marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:41/253)

Szaszłyki z kurczaka cytrynowo tymiankowe 216

mięso na grilla conajmniej przez 2 godziny. Marynata do kurczaka to podstawa. Kurczak to dosyć jak ja to mówię bezpłciowe mięso. Dopiero przyprawy nadają mu smak i konsystencję. Uwielbiam kurczaka zaprawionego sokiem i otartą skórką z cytryny z dodatkiem świeżego tymianku. Mięso po upieczeniu jest mięciutkie i bardzo aromatyczne. Grillowanego kurczaka podaję z ryżem i tzatziki. Czasami piekę naan, grilluję(...)pomidory. Lubię przyrządzać dużo dodatków do grilla, zwłaszcza kiedy mamy gości. Podstawą grilla jest jednak dobrze zamarynowane mięso. Kurczaka grilla smakuje wyśmienicie. Mięso jest bardzo soczyste i aromatyczne. Lubię kurczaka na obiad, bo przyrządza go się szybko. Filet z kurczaka jest już poddany pierwszej obróbce termicznej zaraz po wymieszaniu z sokiem cytryny. Kwas cytrynowy skraca czas grillowania. Potrawy z grilla

codojedzenia
Grillowane żeberka na słodko 205

Sezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak na ostro pieczony z jesiennymi warzywami 185

pałek i skrzydełek z kurczaka 800 g ziemniaków 400 g dyni 400 g grzybów leśnych sól, pieprz rozmaryn gałka muszkatałowa słodka papryka marynata: 1 łyzka ostrego … Czytaj dalej Kurczak na ostro pieczony z jesiennymi warzywami

czarrna od kuchni
Kurczak w pomarańczowo-miodowej marynacie 179

Kurczak w pomarańczowo-miodowej marynacie łączy niezwykłe słodko-kwaśne smaki, ale nie idzie w klimaty azjatyckie. Jeśli nie przepadacie za kuchnią Dalekiego Wschodu, ale chcecie połączyć właśnie te dwa smaki, to jest to idealny pomysł dla Was. Składniki: 4 nogi z kurczaka 1 cytryna 1 pomarańcza 1/2 kostki masła kilka łyżek mąki sól, pieprz 1 łyżka ostrej papryki 2 łyżki(...)miód. Kurczaka po zrumienieniu skóry przewrócić na drugą stronę, zalać przygotowaną marynatą i piec pod folią do miękkości. Na 5-10 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Kurczaka w pomarańczowo-miodowej marynacie można podawać z ryżem, frytkami lub innymi dodatkami. Post Kurczak w pomarańczowo-miodowej marynacie pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Kurczak diabelski w jogurtowej marynacie 348

Dziś mam dla Was kolejny przepis na kurczaka , tzn . filety z kurczaka.Danie łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne!Ostry , tak jak lubię!Smakiem , tzn. pikantnością troszkę przypomina

Ostra na Słodko
SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z SOSEM JOGURTOWYM 179

czosnkuszczypta chilipeczek koperkupieprz Kamissól KamisWykonanie:Piersi z kurczaka kroimy w kosteczkę większą.Doprawiamy solą i pieprzem.Marynata:cebule i 2 ząbki czosnku siekamy,łaczymy zpołową jogurtu oraz chili.Tą marynatą zalewamy kurczaka,dobrze mieszamy i odstawiamy na 2 godz do lodówki.Po tym czasei kurczaka osączamy z marynaty,nabijamy na patyczki szaszłykowe,pieczemy ok.20 minut wpiekarniku o tem.170 st.Sos:ogórka ścieramy

Z Majeczką w kuchni
Udka kurczaka pieczone 133

miodem to pyszna, aromatyczna potrawa. Pieczone udka z kurczaka to sposób na prosty i szybki obiad. Miodzio! Wystarczy kurczaka odpowiednio zamarynować i wstawić do piekarnika. Sekretem jest marynata. Udka kurczaka były przed pieczeniem marynowane w słodko-pikantnej marynacie na bazie miodu, ziół prowansalskich, curry, ostrej papryki, wędzonej papryki i oleju. Te udka zostały upieczone w piekarniku, ale tak zamarynowane udka(...)łyżeczka ostrej papryki łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki miodu ½ łyżeczki curry 2-3 łyżki oleju rzepakowego sól morska Przygotowanie udek kurczaka pieczonych: Mięso myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Przygotowujemy marynatę. Udka przekładamy do miski, doprawiamy solą z każdej strony, następnie smarujemy dokładnie marynatą, aby wszystkie składniki marynaty pokryły równomiernie udka. Miskę z mięsem wstawiamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Paprykowe udka z kurczaka 165

razem paprykowe udka z kurczaka w marynacie na bazie sosu sojowego. Udka nie wymagają długiego marynowania, a wychodzą delikatne i mięciutkie. Oczywiście ilość papryki dostosować do własnych upodobań, jeśli chodzi o pikantność (u mnie umiarkowana pikantność). Składniki: 5 średnich udek z kurczaka 5 ząbków czosnku (przecisnąć przez praskę lub drobno pokroić) 2 łyżki mielonej papryki ostrej 1 łyżeczka chili(...)oliwy z oliwek 1 łyżeczka pieprzu sól Przygotowanie: Udka umyć, oczyścić i podzielić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek delikatnie oprószyć solą. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać i powstałą marynatą posmarować kawałki kurczaka. Włożyć do brytfanki lub żaroodpornego naczynia, przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Piec 55 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu pozostawić na 5 - 10 minut w piekarniku pod przykryciem

Kuchcik gotuje
AROMATYCZNE PIERSI Z KURCZAKA W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH A LA KFC – 3,70 zł 441

dosypujemy wszystkie przyprawy i mieszamy (kolor marynaty powinien być brązowawy, radzimy spróbować odrobinę aby sprawdzić poziom dosolenia, ostrości itd. wg siebie). 3. MARYNOWANIE (ok. 15 min): kawałki kurczaka wkładamy do ciasta-marynaty, dokładnie okrywamy nim każdy kawałek i zostawiamy w lodówce aż do chwili smażenia. Im dłużej, tym lepiej. 4. PANIERKA (3 min): > Bierzemy paczkę płatków kukurydzianych i odcinamy malutki(...)płatków, przesypujemy potrzebną porcję do mocnego woreczka i miażdżymy płatki przez niego.   5. SMAŻENIE (15 min): > rozgrzewamy olej na patelni (trochę więcej niż na zwykłe kotlety), bierzemy kawałek kurczaka z marynaty, strzepujemy nadmiar ciasta, wkładamy do płatków, oblepiamy nimi kurczaka i kładziemy na rozgrzany olej, smażymy na ŚREDNIM OGNIU! z każdej strony aż płatki będą zarumienione na brązowo (dlaczego

Nerds Kitchen
Nogi kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie 201

obiad polecam Wam pyszne nogi kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Nogi kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie 201

obiad polecam Wam pyszne nogi kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Piersi z kurczaka z cytryną 155

łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki białego octu winnego 1 cytryna 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy delikatesowej łyżeczka miodu sól, pieprz Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę. Skórkę z cytryny ścieramy na małych oczkach. Cytrynę przekrawamy na pół. Wyciskamy sok. Oliwę mieszamy(...)octem i sokiem z cytryny. Dodajemy musztardę, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie łączymy ze sobą wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą smarujemy kurczaka. Odstawiamy na min. 2 godziny w chłodnie miejsce. Drugą cytrynę przekrawamy wzdłuż i kroimy w cienkie plasterki. Mozzarelle także kroimy w półplasterki. Zamarynowane piersi nacinamy w poprzek pod skosem tworząc

Pobite gary Barbary
BUTTER CHICKEN – kurczak maślany 232

naczyniu nie będzie już problemem. Czy jestem z niej zadowolona i czy wolę gotować na niej bardziej niż na gazie? Poczytajcie poniżej, ale wcześniej zapraszam na przepis! SKŁADNIKI : MARYNATA: * filet z kurczaka – ok. 500 g * jogurt naturalny – 3 łyżki * sok z limonki – 2 łyżki * kurkuma – 1 płaska łyżeczka * garam masala – 1 pełna łyżeczka * chili(...)mielimy. Na głębokiej patelni rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy posiekaną cebulę oraz listek laurowy, kardamon i cynamon, szklimy. Zalewamy koncentratem pomidorowym oraz bulionem, dodajemy słodką paprykę, rozdrobnione nerkowce oraz kurczaka wraz marynatą. Gotujemy na wolnym ogniu ( mieszając co jakiś czas ) ok. 20 minut. Zalewamy śmietaną i ponownie gotujemy ok. 10 minut. Przed podaniem posypujemy resztą orzechów i świeżą kolendrą. Ps. idealnym

Ostra na Słodko
Curry z kurczaka, czyli Indie na talerzu 392

łyżka startego korzenia imbiru 2 łyżeczki przyprawy curry 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne   Przygotowanie:  Kurczaka kroimy w dość dużą kostkę. Mieszamy wszystkie przyprawy do marynaty. Imbir ścieramy lub kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Kurczaka doprawiamy imbirem, sokiem z cytryny i mieszanką(...)przypraw. Pozostawiamy na 30 minut w lodówce. Cebulę, chilli i paprykę kroimy w kosteczkę.Podsmażamy na maśle cebulkę, posiekany czosnek oraz papryki. Dodajemy zamarynowanego kurczaka wraz z resztą marynaty. Smażymy, aż kurczak się zarumieni. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę pomidora oraz przecier. Gotujemy około 10 minut. W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Dolewamy mleko kokosowe oraz dodajemy

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania