mielone drobiowe - 1500 przepisów (strona:36/100)

Makaron z jabłkiem i wątróbką. 130

się na samą myśl, ale byłam na NIE. Z racji jednego z konkursów postanowiłam wymyślić coś oryginalnego. Sosy, kurczaki, grzyby, mięso mielone to wszystko takie oklepane. Ja postanowiłam się zbratać z wątróbką. :) 0,5 kg drobiowej wątróbki 2 twarde jabłka łyżka majeranku 2 łyżki  skórki z cytryny łyżeczka  pieprzu ziołowego sól do smaku pomidor 2 łyżki

Dieta moja pasja
Pulpety drobiowe w sosie śmietanowym. 82

Składniki: 400 g mielonej piersi z kurczaka natka pietruszki 1,5 łyżki bułki tartej 500 ml bulionu drobiowego 1/2 dużej cebuli sól, pieprz, czosnek granulowany 200 g śmietany 18% Cebulę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki szatkujemy - dodajemy do mięsa wraz z bułką tartą, przyprawami i dokładnie ze sobą mieszamy, formujemy pulpety i podsmażamy chwilkę na patelni z każdej strony

Moje-pitraszenie
Kasza kukurydziana z sosem paprykowym 174

Składniki 3 porcje - 1 szklanka kaszy kukurydzianej - 2 i 1/2 szklanki wody - 1/2 łyżeczki soli  Składniki na sos - 1 filet drobiowy - 1 szklanka rosołu, bulionu lub 1/2 kostki rosołowej - 1 cebula - 1 łyżka papryki mielonej slodkiej - 1/2 łyżeczki papryki mielonej ostrej - 1 łyżka mąki - olej do smażenia. Wykonanie  -  Kaszę zalać wodą , posolić , wymieszać , zagotować

Eli Gotowanie
Pasztetowa ze słoika 238

przygotować. Z przepisu wychodzi około 5-6 słoiczków.  SKŁADNIKI: 1/2 kg łopatki wieprzowej bez kości 1/2 kg słoniny 25 dag wątróbki drobiowej 1 cebula 20 dag kaszy manny 1/4 szklanki zimnej wody 1 czubata łyżka mielonego pieprzu 1,5 łyżki soli 1/2 łyżki majeranku PRZYGOTOWANIE: 1.   Łopatkę, słoninę, wątróbkę oraz cebulę mielę przez maszynkę do mielenia mięsa

Tradycyjna kuchnia Kasi
Fasola szparagowa po chińsku 208

Składniki: * 40 dag fasolki szparagowej - u mnie mrożona. * 2 łyżki oleju arachidowego lub kukurydzianego - u mnie słonecznikowy * 5 łyżek bulionu z kostki drobiowej lub wody * 1 łyżka drobno posiekanego świeżego imbiru * 1 łyżka masła * 4 łyżki mielonego mięsa wołowego - nie miałam więc drobno pokroiłam ugotowaną kaczkę - smakowało super więc mięso dowolne * 1 łyżka sosu sojowego - dałam ciemnego * 1 łyżka

sierotka maRysia w kuchni
Pulpety w sosie koperkowym 196

Składniki: klopsiki: mięso indycze mielone (500 g), sucha bułka pszenna, przyprawy: sól, tymianek, pieprz ulubiony makaron  sos: bulion drobiowy 1 litr, koperek świeży/mrożony, ew mąka do zagęszczenia sosu i odrobinę mleka. Przygotowanie: Mięso indycze łączymy z namoczoną bułką pszenną i przyprawami. Formujemy klopsiki i gotujemy w bulionie drobiowym z ok 10-15 minut. Dorzucamy koperek

Karczma Honorietty
Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe cheeseburgery na sałacie 193

ciepło tuż po przygotowaniu. U mnie zagościły na obiad.  Drobiowe cheeseburgery na sałacie  SKŁADNIKI : 500 g filetu drobiowego (piersi z kurczaka) 1 jajko 2 szczypty suszonego tymianku sól, pieprz papryka ostra mielona do smaku  1 biała cebula oliwa z oliwek 1/2 główki sałaty masłowej 2 pomidory sertopiony fit w plastrach szczypiorek PRZYGOTOWANIE

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kapuśniak z czerwoną fasolą i makaronem pełnoziarnistym 142

pietruszka 1 marchewka kawałek pora ćwierć małej główki kapusty włoskiej puszka 420 g czerwonej fasoli konserwowej 3 garście pełnoziarnistego makaronu świderki 2 drobiowe kostki bulionowe 2 litry wody 4 ziela angielskie liść laurowy sól pieprz kminek mielony suszony koperek Wykonanie: Warzywa obrałam i umyłam. Marchew, seler i pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach. Selera naciowego pokroiłam w plasterki

Kuchenne zapiski Edyty
CEBULOWE LECZO Z KLOPSIKAMI 185

garnek)6 sporych cebul400g pieczarek1 czerwona papryka4 ogórki konserwowesólpieprzsłodka paprykaostra paprykakoncentrat pomidorowy (do smaku)olejNa klopsiki:1/2 kg dowolnego mięsa wieprzowego lub drobiowego (ja miałam mięso gulaszowe)1 cebula1 jajko2 łyżki kaszki mannysólpieprzmajeranekbułka tarta do panierowaniaMięso mielimy wraz z cebulą. Dodajemy jajko, przyprawy i kaszę manną. Dokładnie wyrabiamy na gładką masę. Wilgotnymi dłońmi formujemy malutkie kuleczki wielkości orzecha. Obtaczamy

Walijskie Pichcenie
Bułeczki koperkowe nadziewane parówkami (bez glutenu, jajek i mleka) 157

Oetker 1 torebka  cukier (najlepiej brązowy) 1 łyżka sól 1 łyżeczka olej 3 łyżki woda około 2 szklanki siemię lniane mielone  1 łyżka koperek świeży lub suszony 1 pęczek lub 2 łyżeczki parówki bezglutenowe drobiowe lub sojowe  Przygotowanie:Do miski wsypać mąkę, cukier, drożdże instant, sięmię lniane i wymieszać. Dolać 1,5 szklanki ciepłej wody

głodny alergik
Zupa krem z ogórka z awokado 171

rozgrzewająca zupa, idealna na deszczowe wiosenne dni. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 3 zielone ogórki ½ awokado 0,5l bulionu drobiowego Pęczek koperku 25g serka topionego 2 łyżki śmietany 30% Łyżka mąki ziemniaczanej Świeże mielony pieprz, sól Ogórka oraz awokado dokładnie myjemy. Ogórki tniemy na mniejsze części i wrzucamy do wysokiego naczynia. Awokado przekrajamy na pól, obieramy

Kolizje Smaków
Placuszki drobiowo-cukiniowe z duszoną kalarepką 442

Zapraszam na pyszne placuszki z mięska drobiowego i cukinii. Placuszki podałam z duszoną kalarepką i mizerią. składniki:placuszki500 g mięsa mielonego drobiowego1 młoda cukinia ok 500 g ( użyłam żółtej)1 jajko4 łyżki mąkisól ziołowa Kamis do smakupieprz Kamis do smakuolej do smażeniaduszona kalarepka3 kalarepkimasło klarowane do smażenia2 łyżki posiekanego koperkusól ziołowa Kamis do smaku5 łyżek śmietanki 30 %Cukinię

Monia miesza i gotuje
Hau'asujemy - Wątróbkowy przysmak dla pupila. 161

uwielbiam.  To dla niej te pyszności!!! Harissa tuż przed czesaniem... oj nie lubi tego, nie! Przysmak dla psa.0,5 kg wątróbki drobiowej;3 duże marchewki;2 jaja;ok. 100 g zarodków pszennych;4 - 5 łyżek mielonego lnu. Wątróbkę gotujemy razem z marchewką. Studzimy. Mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy jajka i siemię lniane. Mieszamy. Dodajemy kilka łyżek zarodków

Miksturownik
ZUPA KREM Z CUKINII 185

znaleziony w gazecie, z moimi małymi modyfikacjami. Składniki:-1kg cukinii-2 łyżki oliwy z oliwek-3 ząbki czosnku-500 ml bulionu drobiowego-100ml kremówki lub 150ml śmietanki 18%-pęczek bazylii-120g parmezanuDodatkowo:sól, świeżo mielony pieprz,szczypta gałki muszkatołowej, szczypta chili, łyżeczka oleju kokosowego zapachowego ( opcjonalnie). Prażone płatki migdałów lub pestki dyni.Cukinię umyć, odciąć końcówki, pokroić

Smaczne Zdrowe
Zupa z soczewicą 101

rozgrzać oliwę zeszklić cebulę z czosnkiem. Następnie dodać pokrojone warzywa, chwilę dusić. Wlać wodę,(można dodać bulionu drobiowego) dodać soczewicę, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy 35 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie dodajemy pokrojone ziemniaki, przecier pomidorowy, mieloną słodką paprykę, sól pieprz do smaku. Gotujemy jeszcze ok 20 minut, do miękkości ziemniaków.  Zupę rozlewamy

magiczna kuchnia Kasi
Pepperoni penne z kurczakiem 160

śmietanki 12 % mąka rozrobiona z woda do zagęszczenia sosu 1 szklanka wody Filety drobiowe , kroimy w kostkę , dowolnej wielkości . Paprykę , pozbawiamy gniazd nasiennych , kroimy w paski . Na rozgrzany olej ( jak najmniej ) , wrzucamy paprykę , podsmażamy do momentu jak się zacznie przypiekać . Wsypujemy mieloną paprykę , mieszamy pozwalając jej zrumienić się przez minutkę . Wkładamy kawałki kurczaka , dodajemy wyciśnięty praską czosnek , sól , smażymy

Ogrodnik w podróży
Szpinakowe naleśniki z nadzieniem z mięsa drobiowego 484

Bardzo smaczna zmiana :) Zamiast klasycznych naleśników są naleśniki szpinakowe z mielonym indykiem i warzywami. Bardzo sycące... Składniki na 10 naleśników: 400 ml mleka 150 ml

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
DOMOWY PASZTET ZAPIEKANY 448

drobiowej (u mnie indyczej)- 200g boczku wędzonego- 5 jaj (osobno białka i żółtka)- 2 kopiaste łyżki aromatycznego majeranku- 1 duża bułka (u mnie orkiszowa domowego wypieku)- 2 średnie cebule- 2-3 ząbki czosnku (duże)- 600-700g pieczarek- ok.3/4 płaskiej łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej- ok.1/3-1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej- 2-3 ziarna ziela angielskiego- sporo świeżo mielonego kolorowego(...)odciskamy, rozdrabniamy i dodajemy do zmielonej masy. Dododajemy także żółtka, rozdrobnione ziele angielskie, majeranek, gałkę muszkatołową, sól oraz świeżo mielony kolorowy pieprz (ja daję dość sporo). Dodajemy także tłuszcz - roztopiony (dowolny, może być smalec, oliwa z oliwek, tłuszcz drobiowy, olej kokosowy bezzapachowy), Ja w pierwszej wersji dodałam tłuszcz kaczo-gęsi od smażenia mięs (dałam tylko 2 łyżki, można więcej

Smaczne Zdrowe