masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:45/167)

Lody bananowo-truskawkowe 228

dodać serek mascarpone, dokładnie zmiksować. Banana rozdrobnić blenderem z sokiem i ekstraktem waniliowym. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i wmieszać do masy bananowej. Do foremek wkładać najpierw część bananową, a następnie część truskawkową i wsunąć równo po środku patyczki. Foremki z lodami wstawić na co najmniej 4 godziny do zamrażarki. Przy wyjmowaniu zamrożonych lodów z foremek, najlepiej

Kuchcik gotuje
MINI SERNICZKI Z TRUSKAWKOWYM MUSEM 165

wrzątku.  3.Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, odkładamy 10 sztuk. Resztę blendujemy.  4. Ubijamy śmietanę z cukrem, dodajemy serek i mus truskawkowy oraz żelatynę.  5. Odłożone truskawki kroimy w plastry, dodajemy do masy serowej. 6. Powstałą masą napełniamy foremki w których stężała galaretka. Na wierzchu układamy po 1 biszkopcie. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. RADA: Aby łatwiej

słodki bratek
WANILIOWO KAKAOWY SERNIK Z TRUSKAWKAMI 179

waniliowego DALKOWSKI 3 łyżki kakao 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki żelatyny 400 g ciastek maślanych 20 g masła 1/2 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: *Herbatniki drobno kruszymy. Masło rozpuszczamy, wrzucamy pył ciastek, mieszamy. Masą ciasteczkową wylepiamy dno tortownicy 26 cm. Odstawiamy do lodówki do stężenia. *Do sera dodajemy cukier puder. Miksujemy. Żelatynę zalewamy wodą, mieszamy. Podgrzewamy do rozpuszczenia

Z Majeczką w kuchni
Śmietanowiec 161

składniki i lekko zamieszać. Piec w prodiżu 30-35 minut. Ostudzony biszkopt pokroić na 3 części. góra ; 2 galaretki wiśniowe albo truskawkowe  Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody niż podane na opakowaniu. masa:  * 250 ml śmietany 30% * 2 łyżki cukru pudru * 1 łyżka soku z cytryny * 2 łyżki żelatyny Żelatynę rozpuszczam w 1/4 szklanki

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Miodownik (krem z kaszą manną) 173

kilka kropel aromatu waniliowego Polewa: 40g masła 1/4 szklanki cukru 1 łyżka mleka 2 łyżki kakao Dodatkowo: 5-6 łyżek dżemu (użyłam truskawkowego)  Ciasto. Jajka, cukier i masło/margarynę utrzeć na puszystą masę. Dodać miód, mąkę i sodę.  Ciasto zagnieść i podzielić na 3-4 części (w zależności od wielkości formy; u mnie 4 części pieczone

Di gotuje
Mini ptysie z kremem truskawkowym 177

szklanki mąki 2 jajka Składniki na krem: 225 g kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 75 g truskawek (u mnie mrożone) 2 łyżki galaretki truskawkowej 1/5 szklanki wody Zagotować masło z wodą. Do gotującej się masy dodać mąkę i energicznie mieszać drewnianą łyżka, ale powstanie gęsta odklejająca się od garnka masa. Ostudzić, następnie zmiksować z 2 jajkami. Masę przełożyć

Moja Galeria Smaku
Muffinki czekoladowe z truskawkami, czekoladą, siekanymi migdałami i kremem kawowym 283

kakao, proszek do pieczenia, sodę, sól oraz cukier. W drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki - rozpuszczone i przestudzone masło, maślankę, roztrzepane jajko oraz konfiturę truskawkową. Następnie mokre składniki wlać do suchych i wymieszać do połączenia. Masę przełożyć do blachy na muffinki wyłożonej papilotkami - podzielić na 10 części - piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-18 minut. Upieczone

Plate of Joy
maślankowe z truskawkową górą 158

łyżeczki proszku do pieczenia ~1/3 szklanki oleju (użyłam rzepakowego) ~łyżeczka ekstraktu z wanilii / opakowanie cukru z prawdziwą wanilią ~250g truskawek ~2 łyżki dżemu truskawkowego Jajka wbić do miski, wsypać cukier i ubić na puszystą masę. Następnie na przemian przesiewać mąkę z proszkiem i wlewać maślankę wymieszaną z olejem. Miksować do czasu, aż powstanie gładka i jednolita masa.  Tortownicę wysmarować

chili & sugar
Babeczki z musem truskawkowym. 260

gładką masę.  Agar agar rozpuszczamy w gorącej wodzie i wlewamy do masy serowej cienką strużką cały czas miksując.  Wykładamy po łyżce masy na spody babeczek.  Wkładamy do lodówki na 5 minut.  Mus truskawkowy: 150 g truskawek 2 łyżki syropu klonowego pół łyżeczki agar agar filiżanka wody w temperaturze 90°C Truskawki miksujemy z syropem klonowym

MamaOskarka
Koktajl na mleku kokosowym... :) 174

mleka kokosowego 400 g truskawek mrożonych 1 duży dojrzały granat 2 banany Przygotowanie: Do blendera wkładam mrożone truskawki i kruszę je, aż stworzą truskawkową lodową papkę. Następnie wlewam mleko i blenduję, aż powstanie różowa masa. Na koniec dodaję granat oraz banany, wszystko miksuje tak długo, aż uzyska gęstą jednolitą konsystencję. Koktajl gotowy! Smacznego!  (Po kilku godzinach w lodówce, koktajl

Pause Gotowanie!
Kruchy jabłecznik z pianką truskawkową. 148

Składniki : Ciasto : 50 dkg mąki 25 dkg margaryny 2 łyżki smalcu 4 żółtka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa : 1,5 kg słodkich jabłek 2 budynie śmietankowe    Pianka truskawkowa : 8 białek 1/2 szklanka cukru pudru 2 kisiele truskawkowe szczypta soli Przygotuj również : kasza manna cukier puder   Sposób wykonania : Ze składników przeznaczonych na ciasto

Przepisy i porady kulinarne
Truskawkowiec 213

Pyszny delikatny kakaowy biszkopt, śmietana i truskawki :)Ciasto:3 jajka1/2 szkl cukru3/4 szkl mąki pszennej3 łyżki wody4 łyżki oleju2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaOddzielamy białka

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Dietetyczny sernik na zimno z truskawkami i jagodami! NAJLEPSZY NA LATO! 532

rozpuść słodziki - 1 łyżkę żelatyny zalej jak najmniejszą ilością wody, tak aby się rozpuściła - przygotuj miskę, przełóż do niej serek homogenizowany, połącz z galaretką truskawkową, słodzikiem i żelatyną, wylej na tortownicę, wcześniej wyłożoną folią - do masy włóż truskawki (umyte i wyszypułkowane) - wstaw tortownicę z masą do lodówki na 40 minut - jagody połącz z galaretką Blue - wyłóż na wierzch tortownicy - wstaw

SMYKWKUCHNI
Truskawkowy torcik bez pieczenia 449

zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Truskawkowy torcik bez pieczenia Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm Na spód: 180 g ciastek pełnoziarnistych 90 g roztopionego masła 3 łyżeczki kakao Masa grysikowa: 500 ml mleka 100 g masła 1/2 szklanki cukru 1 laska wanilii 1/2 szklanki kaszy(...)manny Dodatkowo: 400 g truskawki kaszubskiej 2 opakowania galaretki truskawkowej   Wykonanie: Galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Gdy żelatyna się całkowicie rozpuści odstawiamy do ostygnięcia. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Ciasteczka miksujemy, dodajemy kakao i masło i ponownie miksujemy. Wykładamy nimi dno tortownicy, lekko je uciskając, po czym wkładamy do lodówki.W garnku gotujemy

Kulinarne przygody Gatity
Truskawkowo jagodowe ciasto z kaszą manną 197

sztywno, dodajemy partiami cukier, następnie ocet, żółtka, mąki i proszek do pieczenia. Całość pieczemy ok 30 minut w 180 st. C Masa: 1 litr mleka 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka cukru 1 kostka masła 2 galaretki truskawkowe ok 1/2 kg truskawek i jagód Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Zagotowujemy mleko z cukrem

Cynamonowe szczęście
Torcik serowy na zimno 2 386

galaretek, na biszkoptach z dodatkiem banana, zasmakuje małym i dużym łasuchom ;)  Masy szybciutko tężeją , można dodać inne owoce, lub   je pominąć .  Taki deser jest dobry o każdej porze roku :) 18-20 biszkopcików okrągłych ( u mnie duo z kakao) kupiłam tutaj (KLIK) 2 galaretki truskawkowe + 250 ml wody 2 galaretki agrestowe +250 ml wody 1 galaretka o smaku(...)agrestowe, rozpuszczam osobno w dwóch garnuszkach, każde w szklance wody(250 ml) odstawiam aby ostygły . Połowę sera miksuję, dodając zimną galaretkę truskawkową, od razu wlewam na biszkopty, tak samo postępuję z galaretką agrestową i drugą połową sera. Wylewam masę zieloną na czerwoną , aby uzyskać „wzorek” delikatnie mącę szpatułkę, aby masy nieco się zmieszały. Mona poczekać aby pierwsza warstwa zastygła( szybko

Takie tam pichcenie
Ciasto rabarbarowo - cytrynowe z galaretką. 158

robić zupełnie coś innego ;) Składniki: na biszkopt:   4 jajka ¾ szklanki cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej na masę: 5 dużych łodyg rabarbaru 1 cytryna  1 galaretka cytrynowa 2 galaretki truskawkowe 1 duży jogurt naturalny około ½ szklanki cukru galaretki na wierzch:   1 galaretka cytrynowa 1 galaretka wieloowocowa-niebieska Przygotowanie:   Białka ubijamy(...)Galaretki mieszamy  z jogurtem naturalnym, dodajemy rabarbar z cytryną, sok pozostały z duszenia rabarbaru, dosładzamy do smaku i wszystko dokładnie mieszamy (jeśli będą grudki można całość zblendować). Odstawiamy masę, żeby zaczęła tężeć. Lekko tężejącą masę wylewamy na biszkopt i wkładamy do lodówki.  Galaretkę cytrynową i wieloowocową rozpuszczamy w 500ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia.  Po około

Symfonia smakowa
JOGURTOWIEC Z TRUSKAWKAMI 610

śmietanki 36% 5łyżek cukru pudru 4 łyżki żelatyny ¾ szklanki gorącej wody 40 dag truskawek DODATKOWO: 40 dag truskawek 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu

RAROSSA
Sernik kajmakowy 313

wyłożyć na tortownicę (średnica 22 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 10-12 minut w temperaturze 190 stopni. 2. Utrzeć masło z cukrem i wanilią, dodać 230 g masy kajmakowej i dobrze zmiksować. Ciągle miksując dodać jajka, po łyżce sera i na koniec mąkę. Wyłożyć na upieczony spód i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika(...)przez wsadzenie łyżki drewnianej. Po całkowitym ostudzeniu polać ciasto polewą i posypać stostowanymi płatkami migdałów (zobacz np. tutaj: Przepis na trifle biszkoptowo-truskawkowy) 3. Polewę przygotowujemy mieszając w rondelku – na małym ogniu – pozostałe 170 g masy kajmakowej z 3 łyżkami mleka aż masa zrobi się bardziej płynna. Po zdjęciu z ognia należy mieszając dodać 2 łyżki masła

UgotujmyTo.pl
ciasto z serkiem mascarpone i truskawkami 817

powstanie gładka masa. Serek mascarpone miksujemy w osobnym garnku dodajemy do niego utartą na parze masę i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. składniki na wierzch ciasta: ok. 200 g świeżych truskawek 350 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa dodatkowo: woda różna do nasączenia biszkoptów lub zimna woda wymieszana z cukrem i cytryną wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Biskwity 208

delikatnie łyżką.Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę wylewamy około 2 łyżek masy, w niewielkich odstępach.Pieczemy około 5-6 minut w piekarniku rozgrzanym do 200`C. Po wyjęciu z piekarnika lekko zginamy w pół. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.Gotowe placuszki smarujemy z jednej, wewnętrznej strony dżemem truskawkowym, a następnie wyciskamy w środek za pomocą szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki

Słodkie Przyjemności