Mozzarella - 1 sztuka - bazylia, oregano, zioła prowansalskie, pieprz, sól - oliwa - 1 łyżka Sposób przygotowania: Mięso umyć, pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z przyprawami, w marynacie obtoczyć pierś, pozostawić na 30 minut, a następnie grillować na patelni. Makaron ugotować w wodzie. Pomidory wraz z posiekaną cebulą i pieczarkami lekko poddusić na patelnie, następnie dodać wyciśnięty przez praskę czosnek
Fit-aminaocet oliwa A jak to zrobić: Filety rybne zamarynować w przyprawach wymieszanych z sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Jak już nabiorą smaku z marynaty, panierować je w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Ziemniaki zagotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać. Pokroić na półplasterki. Cebulę
Kuchnia w opałachsojowy ocet balsamiczny pieprz A jak to zrobić: Piersi umyć i oczyścić z błonek. Jeśli są duże to pokroić na mniejsze kawałki. Z sosu sojowego, octu i pieprzu przygotować marynatę. Przełożyć do niej mięso i dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum 2-3 godziny, najlepiej na całą noc. Tak zamarynowane mięso układamy na mocno rozgrzanej patelni grillowej
Kuchnia w opałachsojowy 12 plasterków sera camembert A jak to zrobić: Kotlety zamarynować w sosie, occie i przeciśniętym przez praskę czosnku. Odstawić do lodówki na dwie godziny. Kotlety wyciągnąć z marynaty i oprószyć solą i pieprzem. Grillować z obu stron na rozgrzanej patelni. Pod koniec na wierzchu ułożyć ser. Schab podałam ze smażonymi ziemniakami i sałatką z kiszonych ogórków
Kuchnia w opałachłyżki ketchupu 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżeczka papryki w proszku przyprawa do grilla sól pieprz 2 ząbki czosnku A jak to zrobić: Ze wszystkich składników przygotować marynatę, w której bardzo dobrze obtoczyć mięso. Przełożyć do szklanej miski, zakryć folią i włożyć do lodówki na kilka godzin. Patelnię dobrze rozgrzać i smażyć mięso z obu stron
Kuchnia w opałachbłonek. Zamarynować w sosie sojowym, occie balsamicznym, przeciśniętym przez praskę czosnku, doprawiając solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny (najlepiej na całą noc). Pierś wyjąć z marynaty i grillować na patelni (grillowej) po 3-4 minuty z każdej strony. Aby nie była surowa, można ją wcześniej przeciąć wzdłuż. Do miseczki nałożyć liście szpinaku i rukoli, dodać pokrojoną
Kuchnia w opałachczosnku 1 łyżka oleju sól pieprz A jak to zrobić: Żeberka umyć, pokroić i oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka. Z miodu, ketchupu, oleju i czosnku przygotować marynatę, którą dokładnie natrzeć żeberka. Mięso odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, przekładając je cebulą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i uzbroić
Kuchnia w opałachłyżki sosu sojowego pół paczki przyprawy do indyka sól , pieprz do smaku WYKONANIE: Mięso indyka opłukać, osuszyć i pokroić w plastry. Z sosu sojowego i przyprawy zrobić marynatę i obtoczyć w niej indyka, Zostawić na ok. 2-3 godz. Następnie indyka obtaczamy w mące wrzucamy na rozgrzany olej i obsmażamy. Zalewamy szklanką jasnego piwa ,dodajemy również szklankę
W kuchennym oknie Ewypieprz -cebula suszona -4 całe liście laurowe -utarte w moździerzu kminek, gorczyca, kolendra, kurkuma -mąka pszenna TYP850 Polędwiczki, umyte, osuszone, pozbawione błonki, po uśpieniu 2-3godzinnym w w/w marynacie, kroimy na równe kawałki, obtaczamy w mące i smażymy na wysokim ogniu po 2-3 minuty do zrumieniania z czosnkiem, liśćmi laurowymi i połówkami cebuli; tylko mięso delikatnie przekładamy
BaRepaskroimy w poprzek na dwie części, po czym doprawiamy solą Miód rozpuszczamy w osobnym naczyniu, dodajemy musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Każdą pierś obtaczamy w marynacie. Piersi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Mięso pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 C ok. 20 min. Cukinię kroimy w talarki i wrzucamy do garnka z odrobiną
IMPRESJA SMAKUPomysł podsunął mi kolega z pracy... i przepis przyjął się już na dobre. Ja taki dżem dodaję do marynat do mięs, sosu pomidorowego lub odrobinę na kanapkę. Zastosowań jest wiele. Podaną porcję oczywiście można zmniejszyć bo słoiczków wychodzi bardzo dużo:-) Składniki: 2 kg papryczek chili (piri piri) 1 kg słodkiej czerwonej papryki 3 opakowania cukru żelującego (2:1 - 500g
IMPRESJA SMAKUpaczki weszło między innymi: 1.dipy serowy (do chipsów i nachosów) barbecue (do grill) czosnkowy (do mięs) meksykański (do mięs) 2.sosy sałatkowe francuski czosnkowy grecki do mizerii koperkowo-ziołowy 3. marynaty w płynie grillowa pikantna klasyczna 4. panierki do kurczaka do kotletów 5. zioła oregano rozmaryn cząber zioła prowansalskie koperek bazylia gorczyca biała czosnek granulowany 6. Oraz: nuggetsy klasyczne nuggetsy pikantne
IMPRESJA SMAKUczosnku WYKONANIE. Szynkę płuczemy. Przecinamy przez połowę na trzy części nie przecinając końca. tak by powstał jeden duży płat, który rozbijamy. Z oliwy, ziół, soli, pieprzu robimy marynatę obtaczamy w niej szynkę odstawiamy na dobę. Filet z indyka płuczemy, rozbijamy na płat, obtaczamy w przyprawie do indyka , zostawiamy na dobę. Na drugi dzień rozkładamy płat szynki posypujemy zmiażdżonym
W kuchennym oknie Ewypieprz, -sól Sposób przygotowania: Mięso dokładnie umyć. Oliwę, miód, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy ( mogą być inne dowolne zioła) dokładnie razem wymieszać. Pierś obtoczyć w marynacie i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Piec w naczyniu żaroodpornym, około 45 minut w 180 stopniach. Podawać jako wędlinę na kanapki. Smacznego
Fit-aminajakże rewelacyjnie smakuje na zimno. Składniki: 1,3 kg szynki 1 kg czerwonej kapusty 2 cebule 15 rodzynek liść laurowy 2 łyżki gęsiego smalcu 1 łyżka zmielonych prawdziwków Marynata: 2 łyżki majonezu domowej roboty mieszanka ziołowa ( tymianek, papryka słodka, chili, rozmaryn, kolendra mielona, gałka muszkatołowa, oregano, suszony czosnek, suszona cebula, sól, majeranek) Wykonanie: 1 dzień: Szynkę myjemy i osuszamy
kgwjanczewo