przypomina w niczym klasycznych lodów, mimo że jest to deser lodowy, równie kaloryczny co uwielbiane przez nas tradycyjne lody. Do przygotowania tej wersji użyłam mleka, śmietanki, serka i masła orzechowego. Dzięki czemu uzyskałam słono-słodki smak, z małą niespodzianką w środku w postaci pokruszonych ciasteczek. Polecam zabawę latem w tego typu desery. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikczekoladowy na bazie awokado i banana z dodatkiem kakao. Dla mnie świetna alternatywa dla słodyczy. Spróbujcie koniecznie! Składniki na 2 porcje: 1 dojrzałe awokado 1 banan 1-2 łyżki masła orzechowego 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) 1 łyżka miodu (lub więcej do smaku) Awokado, banana obrać ze skórki. Z awokado wyrzucić pestkę
Moja Galeria Smakujakiś swoje uroki xd Swoją droga jak tylko zobaczyłam te naczynko w sklepie wiedziałam, że muszę je kupić, cudowny ma kolor ^^ Przepis: 150g białej fasoli banan 40g masła orzechowego białko cynamon coś do posłodzenia 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Białko ubijam ze szczyptą soli. Wszystkie pozostałe składniki ze sobą dokładnie miksuje. Delikatnie dodaję białko, przekładam do natłuszczonego naczynka. Piekę
More food, love and dreamsMuszę przyznać, że dzisiejszy przepis to czysty eksperyment. Dlaczego? Otóż to, nigdy nie miałam do czynienia z mąką z topinamburu, a także nie zdarzyło mi się użyć masła orzechowego w daniach "na słono". Jak wiecie jednak, eksperymenty w kuchni nie są mi straszne, a że pod ręką miałam jeszcze ostatki produktów od alfa-koszyka ( tutaj dowiecie się więcej
Smiling ShrimpZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -PROTEINOWY 3 BIT - ✔ 500 g CHUDEGO TWAROGU ✔ 300 g JOGURTU NATURALNEGO 0 % ✔ 90 g ODŻYWKI BIAŁKOWEJ ✔ 20 g KAKAO ✔ 150 g MASŁA ORZECHOWEGO ✔ 100 ml MLEKA ✔ 100 g HERBATNIKÓW ✔ SŁODZIK ✔ 10 g ŻELATYNY Wartości Odżywcze : 2238 kalorie 145 w 223 b 87 t ZDJĘCIA Z PLANU SMACZNEGO
Sylwetka Od Kuchnidodatek bez jajek i białej mąki. Brzmi dobrze? No to do dzieła! Co nam trzeba? 100g mąki jaglanej – u mnie Soligrano 100 g (ok 5 łyżek) masła orzechowego 50g cukru trzcinowego (można zastąpić miodem jak ktoś woli) pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia (bez niego też wyjdą) 3 łyżki ziaren słonecznika Robimy! Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do uzyskania
Latosiowydomwarzywo kojarzy Wam się z jesienią? Oczywiście, że dynia! I w tym roku nie mogło zabraknąć jej na moim stole, tym razem w sycącej wersji, jako dyniowe kaszotto z masłem orzechowym. Bo nie przygotować jesienią żadnej potrawy z dyni, to jak być w Rzymie
Vegan Tastetutaj do Wikusiowego lunch boxa powędrowały: tradycyjnie orzechy i migdały mandarynka keto bułka z pastą z mięsa rosołowego ciastka z masłem orzechowym Artykuł SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 11 (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFCzas przygotowania: 10 min + 25 min pieczenie Składniki: Muffiny: – 3 dojrzałe banany – 2 szklanki płatków owsianych górskich – 2 łyżki mielonego siemienia lnianego – 3 łyżki 100 % masła orzechowego – 1/3 szklanki zmielonych lub pokruszonych orzechów włoskich – 3 łyżki syropu z agawy lub innej substancji słodzącej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Polewa
Podwójnaporcjagotowanie, wybieram proste przepisy. Takie, które nie wymagają dużo stania przy garnkach, a są sycące i pożywne. Jednym z takich przepisów jest makaron soba z warzywami i sosem z masła orzechowego. Makaron soba
Vegan Tasteżyciu bywa czasami w drodze przypadku rodzą się jeszcze lepsze rzeczy. Miałam ogromną ochotę na ciastka jednak w lodówce dostrzegałam deficyty masła. Wpadłam na pomysł aby zastąpić go masłem orzechowym i tak zrodził się nowy przepis na jeszcze smaczniejsze ciastka
Diteczjeśli użyjecie płatków owsianych bezglutenowych będą idealne dla osób na diecie bezglutenowej. Pomysł zaczerpnięty z tej strony. Szybko się je robi, a potem szybko znikają. 1 szkl ( 250 g ) masła orzechowego* 2 łyżki
Polska Zupazbytnio? Najłatwiej jest przygotować coś z ciasta francuskiego, jeśli takie mamy akurat w lodówce i dodatków, które przy dzieciach również często mamy w naszej kuchni np nutelli, powideł czy masła orzechowego. Do tego wystarczy dodać banana i w 20 minut mamy pyszny słodki poczęstunek. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpotrzebujecie piekarnika, glutenu ani laktozy do wykonania tego przepisu. Chwila, moment, gotowe. Zdrowa przekąska idealna do kawy. Składniki 6-7 kulek: 1 szkl. zmielonych płatków migdałów 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka oleju konopnego/lnianego 3 łyżki płynnego miodu Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy. Formujemy kulki i chłodzimy w lodówce przez
Czarnawisienkababeczek to weekend stracony. Ale co zrobić, gdy mamy ochotę ale zdrowie ogranicza korzystanie nam ze słodkich wypieków? Mozna upiec bezglutenowe muffinki. Szybkie, proste i pyszne. Z dodatkiem masła orzechowego idealna, weekendowa, słodka przekąska. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzepis idealny dla osób, które dbają o linię i nie chcą mieć wyrzutów sumienia po gałce lodów. Z pomocą przychodzą lody wysokobiałkowe, a w tym przypadku o smaku czekoladowo-orzechowym! Po truskawkowych jest to mój ulubiony smak lodów. Ja użyłem rewelacyjnego białka firmy Sunwarrior , które otrzymałem od dystrybutora. Jest to mój pierwszy kontakt z tą odżywką i na pewno(...)polecam spróbować samemu. Zachęcam do obejrzenia filmiku jak zrobić lody oraz do subskrybowania mojego kanału na YouTube! Składniki: Banan – 1 średni Odżywka białkowa czekoladowa – 1 miarka Masło orzechowe – 25g Mleko roślinne – 100-125ml (u mnie migdałowe) Wykonanie: Umieść wszystkie składniki w kielichu blendera i zblenduj na gładką masę. Przelej zawartość blendera do pojemniczka i wstaw
Blendman