Dziś zapraszam Was na pyszne ryżowo pieczarkowe kotleciki. Niezwykle proste w przygotowaniu i sycące. Takie kotleciki najlepiej smakują w towarzystwie domowego sosu pomidorowego. Często do przygotowania
Słodkie okruszkiMamy sposób na kulinarną nudę. Pyszne i zdrowe kotleciki jajeczne z komosą i guacamole. Zrób i ciesz się jedzeniem! Ciągle szukamy dla was nowych pomysłów na
Kulinarna PolskaNut roast to warzywne pieczenie z dodatkiem orzechów, które zdobią wegańskie i wegetariańskie stoły szczególnie przy okazji świąt i wyjątkowych okazji. Różnią się od większości pasztetów
Even Better FoodBURAKI - mają właściwości lecznicze dzięki antocyjanom, które sprawiają, że mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy, ponadto zapobiegają wystąpieniu nowotworów. Sok z buraków może uchronić nas przed
wege i kropkaSzpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nasiona roślin strączkowych są bogatym źródłem białka. Groch zawiera go w przedziale pomiędzy 20, a 35% w zależności od odmiany. Strawność białka surowych nasion jest dosyć
W kuchni Katiemozzarellą. Na wierzchu posypujemy resztą posiekanej natki pietruszki i całość przykrywamy. Zostawiamy na kilka chwil, by ser dobrze się rozpuścił i złączył całość. Przed podaniem oprószyłam jeszcze słodką papryką mieloną. Opinia na temat patelni Delimano Stone Legend W temacie patelni Stone Legend (KLIK) zacznę od bardzo ważnej kwestii - rozmiar ma znaczenie ;) Patelnia jest duża! Ma 28 cm średnicy(...)różnych potrawach. I tak doskonale sprawdziła się do dania z powyższego przepisu, ale i do placuszków, naleśników, jajecznicy, omletu, makaronu z kiełbasą i pieczarkami, ziemniaczanych talarków i tradycyjnych kotletów. Po każdym użyciu mycie trwało tylko chwilę, a patelnia nie posiada śladów użytkowania. Tu wrócę jeszcze do tematu smażenia niskotłuszczowego - za to polubiłam się z tą patelnią najbardziej. Jeśli czytasz mój
Kolorowy Przepisownikinnych "parszywych mięs i wędlin", który przez cały miesiąc wytrzymał na ścisłej wegańskiej diecie. Ten czas był dla nas także okazją na poznanie nowych produktów, z których niektóre, np. kotlety sojowe, weszły do naszego menu na stałe. Opakowanie chorizo, które kupiliśmy jeszcze w starym roku, grzecznie przeczekało nieruszone nas styczniowy eksperyment. Potem zrobiłam z niego ostatnią "pożegnalną" potrawę - penne(...)łyżki oliwy sok i skórka z 1/2 pomarańczy 1 łyżka soku z cytryny (czyli też z 1/2 sztuki) pół łyżeczki nasion kuminu, podprażonych i rozbitych w moździerzu, lub kuminu mielonego szczypta płatków chilli 2 łyżki cukru pudru sól, pieprz Przygotowanie: Marchewki obierz i potnij na długie wstążki przy pomocy obieraczki do warzyw. Możesz je również pokroić na plasterki. Zagotuj
Chilli Czosnek i OliwaJedna z wariacji na temat klasycznego włoskiego dania – bakłażan pod parmezanem. Najczęściej w wersji mięsnej występuje filet z kurczaka. Też tak robimy, ale tym razem użyliśmy indyka. Panierowane, pieczone kotlety na koniec podlaliśmy sosem marinara. Zobacz przepis . Środa: Pieczony kalafior z kurczakiem Danie niesamowicie aromatyczne i smaczne, choć składa się z kilku składników. Co najlepsze właściwie robi się samo(...)czyli 10 zł dziennie za lancz. Nieźle:) Poniżej lista składników jakich użyliśmy do gotowania Mięso Udka z kurczaka (4 sztuki) 4 zł Sznycle z indyka (400 g) 9 zł Mielona wołowina (400 g) 8 zł Warzywa/owoce Cukinia (3 małe) 4,5 zł Kalafior 9 zł (to drogi składnik. Daliśmy się nabrać, bo cena na półce była
Niedzielny kucharzJedna z wariacji na temat klasycznego włoskiego dania – bakłażan pod parmezanem. Najczęściej w wersji mięsnej występuje filet z kurczaka. Też tak robimy, ale tym razem użyliśmy indyka. Panierowane, pieczone kotlety na koniec podlaliśmy sosem marinara. Zobacz przepis . Środa: Pieczony kalafior z kurczakiem Danie niesamowicie aromatyczne i smaczne, choć składa się z kilku składników. Co najlepsze właściwie robi się samo. Pieczony(...)czyli 10 zł dziennie za lancz. Nieźle:) Poniżej lista składników jakich użyliśmy do gotowania Mięso Udka z kurczaka (4 sztuki) 4 zł Sznycle z indyka (400 g) 9 zł Mielona wołowina (400 g) 8 zł Warzywa/owoce Cukinia (3 małe) 4,5 zł Kalafior 9 zł (to drogi składnik. Daliśmy się nabrać, bo cena na półce była
Niedzielny kucharzurządzenie sygnalizuje koniec pracy. Po odłączeniu Sojowirówki od zasilania, gotowe mleko przelewamy przez sitko do pojemnika 5. Okara, czyli papka zatrzymana przez sitko może być użyta do przygotowania naleśników, kotletów, pasztetu, pieczenia ciasteczek. Nic się nie marnuje. ZAKUP SOJOWIRÓWKI Urządzenie możesz kupić na stronie MOJA SOJA lub na ALLEGRO . Dostawy są realizowane w bardzo szybkim czasie. Najczęściej sprzęt dostajesz(...)końca swoją pracę. Głośność urządzenia można jak najbardziej zaakceptować. Przez około 30 minut pracy Sojowirówka wykonuje różne czynności i niekiedy pracuje cichutko, a niekiedy jak na przykład podczas mielenia ziarna głośniej. Kiedy mleko/danie jest gotowe urządzenie informuje o tym fakcie, poprzez wydanie charakterystycznego, częstego dźwięku. Sojowirówka jest także łatwa w czyszczeniu, a dodane akcesoria pomogą w myciu. Należy przestrzegać
Zdrowie na języku :Pzaczynając od bułki, a kończąc na sosie. Jako dodatek przygotujemy frytki. A więc do dzieła! WSKAZÓWKI: mięso - wołowina, nie może być sucha, najlepsza do burgerów jest karkówka, chociaż gotowe mielone też jest dobre, wystarczy do niego dodać kilka kropel oleju, bułki - my robimy podwójną porcję (12-14), bo zachowują świeżość kilka dni, a można je wykorzystać do przygotowania(...)koniec doprawiamy solą i pieprzem, wyłączamy i kładziemy ser, zostawiając kotleciki na ok 1 min na patelni. Ściągamy i zostawiamy na 5 min, aby odpoczęły. SKŁADANIE BURGERA Bułki kotlety z wołowiny z serem sałata pomidor cebula ogórek świeży lub konserwowy majonez/musztarda sos bbq patyczki do szaszłyków papryczki chilli opcjonalnie Bułki przekrajamy. Górną część - koronę smarujemy majonezem, kładziemy poszarpane sałatę, pomidory
Kuchnia od dwojgaKiedy szykowałam TEN wołowy klops z jalapeño i wędzonym serem doskonale wiedziałam, że nie zjemy na raz całego i będzie go trzeba odgrzewać. Nazajutrz upiekłam więc
Karo in the KitchenKiedy szykowałam TEN wołowy klops z jalapeño i wędzonym serem doskonale wiedziałam, że nie zjemy na raz całego i będzie go trzeba odgrzewać. Nazajutrz upiekłam więc
Karo in the Kitchen