mielone kotlety - 3642 przepisów (strona:27/243)

Kotlety mielone 195

mnie dzisiaj na obiad sznycelki lub jak kto woli kotlety mielone. Starsza część moich domowników bardzo za nimi przepada- mogliby jeść je na okrągło.  Pracy przy nich nie dużo. Sznycelki są bardzo dobre, delikatne, mięciutki i soczyste, wręcz rozpływające się w ustach. Mogą być fajną alternatywą dla wędliny, wystudzone wystarczy położyć na chlebku i pyszna kolacja gotowa

Krakowskie smaki Ani
Kotlety mielone z kolendrą i srirachą 194

mielony, klasyka. Ziemniaki do tego, plus mizeria (albo kapusta kiszona), ewentualnie buraczki. Każdy jadł nie raz. My też lubimy, choć ścierają się opcje dodatków. Aaaa i kanapka z kotletem mielonym. Klasyka podróżnicza i piknikowa. Teraz taka kanapka to … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Soczyste kotlety mielone 229

Kotlety mielone to najczęściej przygotowywane danie w wielu domach. Zrobienie dobrego, soczystego mielonego może nie być takie proste, szczególnie dla osób dopiero rozpoczynających swoją przygodę w kuchni. Numerem jeden jest zaopatrzenie się w dobrej jakości mięso mielone, najlepiej kupić mięso w kawałku np. niezbyt tłustą łopatkę lub karkówkę wieprzową i poprosić o zmielenie w sklepie(...)fajnego smaku i aromatu. Do panierowania użyłam mąki pszennej pełnoziarnistej, która mniej się przypala i nie chłonie tak bardzo tłuszczu w czasie smażenia. Składniki: (na około 10 średnich kotletów) 1 kg mielonej niezbyt tłustej łopatki wieprzowej (można dodać 1/3 część mielonej wołowiny) 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki bułki tartej lub 1 bułeczka pszenna około

Kuchcik gotuje
Kotlety mięsne z sosem cebulowym 189

Kotlety mielone polane sosem cebulowym przyrządzonym z esencji sosu  Knorr ..Sosik pyszny , gęsty..polecam od czasu do czasu wykorzystać taką gotową esencję do sosu. 50 dkg mięsa mielonego  1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej Oleofarm cebula  1-2 łyżki ketchupu sól przyprawa gosposi Rafex esencja do sosu cebulowego Knorr cebula 1 łyzka oleju(...)wody Mięso wymieszać z jajkiem, dodać pokrojoną cebulę. Dodać ketchup i przyprawy.Dokładnie wymieszać, uformować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić, zeszklić na oleju.Dolać wodę , dodać esencję do sosu cebulowego.Wymieszać i gotować około 5 minut. Esencja stworzona na bazie bulionu oraz suszonych przypraw i ziół, swój niepowtarzalny smak zawdzięcza również ekstraktowi z czerwonego wina. Pozwoli przygotować

Moje domowe kucharzenie
Kotlet mielony ze śliwką. 160

poczekać, ale warto, naprawdę warto.  Ciężko pracowałam cały rok i ten mój prezent będzie kwintesencją,  przysłowiową wisienką na podsumowanie roku. Dziś proponuję tak dobrze wszystkim znane kotlety mielone, ale z wkładką. Z wkładką która nadaje bardzo ciekawego i oryginalnego smaku. 0,5 kg mielonej łopatki kajzerka jajko średnia cebula 0,5 szklanki rosołu czarny pieprz(...)rozmoknięcia. Cebulę ścieramy na tarce wprost do mięsa. Należę do lobby ścierających cebulę,  taka w kostkę u mnie  nie przejdzie.  Znajdę każdy kawałeczek i wygrzebię z kotleta, taki mam uraz do niej.  Dodajemy odrobinę soli i pieprzu i mocno wyrabiamy, jak już kiedyś pisałam najlepiej się to robi tłuczkiem do ziemniaków. Bułkę odciskamy z wody

Dieta moja pasja
Karminadle ze krōlikym (Kotlety mielone z królikiem) 182

starego piyrwy2 sie robiōło karminadle ze krōlika i wcale sie niy dziwia, bo wtedy przi kołżdyj3 ślōnskyj chałpie bōł krōliczorz4. Dzisiej to pryndzyj [...] Artykuł Karminadle ze krōlikym (Kotlety mielone z królikiem) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Karbinadle (Kotlety mielone z niespodzianką) 171

Kajś1 żech przeczytoł, że za starego piyrwy2 robiyli karminadle3 ze miysa i śledzia- możno bez to, że ślydź bōł4 tōńszy5 ôd6 miysa, a gymbōw do [...] Artykuł Karbinadle (Kotlety mielone z niespodzianką) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Oszukany de volaille... 216

Kotlet z mielonego mięsa , zawijany z masłem i koperkiem, usmażony w głębokim tłuszczu. -- Skład: 1 kg mięsa mielonego z indyka, 2 jajka, sól, pieprz, masło 200 g, koperek 1 pęczek,  bułka tarta 1/2 szkl.Do panierki potrzebujemy tylko  4 jajka, szklankę mąki, szklankę bułki tartej. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, opcjonalnie papryką i innymi przyprawami, dodajemy(...)masę i schładzamy w lodówce. Masło dzielimy na 16 równych części, koperek drobno siekamy. Schłodzone mięso dzielimy na "kule" i wykładamy do nadziewania. Po kolei na kawałku folii umieszczamy kotlety, które rozpłaszczamy i kładziemy na nich kawałek masła posypany koperkiem, potem sklejamy i rolujemy. -- Panierujemy dwukrotnie i smażymy w głębokim tłuszczu ~7-8 minut. -- Po usmażeniu wykładamy na papier kuchenny

chleba naszego
Kotlety mielone orientalne - przepis od Ingalill 238

odwiedzić  Jej  blog , która na stałe mieszka w tureckiej części Cypru.  W ten oto sposób, po moich niewielkich modyfikacjach, powstało nowe danie z kardamonem - kotlety mielone orientalne :) Składniki 0.5 kg mięsa  mielonego  (wołowe, indycze lub wołowo-wieprzowe) 1 cebula średniej wielkości cebula posiekana w kostkę, 1 jajko 1,5 łyżki tartej bułki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kotlety cielęce z plastrami cukinii 102

0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Smaczne urozmaicenie mielonych kotletów. Składniki:  500 g cielęciny 1 nieduża cukinia 1 jajko 1 bułka kajzerka 500 ml mleka 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki mąki bułka tarta sól, pieprz Przygotowanie(...)Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso mielimy, wbijamy jajko, odciśniętą z mleka bułkę, zioła prowansalskie, dokładnie wyrabiamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Niedużą cukinię kroimy na 1 cm plastry, oprószamy mąką, „owijamy” każdy w mięso mielone, obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano. Zapiekamy

R'n'G Kitchen
Zupa pieczarkowa 214

Pyszna i prosta w przygotowaniu zupa pieczarkowa ze słodką śmietanką. Na wywarze warzywnym lub drobiowym. Ja ugotowałam ją na bulionie drobiowym, który powstał podczas przygotowania kotletów mielonych drobiowych (“ Kotlet pożarski “). Dzięki temu wykorzystałam całego kurczaka i nic się nie zmarnowało :) Z reszty bulionu przyrządziłam “Kaszę z grzybami”. Zupa pieczarkowa świetnie smakuje sama, ale również można

Moja Delicja
Śniadanie angielskie – fasolka, boczek i jajko sadzone 305

Śniadanie angielskie to najczęstsza forma podania śniadania w hotelach. Prosto, smacznie i w takim wypadku każdy będzie w stanie wybrać coś dla siebie, więc hotel ma

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety mielone z Provolone 211

Dziś postanowiłam go zatopić w kotletach i to był rewelacyjny pomysł, który i Wam polecam. Delikatnie ciągnący się ser w kotletach to jest to co tygryski lubią najbardziej. Kotlety mielone z Provolone. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kotlety mielone 183

Kotlety mielone ciut inaczej niż zawsze..między innymi dlatego, że z przyprawą gyros i z kaszą manną. 50 dag mięsa mielonego 1 cebulka 1-2 łyżeczki ostrej musztardy  2 jajka 1-2 łyżki kaszy manny przyprawa do gyrosa Knorr sól Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulkę i resztę składników.Wszystko razem dokładnie wymieszać

Moje domowe kucharzenie
MARCHEWKA Z GROSZKIEM NA CIEPŁO 179

Marchewka z groszkiem na ciepło to idealny dodatek do obiadu. U mnie doskonale sprawdza się z kotletami mielonymi albo kotletami schabowymi. Świetnie smakuje na ciepło, ale i na zimno jest równie dobra. Składniki: * około pół kg marchewki * pół puszki groszku konserwowego * sól * sok z połowy cytryny * 2 łyżeczki cukru * 2 łyżki mąki+ pół szklanki wody do zasmażki Wykonanie: Marchewki

Zrób to smacznie
Prażona cebulka 714

umieścić na blogu, wydawał mi się chyba za bardzo banalny. U mnie zawsze stoi słoik z taką cebulką, aby móc ją wykorzystać jako dodatek. Często dodaję ją do kotletów mielonych , albo kotletów z kaszy jaglanej gdyż doskonale podnosi ich smak, to świetny dodatek do domowego hot – doga, do kanapek, zapiekanek, zup, sałatek czy też do panierki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone kotlety mielone z pieczarkami, serem i szpinakiem 401

Kolejna odsłona ulubionych przeze mnie pieczonych kotletów mielonych. Tym razem z domieszką bardzo pasujących do siebie smaków, czyli sera, pieczarek i świeżego szpinaku. Całość jest dobrze i wyczuwalnie doprawiona, świetnie pasuje właściwie do wszystkich dodatków. U mnie z ziemniakami i buraczkami, pychota. :-) 500g mięsa mielonego 200g pieczarek 150g żółtego sera 2 garści świeżego szpinaku 1 jajko sól, pieprz(...)papryka słodka, papryka ostra 1. Pieczarki i ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Szpinak drobno siekamy.  2. Mięso mielone, ser, pieczarki, szpinak, jajko i przyprawy umieszczamy w misce i zagniatamy na gładką masę. 3. Formujemy kule dowolnej wielkości, spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach, przez 25-30 minut

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania