masa orzechowa - 2000 przepisów (strona:58/134)

Amerykański murzynek czyli brownie 164

orzechowego • 1 szklanka cukru • 1 szklanka wody • 4 łyżki kakao • 1 cukier waniliowy • 4 jajka • 2 szklanki mąki pszennej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1,5 gorzkiej czekolady Polewa • 1/2 gorzkiej czekolady • 1/4 szklanki słodkiej śmietanki • płatki migdałowe Wykonanie: • Masło orzechowe, cukry, wodę i kakao zagotować i wystudzić. • Ubić pianę z białek. • Do wystudzonej masy

To co kocham
orzechowa szarlotka z połówkami jabłek 118

mąką. Dodać pozostałe składniki ciasta, szybko zagnieść, odstawić do lodówki. Orzechy zmielić, dodać cynamon, cukier z wanilią i dżem, wymieszać na jednolitą masę. Jabłka obrać, przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne, w ich miejsce łyżeczką nałożyć orzechowe nadzienie. Schłodzone ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą rozwałkować, wyłożyć na dno natłuszczonej blaszki. Układać połówki jabłek, nadzieniem do dołu

6niebo
Krem z suszonych daktyli 195

krem mleczkiem. Jeśli krem będzie przechowywany w lodówce, proponuję robić go nieco luźniejszym, gdyż zastyga. Krem daktylowy jest świetnym dodatkiem do różnych mas kremowych i deserów. Po dodaniu rozdrobnionych orzechów otrzymamy zdrowe i bardzo smaczne masło orzechowe. Zobacz również: Krem daktylowy

Kuchcik gotuje
Batony proteinowe 269

sztuk): 100 g masła orzechowego z orzechów nerkowca 75 g  czekoladowej odżywki białkowej  (u mnie waniliowa z 2 łyżeczkami kakao) 1,5 łyżki płynnego miodu 45g płatków owsianych górskich 2-4 łyżki wody Przygotowanie: Masło orzechowe wymieszać z miodem, odżywkę z płatkami owsianymi. Połączyć wszystko i mieszać dodając wody (masa powinna być wilgotna, klejąca, ale nie wodnista

Malinowo w kuchni
405. 93

Czekoladowo-bananowy łaciaty "jarcake" w słoiczku po maśle orzechowym z czekoladąinspiracjaWiedziałam, że będę musiała go zrobić <3Genialny <3Ciemna masa wyszła trochę zakalcowata, ale i tak był obłędny <3 Zero czasu, ale przynajmniej czas nie spożytkowany na naukę... to jutro, aż się boję xd. Trochę odstresowania, śmiechu i wygłupów. Coś innego niż szkoła

More food, love and dreams
Brownie z masą krówkową 196

płynnym karmelem, ale u nas tego typu cukierki są niedostępne, a inne które próbowałam się nie nadawały dlatego zamieniłam je na masę krówkową. A przy okazji polecam brownie chilli, banana split, kawowe, piernikowe, z masłem orzechowym, z piankami.   Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Piszinger 189

Klasyczny deser, który polubi cała rodzina. Pyszna masa kakaowa na mleku w proszku, pomiędzy chrupiącymi wafelkami. Mniam! W moim domu robiło się różne wersje: mleczną, kakaową, orzechową, a czasami między wafle trafiał dżem. Dziś sam kakaowy krem. Pyszny! Składniki: 1 opakowanie andrutów 1 1/2 szklanki mleka w proszku 200g margaryny 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mleka płynnego 4 łyżki kakao

Cakes By Kejt
Ciasto z Bakaliami i Orzechowym Kremem 377

moja mamcia zawsze robiła mojemu bratu, i to zazwyczaj na Święta. Postanowiłam odświeżyć sobie jego smak. Wiem, że było pyszne, słodkie, z dużą ilością bakalii,wiśni i z pysznym orzechowym kremem. Orzechy były sparzone na mleku, a bakalie zatopione w galaretko-podobnej warstwie. Zrobiłam. I wszystko co napisałam wyżej jest prawdą. Może oprócz jednego, ciasto nie jest aż tak słodkie(...)utartego dodajemy sparzone orzechy. Ucieramy stopniowo dodając krem budyniowy.Wykonanie:Na biszkopt wykładamy tężejącą masę bakaliową. Na masę bakaliową wykładamy krem. Rozprowadzamy i wyrównujemy. Posypujemy startą czekoladą. Wkładamy do lodówki tam tez przechowuję lub w innym chłodnym miejscu.  The post Ciasto z Bakaliami i Orzechowym Kremem appeared first on Made

Made By Mom And Son
Na wielkanocnym stole 218

Ciasto 3 BITCiasto chałwowe Ciasto cappuccinoCiasto czekoladoweCiasto tortowe Ciasto baloweTiramisuJabłecznik Orzechowiec z pianką  Fale DunajuFale Dunaju z jabłkami, makiem i masą serkową  Sernik szachownicaSernik z pomarańczową pianką Sernik z mlekiem i kokosemSernik z brzoskwiniamiSernik orzechowy z brzoskwiniami MarysieńkaCiasteczka orzechoweTorciki warszawskie Wafle kajmakoweWafle mleczneWafle kakaowe z aromatem rumowym Muffinki pomarańczowo-cytrynoweBabka kwitnący tulipanBabka kajmakowa Babeczki mini szarlotki  SałatkiSałatka

Kuchnia domowa Ani
Tort orzechowo - czekoladowy bez mąki 384

suchy tzn. że upieczony )Temp. pieczenia : 165 C Składniki:Biszkopt orzechowy: 10 jajek 250 g orzechów włoskich 250 g cukru pudru cytryna 3 łyżki bułki tartej Ubić białka na sztywno.  Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Pod koniec wlewamy wyciśnięty sok z cytryny. Masę jajeczną łączymy z ubitą pianą bardzo delikatnie. Na koniec wsypujemy zmielone(...)parą wodną. Do tak przygotowanej masy dolewamy pomalutku gorące mleko , cały czas mieszając. Mieszamy do momentu , gdy masa nabierze konsystencji kremu. ok. 5-7 minut. Czekamy aż masa wystygnie. Po tym czasie łączymy z miękkim masłem. Dodajemy kakao i alkohol. Miksujemy tak długo, dopóki nie powstanie gładki , puszysty krem.   Tort orzechowo - czekoladowy Wystudzony biszkopt przekrój na 2 blaty

Słodkości i nie tylko
Brownie na wypasie 139

custard 1 laska wanilii 250ml mleka 1,5% 2 żółtka 50g brązowego cukru Demerara 1 czubata łyżka mąki kukurydzianej 20g masła w pokojowej temperaturze 2 czubate łyżki gładkiego masła orzechowego Na ciasto 230g masła (plus 1 łyżka do natłuszczenia formy) 250g ciemnej czekolady 70% 230g brązowego cukru Demerara 4 jajka 150g mąki 2 łyżki dżemu malinowego 100g świeżych malin Zaczynamy(...)mieszamy żółtka, cukier, mąkę kukurydzianą i miękkie masło. Cały czas mieszając dolewamy stopniowo gorące mleko. Otrzymaną, jednolitą masę przelewamy z powrotem do garnka i podgrzewamy na małym ogniu 2-3 minuty, delikatnie mieszając, aż zacznie gęstnieć. Zdejmujemy z ognia, dodajemy masło orzechowe, mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Najlepiej z drugiej strony domu, bo bardzo ciężko tego nie podjadać, to znaczy

les mirabelles
Krem ryżowy z melonem. 112

pudding ryżowy! Krem wyszedł również bardzo słodki - za sprawą mocno dojrzałego melona i syropu klonowego. Dla równowagi polałam go więc sosem z masła orzechowego, który ostatnio przygotowuję niemal codziennie. Tak więc jeśli macie ochotę na taką orzechową polewę, wystarczą dwa składniki, 30 sekund i gotowe. Jeśli chodzi o melona, który stanowi podstawę smakową tego kremu, to jak zapewne zauważyliście, jego(...)ponownie zmiksować. Płatki ostudzić i połączyć z masą jogurtową. Melona obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Połowę masy przełożyć do szklanki, następnie ułożyć część melona i przykryć pozostałą częścią masy. Wierzch udekorować pozostałymi kawałkami melona  oraz innymi owocami wedle uznania. Włożyć na noc do lodówki. Rano wyjąć, polać sosem orzechowym, udekorować miętą i podawać. Smacznego! * można zastąpić płatkami

Poranek na słodko
''KOBIETY NA SIŁOWNIĘ!''- CO JA TAK NAPRAWDĘ O TYM MYŚLĘ?! 191

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} PRZEPIS NA OMLECIORKI: SKŁADNIKI: -3 białka jaj -50g mąki - kawa inka 2 łyżki -kakao pół łyżki - owoce 170g -masło orzechowe 25g -szczypta sody oczyszczonej + jeśli ktoś ma ochotę to słodzik WYKONANIE: 1) Białka ubijamy na sztywną pianę. 2) Do ubitych białek dodajemy mąkę, kawę,  sodę 3) Smarujemy patelnię cienką(...)odwrócić na drugą stronę) 6) Za pomocą drewnianej płaskiej łyżki(?) odwracamy omleta i smażymy z 2 strony. 7) Do pozostałej masy dodajemy kakao, mieszamy i postępujemy analogicznie do jasnej części mocy omleta. 8) Przekładamy na talerz, smarujemy masłem orzechowym i podajemy z owocami. SMACZNEGO! Całość ma ok 490kcal

fitolarun.blogspot.com
Ciasto "Cappuccino" 463

ciemnego gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 łyżki kawy rozpuszczalnej zaparzone w 1/2 szkl. wody rum Masa cappuccino: 1/2 szkl. mleka 2 szkl. mleka w proszku 2/3 szkl. cukru 350 g masła 2,5 łyżki cappuccino orzechowego Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 1 łyżka posiekanych orzechów laskowych lub włoskich Sposób przygotowania:Ciasto: Ubij białka

Słodkości i nie tylko
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 305

kilkanaście minut. Masa staje się wtedy błyszcząca, gęsta a przy wyjmowaniu trzepaczki tworzą się wyraźne ostre wierzchołki. To czy cukier rozpuścił się najlepiej sprawdzić nakładając na łyżeczkę odrobinę masy a następnie rozetrzeć ją między palcami – jeśli nie wyczuwamy żadnych granulek – białka są należycie ubite. Użycie cukru pudru zaburza ten proces, bo taki cukier rozpuszcza się natychmiast i w efekcie(...)niedostatecznie ubite białka po prostu opadną i beza nie wyjdzie.  Można użyć również cukru trzcinowego – beza zyska wtedy orzechowy kolor i intrygujący karmelowy smak. Ubite białka do ciasta tradycyjnego dodajemy na końcu, bardzo delikatnie dodając je do masy by powstałe w białku pęcherzyki powietrza nie uległy zniszczeniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

maniapieczenia

Proponowane wyszukiwania