mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 200 gramów pieczarek 1 woreczek ryżu 1 cebula 1 mała puszka koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz czerwona mielona papryka 1 kostka rosołowa - opcjonalnie Liście kapusty oddzielamy od głąba i parzymy wrzątkiem ok. 2 minut Gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie Mięso mielone podsmażamy ok. 10 minut stale(...)mieszając. Przekładamy do miseczki Pieczarki i cebulę siekamy niezbyt drobno i dusimy do miękkości. Przekładamy do miseczki z mięsem Dodajemy ryż, przyprawy i mieszamy Następnie nadzienie nakładamy na liście sałaty. Wychodzi mniej więcej po ok. 2 łyżki nadzienia na liść - ilość łyżek zależy od wielkości liścia Zwijamy najpierw od siebie... ... następnie z jednego boku... ... i drugiego Całość zawijamy jak krokiety
Szczęśliwa kuchniaprzepis przedstawiam. 8 pieczarek portobello 500g mięsa mielonego 100g tartej mozzarelli 50g tartego sera cheddar 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 papryka czerwona 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra olej 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone obsypane solą(...)przyprawami. Studzimy, mieszamy z posiekaną natką pietruszki, jajkiem i mozzarellą. 2. Pieczarki portobello myjemy, obieramy, odcinamy nóżki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy, nakładamy dużą ilość farszu, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Po tym czasie włączamy termoobieg, zdejmujemy folię, pieczarki posypujemy serem cheddar i zapiekamy jeszcze przez 10-15 minut
Szefowa kuchnipieprz czarny Olej do smażenia krokietów Przygotowanie; Pieczarki podsmażyć na maśle klarowanym. U mnie część zblendowanych, część w plasterkach. Kapustę drobno posiekać, sparzyć wrzątkiem. Następnie na 2-3 łyżkach smalcu podsmażyć z drobno posiekaną cebulką dołożyć sparzoną kapustę oraz pieczarki, lekko podlać wodą lub bulionem, doprawić świeżo mielonym pieprzem, solą. Dodać majeranek oraz nieco kminu rzymskiego
W garach u Gosimięsa mielonego wołowo-wieprzowego 200 gramów pieczarek 1 woreczek ryżu 1 cebula 1 mała puszka koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz czerwona mielona papryka 1 kostka rosołowa - opcjonalnie Liście kapusty oddzielamy od głąba i parzymy wrzątkiem ok. 2 minut Gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie Mięso mielone podsmażamy ok. 10 minut stale(...)mieszając. Przekładamy do miseczki Pieczarki i cebulę siekamy niezbyt drobno i dusimy do miękkości. Przekładamy do miseczki z mięsem Dodajemy ryż, przyprawy i mieszamy Następnie nadzienie nakładamy na liście sałaty. Wychodzi mniej więcej po ok. 2 łyżki nadzienia na liść - ilość łyżek zależy od wielkości liścia Zwijamy najpierw od siebie... ... następnie z jednego boku... ... i drugiego Całość zawijamy jak krokiety
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comDość szybka do przygotowania, prosta ale efektowna przystawka, polecam nie tylo na spotkania ze znajomymi Składniki: 15 sztuk dużych pieczarek 1/2 kg mięsa mielonego u mnie z indyka 15 dag żóltego sera w kawałku sól,pieprz szczypiorek Wykonanie: Pieczarki oczyszczamy, obcinamy nóżki, wydrążamy środki. Nózki i środki siekamy. Na patelni przesmażamy cebulę posiekaną drobno, dokładamy posiekane pieczarki. Kiedy
Z Majeczką w kuchniSkładniki: pieczarki 1/2 kg, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 4 łyżki, sól - do smaku, papryka ostra mielona 1 łyżeczka nieduże pieczarki obrać i pokroić na plasterki, cebulę pokroić w kostkę na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę posypaną solą do smaku, wsypać pieczarki i podsmażać do odparowania nadmiaru płynu białą kiełbasę ugotować - wywar z kiełbasy zostawić np. do żurku do pieczarek
W Mojej Kuchni LubięSajgonki z mięsem mielonym Składniki: na farsz makaronu ryżowego – nitki - 1 garść sos sojowy pieprz i sól mięso mielone wieprzowe - 0,5 kg pieczarki - 10 szt dużych kapusta pekińska - 6 liści marchewka - 1 szt jajko - 1 szt dodatkowo papier ryżowy tłuszcz do smażenia sos słodko-kwaśny do podania z sajgonkami Sposób przygotowania: Mięso mielone przełożyć do garnka, podsmażyć na tłuszczu. Marchewkę obrać, opłukać razem z pieczarkami, pokroić w cienkie słupeczki, dodać do mięsa, poddusić przez kilka minut. Makaron połamać na mniejsze kawałeczki, zalać wrzątkiem, odstawić na 4 minuty, odcedzić, dodać do mięsa. Liście kapusty porwać na mniejsze kawałki, dodać do mięsa, doprawić sosem sojowym i przyprawami. Na samym końcu dodać jajko , wymieszać
Kuchnia DanusiSkładniki: 250g makaronu ( mogą to być świderki, kokardki, kolanka, muszelki itp), 250g pieczarek, 500ml gęstego soku pomidorowego, 500g mięsa mielonego, 1 duża cebula, 2 świeże papryki (czerwona i żółta), puszka 400g czerwonej fasoli (po odsączeniu 220g), 80g sera żółtego ( jeżeli wolisz zapiekanki gdzie ser się ciągnie, to zdecydowanie należy dać jego więcej, nawet dwa razy tyle), sól, pieprz, bazylia(...)Ugotować makaron w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Makaron nie musi być ugotowany do zupełnej miękkości. Makaron przelać zimną wodą i odcedzić. Mięso mielone podsmażyć na odrobinie oleju. Podczas smażenia delikatnie posolić i popieprzyć. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w kostkę i razem podsmażyć w niewielkiej ilości tłuszczu. Posolić i popieprzyć. Po kilku minutach dodać pokrojone
W kuchni u Monikimakaronów Fabijańscy . Składniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego 0,5 kilograma pieczarek 1 jajko 3-4 łyżki suszonej włoszczyzny od Skworcu 0,5 szklanki śmietany 30% 2-3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz olej do smażenia 1 opakowanie makaronu żytniego rurka od Fabijańscy Sposób przygotowania: Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jako, doprawiamy(...)smaku solą i pieprzem, mieszamy. Formujemy małe pulpeciki, obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron, przekładamy do garnka. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry obsmażamy na patelni po smażeniu mięsa, smażymy do momentu odparowania wody, przekładamy do pulpetów, zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła mięso i pieczarki. Dodajemy suszoną włoszczyznę, gotujemy przez 30 minut
Bajeczna KuchniaMięso z indyka w tych kotletach jest bardzo delikatne i soczyste. Warto spróbować, wykonanie nie jest takie trudne. 1 kg ładnej piersi z indyka 30 dag pieczarek 1 cebula pieprz mielony naturalny sól 0,5 łyżeczki majeranku 3 jajka bułka tarta mąka olej rzepakowy do smażenia Pieczarki wyczyścić, umyć, obgotować z 15 minut w lekko osolonej wodzie
Kuchcik gotujeZnana wszystkim włoska przekąska sprawdza się również idealnie jako danie na kolację bądź lunch! Wiem, wiem, Ameryki nie odkryłam, ale nadziwić się nie mogę, że tak
Kitchens Alphabetpodawać z ziemniakami lub ryżem. SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 15 dag pieczarek, ½ cebuli, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki papryki ostrej mielonej, pieprz czarny mielony, sól, olej. PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki obieram, kroję w plasterki. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na odrobinie oleju podsmażam pieczarki oraz cebulę. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 2. Udka nacinam nożem, usuwam
Tradycyjna kuchnia KasiCebulę kroimy w drobną kostkę i lekko posypujemy warzywkiem. Pieczarki również. Na niewielkiej ilości masła szklimy cebulę. Dodajemy pieczarki i wszystko podsmażamy. Mięso mielimy przez drobne sitko lub dwa razy. Dodajemy wystudzone pieczarki,i solidnie odciśniętą kapustę.Całość mieszamy i doprawiamy do smaku warzywkiem i pieprzem. Składniki
Maminek kulinarnyCześć :)Dzisiaj zapraszam Was do wykonania faszerowanych pieczarek :)Przepis (jak zawsze) prosty :)A danie warte zachodu, bo bardzo smaczne :) Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów
Pora coś zjeśćziemniaków przyprawa do ziemniaków 100 g pieczarek 1 marchewka 1 cebula Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski. Oprószyć słodką mieloną papryką i czosnkiem granulowanym. Wymieszać. 2. Warzywa obrać, ziemniaki, pieczarki i marchewkę pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Ziemniaki posypać przyprawą do ziemniaków. 3. Wszystko wymieszać, przełożyć do worka do pieczenia. 4. Piec
Kuchnia domowa Animąki tortowej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 płaska łyżeczka soli - 3 g drożdży instant - olej do smażenia (dałam arachidowy) Składniki na „sos”: - 500g pieczarek brunatnych - 3 średnie cebule - 2 ząbki czosnku - masło (najlepiej sklarowane) - świeżo mielony(...)pieprz kolorowy - różowa sól himalajska Pieczarki dokładnie oczyszczamy, kroimy na plasterki. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę oraz pokrojony w kostkę czosnek. Podsmażamy do zeszklenia cebuli. Dodajemy pieczarki, solimy, przykrywamy pokrywką na ok. 8 minut. Zdejmujemy pokrywkę i smażymy do wyparowania wody. Gdy „sos” się zredukuje doprawiamy świeżo mielonym pieprzem kolorowym i w miarę
mojewypiekiinietylkoJest to bardzo rozgrzewające danie, w sam raz na chłodne jesienne dni. Makaron napełniłam farszem z mięsa mielonego z dodatkiem papryki i pieczarek, to właśnie dzięki nim posiłek nas rozgrzewa. Dodatek świeżej bazylii, natki pietruszki i czosnku nadaje aromatu, który unosi się po całej kuchni. Danie jest na prawdę bardzo aromatyczne ! Polecam jako obiad a nawet kolację, chodź(...)Palce lizać ! Farsz: mięso wieprzowe np. szynka lub łopatka 0.5 kg. duża papryka czerwona 2 szt. cebula 1 szt. małe pieczarki 5-6 szt. ząbek czosnku sól 1 łyżeczka papryka słodka mielona 2 łyżki pieprz 1 szczypta przecier pomidorowy 3 łyżki listki świeżej bazylii 6-7 listków olej do smażenia 3 łyżki masło 1 łyżeczka natka
Kuchnia Paulettesbułeczek Składniki: ciasto 560 g mąki łyżeczka cukru 50 g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 100 g masła farsz 200 g mięsa mielonego z indyka 1 duża cebula 200 g pokrojonych w kostkę pieczarek sól i pieprz do smaku 1 łyżka śmietany 30 % do zagęszczenia łyżka oliwy do smażenia ser cheddar starty do środka(...)ciepłe mleko i rozpuszczone masło. Ciasto zagniatamy i pozostawiamy pod przykryciem aby powiększyło swoją objętość. Na patelni smażymy na oliwie cebulę posiekaną w kostkę, dodajemy mięso mielone i wszystko podsmażamy. Dodajemy pieczarki i wszystko doprawiamy, na sam koniec jak farsz się zagęści dodajemy śmietanę ( możecie również dodać łyżkę mąki rozpuszczonej w odrobinie wody, ale to tylko wtedy kiedy
Niezły Młynekmięsne kuleczki. Tym razem dodałam pieczarki a mięsko wzbogaciłam aromatem majeranku. składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 łyżka majeranku sól,pieprz 2 łyżki kaszy manny 2,5 szklanki wody 300 g pieczarek 4 łyżki śmietany 12 % 3 łyżki mąki pszennej Mięso mielone z indyka przełożyć do miski. Dodać majeranek i kaszę mannę, sól i pieprz(...)smaku. Masę dokładnie wyrobić i odstawić. Pieczarki pokroić w grubsze plasterki. Do garnka wlać wodę i zagotować. Z mięsnej masy uformować pulpeciki i wrzucić na wrzątek. Gdy pulpeciki zmienią kolor dodać pokrojone pieczarki. Przykryć i dusić całość aż pieczarki będą miękkie. Śmietanę zahartować gorącym wywarem z pulpetów. Następnie dodać mąkę i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Gdy pieczarki będą
Monia miesza i gotujegazowanej 2 jajka Szczypta soli 2 łyżki oleju Farsz: 500g mięsa mielonego z szynki 200g cukinii 300g grzybów leśnych lub pieczarek (świeże lub mrożone) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka oleju Sól Pieprz Sos chrzanowy: 150g serka śmietankowego o smaku chrzanowym 5 łyżek jogurtu naturalnego 5 łyżek(...)smaruję ją silikonowym pędzlem). Smażyć z obu stron na złoty kolor. Na patelni rozgrzać olej. Cebulę i czosnek obrać, a następnie posiekać. Zeszklić. Dodać do nich mięso mielone, które posolić, popieprzyć i podsmażyć. Między czasie pokroić w kostkę cukinię i grzyby. Wrzucić do podsmażonego mięsa i smażyć kolejnych kilka minut. Doprawić do smaku słodką papryką w proszku
Fabryka pomysłów