mielone kotlety - 3642 przepisów (strona:35/243)

Kotlety z wkładką serową 223

lubi kotlety mielone , ser żółty..to na pewno takie kotlety posmakują.Najlepsze na ciepło..wtedy ser tak przyjemnie się ciągnie ..na zimno ponoć też niektórzy lubią..ale wg to już nie to..70 dkg mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 czerstwa bułka 1 szkl.bulionu2 jajasól, pieprzwegetaszczypta imbiruser żółtyBułkę namoczyć w bulionie.Do(...)mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę, i wszystko wymieszać.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek dać kawałek sera żółtego, uformować kotlet .Następnie lekko spłaszczyć,układać na gorący olej i smażyć z każdej strony

Moje domowe kucharzenie
Mielone , serowe kotlety z piersi kurczaka 296

Mielone ,serowe , kotlety z piersi kurczaka Kurczak , często kości na naszym stole i czasami już wymęcza , więc ciągle , trzeba szukać nowych sposobów na jego podanie . Dobrym pomysłem są kotleciki z piersi kurczaka , z żółtym serem . Smakują wyśmienicie , zarówno na ciepło do obiadu , jak i na zimno w kanapce z majonezem Bardzo szybkie i proste , danie . Składniki(...)smażenia . Smażymy na złoty kolor z obu stron . Podajemy na ciepło z brokułami i frytkami lub na zimno z majonezem w bułce         Post Mielone , serowe kotlety z piersi kurczaka pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kotlety mielone z soczewicą 152

Bardzo smaczne kotlety z dodatkiem zdrowej soczewicy (zielonej, ale można użyć dowolnej) i pieczarek. Są pyszne! Kotleciki są puszyste. Bardzo gorąco zachęcam do wypróbowania.Kotlety mielone z soczewicą PRZEPISSkładniki0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 3/4 szkl. soczewicy zielonej (suchej)2 średnie cebule7 średnich pieczarek1 ząbek czosnku1 jajko1 czerstwa bułka2 łyżki bułki tartejpieprzsólmajeranekbułka tarta do obtaczania kotletówolej

coolinarnastrefa.blogspot.com
,,Kotleciki z indyka i cukinii’’ 462

Szukacie pomysłu na urozmaicenie zwykłych kotletów mielonych? Dla wielbicieli cukinii prezentuję smaczną alternatywę tradycyjnych kotletów. Lekkie, puszyste, aromatyczne, idealnie chrupiące… Idealne połączenie bieli oraz różu na serwetach to zasługa firmy ePrezenty Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa z indyka 1 mała cukinia 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 4 łyżek kaszy jaglanej sól, pieprz czarny, zioła prowansalskie(...)grubych oczkach tarki. Łączymy mięso mielone, startą cukinię, jajko i cebulę. Wyciskamy ząbki czosnku i dodajemy kaszę. Wszystko razem mieszamy. Dłońmi formujemy kulki, lekko je spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Bardzo dokładnie wyrabiamy masę.W wilgotnych dłoniach wyrabiamy kotleciki. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy kotlety i smażymy na niewielkim ogniu, na rumiano

Podróż w kulinaria
warzywa z makaronem i mielonym kotletem... 191

makaron 20 dag/suchy, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka mięso mielone z łopatki dobrze wymieszać z bułką tartą, jajkiem, przyprawą do mielonego, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety, odłożyć na talerz - do tego tłuszczu dać pokrojoną porę, warzywa mrożone i dusić mieszając co jakiś czas wlać(...)szklankę wody, zagotować, wsypać ugotowany makaron, przyprawę w płynie, pieprz i wymieszać dodać mielone kotlety i pod przykryciem na średm=nim ogniu dusić z 2-3 minuty smaczne danie obiadowe, smakuje równiez na kolację.....................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem i serem feta 334

wycieka i zostaje na papierze do pieczenia a kotlety mimo to są miękkie i soczyste. Ser feta i szpinak to dobrze znane, klasyczne połączenie, którym postanowiłam urozmaicić "zwyczajne" mielone kotlety. W połączeniu z kaszą jaglaną i kalafiorem otrzymujemy pyszne, zdrowe i dietetyczne danie obiadowe. Z całego serca polecam. :-) 500g mięsa mielonego 1/2 kostki sera feta garść świeżego

Szefowa kuchni
Mizeria – taka jaką lubię, czyli lekko słodka 223

szczypiorku. Takie mocno wilgotne surówki jak mizeria najbardziej pasują do obiadów które zawierają w sobie coś panierowanego – czy to klasycznego schabowego, czy kotlet z kurczaka albo klopsy czy mielone kotlety. SKŁADNIKI 0,5kg dużych ogórków gruntowych (smaczniejsze) lub wężowych szklarniowych (w zimie) 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego (bez żadnych dodatków – mleko i bakterie) 1 cebula szalotka

Karo in the Kitchen
Kotlety mielone po meksykańsku 254

Specyficzną kuchnię meksykańską z dużą ilością smaku, ostrości, fasoli i kukurydzy albo się kocha albo nie. ;-) Zwykłe kotlety mielone bardzo mnie nudzą, dlatego staram się by za każdym razem smakowały inaczej. Dziś przedstawiam pikantną wersję meksykańską, z dużą ilością warzyw i kolorów. Są tak barwne, że wręcz uśmiechają się z talerza. ;-) Wielbiciele chili con carne na pewno(...)500g mięsa mielonego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki bułki tartej 1 jajko L 2 krople Tabasco 1/2 łyżeczki przyprawy chilii sól 1. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę, szczypior siekamy. 2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w misce. Formujemy kotlety dowolnej wielkości. 3. Kotlety

Szefowa kuchni
Hamburgery full wypas 166

ilość 8 - 10szt. wówczas albo je mrożę albo zostają na kolejne dni na obiad, na kanapkę lub do pracy) przygotowanie trwa max. 20min. Na 6 szt potrzebujemy: 3 grube kotlety mielone 6 bułek do hamburgerów ( ja kupiłam w Lidlu) 2 pomidory ogórek (świeży, kiszony) czerwona cebula lub cukrowa sałata ( miałam lodową) ketchup, majonez, sos barbecue Na mielone(...)koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Zamieszać. Przygotowujemy talerzyk z bułką tartą oraz miseczkę z zimną wodą. Maczamy rece w wodzie, bierzemy kulke mięsa, formujemy kotleta, obtaczamy w bułce i na gorący olej. Mamy posmażone mielone. Piekarnik na 100C lub funkcja grilla. Bułki przekroić na pół i do piekarnika aż zrobią się kruche. Wyciągamy z piekarnika i układamy wedle

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Klopsy w sosie pieczarkowym 240

zetrzeć na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki). Cebulę do mięsa obrać, bardzo drobno posiekać. Mięso mielone przełozyć do miski. Dodać starte pieczarki, posiekaną cebulę, jaja, bułkę tartą, wodę, sól, pieprz i dokładnie wyrobić. Z powstałej masy mięsnej formować kotlety, obtaczać w mące pszennej i smażyć z obu stron na lekko złoty kolor, na rozgrzanym na patelni(...)sosu można wzbogacić o dodatek kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%. Pieczarki i cebulę do mięsa można także zmielić w maszynce do mięsa. Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego np. drobiowego, wieprzowego czy wołowo - wieprzowego. Szklanka = 250 ml. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
kotlety ze świeżego dorsza z kiszoną kapustą... 150

mięsa, na koniec zmielić kromki bułki paryskiej do masy zmielonej wbić jajko, dodać kucharka, pokrojoną cebulę, pieprz mielony, natkę pietruszki i wszystko dobrze wyrobić, jeśli masa jest zbyt luźna to dosypać z wyczuciem bułki tartej i wyrobić formować kotlety mielone, smażyć na bardzo gorącym oleju rzepakowym na rumiano, podać z surówką z kiszonej kapusty SURÓWKA: kapustę kiszoną(...)drobniej pokroić, wymieszać z 1 pokrojoną cebulą, 2 łyżkami cukru, natką pietruszki, pieprzem mielonym do smaku i olejem rzepakowym - pyszne rybne kotlety ze świeżego dorsza, smakują usmażone prosto z patelni ale też i na zimno do pieczywa.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety mielone z porem i boczkiem 133

takich dodatków, to nieco inny smak całości. Zapraszam dziś na mielone z porem oraz boczkiem. 500 g mielonej łopatki 2 pory 100 g boczku w cienkich plastrach 1 czerstwa kajzerka 1 jajko 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego sól, pieprz Oczyszczone pory kroimy na półplasterki. W rondelku lub na patelni(...)niewielką ilością wody lub mleka. Odstawiamy do namoczenia. Następnie odciskamy i łączymy z mielonym mięsem. Do mięsa dodajemy również jajko oraz mieloną paprykę, przyprawę do mielonego i pory z boczkiem. Całość doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy niewielkie kotlety. Smażymy je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor

Smaki Na Talerzu
Kotlety rybne najlepsze 157

razem z nami krok po kroku, a przekonasz się jakie to łatwe! Kotleciki rybne to doskonała alternatywa dla klasycznych, tradycyjnych kotletów mielonych , mięciutkie i bardzo smaczne, niejedno dziecko zje je z przyjemnością, gdyż są bardzo delikatne. Takie mielone rybne kotleciki są idealnym rozwiązaniem, mogą je jeść wszyscy, dzieci i dorośli, nie zawierają ości, wszystkim będą smakować. Dlatego(...)pieprz do smaku suszony czosnek staropolski (opcjonalnie) lub 2 ząbki czosnku posiekana natka pietruszki, 2-3 łyżki olej rzepakowy do smażenia Ja przygotować najlepsze kotlety rybne? Filety z ryby płuczemy, osuszamy na ręczniku papierowym. Rybę mielimy lub rozdrabniamy wraz z białkiem, solą, pieprzem, czosnkiem i natką w elektrycznej szatkownicy. Masę rybną mieszamy z bułką tartą. Z masy rybnej formujemy owalne

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotelty mielone z cukinią i szczypiorkiem 185

lubię zwyczajnych kotletów mielonych, już od jakiegoś czasu (czyli od kiedy mam coś w kuchni do powiedzenia), dodaję do nich ogórka kiszonego, ser lub pieczarki. Tym razem jednak przepis, który przetestowałam wczoraj, zakochałam się w nim jak tylko go zobaczyłam. I powiem, że mi takie połączenie smakuje bardzo, bo kotlety wyszły delikatne. [przepis z dodatku do "Poradnika Domowego": obiad(...)pół godziny]Składniki (ja robiłam z podwójnej porcji):30 dag mielonego mięsa drobiowego lub wieprzowegomała cukinia (ok. 20 dag)pęczek szczypiorku3-4 łyżki bułki tartejjajkozioła prowansalskiepieprzsólWykonanie:1. Cukinię umyć, obciąć końce i razem ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach.2. Dodać do mięsa razem z jajkiem i posiekanym szczypiorkiem.3. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami.4. Wyrobić

Pasja Smaku
Tradycyjne mielone. Sekret najsmaczniejszych kotletów 204

liście ukochanych domowych smaków są oczywiście najsmaczniejsze na świecie domowe kotlety mielone. Kotleciki zachwycą smakiem jeśli użyjesz dobrego produktu. Pośpiech i brak czasu sprawia, że kupujemy często gotowe mięso mielone. Należy pamiętać, że w pakowanym mięsie mielonym często występują dodatki typu konserwanty, regulatory kwasowości, stabilizatory - to najłagodniejsza wersja. Tylko wtedy gdy kupimy mięso w kawałku(...)grubą kostkę bułkę namoczyć w ciepłym mleku lub mleku wymieszanym pół na pół z wodą. Bułka rozluźni mięso i sprawi, że kotlety będą miękkie i soczyste. Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki  mięso zemleć, na końcu dodać do mielenia odciśniętą bułkę i cebulę. Do masy dodać jajko, przyprawy i dokładnie wymieszać. Najlepiej i najdokładniej wymieszać masę ręką. Wilgotnymi dłońmi formować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!