świeżych pieczarek 1/2 opakowania serka mascarpone 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1/2 małej łyżeczki proszku do pieczenia 400 g śmietany 12% szczypta soli szczypta gałki muszkatołowej olej do smażenia Wykonanie: Do miski wbijamy jajka, wlewamy śmietanę, dodajemy serek mascarpone roztrzepujemy trzepaczką do ciasta. Pieczarki myjemy trzemy na tarce jarzynowej, dodajemy do roztrzepanej masy. Wsypujemy mąkę z proszkiem
kgwjanczewoprzyniósł przepis na faworki z dodatkiem serka mascarpone i muszę powiedzieć, że skradły one moje serce już po pierwszym kęsie. Niesamowicie kruche, z pokazowymi "bąbelkami" na powierzchni, o niepowtarzalnym smaku. Pyszne! Gorąco polecam przepis wszystkim fanom tych (niestety kalorycznych, ale co tam 😏) karnawałowych pyszności! Składniki: 250 g serka mascarpone 360 g mąki tortowej + 30g do podsypywania podczas wałkowania(...)litr oleju rzepakowego do smażenia (u mnie 4 kostki smalcu) cukier puder do posypania Sposób przygotowania : (cyt. oryginalny przepis) Serek mascarpone, żółtka, cukier, sól i spirytus mieszamy razem (najlepiej robotem) aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę i dalej mieszamy, aż ciasto będzie jednolite. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne, ale nie powinno lepić się do dłoni
Walijskie Pichcenieszybko jak szybko je przygotowałam. Koniecznie zrób to ciasto jak najszybciej. Przepis na ciasto Kinder Country. Składniki na ciasto Kinder Country. 400 ml kremówki 250 g serka mascarpone 2 białe czekolady (po 100 g każda) 2 mleczne czekolady (po 100 g każda) 200 g herbatników 4 szklanki płatków ryżowych w miodzie W pierwotnym przepisie była jeszcze szklanka cukru(...)się rozpuści można ją wymieszać delikatnie. Resztę kostek rozpuści się w gorącej czekoladzie. 200 g śmietany kremówki ubić na sztywno, następnie dodać mascarpone i ubijać ok 1 minuty. Ciągle ubijając dodać cienkim strumieniem białą czekoladę. Do masy wsypać 3 szklanki płatków. Całość wymieszać i wyłożyć na wcześniej przygotowane herbatniki. Na masę ponownie wyłożyć herbatniki. W kąpieli wodnej rozpuścić
Pani domowapestkami przecieramy przez sitko, odstawiamy do wystudzenia. Następnie łączymy tężejącą galaretkę z musem malinowy. Śmietankę miksujemy na sztywno, dodajemy ją do rozmiksowanego mascarpone. Dodajemy stopniowo mus połączony z galaretką mi miksujemy na małych obrotach na jednolitą masę. Całość wylewamy na wystudzony biszkopt umieszczony w tortownicy. Wstawiamy do lodówki, do całkowitego zastygnięcia masy. Gdy masa zastygnie na wierzch wylewamy rozpuszczoną
Domowy Smak Jedzeniamasła klarowanego 2 łyżki surowego kakao Czekoladę wraz z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia. Serek miksujemy z mascarpone, śmietanką, jajkami i skórką z pomarańczy. Do czekolady dodajemy kakao i mieszamy. Do masy serowej stopniowo dodajemy roztopioną czekoladę, cały czas miksując. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (średnica około 21 cm). Pieczemy 60 minut
Mienta blogmigdałowymi. Następnie ciasto posmarować bezą i posypać płatkami migdałowymi. Upiec na złoty kolor w 160 stopniach przez ok 25 minut. Masa: 1/2 l śmietany kremówki 2 fixy do śmietany kremówki 2 serki bieluch lub mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1/2 kg świeżych lub mrożonych malin 2 galaretki malinowe Dwie galaretki malinowe rozpuścić
Aromatyczne PodróżeNadzienie: 1,5 banana 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego (u mnie greckiego) Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Do miski wkładamy mascarpone, dodajemy 2 łyżki jogurtu naturalnego, jajka i oba cukry. Całość miksujemy na gładką masę, wtedy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia (najlepiej je przesiać) i alkohol (by przy smażeniu nie chłonęły dużo tłuszczu). Ponownie miksujemy do dokładnego
Kolorowy Przepisownikłyżki cukru pudru MUS: 300g truskawek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Przygotowanie: KREM: Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier i mascarpone. Krem ma być gęsty i gładki. MUS: Truskawki zmiksować z cukrem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku, wlać do musu. Drugą część truskawek pokroić na plasterki. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Blaszkę wyłożyć
Cakes By Kejtdżemu wiśniowego. Na suchej patelni prażymy migdały a kiedy ostygną połowę wysypujemy na dżem. W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę, dodajemy cukier puder, mascarpone i 75 g wiórek kokosowych. Całość dokładnie mieszamy i 1/3 nakładamy na migdały. Masę przykrywamy blatem biszkopta i ponownie go nasączamy, smarujemy dżemem, posypujemy pozostałymi migdałami i smarujemy warstwą kremu. Wierzchni biszkopt smarujemy jedynie dżemem a następnie
paapilotkaaminimum 70% zawartości kakao - jest najbardziej aromatyczna. Jeżeli ubóstwiasz ciastka nadziewane, twoje kulinarne oczekiwania spełnią babeczki z kremem – wykorzystaj śmietanę kremówkę, ser mascarpone, kakao i cukier puder. Trzeci wariant to ciasteczka z kawałkami czekolady – do suchej masy trzeba dodać posiekane kawałki czekolady. Ciasto na maślance uprzyjemni smak rozpływającej się w ustach czekolady. Prosty przepis na muffinki czekoladowe: margaryna lub masło
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniajajka *opcjonalnie: laska wanilii Tortownicę (u mnie o średnicy 21cm) wykładamy folią spożywczą. Jajka sparzamy, rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Mascarpone ubijamy wraz z żółtkami, ziarenkami z laski wanilii i lodami śmietankowymi na gładką masę, umieszczamy w lodówce na czas ubijania białek. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą, którą włożyliśmy do lodówki. Całość przelewamy
Be Fit Be Strongchodziło;/ ON: No wiem... A na ten dzień deser truskawkowy, COŚ NA OSŁODĘ JAK PANOWIE ZAPOMNĄ O NAS 250g mascarpone 3 żółtka truskawki 200g 3łyzki cukru pudru Miksujemy żółtka z cukrem, na puszysta masę, dodajemy po troszku serek i nadal miksujemy do uzyskania konsystencji pożądanej Na przemian dodajemy masa-truskawki -masa itd NA 3 SZKLANECZKI PORCJE. SMACZNEGO
Kuchcikowoasi...Kawałek mnieJest dobra na każdą okazję, zarówno na gorąco jak i po przestudzeniu. Polecam również przepisy na tarty: ze szpinakiem z truskawkami z masą migdałową ze śliwkami z owocami lata z jabłkami francuską z jagodami i serkiem mascarpone z gruszkami szpinakiem gorgonzolą i orzechami Ile ludzi tyle wariacji i pomysłów na nadzienie. Ja proponuję poniższe: Ciasto: 20 dag mąki
potrawyregionalnepowstał przepis na sernik z musem truskawkowym. Spód przygotowałam z zbożowych herbatników przez co oszczędziłam sobie pracy związanej z zagniataniem ciasta. Masa serowa taka jak lubię najbardziej - delikatna i kremowa, dzięki połączeniu twarogu z serem mascarpone. Koniecznie bez rodzynek, których nie znoszę. A jako wisienka na torcie - pyszny, gęsty mus z mrożonych truskawek. Sernikowi co prawda trzeba poświęcić nieco uwagi
Milion Smakówsoku z pomarańczy :) Wymiary tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 8 min. + 60 minut Temp. pieczenia : 160 C Składniki: 650 g serka śmietankowego 200 g białej czekolady 250 g mascarpone 150 g herbatników czekoladowych ( użyłam ciasteczka kakaowe Belvity ) 100 g gorzkiej czekolady 100 g stopionego masła 1 szklanka kremówki 30 % 1/2 szklanki cukru 3 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej(...)łyżkami kremówki topimy w kąpieli wodnej. Gorzką czekoladę siekamy. W miseczce ubijamy serek śmietankowy , cukier i jajka. Dokładamy serek mascarpone , resztę kremówki , mąkę kukurydzianą , sok i skórkę z pomarańczy. Stopioną czekoladę wlewamy do masy i wsypujemy posiekaną czekoladę gorzką . Dokładnie i mieszamy i wylewamy masę na podpieczony spód. Sernik pieczemy ok. 1 godziny w temp. 160 C. Tabliczkę białej czekolady
Słodkości i nie tylkołyżki kakao Przygotowanie: Śmietankę kremówkę 30% ubijamy na sztywno (ważne, aby śmietanka była schłodzona), powoli dodając cukier puder. Następnie dodajemy powoli serek mascarpone, delikatnie mieszając łyżką. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i wlewamy (ostudzoną!) do naszej serowej masy, mieszamy. Masę dzielimy na pół. Do jednej miseczki z masą serową dodajemy startą na drobny oczkach białą czekoladę i wiórki kokosowe, mieszamy
Słodkie okruszkiskondensowanego słodkiego 190 g serka mascarpone gorzkie kakao do obtoczenia 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka cukru waniliowego Do garnuszka dodać serek mascarpone i mleko skondensowane. Wszystko ze sobą wymieszać i gotować na małym ogniu. Gdy masa będzie już ciepła dodać cukier waniliowy i ponownie wszystko ze sobą połączyć. Na sam koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklance wrzącej wody
Ugotowaćwaniliowego - 1 łyżeczka esencji migdałowej Dodatkowo: - cukier puder do oprószenia Twaróg 3 krotnie przepuszczamy przez maszynkę. Do zmielonego twarogu dodajemy 500g serka mascarpone – oba sery łączymy łyżką lub szpatułką. Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę (robotem). Porcjami dodajemy zmielony twaróg, miksujemy na niskich obrotach, następnie wsypujemy przesianą mąkę i dodajemy ekstrakt waniliowy oraz esencję migdałową. W tym momencie
mojewypiekiinietylkośmietanki 30% 50ml. rumu lub wódki wg. uznania płatki migdałów kakao lub czekolada gorzka do posypania truskawki około 500gr. WYKONANIE: Mascarpone zmieszać z ajerkoniakiem, cukrem i cukrem waniliowym. Ubić śmietankę i delikatnie zmieszać z masą serową. Truskawki(zostawić kilka do dekoracji)zmiksować z cukrem waniliowym. Pozostałą część pokroić na połowy i zalać rumem lub wódką co kto lubi (kilka
Kuchnia Beatypiec przez 15 min. Po czym wyjąć obciążenie i piec kolejne 10 min tak aby ciasto było lekko zrumienione. Serek mascarpone połączyć z cukrem pudrem i aromatem waniliowym i dodać ubitą na sztywno śmietankę. Masę wykładamy na ostudzoną tartę. Brzoskwinie kroimy w półksiężyce ok 3 -5 mm i układamy na tarcie wg uznania (ja zakładałam jeden plasterek na drugi
IMPRESJA SMAKUsię na babeczkach! Opakowanie śmietanki 36% przekładamy do wysokiej miski, dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Po ubiciu dodajemy opakowanie serka mascarpone, 2-3 krople aromatu waniliowego i miksujemy do połączenia i powstania jednolitej, kremowej masy. Krem gotowy, pozostaje go tylko nałożyć. Jeżeli nie mamy specjalnego urządzenia do tego celu (ja nie posiadam), bierzemy woreczek strunowy, nakładamy krem, odcinamy
PastelFoodpolecam! Składniki:250g serka mascarpone, 400g gęstej śmietany 18%,laska wanilii, 2 białka, 60g mlecznej czekolady, 60g cukru pudru. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, śmietaną i nasionami z laski wanilii. Zmiksować na gładką masę. Dodać startą na drobnych oczkach czekoladę. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę dodać do masy i delikatnie wymieszać. 6 kubeczków po jogurtach natłuścić
Z miłości do słodkościsię na babeczkach! Opakowanie śmietanki 36% przekładamy do wysokiej miski, dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Po ubiciu dodajemy opakowanie serka mascarpone, 2-3 krople aromatu waniliowego i miksujemy do połączenia i powstania jednolitej, kremowej masy. Krem gotowy, pozostaje go tylko nałożyć. Jeżeli nie mamy specjalnego urządzenia do tego celu (ja nie posiadam), bierzemy woreczek strunowy, nakładamy krem, odcinamy
PastelFoodczekoladyprzyprawa do kawy i deserów KAMISWykonanie:Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodać granolę - wymieszać. Odstawić do wystygnięcia.Serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem.Banany obrać, rozgnieść - dodać do serka. Utrzeć mikserem na gładką masę.Do pucharków nałożyć po 2 łyżki czekoladowej granoli, na granolę wyłożyć bananowy krem.Wierzch deseru posypać przyprawą do kawy i deserów KAMIS oraz
kolorowotorcikowokoszyczki studziny i juz zimne napelniamy kremem i owocami.Biala czekolade polamana na kawakli rozpuszczamy w kapieli wodnej, a nastepnie dodajemy ja do serka mascarpone. Dokladnie mieszamy. Dodajemy sok z 1 limonki i kilka malin.Dla mnie taka masa byla odpowiednia, ale jesli ktos woli slodsza to nalezy dosypac cukru pudru i dokladnie wymieszac.Gotowym kremem napelniamy koszyczki.Dekorujemy malinami i otarta skorka
Przysmaki KarolkiNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Zaparzamy herbatę, studzimy i mieszamy z likierem. Żółtka ucieramy z cukrem. Do masy dodajemy po łyżce serka, cały czas ucierając. Maliny płuczemy, miksujemy. Biszkopty moczymy w herbacie, układamy warstwowo w pucharkach…biszkopty, mascarpone, biszkopty, mascarpone, maliny. Wstawiamy do lodówki na godzinę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
R'n'G Kitchenmascarpone z malinami. Polecam Wam ten przepis serdecznie, rolada rozeszła się w mgnieniu oka. A wzorki naprawdę zrobiły wrażenie na gościach. Kakaowa rolada z kremem malinowym. Ciasto cygaretkowe: 35 g masła; 1 białko; 35 g mąki tortowej; 35 g cukru pudru; (dla koloru możemy dodać kakao/barwniki spożywcze - ja pominęłam ten etap). Masło miksujemy z cukrem na gładką masę. Dodajemy(...)obracamy wzorkiem do ściereczki i zawijamy wzdłuż dłuższego boku. Pozostawiamy do wystudzenia. Krem malinowy: 250 g serka mascarpone; ok. 150 - 200 g malin -wedle uznania; 3 - 4 łyżki cukru pudru. Wszystkie składniki krótko miksujemy ze sobą. Gdy ciasto wystygnie, rozwijamy ściereczkę, nakładamy masę i zawijamy ponownie - bez ściereczki. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego Przepis dodaję do akcji
Miksturownikpszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 100 ml śmietany 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Dekoracja: granat Przygotowanie: Szpinak rozmrażamy i odciskamy nadmiar wody. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, mieszamy. Na koniec ciasto delikatnie mieszamy ze szpinakiem. Ciasto
Smakowity Blog Kulinarnywanilii 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczka sody szczypta soli 2 łyżki oleju ½ szklanki maślanki 3/4 szklanki brązowego cukru 1 jajko Krem: 250 g mascarpone 3/4 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki likieru kokosowego* 2-3 łyżki kremu kokosowego kilka kropel aromatu kokosowego (opcjonalnie) 2-3 łyżki cukru pudru** * dostępny w supermarketach- jest to krem(...)ekstrakt waniliowy i jajko. Składniki mokre z suchymi łączymy za pomocą łyżki. Czekoladę mleczną siekamy w kosteczkę i dodajemy do masy. Papilotki wypełniamy ciastem do ¾ wysokości. Pieczemy babeczki 20 minut. W trakcie pieczenia przygotowujemy krem. Schłodzone mascarpone miksujemy z kremem kokosowym, aromatem i wiórkami. Dodajemy likier i w razie konieczności dosłodzenia cukier. Krem przekładamy do lodówki na około
Mania Gotowaniastężałe!) ubić śmietankę (na średnich obrotach) dodając śmietan-fix. Dodać mascarpone i cukier puder, szybko zmiksować i nie wyłączając miksera dodać w 2-3 turach śliwki z galaretką. Uwaga: miksować poszczególne składniki należy szybko, tylko do połączenia składników i raczej na średnich obrotach, żeby nie ogrzać zbytnio masy bo śmietanka mogłaby się zważyć. 3. Przekrojone ptysie przekładać musem (nie żałując(...)woreczka i zmiażdżyłam wałkiem). Na prawdę ciężko im się oprzeć :) Masy wyszło trochę więcej niż na podaną ilość ptysiów (zostało mi go ok 1 szkl), ale jej proporcje są takie, że ciężko byłoby zrobić jej mniej (trzeba byłoby się bawić w dzielenie galaretki czy mascarpone, które występuje na ogół właśnie w opakowaniach po 250 g - mus jest przepyszny
Kto ugości moich gości?zmianami :) polewa znaleziona tutaj Składniki (tortownica 24): 200g ciasteczek Oreo (bez kremu, użyłam ciasteczek z Lidla Neo) 50 g masła 750 g twarogu (zmielonego trzykrotnie) 250 g serka mascarpone 200 g cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 2 żółtka 350 g mus z dyni (przepis tutaj ) 1/3 łyżeczki cynamonu 1 łyżka ekstraktu z wanilii(...)spód tortownicy, wyrównujemy i wkładamy do lodówki na czas przygotowania reszty składników. Twaróg, mascarpone, mąkę ziemniaczaną oraz cukier miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy kolejno jajka i żółtka, puree z dyni, cynamon, wanilię oraz śmietankę. Wszytko miksujemy na niskich obrotach tylko do połączenia się masy. Następnie masę przelewamy na schłodzony wcześniej spód. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej. Na najniższym poziomie
Delicious Titbitskropelek lub posiekanej na drobne cząstki czekolady mlecznej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 500 ml śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 3/4 szk. cukru pudru DO ZROBIENIA BAŁWANKÓW : ok. 500 g. lukru plastycznego barwniki spożywcze: czarny, pomarańczowy, niebieski (jak zawsze szczególnie polecam Wam barwniki w proszku- są intensywniejsze i nie zmieniają(...)delikatnie palcami. KREM: W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Za pomocą rękawa do zdobienia tortów nakładamy na babeczki krem. Pięć bałwanków umieszczamy na środku kremu- lekko dociskając. Układamy
Domowe Tortyprzed miksowaniem). Używajmy drobnego cukru i pieczmy w niskiej temperaturze, aby wysuszyć bezę. Składniki: 10 białek 2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli 250g serka mascarpone 330ml śmietany 36% cukier waniliowy Owoce według uznania sok z wyciśniętych malin płatki migdałowe (opcjonalnie) Przygotowanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli do momentu kiedy piana zaczyna być gęsta(...)dobrze wysuszona i nie mokra. Studzimy przy lekko otwartym piekarniku. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Do serka mascarpone dodajemy partiami śmietanę i łączymy składniki (należy szybko je zmiksować, aby nie zmieniły konsystencji na płynną). Dół bezy wykładamy na paterę i smarujemy 1/2 masy. Wykładamy ulubione owoce i przykrywamy górną warstwą bezy. Ponownie wykładamy masę i dekorujemy ja owocami. Całość dodatkowo
ChilliJemybrzoskwiń pięknie pachnie a smakuje jeszcze lepiej , jest delikatny i lekko kwaskowaty przełamuje słodki smak sernika. Składniki : Masa serowa ( składniki wyjąć z lodówki na godzinę dwie przed robieniem ) - 450 g sera białego u mnie " Mój Ulubiony " z Wielunia - 250 g serka Mascarpone - 200 g cukru pudru ( jak ktoś woli mniej słodki dać 150 g) - 3 jajka - kilka kropel olejku waniliowego(...)razy . Wstawić do lodówki . Do miski wrzucić sery,wymieszać ,dodać mąkę,olejek i cukier,wymieszać , dodawać po jednym jajku cały czas mieszając aż połączą się składniki , gotową masę wylewamy na schłodzony spód. Na dużą blaszkę wylewamy wrzącą wodę ,stawiamy w niej sernik ,woda powinna sięgać do ok 1/3 tortownicy ,ja nie miałam mniejszej blaszki więc wodę wlałam na blaszkę
Wypieki Renedrobnego do wypieków 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej *ok 2 łyżki kakao - jeśli chcemy zrobic wzorki Krem śmietankowy: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: świeże maliny 1 łyżka kakao 1/2 szklanki Musu z Malin <- z tego przepisu Wykonanie: Biszkopt: Białka ubijamy(...)dodajemy do tej miseczki kakao, przełozyc masę do rękawa cukierniczego i wycisnąc wzorek na papierze do pieczenia, na koniec wykładamy masę biszkoptową, wyrównujemy i pieczemy. Krem Śmietankowy: Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Całośc: Roladę delikatnie rozwijamy. Cały biszkopt smarujemy musem z malin, wykładamy krem śmietankowy i rozsmarowujemy po całości, krem posypujemy
Blondynka Gotuje