mielone drobiowe - 1500 przepisów (strona:18/100)

Paprykowo – pieczarkowy pęczak 116

odrobinę miłości do zdrowego odżywiana , tym bardziej warto Składniki : 2 szklanki suchej kaszy pęczak 1/2 czerwonej papryki ,świeżej 1 mała cebulka 6-7 pieczarek 1 kostka rosołowa drobiowa 1 łyżka słodkiej , mielonej papryki – czubata 1/2 łyżeczki ostrej , mielonej papryki ( można więcej , lub mniej jak , ktoś lubi ) 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki cukru ( lub łyżeczka miodu ) łyżka

Ogrodnik w podróży
Chłopski garnek 216

Składniki filet z udek kurczaka, 500g kapusta biała, 1/2 małej główki papryka czerwona, 1 szt ziemniaki, 5 szt cebula, 1 duża szt bulion drobiowy, 1 litr kminek mielony, 1 łyżeczka cząber suszony, 1 łyżeczka papryka słodka, 1/2 łyżeczki pieprz i sól, do smaku olej, do smażenia Przygotowanie Cebulę siekamy w pióra. Mięso, ziemniaki i paprykę kroimy w średnią kostkę

Gotowanie moimi oczami
Kaczka świąteczna nadziewana 121

kaczka nadzienie 500 g mięsa mielonego 200 g wątróbki drobiowej 5 łyżek bułki tartej 1 jajko 150 g śliwek suszonych 1 mała cebula sól pieprz pieprz ziołowy staropolski po szczypcie : hyzop, estragon, mięta, cynamon, chili w płatkach, gałka muszkatołowa, gałązki świeżego tymianku 1 jabłko 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu Kaczkę wyluzować , natrzeć od środka pieprzem ziołowym staropolskim

Gotowanie jest łatwe
PIERSI NA RYŻU 141

ryżu suchego ( o pojemności 330 ml ) pół kostki sera feta 3 łyżki orzechów włoskich 50 gram śliwki suszonej puszka pomidorów ( około 400 gram ) 2 kubki rosołu najlepiej drobiowego sól papryka słodka mielona tłuszcz do smażenia formy Sposób wykonania: Mięso opłukałam , odsączyłam, ponacinałam przez środek tworząc kieszenie, natarłam solą i papryką słodką . Śliwki i orzechy posiekałam , wymieszałam z serem feta

Darcia w kuchni
Zupa z porów 128

zastąpić makaronem -  będzie równie smacznie. Potrzebne nam: - 1 duży lub 2 mniejsze pory (białe części) - serek topiony (200g) - 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej - litr bulionu warzywnego lub drobiowego - chili - pieprz czarny mielony - sól - gałka muszkatołowa - 2 łyżki oliwy czosnkowej - łyżka masła Przygotowanie:  Pory kroimy na talarki i podsmażamy na oliwie z masłem. Zalewamy bulionem, dodajemy kaszę i serki

W poszukiwaniu inspiracji
Grzybowe risotto z marchewką i jarmużem 249

się z ryżem. SKŁADNIKI: 1/2 szklanki grzybów leśnych 1 marchewka 1 szklanka ryżu parboiled 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 3-4 gałązki jarmużu 2-3 szklanki bulionu drobiowego sól pieprz czarny mielony Grzyby pokroić i obgotować w lekko osolonej wodzie, nie dłużej niż 10min. Po odlaniu grzybów było pół szklanki. Wrzucić na suchą patelnię i smażyć, aż woda całkiem

https:KKuchniaMniam
Krem serowy z pora i cukinii 120

jedna duża - 3 średniej wielkości zielone cukinie - 2 ząbki czosnku - 100-150g sera żółtego* - 1 szklanka mleka 2% - 1,5 szklanki wywaru warzywnego lub drobiowego - oliwa z oliwek - mielone chilli - S&P Pory (białą i jasno-zieloną część pora) pokroić w półplasterki. Wrzucić na rozgrzaną oliwę (ok.2-3 łyżki). Dodać przeciśnięty czosnek i smażyć aż warzywa będą

CookYourself
Domowe burgery 250

zimnej wodzie, a następnie dobrze odcisnąć. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Parmezan zetrzeć na tarce o małych oczakch (tzw. drobne wiórki); Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Mięsa mielone przełożyć do miski. Dodać wszystkie pozostałe składniki (tj. jajo, odciśniętą bagietkę, starty parmezan, przeciśnięte ząbki czosnku, mleko, oregano, natkę pietruszki, sól/vegetę i pieprz) i dobrze wyrobić(...)częściami bułek. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. U mnie podane z frytkami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 8 burgerów. Do przygotowania burgerów można użyć mięsa mielonego dowolnego gatunku, np. drobiowego, wieprzowego, wieprzowo-wołowego itp. Sos a'la Big Mac można zastąpić innym, np. swoim ulubionym. Może to być też sos hamburgerowy , kupny lub domowy. Bułki do burgerów

Gospodyni Miejska
Spaghetti bolognese 282

Chyba niewiele osób nie lubi spaghetti,a w szczególności z sosem bolognese. Dzisiaj polecam klasyczne  z pomidorami i mielonym mięsem. SKŁADNIKI 30 dag. mielonego mięsa wołowego lub drobiowego 2/2 kg  pomidorów lub pomidorów z puszki 3 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki  oliwy 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka suszonej lub świeżej bazylii szczypta cynamonu sól

W kuchennym oknie Ewy
1465.Gulasz radomski 261

garść posiekanej zieleniny, może być wieszana (natka pietruszki, bazylia, oregano, majeranek, szczypiorek) sok z 1/2 cytryny zioła prowansalskie 1 1/2 szklanki rosołu z kostki (grzybowy,warzywny, drobiowy)  sól pieprz lub mielona ostra papryka albo pieprz cayenne  2 łyżki margaryny łub oliwy albo oleju  2-3 łyżki przesianej mąki Mięso skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą

Moje domowe kucharzenie
Roladki z kurczaka z oliwkami i szynką 150

Ostatnio bardzo często robię roladki. Sama nie wiem skąd się to wzięło;)) Wczoraj zaproponowałam Wam przepis na roladki z mięsa mielonego, zaś dzisiaj proponuję drobiowe. Nadziane szynką, sałatą i oliwkami. Bardzo szybkie w przygotowaniu i naprawdę smaczne. Świadczy o tym fakt, że równie szybko znikają ze stołu:)) Składniki:  1/2 kg filetu z kurczaka, 3 łyżki zielonych oliwek nadzianych

Z miłości do słodkości
Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym 189

600g) - różowa sól himalajska, pieprz czarny świeżo mielony, papryka wędzona, rozmaryn Składniki na mus drobiowy: - 2 filety drobiowe – łącznie ok. 500g - 2 ząbki czosnku wędzonego - 1 jajko - pęczek świeżego kopru - natka pietruszki - 1 łyżeczka rozmarynu - różowa sól himalajska - świeżo mielony czarny pieprz - 1 łyżka oleju Dodatkowo: - 125g mozarelli (kulka) - 200g małych słodkich papryczek (różne kolory) - olej(...)rozbicie mięsa). Polędwiczki rozbijamy pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej (ja używam rozciętych 3 litrowychworeczków do mrożonek – są mocniejsze) nadając kształt prostokąta. Do pojemnika blendera wkładamy pokrojone w kostkę filety drobiowe, czosnek, pokrojony koper i natkę pietruszki, rozmaryn, wbijamy całe jajko, dodajemy 1 łyżkę oleju. Miksujemy do połączenia składników. Gotowy mus dzielimy na dwie połowy. Rozbite polędwiczki lekko oprószamy solą, pieprzem

mojewypiekiinietylko
Spaghetti bolognese 227

ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego lub drobiowego puszka pomidorów krojonych olej rzepakowy do smażenia przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, zioła prowansalskie, oregano, bazylia, czosnek granulowany 200 g makaronu Przygotowanie: Na rozgrzany na patelni olej wrzucić cebulę, podsmażyć i dodać mięso mielone z czosnkiem. Smażyć na średnim ogniu

Kulinarny Pamiętnik
Pomidorowy krem z sojowymi klopsikami 167

bardzo zdrowe. Polecam! KLOPSIKI Z SOI: 200 g ziaren soi 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz czarny świeżo mielony ZUPA POMIDOROWA: 1 litr bulionu drobiowego 1 marchewka 1 ziemniak 1 puszka pomidorów bez skóry 1 gałązka lubczyku sól pieprz czarny świeżo mielony śmietana 18% Suche ziarna soi zalać zimną wodą

https:KKuchniaMniam
Pomidorki w mięsnym płaszczyku 120

obtoczenia masło klarowane do smażenia 500ml bulionu drobiowego WYKONANIE: W naczyniu blendera mielimy nasiona słonecznika z suszonymi pomidorami. W garnku umieszczamy mięso, jajko, przeciśnięty ząbek czosnku, posiekaną natkę pietruszki, łyżkę bułki tartej, oregano i nasiona słonecznika z suszonymi pomidorami. Wyrabiamy rękoma jednolitą masę. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Odrywamy kawałki masy mięsnej i spłaszczamy dłonią

Pyry na Gaz