masa do babeczek - 1864 przepisów (strona:16/125)

Babeczki z ziemniaków z fasolką adżuki i boczkiem 244

całość mieszamy na gładką masę. Do masy dodajemy  starty  ser, drobno posiekany  rozmaryn , fasolkę adżuki i połowę grillowanego boczku pokrojonego w kostkę.  Masę wykładamy do natłuszczonych foremek do pieczenia babeczek.  Zapiekamy w grillu, na górnym rożnie pod przykrywą około 30 min w temp. 180 ° C. Marchewkę i pietruszkę grillujemy kilka min, pod koniec smarujemy(...)syropem z agawy. Babeczki podajemy z boczkiem, marchewką i pietruszką. Smacznego Rada: p rzed przygotowaniem masy grillujemy boczek i gotujemy fasolkę (może być z puszki). Przed dodaniem do masy boczek i fasolkę studzimy

Moniki Smakołyki
Kruche babeczki z kremem krówkowym i bakaliami 170

tylko. Taka słodka przekąska sprawdzi się podczas każdej domowej imprezy. Babeczki nie dość, że smakują wspaniale, to jeszcze stanowią świetną dekorację stołu.   Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli Krem krówkowy: 400 g masy krówkowej ( u mnie Helio ) 250 g serka mascarpone Dodatkowo: dżem lub galaretka porzeczkowa bakalie(...)stopni C do zrumienienia. Upieczone babeczki odstawić do ostygnięcia. Ostygnięte wyjąć delikatnie z foremek. Przygotować krem krówkowy. Serek mascarpone szybko zmiksować na wysokich obrotach miksera. Dodać masę krówkową - połączyć składniki. Do każdej kruchej babeczki włożyć niewielką ilość dżemu porzeczkowego, na dżem wycisnąć porcję kremu krówkowego. Na koniec babeczki udekorować bakaliami.   Smacznego

kolorowotorcikowo
Śnieżne dekoracje 172

Kiedy za oknem białego puchu brak, na ciastkożercy.pl mamy go pod dostatkiem. Śnieżne dekoracje na babeczki, torty i inny słodkie wypieki możecie zrobić na wiele różnych sposobów wykorzystując najprostsze składniki, które z pewnością znajdą się w każdej kuchni, takie jak kokos, lukier czy cukier (także ten w grubych kryształkach). Możecie sięgnąć także po koraliki, perełki czy śnieżynki z opłatka(...)wielu sklepach spożywczych i marketach. Przydatna w wykonaniu dekoracji jest również masa cukrowa. Wystarczy trochę wyobraźni, szybki przegląd kuchennych półek i do dzieła! Poniżej znajdziecie babeczki udekorowane lukrem i śnieżynkami wyciętymi z masy cukrowej. Śnieżne dekoracje Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Koszyczek wielkanocny z babeczkami 120

jajka 2 · soli · skórka otarta z jednej cytryny  Lukier: · cukru pudru 15 dag · gorąca woda 4-5 łyżek Babeczki · jajek 5 szt · cukru 5 łyżek · mąki pszennej 5 lyżek · proszku do pieczenia 1 łyżeczka · masa plastyczna: · cukru pudru 400 g · glukozy w proszku 50 g · żelatyny 2 łyżeczki · wody 35 ml · ewentualnie barwniki  Babeczki: Białka ubić na sztywno.Doda(...)wchłonąć cały puder lecz należy dodawać go partiami.Należy uważać aby masa nie była zbyt sucha.Wyrabiać masę aż do momentu kiedy uzyska ona konsystencję plasteliny.Na koniec można dodać aromat i barwniki.Natychmiast po przygotowaniu szczelnie zawinąć w folię spożywczą i udekoruj dowolnie babeczki.  Koszyczek: Mąkę przesiej,masło roztop,odstaw.Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru i łyżką mąki oraz kilkoma

Camilla w kuchni
Świąteczne babeczki z zajączkami 253

tylko kilka kulek :) Waniliowe babeczki z bananem i kremem z białego serka - delikatne, puszyste, idealne do świątecznej kawy! Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru (może być trzcinowy) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 jajko 1 banan Składniki na krem z twarożku masa cukrowa do ozdoby, zielony barwnik(...)foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie dekoracji z masy cukrowej i kremu . Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić

Ciastkozercy
Babeczki z wypływającą czekoladą 179

płynnym środkiem,  smakują obłędnie. Babeczki ułożone na sosie adwokatowym. Uważać przy pieczeniu babeczek, jeżeli będziemy piec za długo, środek nie będzie płynny. Podawać zaraz po przygotowaniu. Babeczki z wypływającą czekoladą Składniki: masa czekoladowa gorzka czekolada Goplana 60 %   - 90 g masło - 50 g masa jajeczna jajka - 2 szt żółtka - 2 szt cukier -7 łyżek z czubkiem mąka - 5 łyżek(...)jajek dodać ostudzoną czekoladę z masłem, dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać do masy czekoladowej, ostrożnie wymieszać łyżką. Gotowe ciasto łyżką nakładać do foremek, wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stop. piec przez ok. 9 minut. Po wyjęciu z piekarnika, oczekać 3 minuty, wyjąć z foremek. Układać babeczki na talerzu, polanym sosem adwokatowym. Posypać cukrem pudrem , udekorować czekoladowymi motylkami. Smacznego ! (function

Kuchnia Danusi
Aksamitne serniczki z malinami 151

gładką masę, następnie dodajemy śmietankę i jajko i dalej miksujemy. Kolejnym krokiem jest dodanie ekstraktu goździkowego i oliwy orzechowej. Pod koniec miksowania dosypujemy mąkę i mieszamy. Masę serową przekładamy do foremki na babeczki wyłożonej papilotkami. Na wierzch każdej babeczki układamy kilka sztuk malin. Wstawiamy do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 130`C. Pieczemy około 35 minut. Studzimy w formie, następnie

Słodkie Przyjemności
Masa orzechowa 259

pomoc.  I dostałam, przepis na idealny krem- masę orzechową.  Pyszny, szybki i bardzo mocno orzechowy. Nadaje się zarówno do przełożenia tortu, ciast czy też babeczek bądź rurek. Nie myślałam, że masa z orzechów i mleka może być tak dobra.  Serdecznie polecam bo naprawdę warto ją wypróbować ;) Składniki: 30 dkg orzechów szklanka mleka 1/2 szklanki cukru  kostka

Krakowskie smaki Ani
OBRZYDLIWIE PYSZNE BABECZKI Z GLISTAMI NA HALLOWEEN 185

sodę i proszek. W osobnej misce wymieszaj mikserem ciepłe mleko z miękkim masłem, ekstraktem i jajkami. Dodaj mieszankę do suchych składników i zmiksuj wszystko krótko, ale dokładnie. Masę przełóż po równo (10 babeczek) do formy na muffinki wyłożonej papilotkami i piecz prze około 25 minut do tzw. suchego patyczka . Po tym czasie wyjmij babeczki i pozostaw do ostygnięcia. Gdy babeczki

Słodko-Słony Świat Ilony
Słodkie środy - wiosenne babeczki budyniowe 154

lukier innym razem. Do zrobienia dekoracji użyta został zwykła, mała foremka do ciasteczek w kształcie kwiatka, więc nie trzeba posiadać ani specjalnego sprzętu ani zdolności, aby je wykonać. Wiosenne babeczki budyniowe SKŁADNIKI: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 szklanki mąki tortowej 2 łyżki majonezu 1 budyń malinowy 70 g miękkiego masła(...)Miękkie masło mieszamy z cukrem pudrem, gdy składniki będą wstępnie połączone dodajemy mleko. Mieszamy i tak dozujemy cukier puder aby uzyskać gęsty lukier maślany. Babeczki studzimy a następnie smarujemy przygotowanym lukrem. Masę plastyczną cienko wałkujemy i foremką wycinamy małe kwiatuszki. Kwiatki przykładamy do lukru i w środek każdego dość głęboko wbijamy cukrową perełkę, aby przytrzymywała kwiatek. Babeczki przechowujemy w lodówce

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Delikatne babeczki z bitą śmietaną i owocami 144

jajka Przygotowanie: Masło miksujemy z cukrem stopniowo dodając jajka. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy. Do papilotek nakładamy po 1-2 łyżki masy. (nie możemy dodać za dużo, ponieważ babeczki rosną i ciężko nam będzie je udekorować :) Pieczemy około  15 - 20  minut w 180 stopniach.   Krem: 250 ml śmietany kremówki 30% cukier wanilinowy(...)śmietan-fix, ponieważ bita śmietana nie utrzyma się zbyt długo. Zanim zdążyłam zrobić zdjęcia, masa zaczęła się topić. Przygotowanie kremu: Schłodzoną śmietanę ubić, dodać cukier wanilinowy i ekstrakt z wanilii. Wymieszać dokładnie. Opcjonalnie: owoce do ułożenia na kremie  Dekorować babeczki wedle uznania. Blaszkę możecie kupić  Tutaj

The Sweet Damsel
Babeczki "Mini Torciki" z kaimakiem czekoladowo-cynmonowym 195

masła 2 łyżki kakao łyżeczka cynamonu odrobina wody Dodatkowo: pół szklanki śmietanki 36% 2 łyżki cukru troszkę powideł śliwkowych Wykonanie: Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Babeczki: Masło ucieramy z cukrem na jednolitą puszystą masę. Ja mieszałam wszystko łyżką ale można oczywiście zmiksować.  Następnie dodajemy rozbełtane jajka i zapach. Mąkę przesiewamy z proszkiem i powoli dodając, mieszamy całość dokładnie. Masa(...)ognia, kiedy kropelka wylana na chłodnej powierzchni, nie będzie się rozlewać. Następnie, drewnianą łyżka mieszamy masę, aż nabierze gęstości śmietany. Kiedy się schłodzi dodajmy masło (powinno być miękkie), a następnie kakao rozbełtane razem z cynamonem w niewielkiej ilości wody. Wszystko dokładnie mieszamy. Babeczki już przestudzone przecinamy na pół. Na spód nakładamy trochę powideł, potem łyżeczkę kaimaku, zakrywamy górną częścią babeczki

Moje pyszne gotowanie
Babeczki Leśny mech 365

pieczenia, zmiksować. Na sam koniec dodać odmrożony i odsączony szpinak, dokładnie wymieszać. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i rozdzielić między nie ciasto. U mnie wyszło 15 babeczek - napełniłam je 2 czubatymi łyżeczkami masy. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.  Krem:   500 ml śmietanki kremówki  galaretka wiśniowa Wykonanie: Góry babeczek ścinamy i kruszymy w miseczce

Krakowskie smaki Ani
KRUCHE CIASTO-BABECZKI 269

Kruche ciasto jest często wykorzystywane  do różnego rodzaju wypieków. Ja używam go do serników , ciasta z owocami , szarlotki , a także do babeczek, które są bardzo dekoracyjne. SKŁADNIKI: 50 dkg mąki 25 dkg masła 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany(...)ciasta używamy jako spód po np. sernik  można go używać bez wstępnego chłodzenia czy podpiekania. Wystarczy na ciasto wyłożyć masę i piec.  Ciasto na babeczki również nie wymaga chłodzenia, ciasto tylko rozwałkowujemy wykrawamy kółeczka wylepiamy foremki i pieczemy około 10 minut w nagrzanym piekarniku na złoty

RAROSSA
Czekoladowe babeczki Guinness 193

Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Masę przelewamy do dzbanuszka - dzięki temu łatwiej napełnimy papilotki. Formę na 12 muffinek wykładamy papilotkami; do każdej wlewamy masę do 2/3 wysokości. Pieczemy 20-25 minut, aż wierzch babeczek po lekkim naciśnięciu będzie wracał do poprzedniego kształtu. Wyciągamy, przekładamy na kratkę do studzenia i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 4. Miękkie masło i twarożek miksujemy(...)minuty, a następnie dodajemy cukier puder, cały czas miksując. Jeżeli masa będzie zbyt rzadka, dodajemy jeszcze trochę cukru pudru. Kremem dekorujemy wystudzone babeczki. Smacznego

My Culinary Art