą kiszoną i kiełbasą - jak zrobić? Łazanki to bardzo proste danie. Można je przygotować na wiele sposobów. Ugotowany makaron typu łazanki tradycyjnie podajemy wymieszany z kiszoną lub świeżą kapustą. Dodatkami do potrawy mogą być świeże grzyby leśne, pieczarki, boczek, kiełbasa, mak, pieczone lub duszone mięsa. Łazanki doprawiamy ulubionymi przyprawami, sosem(...)Składniki i przyprawy na łazanki: 500g kapusty kiszonej 1 cebula 5 średnich pieczarek ok.300g dobrej swojskiej kiełbasy 1 łyżka sosu sojowego pieprz czarny mielony i sól do smaku 2-3 łyżki smalcu lub oliwy makaron typu łazanki około 250g ( pół opakowania ) Przepis na łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą - przygotowanie krok po kroku: Krok 1. kapustę kiszoną osączyć

Moja Książka Kucharska
Lasagne (Lazania) od A do Zet, z przepisem na makaron i sos mięsno - pomidorowy 191

Lazanii robiłam z fixu, a makaron używałam gotowy, ale stwierdziłam, że najlepiej ją zrobić samemu i od tamtego czasu robię ją według poniższej receptury :) Składniki: 1kg mięsa mielonego (np. karkówki lub łopatki, ale może też być inne) 3 łyżki oleju ¾ szklanki wody 3 ½ łyżki przecieru pomidorowego 1 duża cebula 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka Gyrosu ½ łyżeczki pieprzu Cayenne(...)wody 1 czubata łyżka mąki Dodatkowo: 3 - 4 łyżki oleju 300 – 400g Sera Gouda Około 180ml śmietany Makaron: 4 jajka Ok. 3 szklanki mąki Ok. ½ łyżeczki soli Olej wlewamy do patelni lub rondla, gdy jest już gorący wrzucamy na niego mięso mielone i smażymy, co pewien czas mieszając przez około 10 minut. Następnie dodajemy wodę, przecier pomidorowy, drobno

Smakowy Raj