masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:39/167)

Biszkopt- ptasie mleczko, truskawki i galaretka. 747

galaretki truskawkowe do zalania truskawek 1/2 kg. świeżych obranych truskawek WYKONANIE: zagotować wodę, rozpuścić dokładnie galaretki (agrestowe w 1/2 l wody, truskawkowe w 3/4l wody), zostawić aż zgęstnieje ubić śmietanę, miksując dodawać tężejącą galaretkę agrestową wylać masę na biszkopt truskawki pokroić wzdłuż  na połówki poukładać starannie na warstwie śmietanowej zalać tężejącą galaretką truskawkową Podzielcie się ze mną swoimi wrażeniami

Kuchnia Beaty
Maziak z truskawkami 371

Truskawki to owoce mające wiele wartości odżywczych. Jedzenie tych owoców ma korzystny wpływ na nasze zdrowie i urodę. Teraz kiedy trwa sezon truskawkowy warto sięgnąć po te pyszne owoce. Możecie z nich przygotować smakowite ciasta, takie jak Maziak.  SKŁADNIKI: Ciasto ciemne: 6 żółtek, 2 całe jajka, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku(...)opakowania budyniu waniliowego bez cukru, 2 opakowania cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru, 200g masła, Dodatkowo: 500g świeżych truskawek, 3 opakowania galaretki truskawkowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto ciemne: Żółtka, jajka oraz cukier razem ucieram na puszystą masę. Nie przerywając ucierania stopniowo dodaję do masy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia oraz olej. 2. Ciasto jasne : Białka ubijam na sztywno

Tradycyjna kuchnia Kasi
ucieraniec przekładany makiem i jabłkami ze śmietaną galaretkową... 129

margaryna, 3 sztuki jajka, 1/2 szklanki cukier, 2 szklanki mąka tortowa, 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia, 400 gram gotowa masa makowa, 6 sztuk szara reneta jabłka, 1 opakowanie budyń śmietankowy, 250 ml śmietana kremówka, 1 sztuka galaretka truskawkowa szarą renetę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce grubsze oczka - dodać 2 łyżki cukru i 1 budyń wsypać - wymieszać miękkie(...)rozsmarować z 3/4 ciasta - na cieście rozsmarować masę makową / połowę z puszki, resztę schować do lodówki do innego ciasta na masie makowej rozłożyć jabłka a na jabłkach rozsmarować resztę ciasta i piec w 200C około 45 minut galaretkę truskawkową rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i ostudzić śmietanę 36% 25ml ubić na sztywno i dodać powoli tężejącą galaretkę w trakcie

W Mojej Kuchni Lubię
Brzoskwiniowiec 484

Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe galaretka truskawkowa galaretka brzoskwiniowa 1 margaryna 7 łyżek cukru  Wykonanie:Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy po trochu cukier puder ciągle ubijając(...)mieszamy, aż się rozpuści. Następnie dodajemy po jednej galaretce, ciągle mieszając żeby dobrze się rozpuściły. Pozostawiamy w chłodnym miejscu do wystygnięcia. Brzoskwinie kroimy w kostkę i dodajemy do masy gdy już całkiem wystygnie. Biszkopt kroimy na pół i przekładamy masą. Trochę masy zostawiamy na koniec do posmarowania po wierzchu.Smacznego

Czerwona Porzeczka
Lody, lody, lody! Ogórkowe, buraczane i truskawkowy sernik…Z polewą czekoladową (choć bez czekolady). Wegańskie, bezglutenowe i 146

chciałam Wam dzisiaj przedstawić najpyszniejsze połączenia smakowe tego lata czyli kokos-burak, truskawka-ser oraz ogórek-kokos. Kokosowy burak, jest zaskakująco pyszny, szczególnie, że został wzbogacony o surowe kakao. Truskawkowy sernik, smakuje jak sernik! Ogórek, najbardziej orzeźwiający ze wszystkich, sprawdzi się w upalne dni i dobrze nawodni! Ojej, tyle dobra, a to dopiero początek lata! Następne w kolejce stoją: słony(...)mieszając. Sprawdzamy czy jest wystarczająco słodkie. Powinno być super słodkie! 3. Masę przelewamy do pojemnika na lody i odstawiamy do wystygnięcia. 4. Wystygniętą masę wkładamy do zamrażarki i mieszamy ją co 30-60 minut. Lody ‚truskawkowy sernik’ 1. Składniki na lody miksujemy w wysokim pojemniku. Jeżeli używamy wanilii w laskach, to rozcinamy ją wzdłuż, łyżką wygrzebujemy jej esencję, dodajemy

Fill The Bowl
Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem 155

cukru Spód sernika: 180 g   ciasteczek jęczmiennych z siemieniem lnianym Sante  60 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g jogurtu greckiego 250 g serka mascarpone 90 g cukru pudru 1 laska wanilii 7 łyżeczek żelatyny 1 truskawkowa galaretka opcjonalnie odrobina czerwonego barwnika spożywczego Wykonanie: Ciastka wkładamy do blendera i miksujemy z masłem. Następnie wyklejamy masą

Kulinarne przygody Gatity
Panna Cotta według Blondynki 186

się - obiecuję ;) Składniki:Panna Cotta: 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny 1 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/3 szklanki cukru ziarenka z 1 laski wanilii Mus Truskawkowy: 1 szklanka truskawek (użyłam mrożonych) ok 1/2 szklanki cukru trzcinowego lub zwykłego Wykonanie: Panna Cotta: Żelatynę namaczamy w kilku łyżkach mleka. Do rondelka wlewamy mleko, śmietankę i cukier, mieszamy(...)wstawiamy ją do zimnej wody z kostkami lodu, od czasu do czasu mieszamy do całkowitego ostudzenia. Wylewamy do kieliszków i wstawiamy do lodówki. Gdy masa będzie już prawie stężała, wylewamy na nią mus truskawkowy. Przed podaniem musimy ocieplić tartę w temperaturze pokojowej i układamy ozdoby z czekolady.Mus Truskawkowy:Truskawki rozmrażamy.Następnie wykładamy do rondelka najlepiej z teflonową powłoką i podgrzewamy

Blondynka Gotuje
Biszkopt z masą krówkową i galaretką 334

jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia MASA KRÓWKOWA masa krówkowa z puszki 1 kostka margaryny DODATKOWO masa karpatkowa w 5 minut 5-6 paczek herbatników 2 opakowania galaretki truskawkowe BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i żółtka. Łyżka wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt w 180 st. przez ok. 25 minut

Gotuję Testuję
Deser truskawkowy na zimno 91

nich sok z cytryny cukier waniliowy i cukier puder, a na końcu jogurt, wszystko razem wymieszać.    Do żelatyny dodać kilka łyżek powstałego musu truskawkowego, wymieszać, a następnie całą żelatynę przelać do masy truskawkowo-jogurtowej i zmiksować na gładko. Tak powstałą masę przelać do foremki na stężałą galaretkę. Wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin

Simply Food
Ciasto truskawkowo-kokosowe z galaretką 134

ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 5 żółtek 150 dag masła 250 g serka mascarpone 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 600 g mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Masę makową włożyć do miski i zmiksować z jajkami, zarodkami pszennymi i rozpuszczoną czekoladą. Na koniec wmieszać delikatnie ubite białka. Masę wyłożyć do tortownicy

Czerwień i błękit
Ciastka do kawy- kruche w weekendowym wydaniu. 238

kleksem z dżemu truskawkowego! Kruche ciastka. Składniki: 2 szklanki mąki 2 żółtka 16g cukru waniliowego 2/5 szklanki cukru pudru 200g margaryny  dżem np. truskawkowy Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zagnieść.  Wyrobić gładką masę.  Rozwałkować, wycinać tyle samo pełnych spodów oraz ,,przykrywek,, z okienkiem. Piec w piekarniku 180'C przez około 14 min. Po wystudzeniu na nie wycięte ciasteczka

Tagebuch po polsku
Puszyste ciasto z truskawkami 10523

oleju 3 szklanki (500g) maki  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszku - 40g) truskawki - ok pół kg  2 łyżki kisielu truskawkowego (proszku ) Wykonanie: Jajka ubijać z cukrem ,aż masa  będzie gęsta , puszysta i wyraźnie zjaśnieje . Nadal ubijając dolewać wodę i olej. Przesiać pozostałe suche składniki i wymieszać . Wylać ciasto do blachy wyłożonej papierem

Malinowa Kawiarenka
Wykwintne ciasto z truskawkami 216

dama": 2 śmietany 30% 2 serki homogenizowane po 20 dag każdy 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2-3 łyżki żelatyny Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe truskawki Masło ucieramy z cukrem na pienistą masę. Dodajemy sól, a następnie - pojedynczo - jajka. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy łyżką na zmianę z mlekiem. Na końcu wsypujemy kawałeczki czekolady

Salonik smaków
Zdrowy deser z mango, banana, truskawek 175

Próbujemy i dosładzamy miodem wedle upodobania. Na dno szklaneczek wsypujemy garść naturalnej, chrupiącej granoli. Kładziemy łyżkę serka naturalnego homogenizowanego lub jogurtu naturalnego gęstego. Wylewamy żółtą masę z banana i mango, a na to truskawkowy mus z miodem. Powtarzamy z resztą składników. Wierzch deseru posypujemy chrupiącą granolą. Podajemy od razu. The post Zdrowy deser z mango, banana, truskawek appeared first

Moja Delicja
Murzynek z serem 1228

szkl przegotowanej zimnej wody 1 łyżeczka sody3 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka cukru waniliowego1/2 szkl oleju2 łyżki dżemu lub marmolady ( dałam marmoladę truskawkową)Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę, wsypać proszek do pieczenia, sodę , cukier waniliowy i kakao - delikatnie zmiksować. Do szklanki ( 250 ml) włożyć śmietanę i dopełnić do całości wodą- rozmiesza i wlać

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Proponowane wyszukiwania