mascarpone - 11293 przepisów (strona:73/753)

Tort orzechowo – kokosowy z frużeliną malinową 274

Czas przygotowania 2 hr 45 min Biszkopt 7 jajek 127 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Krem orzechowy 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 150 g posiekanych orzechów 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej 5 łyżek cukru pudru Krem kokosowy 200 ml mleka kokosowego 100 ml śmietany kremówki * 350 g mascarpone(...)blaty. Krem orzechowy Czekoladę dokładnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Serek mascaropne przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z mascarpone. Następnie dodajemy powoli płynną czekoladę o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Pod koniec dodajemy orzechy. Krem kokosowy Do mleka kokosowego dodajemy wiórki kokosowe, doprowadzamy do wrzenia

Wędrówki po kuchni
Tort z malinami 205

pokojowej ) oddzielnie żółtka i białka 2 szklanki (320 g) cukru pudru 2/3 szklanki (100 g) mąki pszennej 2/3 szklanki (100 g) mąki ziemniaczanej Masa : 500 g sera mascarpone 500 ml śmietany kremowej do deserów 30% lub 36%,  dobrze schłodzonej 1 szklanka cukru pudru (ja wolę mniej słodkie masy i dodaję tylko 1/2 szklanki cukru pudru(...)przez 40 minut. Biszkopt dokładnie ostudzić, można od razu przekładać masą lub odstawić na 1 dzień. Masa : zimną śmietankę do deserów ubić na bardzo sztywną pianę. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem. Do mascarpone dodajemy po łyżce ubitej śmietany (jednak nie miksujemy ale mieszamy delikatnie łyżką lub szpatułką). Ważne jest, aby masy dokładnie się połączyły i nie było

cucinare
Tartaletki z truskawkami 141

użycie przez blogera gotowych tartaletek z supermarketu ale no cóż nie zawsze mam czas i siłę na robienie samemu ciasta:) Do gotowych tartaletek zrobiłam krem z serka mascarpone i dodałam pokrojone truskawki wymieszane z konfiturą malinową, do ozdoby bezy, które uwielbiają dzieci i gotowe. Smakują wspaniale zwłaszcza na drugi dzień kiedy ciasto nieco zmięknie od kremu(...)pychota:) Inspiracją dla mnie był przepis na tartą z truskawkami na blogu  Kwestia Smaku Składniki :   TARTALETKI KREM MASCARPONE : 1/2 kg sera mascarpone, schłodzonego 5 łyżek cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/2 szklanki śmietanki kremowej 30%, bardzo zimnej   TRUSKAWKI W KONFITURZE : 1/2 kg truskawek 5 łyżek konfitury malinowej 3 - 4 łyżki soku z cytryny   Wykonanie : Truskawki

cucinare
Tort pigwowy wybuchowy 179

galaretki brzoskwiniowej 1/2 szklanki wody galaretka pigwowa ze skórek: 1 pigwa skórki i gniazda z pestkami z 1 kg pigwy 1/2 szklanki cukru trzcinowego woda krem pigwowy: 200 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30 % 1 i 1/4 szklanki galaretki pigwowej którą wysmażyłam mi tyle wyszło wierzch: 50 g mascarpone 200 ml śmietany 30 % 1 łyżka cukru pudru dekoracja(...)powstanie. Przekładam mus do garnka, wsypuje cukier i gotuję na wolnym ogniu około dwie godziny, mieszając od czasu do czasu. Galaretka zgęstnieje, zmieni kolor. Krem pigwowy: Do miski przekładam mascarpone, śmietanę i ubijam mikserem, na końcu dodaje zimną galaretkę z, pigwy i mieszam mikserem. Wierzch: Mascarpone, śmietanę przekładam do miski, dodaje cukier i ubijam mikserem. Wykonanie tortu: Biszkopt kroję

wesoła kuchnia
Tort Rafaello 212

Biszkopt 7 jajek 127 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Krem kokosowy 400 ml mleka kokosowego 200 ml śmietany kremówki * 750 g mascarpone 80 g wiórków kokosowych 200 g białej czekolady 120 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu kokosowego ** Frużelina malinowa z truskawkami 500 g malin *** 100 g truskawek 150 g cukru 2 łyżeczki(...)ziemniaczanej 3 łyżeczki żelatyny Nasączenie 200 ml wody mineralnej niegazowanej 2 łyżki cukru 5 łyżek wódki ½ łyżeczki ekstraktu kokosowego Krem do tynkowania tortu 250 ml śmietany kremówki 150 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Polewa drip 210 g białej czekolady 100 ml śmietany kremówki różowy barwnik Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sól

Wędrówki po kuchni
Gruszkowy ptyś bez pieczenia 152

wyszło super, ale gdy połączy się takie składniki, nie może być inaczej. Warstwa delikatnej słomki ptysiowej, gruszki w galaretce i do tego delikatna pianka na bazie śmietanki i mascarpone oprószona startą czekolada. Lekko, smacznie, a zarazem jesiennie.  Składniki: 1 kg gruszek (u mnie konferencje) 2 galaretki gruszkowe 1 szklanka wody 250 g mascarpone 330 ml śmietany 30% opakowanie słomki(...)stężenia. W misie miksera umieszczamy zimną śmietankę (pianka jest nie słodka, więc jeśli ma być słodko dodajemy 2-3 łyżki cukru pudru) i ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone i miksujemy do połączenia składników. Na spodzie tortownicy (22cm) układamy warstwę słomki ptysiowej, na słomki wykładamy tężejącą galaretkę gruszkową. Na galaretce kładziemy kolejną warstwę słomek, a na nie ubita piankę

Cynamonowe szczęście
3 pomysły na dania z kurkami w roli głównej 159

jego udziałem to już tradycja kuchni polskiej. Szukasz inspiracji na obiad z kurkami w roli głównej? Te 3 przepisy z pewnością Cię zainteresują! Makaron z kurkami i serkiem mascarpone Potrzebujesz dania na szybko, które nie będzie wymagało użycia wielu naczyń? Makaron z kurkami i serkiem mascarpone to najlepszy wybór! Co trzeba kupić do tego dania? Obowiązkowo 200 g kurek, dużą(...)białą cebulę, 2 ząbki czosnku, opakowanie serka mascarpone, makaron rurki 250 g (taki jak do penne), masło oraz sól, pieprz i dużą, podwójną pierś z kurczaka. Od czego zacząć? Makaron należy ugotować al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na nieprzywierającej patelni na maśle zeszklić posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodać pociętą w paski pierś z kurczaka

Kuchcik gotuje
Tort tęczowy z bitą śmietaną 235

podjęłam wyzwanie i zrobiłam tęczowy ,kolorowy tort który chciały spróbować wszystkie dzieci i dorośli,bardzo smaczny ,może nie wyjątkowy w smaku,bo przełożony kremem z bitej śmietany i serka mascarpone ale za to dla dzieci -idealny,synek był zachwycony i jak nigdy zjadł aż dwa kawałki,a o to chodziło.Za to ciekawe bardzo w tym przepisie jest(...)właśnie najlepiej rozmieszać najpierw w 2-3 kropelkach wody,łatwiej się wymieszają z ciastem. pamiętajcie ,że kolor po upieczeniu jest nieco inny , bardziej wyraźny! Krem z bitej śmietany i mascarpone:   1l śmietany kremówki (36%), schłodzonej   250 g serka mascarpone, schłodzonego   kilka łyżek cukru pudru, do smaku   ekstrakt waniliowy lub cytrynowy Śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier

Swojskie jedzonko
Pierogi z dynią i mascarpone 193

Jesienne pierogi z delikatnym, kremowym nadzieniem z dyni, serka mascarpone i karmelizowanej cebuli. Jestem pewna, że dodadzą trochę ciepła i radości chłodnym jesiennym dniom. ciasto: 350 g mąki pszennej jajko 1/3 szklanki ciepłej wody 2 łyżki oleju nadzienie: 200 g puree z dynii* 100 g mascarpone niewielka cebula łyżeczka masła klarowanego łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu łyżeczka miodu pół łyżeczki octu(...)winnego sól do smaku łyżeczka zmielonego pieprzu voatsiperifery Ciasto zagniatamy, aż będzie gładkie i elastyczne. Przykrywamy i odstawiamy by odpoczeło. Puree z dyni mieszamy z mascarpone. Cebulę kroimy w piórka i wraz z rozmarynem szklimy na maśle. Dodajemy miód i ocet i chwilę karmelizujemy. Dodajemy ją do nadzienia, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Ciasto cienko rozwałkowujemy i wycinamy krążki

Mienta blog
Deser z malinowym coulis 273

malinowym coulis By Piotr 10 września 2018 Składniki: Malinowe coulis maliny - 300g cukier - ok. 2-3 łyżki sok z pomarańczy - z 1/2 pomarańczy Dodatkowo: śmietana 30% - ok. 400ml mascarpone - 200g cukier - 2-3 łyżki Opcjonalnie: pokruszone ciastka owsiane lub herbatrniki Wykonanie: Maliny umieszczamy w wyciskarce o grubszym sicie i manetce ustawionej w pozycji zamkniętej. Wyciskamy gęsty sok. Jeśli nie posiadamy(...)garnuszku lub na patelni, dodajemy cukier, sok z pomarańczy i doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy ok. 2-3 minut i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę umieszczamy w misce razem z mascarpone i cukrem. Całość dokładnie ubijamy do czasu uzyskania gęstego kremu. Do sztywnego kremu dodajemy 3-4 łyżki przygotowanego coulis i całość mieszamy. Krem wykładamy do szklanek lub kokilek (jeśli używamy

Pogotujmy.pl
Ciasto Smerfetka bez pieczenia + film 140

Ciasto Smerfetka bez pieczenia to przepyszny i prosty w wykonaniu deser składający się z delikatnej pianki, pysznego kremu z mascarpone, niebieskiej galaretki i biszkoptów. Ciasto Smerfetka to idealna propozycja na domowe uroczystości, na pewno zasmakuje także dzieciom i będzie hitem na urodzinowym stole.     składniki na formę 24 x 26 cm 350 g podłużnych biszkoptów 330 ml śmietany(...)serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 2 opakowania śmietan – fixu pianka 500 g mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki niebieskie dodatkowo 1 galaretka niebieska przepis Na dnie formy do pieczenia układamy biszkopty, jeden obok drugiego. Do wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją ale nie na sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone

Smakowite Dania
Ciasto cytrusowe na zimno / Cake with citrus on cold 151

Składniki / Ingredients: 3/4 szklanki cukru / 3/4 cup of sugar 750 g sera Mascarpone / 750 g Mascarpone cheese 16 g cukru waniliowego / 16 g vanilla sugar 2 krople aromatu cytrynowego / 2 drops of lemon flavor 2 krople aromatu pomarańczowego / 2 drops of orange flavor 250 g biszkoptów / 250 g biscuits sok z 4 mandarynek / juice of 4 mandarins(...)Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 30 min, chłodzenie: 3 godziny, ilość porcji: 8 Najpierw ścieramy skórkę z limonki, a następnie wyciskamy sok z mandarynek i limonki. Potem ucieram serek mascarpone z cukrem, cukrem waniliowym. Dodajemy aromaty oraz sok z mandarynek i dalej ubijam na gładką masę. Biszkopty nasączamy sokiem z limonki i posypujemy skórką z limonki (trochę skórki zostawiamy do dekoracji

Projekty ze smakiem
Krem pomidorowy z musem awokado / Tomato cream with avocado mousse 153

obranej pietruszki 2 łyżki masła 1 szkl. wody kilkanaście listków bazylii 1 łyżeczka cukru 1 niepełna łyżeczka soli świeżo mielony pieprz Mus z awokado 1/2 dojrzałego awokado 1 łyżeczka mascarpone 1/2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Cebulę, marchewkę i pietruszkę pokrój w większą kostkę, czosnek w plasterki. Pomidory podziel na cząstki. W garnku rozpuść masło. Wrzuć pietruszkę, marchewkę, cebulę(...)minut. Zdejmij z ognia i zblenduj na krem. Możesz przetrzeć zupę przez sito, ale nie jest to konieczne. Dojrzałe awokado rozdrobnij dobrze widelcem, dodaj sok z cytryny i mascarpone. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Krem podawaj z musem z awokado, skrop oliwą z oliwek. Ingredients: (4 servings) 800 g peeled from the skin of ripe tomatoes 1 large onion

Delicious Place